- 2 Şubat 2018
- 343
- 182
- 33
- Konu Sahibi tolstoyevski
-
ahh ahGelelim benim çileli, herkesin derdi kendine ağır denilen hikâyeme;
En büyük acılardan birini (kardeş acısını) tattım 16 yaşımda iken. Ve aile içerisinde diğer kardeşlerim ve ben ruhen sağlıklı, kabullenmiş bir vaziyette yaşıyorken, o (aile ilişkilerimizin kopukluğu nedeniyle) arkadaş çevresine uyup uyuşturucu kullanmış ve onu evde son kez bir gece vakti uyuşturucunun etkisiyle titrerken ambulansa taşıdıklarında görmüştüm.Son kez, çünkü uyuşturucudan hayatını yitirdi. Gök yeryüzüne yapışmış sanki, nefes alamıyodum bana söylediklerinde. Benim ciğerimin yarısı kardeşim, çok merhametliydin, bu bataklığa nasıl battın,battın da çıkamadın. Cenazesinde sürekli gizli gizli yardım ettiği bir engelli vatandaş gelip o bana hep cebindeki son harçlığa kadar verirdi ben rüyamda onu bugün beraber çorba içerken gördüm diyen mi, cenaze namazı dolup taşan iki gözü iki çeşme ağlayacak kadar sevenlerini bıraktığına mı yansaydım, daha bir şiddetli ağlayıp nasıl gittin kabullenmeye çalışmıştım. Belki daha çok günaha girme diye, batağın başındayken çekti aldı Rabbim seni.Tabutunda son kez öptüm. Döner dönmez ilerleyip kendimden geçmiş olmalıyım ki kenarda bir yerde çok sert bir demire çarptım, burnuma ve kafama ağır darbe alıp kıt kesilmiştim. Sanki daha fazla isyana kaçarak ağlama der gibi Rabbim .. Defnine gidemedim gömerlerken kiyamam diye..bu hikayenin başı...
Aile içi ilişkilerim: babam anneme şiddet uygulardı geçmişte ara sıra, yıllardır hiç konuşmaz. aldatır..bize söyler ona söylemiş gibi algılasın diye. direkt onunla asla konuşmaz. bu olaydan sonra duruldu. o da başka bi boyuta geçti. ama hala konuşmuyor annemle ve iletişim kopuk.
asıl hikaye burda başlıyor.. 16 yaşımda ciğerparemi kaybetmişken, babam da tabiki ağir bir travma yaşadı ve psikoloji hiç de normal değildi. Kendi öz evladını(beni)annem hastanede iken ve kardeşlerim evde yokken bir akşam vakti tacizvari sözlerle taciz etti hatta dokundu.(tam net hatirlamamakla beraber, gözlerinden alkollü olduğunu sezdim ve büyük ihtimalle öyleydi)
Evden senden tiksiniyorum diyerek kaçtım.. Kendine gelince öyle pişman olmuş öyle utaniyor öyle kıvranıyorken buldum ki onu. ama hala titriyor korkuyordum.
sadece anneanneme anlatabildim bize cok yakin oturuyorlar. anneannem ağladı benimle beraber, alkollü ve psikolojisi gitmiş kızım, nolur kendini harap etme. bak gözlerinden seziliyor bence tam bilincli yapmadi ve köpek gibi pişman. diyerek konu kapatildi..
