Güven 2 -İçimde Benimle Büyüyen Derdim,Sırrım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burda çoğu kişi ailesinden birilerini kaybetmiştir , aile içi huzursuzluklar yaşamıştır. Ben gibi. Kardeşimi ve abimi kaybettim ben de. Hasta falan da değillerdi. Aniden gittiler. Aile içi huzursuzluklar görmeyen yoktur. Ama babadan taciz görmek ya da abiden herkesin yaşayamayacaği türden bir olay. Belki de yaşayan çoktur ama anlatamiyordur onu da bilemeyiz ama genel olarak tarife sığmayan bir durum. Diyecek söz yok. uzak bir şehre atanıp işe gir. Yeni bir hayat kur. Anneni yanına al. Zaten iletişim kopukmuş ailende. Sorun olmaz herhalde kimse için. Allah yardımcın olsun.

ahh ah çok güzel bi insansınız. Çok güçlü. İnşallah bundan sonra güçlü durmanıza gerek kalmadan çok kolay güzel bi hayat verir Allah size.
Kardeşinizin mekanı cennet olur inşallah.

İnşallah çok mutlu olursunuz..

Ya diğer kardeşinin uyuşturucuya bulaşması kafamı karıştırdı şu an. Senden önce babanın psikoloğa gidip senin için ne yapması gerektiğini öğrenmeli. Belki evden kendisi uzaklaşır. Ya da senin gitmene izin verir.

siz de mi öz babadan tacize ugradiniz? diger kardeslerim icin de korkuyorum. ne yapicam bilmiyorum. en yakin anneannem. ona anlatiyorum. sabret diyor. o ölücek bak gör diyor. kimsenin elinden tam anlamiyla bir sey gelmiyor.

babam pişman, ama ona tedavi şart. kardeslerim icin en cok bu nedenle korkuyorum. ben gitsem onlar kalicak, ki annem de her seyden habersiz . hic tahmin edemeyeceginiz kadar zor bi durum. bi ara kendisi bizi topladi başına. ben bu evden gideyim. size yeni bi ev alayim oturtayim dedi. kabul ettik. ama yapmadi. cnku yalnizliktan korkuyor. yaşlandıkca bize daha cok baglaniyor

Bencilliği devam ediyor yani. Allah bildiği gibi yapsın onu.

Bencilliği devam ediyor yani. Allah bildiği gibi yapsın onu.
Bizde artık Allah'a havale ettik. Beddua da etmiyorum bu yaşadığım olayın ecrini sonuna kadar almak için. Allah en adil olandır. Yavaş yavaş oturacak rayına bir şeyler ve hayatimizdan uzaklaşacak hissediyorum , inanıyorum en azından. o uzaklaşmazsa biz uzaklaşıcaz artık ama nasıl, onun için plan yapmam lâzım. ayaklarim üzerinde smdiden durmaya baslamam lazim

siz de mi öz babadan tacize ugradiniz? diger kardeslerim icin de korkuyorum. ne yapicam bilmiyorum. en yakin anneannem. ona anlatiyorum. sabret diyor. o ölücek bak gör diyor. kimsenin elinden tam anlamiyla bir sey gelmiyor.
Hayır babam tarafından değil, beni sizden daha şanslı yapan bu ne yazıkki..

Sizi ailenizle ev alıp ayrı bi dünya kuracak imkanı varsa, üniversite bittikten sonra yüksek lisans veya Master yapmak için başka şehire başka üniversiteye gitme bahanesiyle evden ayrılın.. Kimsenin üstünüze gelmesine fırsat olmaz..

şu anda da evden yurda cikma bahanesiyle ayrilabilirim tasininca, annemi ve kardeslerimi dusunuyorum. ben kurtulurum ya onlar? tamam duruldu, tamam pişman. ama babamin saglikli bir psikolojisi yok. o da gencken cocukken cok cileler cekmis cok agir sartlarda calismis sanirim artik saglikli dusunemiyor. kendinde degil. hemen yargilayamayacak kadar merhametli, ama asla bir daha güvenmeyip sevmeyecek kadar soğuğum ona karsi

bu arada konu arasında söylemeden geçmeyeyim..toplu olarak benim için edilen dualara çokca amin amin aminn... her birinizin duasi benim icin o kadar kiymetli ki. içim ferahladı. Allah ettiğiniz duaların bin misliyle size karşılık versin sizler de hep mutlu olun

Biz okuyup geçiyoruz ama ne kadar ağır yükler bunlar.Çok çok üzüldüm.Lütfen yardım alın.Babanıza diyecek söz bulamadım , kusura bakmayın ama iğrenç insan demek istiyorum.Böyleleri de baba oluyor ya ne diyelim.Allah sabır versin size ve annenize.

