• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güvenlik soruşturması ve fake hesaplar

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Merhaba. 2 gün üst üste konu açmış oldum kusura bakmayın. Şimdi kpss çalışırken aklıma geldi. Geçen sene depresyonla can sıkıntısı arasında gidip gelirken bir fake Facebook hesabı açmıştım ve orada birkaç haberin altına siyasi eleştiri de yapmıştım. Sonra napıyorum lan ben deyip kapatmıştım daha sonra da unuttum gitti. Memur alımında güvenlik soruşturmasında geçmişte açılıp kapatılmış fake hesaplara bakılıyor mudur?

Yakında 1984 kitabındaki gibi düşünmeye bile korkar hale gelicez. Evimizi düşünce polisleri basıp bizi yok edecek falan heralde.
Lafım size değil yanlış anlamayın. Sizi, düşündüğünü söyleme özgürlüğünüzden mahrum edenlere...

Bulmak isterlerse bulurlar bence. Sosyal medyadaki mesajlardan dolayı ceza alanların soruşturmaya takıldığını biliyorum ama herhangi bir kaydı olmayanların silinen hesapları tutuluyor mu bilmiyorum.
Silmişsiniz zaten bişey olmaz silinenleri geri getirmeyi anca criminal cinayet incelemesinde falan yaparlar :)

bulmak isterlerse bulurlar demişsiniz ama nasıl bi anlatır mısınız?
Bunun binlerce örneği var. Ben bilişim dünyasından uzağım ama yapılabildiğini de biliyorum. Bir şekilde emniyete düşmüş olanların güvenlik soruşturmasında çıkması doğal ama kişinin geçmişine doğru bu tür bir kayıt tutulabileceği düşüncesi her ne kadar uçuk da gelse şu ortamda insanı düşündürüyor.

Bunun binlerce örneği var. Ben bilişim dünyasından uzağım ama yapılabildiğini de biliyorum. Bir şekilde emniyete düşmüş olanların güvenlik soruşturmasında çıkması doğal ama kişinin geçmişine doğru bu tür bir kayıt tutulabileceği düşüncesi her ne kadar uçuk da gelse şu ortamda insanı düşündürüyor.
o yorum üzerine bir şikayet olursa eğer bulunabilir. ama facebook, instagram gibi uygulamalar ip bilgisi paylaşmıyor. yani çocuk istismarı gibi çok özel durumlarda ip bilgisi paylaşılıyor. yani siz bi siyasi yorum yaptınız ve şikayet oldu diye facebook bu yorum şu adresten yapılmıştır diye bilgi vermiyor.
güvenlik soruşturmasında araştırıp bulunması da imkansıza yakın değil mi? ne yapacaklar yani sizin evinizdeki internet geçmişini inceleyip oradan facebookta kaç tane maille oturum açılmış vs buna mı bakacaklar? gerçekçi olun.

Benim bildiğim facebook veritabanında her şey kayıtlı duruyor, silsek bile. Eski hesabınıza ulaşmak için önce facebook'a bunun nedenini açıklamaları gerekiyor, herkese öyle bilgi verilmiyor. Bir suç işlemiş olsanız, o zaman belki mümkündür. Yani korkacak bir şeyiniz yok bana göre.

yaptığımız her şey istenirse çok rahat bulunur.
ayrıca facebook bilgileri emniyetle veya yargı makamlarıyla paylaşıyor diye biliyorum.
sosyal medya ve otel kayıtlarınız öncelikle incelenir.
yaşadığınız şehirde otelde kalmanız, tatil beldelerinde otelde kalmanız olumsuz rapor edilir. özellikle kadınlar için tabi ki.
ülke gerçekleri... torpiliniz güçlüyse bir şey olmaz..

o yorum üzerine bir şikayet olursa eğer bulunabilir. ama facebook, instagram gibi uygulamalar ip bilgisi paylaşmıyor. yani çocuk istismarı gibi çok özel durumlarda ip bilgisi paylaşılıyor. yani siz bi siyasi yorum yaptınız ve şikayet oldu diye facebook bu yorum şu adresten yapılmıştır diye bilgi vermiyor.
güvenlik soruşturmasında araştırıp bulunması da imkansıza yakın değil mi? ne yapacaklar yani sizin evinizdeki internet geçmişini inceleyip oradan facebookta kaç tane maille oturum açılmış vs buna mı bakacaklar? gerçekçi olun.

Sadece yaptığı bir yorumla görevden alınanlar var. Gerekçe olarak sunuluyor.

yok artık o kadarını da sanmıyorum.
sosyal medya üzerinden kendi hesabıyla teröre olumlu yorum yapan bir memurun uyarı cezası aldığını biliyorum ama dediğiniz gibi fake hesabı arayıp bulup da size bir şey yapamazlar.

Geçenlerde bununla ilgili bir veri paylaşılmıştı. Sadece bir yılda sosyal medya paylaşımları, yorumları yüzünden ceza alanların sayısı binlerle ifade ediliyordu. Artık face twitter mı paylaşıyor, emniyet kendi imkanlarıyla mı buluyor bilmiyorum ama böyle bir gerçek var.

Umarım dediğiniz gibidir, açıkçası güvenlik soruşturmasında bunlara bakıldığıyla ilgili bir yazı falan da görmedim. Ama burası Türkiye sonuçta, yapılıyorsa da şaşırmayacağım.

ayrıca facebook bilgileri emniyetle veya yargı makamlarıyla paylaşıyor diye biliyorum.
yaşadığınız şehirde otelde kalmanız, tatil beldelerinde otelde kalmanız olumsuz rapor edilir. özellikle kadınlar için tabi ki.
Evet onu biliyorum. Evli kişilerin karşı cinsle aynı odada kalması durumunda ahlaka uygunluğu olmadığı gerekçesiyle reddediliyormuş.

atananları biliyorum hem de sivil memurluğa değil. otel kaydı olup atanan çok arkadaşım var.

Back
X