ama ben? ben kapatamadim içimde. babama karsi güvenim sıfırlandı ve tüm erkeklere hatta insanlığa. evde rahat dolasamiyor bol kiyafetler giyiyorum. duayı, zikri ihmal etmiyorum ki tezden kurtulayim bu durumdan. gittikce iyi bir baba olmaya basladi. kendisi cok zengindir. ama yillardir cimriydi. artik kredi kartlarini elime veriyor. eğitimimle cok ilgileniyor. bugünlere hamdolsun.Lakin ben artık çok ama çok yarali bi kuşum sanki. içim yıllardır bir toparlanıyor bir eziliyor. ve asla tekrar babama tam anlamıyla güvenemiyorum..ona kin beslemek mi? belki kirgınlık, burukluk, sonsuza kadar uzaklik. ama asla nefret yok hatta affettim.. cnku affeden affedilir. ecrini alacagim diyerek affettim,iyilikleri artsın, pismanligini görüp onun beni şoka ugrattigi gibi benim onu soka ugratmami görmemesi icin affettim. şu an titriyor üzerime. ama asla sevgi göremez benden çnkü kırgınım, bunu içimden atamam ki. atamiyorum işte. yazarken hatirlarken hep agliyor korkuyorum hala. hicbir zarari hicbir yönelimi yok pismanliklari var ama korkuyorum. travma yasadim cok hassas bi dönemimde. hep duayla namazla zikirle atlatilir saniyodum. ama öyle degilmis benim gitmeye ihtiyacim var . anlatmaya belki.
iyi bi ünide iyi bi bölüm okuyorum bu arada.
elhamdülillah. bundan sonrasi icin hayat ne getirir bilemem.
dipnot; annen boşansaydı diyenler için, ona sahip cikabilecek bi ailesi yoktu imkan olarak .. kendisinin de yok. çile çekti yıllardır. şu an bazı şeyler düzeliyor gibi sadece.. "gibi"...
ağlayarak yazdigim icin yoruldum,yorumlarda soluklanip detay vermeye devam edicem, sizlerden fikir alarak..
siz de mi öz babadan tacize ugradiniz? diger kardeslerim icin de korkuyorum. ne yapicam bilmiyorum. en yakin anneannem. ona anlatiyorum. sabret diyor. o ölücek bak gör diyor. kimsenin elinden tam anlamiyla bir sey gelmiyor.Öncelikle başınız sağolsun... babanız konusuna gelince belki diğer kardeslerinizinde benzer travmaların olabilir.. Bende yaşadığım tacizi bilinç altımda silerek hiç yaşamamış var sayıyorum ama her bu kelimeyi duyduğumda o an geliyor gözüme, önceleri anlamamıştım.. ama sonra ... Mutlaka terapi alın Kimseye anlatamayacaginiz şeyi söylemek sizi biraz rahatlatacaktir ...
babam pişman, ama ona tedavi şart. kardeslerim icin en cok bu nedenle korkuyorum. ben gitsem onlar kalicak, ki annem de her seyden habersiz . hic tahmin edemeyeceginiz kadar zor bi durum. bi ara kendisi bizi topladi başına. ben bu evden gideyim. size yeni bi ev alayim oturtayim dedi. kabul ettik. ama yapmadi. cnku yalnizliktan korkuyor. yaşlandıkca bize daha cok baglaniyorYa diğer kardeşinin uyuşturucuya bulaşması kafamı karıştırdı şu an. Senden önce babanın psikoloğa gidip senin için ne yapması gerektiğini öğrenmeli. Belki evden kendisi uzaklaşır. Ya da senin gitmene izin verir.
Bencilliği devam ediyor yani. Allah bildiği gibi yapsın onu.babam pişman, ama ona tedavi şart. kardeslerim icin en cok bu nedenle korkuyorum. ben gitsem onlar kalicak, ki annem de her seyden habersiz . hic tahmin edemeyeceginiz kadar zor bi durum. bi ara kendisi bizi topladi başına. ben bu evden gideyim. size yeni bi ev alayim oturtayim dedi. kabul ettik. ama yapmadi. cnku yalnizliktan korkuyor. yaşlandıkca bize daha cok baglaniyor
Bizde artık Allah'a havale ettik. Beddua da etmiyorum bu yaşadığım olayın ecrini sonuna kadar almak için. Allah en adil olandır. Yavaş yavaş oturacak rayına bir şeyler ve hayatimizdan uzaklaşacak hissediyorum , inanıyorum en azından. o uzaklaşmazsa biz uzaklaşıcaz artık ama nasıl, onun için plan yapmam lâzım. ayaklarim üzerinde smdiden durmaya baslamam lazimBencilliği devam ediyor yani. Allah bildiği gibi yapsın onu.
anneciğimin babamı dahi katmadan bizimle beraber olmayi yuva atfettiği yuva, imkanim olsa bende bir saniye durmam diyor yoksa. ama işte...Anliyorumda hangi yuva?
