Güveç nedir, Güveç ne demek
Yerel Türkçe anlamı:
- İçinde yemek pişirilen toprak kap.
Toprak.
Güveç hakkında bilgiler
Güveç yemek pişirmekte kullanılan geniş ağızlı özel toprak kap ve Türk mutfağında bu kap içinde pişirilen yemeklerin genel adı.
Türk mutfağında birçok güveç çeşidi vardır. Sebzeli ve etli güveçlerin yanı sıra karides güveç gibi deniz ürünlerinden oluşan bir güveç, ayrıca güveç pilavı ve yine güveç içerisinde pişirilen piti gibi yemekler bulunmaktadır. Özellikle Kayseri, Sivas, Çorum, Kütahya (Gediz), Aydın, Afyon, Konya, Balıkesir (Bigadiç) ve Beypazarı bölgelerinde güveç yemekleri yaygındır.
Güveç yemekleri Balkan ülkeleri mutfaklarında da yaygındır. Örneğin Yunan mutfağında giouvetsi adını alır.
Not :Bunların dışında patates ve kabakta ekleyebilirsiniz..Ben sadece patlıcan kullandım..
-İsteğe bağlı ocakta veya evinize yakın ekmek fırınında pişirmeye gönderebilirsiniz..
Sen'' yemek olsun '' dedin(ne demek istediğimi anladınYaaa inanmıyorum
Ve sen ön pişirme olmadan hepsini çiğden güveçte pişirdinSen'' yemek olsun '' dedin(ne demek istediğimi anladın)diye bu sefer patlıcan yemeği yaptım.Yoksa başka birşeyler düşünmüştüm
Ön pişirme olunca güzel olmaz canımVe sen ön pişirme olmadan hepsini çiğden güveçte pişirdinAllahım nasıl lezzetli olmuştur o şimdi
Et pişmez korkusu olan biriyim, asla göze alamazdım, madem sonuç böyle oluyor Bende deniyecegim zaten et ve patlıcan birleşimi var ustuneÖn pişirme olunca güzel olmaz canımBunun özelliği böyle Sadece dana eti kullandığım zaman eti biraz haşlıyorum..
Kuzu eti pişiyor canımEt pişmez korkusu olan biriyim, asla göze alamazdım, madem sonuç böyle oluyor Bende deniyecegim zaten et ve patlıcan birleşimi var ustune
Yarışmada bol şans nevroşum
Hazal'cım çok teşekkür ederimTamam ya tamam birinci belli oldu oylama baslamasa da olur
Şaka bi yana ellerine sağlık harika olmuş ablacigim herzaman ki gibi maşallahin var
Cuma günü belli olacak ıns nevomCimcime bebişin cinsiyeti belli oldu mu
Hayırlısı olsun canım,haber verirsinCuma günü belli olacak ıns nevom
Sanada başarılar bende güveçte böyle yapıyorum ama köyde atadı yakıp üstünede güveç mis gibi oluyor . 2. Favorimsin
Hayırlısı olsun canım,haber verirsin
Tabi canım ateşte bir başka oluyorTeşekkür ederim canım
Teşekkür ederim canımEllerine sağlık Nevreste.Özellikle iftar davetlerinde çok yaparım bu yemeği.Ama ben patlıcanı yağda hafif kızartıp yapıyorum,sunum çok güzel olmuş ,başarılar dilerim.
Benim içimden kız geçiyor ,kesin oğlun olacak.Bir türlü tutturamam cinsiyeti,ben ne dersem tersi çıkar.Cuma günü belli olacak ıns nevom
Sanada başarılar bende güveçte böyle yapıyorum ama köyde ateşiı yakıp üstünede güveç mis gibi oluyor . 2. Favorimsin
Benimde içimden kız gibi geçiyorBenim içimden kız geçiyor ,kesin oğlun olacak.Bir türlü tutturamam cinsiyeti,ben ne dersem tersi çıkar.
Tövbe de ,yoksaBenimde içimden kız gibi geçiyorama bir tarafımda erkek diyor
Aynen bende karna bakarak söylerim birde belirtilerinden dolayıTövbe de ,yoksa
Genelde karna bakarak tahminde bulunurum.Bu sefer tutar belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?