Öncelikle başın sağolsun. Ne kötü felaketler atlatmışsın çok çok üzüldüm..
En zoruda güvenmemeyi çok güvendiğin insandan öğrenmişsin işte bu çok acı...!!!
Bundan sonra hayatınız yolunda gider insallah ümidinizi kaybetmeyin Allah yardımcınız olsun.

Sevgili @mavimsibulutlarr , öncelikle başınız sağolsun. Zor dönemler geçirmişsiniz ve elbette hepsinin izi kalmış. Babanızla yaşadığınız bu durum ciddi bir travma. Yaşanan o durumun mümkün olan tüm detaylarıyla yüzleşmeniz gerekiyor. Bunu tek başınıza yapmanızı tavsiye etmem, mutlaka bir psikologtan yardım almanız gerekiyor. Travma sonrası stres bozukluğu tedavisi görmeniz gerekiyor bence. Bunu zaten yeterince geciktirmişsiniz bence daha fazla vakit kaybetmeyin.

Yaşanılanları değiştiremeyiz ama yaşanılanlarla olan ilişkimizi değiştirebiliriz. Yani bakış açımızı değiştirebiliriz. Bu gerçekten mümkün buna inanın. Evet değişim ve dönüşüm zorlu bir yoldur, bazen de acı verici bir yoldur ama uzun vadede daha huzurlu ve güvenli hissetmeniz mümkün. Psikolog bana yardımcı olamaz diye düşünmeyin. Elbette mucize yaratamaz ve yaşanılanları silemez ama mutlaka zihninizde bir ışık yanacak emin olun. Bazen ufacık bi söz, ufacık bi ışık da çok şeyi değiştirir.

İyileşmek, kabullenmekle başlar. Tüm bunlar yaşandı ve şimdi onarma/yüzleşme zamanı. Cesaretinizi toplayın, bir psikologtan randevunuzu alın ve aynen buraya yazdığınız gibi gidip anlatın.

İlk defa bir konu okurken nutkum tutuldu kardesinizin vefatını derinlerde hissedip uzulurken..babanızın yapmış olduğu travmatik hadisede ne! Kardeşinizin vefatını unuttum.o kurtuldu ve en emniyetli yerde.Yaradaninin yaninda,.peki ya siz?? O babaya Allah'ın emanetiydiniz.en güven duyacağınız koca bir dağ..resmen yıkmış o dağı.paramparca etmiş.neyseki sizin gibi olgun ve çok nadide bir evladı var.utansin ömrü boyunca o çirkin davranışının altında ezilsin.yaziklar olsun.

kardeşim öncelikle başın saolsun.ve inşallah birdaha böyle birley yaşamazsın.allah hidayet nasip etsn babanıza.aklıma takıldı allah korusun da rahmetli kardeşinizede babanız öyle birşey yapmş olablrmi blkş uyuştrucuya byle bulaşmş kmseye anlatamamısta olablr.bi yardım alın ve bi karar verin bak başka kardeşlerinde varmış onların yaşamadgnı da bilemeyiz.allah yardımcınız olsun

Söyleyeceğim tek şey,
Allah sizi bundan sonra öyle iyi bir insanla karşılaştırsınki,tüm geçmişi unutun.

Kardeşinize de rahmet olsun.

kardeşim erkek ve benden 1 yaş büyüktü abi derdim. öyle bir durum söz konusu değil. onun boşluğuna neden olan şey aile içi kopukluğu hazmedememesi ve babam onunla hic ilgilenmez konusmazdi yüzünü çevirirdi işe yaramaz biri olduğunu dusundugu icin. oysa altin gibi bi kalbi vardi onun. onada psikolojik şiddet uyguladi bi nevi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…