Hayır babam tarafından değil, beni sizden daha şanslı yapan bu ne yazıkki..siz de mi öz babadan tacize ugradiniz? diger kardeslerim icin de korkuyorum. ne yapicam bilmiyorum. en yakin anneannem. ona anlatiyorum. sabret diyor. o ölücek bak gör diyor. kimsenin elinden tam anlamiyla bir sey gelmiyor.
şu anda da evden yurda cikma bahanesiyle ayrilabilirim tasininca, annemi ve kardeslerimi dusunuyorum. ben kurtulurum ya onlar? tamam duruldu, tamam pişman. ama babamin saglikli bir psikolojisi yok. o da gencken cocukken cok cileler cekmis cok agir sartlarda calismis sanirim artik saglikli dusunemiyor. kendinde degil. hemen yargilayamayacak kadar merhametli, ama asla bir daha güvenmeyip sevmeyecek kadar soğuğum ona karsiHayır babam tarafından değil, beni sizden daha şanslı yapan bu ne yazıkki..
Sizi ailenizle ev alıp ayrı bi dünya kuracak imkanı varsa, üniversite bittikten sonra yüksek lisans veya Master yapmak için başka şehire başka üniversiteye gitme bahanesiyle evden ayrılın.. Kimsenin üstünüze gelmesine fırsat olmaz..
kardeşim öncelikle başın saolsun.ve inşallah birdaha böyle birley yaşamazsın.allah hidayet nasip etsn babanıza.aklıma takıldı allah korusun da rahmetli kardeşinizede babanız öyle birşey yapmş olablrmi blkş uyuştrucuya byle bulaşmş kmseye anlatamamısta olablr.bi yardım alın ve bi karar verin bak başka kardeşlerinde varmış onların yaşamadgnı da bilemeyiz.allah yardımcınız olsunGelelim benim çileli, herkesin derdi kendine ağır denilen hikâyeme;
En büyük acılardan birini (kardeş acısını) tattım 16 yaşımda iken. Ve aile içerisinde diğer kardeşlerim ve ben ruhen sağlıklı, kabullenmiş bir vaziyette yaşıyorken, o (aile ilişkilerimizin kopukluğu nedeniyle) arkadaş çevresine uyup uyuşturucu kullanmış ve onu evde son kez bir gece vakti uyuşturucunun etkisiyle titrerken ambulansa taşıdıklarında görmüştüm.Son kez, çünkü uyuşturucudan hayatını yitirdi. Gök yeryüzüne yapışmış sanki, nefes alamıyodum bana söylediklerinde. Benim ciğerimin yarısı kardeşim, çok merhametliydin, bu bataklığa nasıl battın,battın da çıkamadın. Cenazesinde sürekli gizli gizli yardım ettiği bir engelli vatandaş gelip o bana hep cebindeki son harçlığa kadar verirdi ben rüyamda onu bugün beraber çorba içerken gördüm diyen mi, cenaze namazı dolup taşan iki gözü iki çeşme ağlayacak kadar sevenlerini bıraktığına mı yansaydım, daha bir şiddetli ağlayıp nasıl gittin kabullenmeye çalışmıştım. Belki daha çok günaha girme diye, batağın başındayken çekti aldı Rabbim seni.Tabutunda son kez öptüm. Döner dönmez ilerleyip kendimden geçmiş olmalıyım ki kenarda bir yerde çok sert bir demire çarptım, burnuma ve kafama ağır darbe alıp kıt kesilmiştim. Sanki daha fazla isyana kaçarak ağlama der gibi Rabbim .. Defnine gidemedim gömerlerken kiyamam diye..bu hikayenin başı...
Aile içi ilişkilerim: babam anneme şiddet uygulardı geçmişte ara sıra, yıllardır hiç konuşmaz. aldatır..bize söyler ona söylemiş gibi algılasın diye. direkt onunla asla konuşmaz. bu olaydan sonra duruldu. o da başka bi boyuta geçti. ama hala konuşmuyor annemle ve iletişim kopuk.
asıl hikaye burda başlıyor.. 16 yaşımda ciğerparemi kaybetmişken, babam da tabiki ağir bir travma yaşadı ve psikoloji hiç de normal değildi. Kendi öz evladını(beni)annem hastanede iken ve kardeşlerim evde yokken bir akşam vakti tacizvari sözlerle taciz etti hatta dokundu.(tam net hatirlamamakla beraber, gözlerinden alkollü olduğunu sezdim ve büyük ihtimalle öyleydi)
Evden senden tiksiniyorum diyerek kaçtım.. Kendine gelince öyle pişman olmuş öyle utaniyor öyle kıvranıyorken buldum ki onu. ama hala titriyor korkuyordum.
sadece anneanneme anlatabildim bize cok yakin oturuyorlar. anneannem ağladı benimle beraber, alkollü ve psikolojisi gitmiş kızım, nolur kendini harap etme. bak gözlerinden seziliyor bence tam bilincli yapmadi ve köpek gibi pişman. diyerek konu kapatildi..
ama ben? ben kapatamadim içimde. babama karsi güvenim sıfırlandı ve tüm erkeklere hatta insanlığa. evde rahat dolasamiyor bol kiyafetler giyiyorum. duayı, zikri ihmal etmiyorum ki tezden kurtulayim bu durumdan. gittikce iyi bir baba olmaya basladi. kendisi cok zengindir. ama yillardir cimriydi. artik kredi kartlarini elime veriyor. eğitimimle cok ilgileniyor. bugünlere hamdolsun.Lakin ben artık çok ama çok yarali bi kuşum sanki. içim yıllardır bir toparlanıyor bir eziliyor. ve asla tekrar babama tam anlamıyla güvenemiyorum..ona kin beslemek mi? belki kirgınlık, burukluk, sonsuza kadar uzaklik. ama asla nefret yok hatta affettim.. cnku affeden affedilir. ecrini alacagim diyerek affettim,iyilikleri artsın, pismanligini görüp onun beni şoka ugrattigi gibi benim onu soka ugratmami görmemesi icin affettim. şu an titriyor üzerime. ama asla sevgi göremez benden çnkü kırgınım, bunu içimden atamam ki. atamiyorum işte. yazarken hatirlarken hep agliyor korkuyorum hala. hicbir zarari hicbir yönelimi yok pismanliklari var ama korkuyorum. travma yasadim cok hassas bi dönemimde. hep duayla namazla zikirle atlatilir saniyodum. ama öyle degilmis benim gitmeye ihtiyacim var . anlatmaya belki.
iyi bi ünide iyi bi bölüm okuyorum bu arada.
elhamdülillah. bundan sonrasi icin hayat ne getirir bilemem.
dipnot; annen boşansaydı diyenler için, ona sahip cikabilecek bi ailesi yoktu imkan olarak .. kendisinin de yok. çile çekti yıllardır. şu an bazı şeyler düzeliyor gibi sadece.. "gibi"...
ağlayarak yazdigim icin yoruldum,yorumlarda soluklanip detay vermeye devam edicem, sizlerden fikir alarak..
kardeşim erkek ve benden 1 yaş büyüktü abi derdim. öyle bir durum söz konusu değil. onun boşluğuna neden olan şey aile içi kopukluğu hazmedememesi ve babam onunla hic ilgilenmez konusmazdi yüzünü çevirirdi işe yaramaz biri olduğunu dusundugu icin. oysa altin gibi bi kalbi vardi onun. onada psikolojik şiddet uyguladi bi nevi.kardeşim öncelikle başın saolsun.ve inşallah birdaha böyle birley yaşamazsın.allah hidayet nasip etsn babanıza.aklıma takıldı allah korusun da rahmetli kardeşinizede babanız öyle birşey yapmş olablrmi blkş uyuştrucuya byle bulaşmş kmseye anlatamamısta olablr.bi yardım alın ve bi karar verin bak başka kardeşlerinde varmış onların yaşamadgnı da bilemeyiz.allah yardımcınız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?