gurbette yalnızlıkla mücadelem

Bende ingiltere de yasiyorum. Bir odanin icinde tikdim hamileyim. Kafam birseye basmiyor. Hormonlar hayatimda ve adam cok berbat biri. Arkadas olabiliriz

ülke değil küçük bir şehir. isim verirsem akrabalar görür ve doyumsuz kız derler bana.. dediğim gibi ben türkiye'ye dönersem geri dönemem buralara.. sabredip eşimle kalıp sonra bir düzen kurmak sanırım daha mantıklı olacak

çok haklısınız. sanki hep böyle bir yere ait olamayacağım düşüncesi var içimde. kuruntu yapıyorum biliyorum ama benim hayatım boyunca kalabalık arkadaş gruplarım oldu. bir etkinlikten ötekine koştum.. şimdi bu koltukta akşama kadar oturmak, konuşacak kimse olmaması moralimi bozuyor. websitesilerine baktım kurs murs yok etrafta.. bir iki kişiyle tanışıp sohbet de ettim ama ilk buluşmadan öteye geçemedi.. bir de ben mutluluğu hep başkalarına bağlı yaşadım sanırım. kendi içimde mutluluğu bulmayı bilmiyorum.
çok teşekkür ederim kendinizden örnekler de vererek anlatmışsınız. özgüveninize hayran oldum.:)

bundan önce de feriha'yı izliyordum. kafayı o dizide yedim zaten :)
Siz beni çok iyi anlarsınız..evet ben de genelde buradaki expatlerle takıldım ama çoğu gün içinde yoğun çalışıyor diye gündüz pek etkinlik vs yapmıyorlar.
sosyal medya ile ilgili yazdığınız o kadar doğru ki.. geçen gün en yakın arkadaşımı aradım. toplantıda olduğu için açmadı sonra da dönmedi.akşam da arkadaşlarının doğum günü partisinden story koydu. o beni o kadar üzdü ki.. biliyorum tamamen hayat koşuşturmacasından öyle denk geldi. asla kızmıyorum ama insani bir duygu öyle toplanmış aileler arkadaşlar görünce ister istemez ben de orada olsaydım keşke diyorum.

sözleriniz ilaç gibi geldi. bilinmeyen beni kaygılandırıyor. bu kaygı da bildiğime yani aileme ve dostlarıma dönme isteği uyandırıyor..

ahah önce feriha'ya başladım o soktu galiba burası pek ışıl ışıl değil :) yabancı dilim var evet ama işim yok. kendime bir iş bulmam lazım galiba..
ahh kahve içecek insan en büyük lüksmüş burada onu anladım. en yakın zamanda gönlünüze göre eş, dost versin inşallah size de Allah :)

onu da yaptım :)) tutmadı

Bende ingiltere de yasiyorum. Bir odanin icinde tikdim hamileyim. Kafam birseye basmiyor. Hormonlar hayatimda ve adam cok berbat biri. Arkadas olabiliriz
tabii ki.. Allah size de kolaylık versin. ben bu süreçte neyi öğrendim biliyor musunuz? Dünyanın en güzel yeri sevdiğiniz insanların yanıymış.. sadece eş de yetmiyor bazen. bir dost, bir kardeş sohbeti özlüyorsunuz.

dil kursları da mı yok? Almanyaya yerleşene kadar sabredin orada Türk çok fazla eminim bir çevre edinirsiniz. sonra bir işe girin çalışın. burda da insanlar zaten geçim derdinde herkes çalışıyor burda da arkadaş çevrenizle görüşmeye fırsatınız olmaz. kendinize odaklanın herkes kendi hayatına bakıyor çok duygusal bakmayın.

evet ben çok duygusal bakıyorum. çoğunlukla geçmişte yaşıyorum. çok hareketli arkadaşlarımla dolu bir hayatım oldu. hep aranan insandım. şimdi herkesin kendi derdine düşmesi, benim bu evde yapayalnız kalmam gibi düşünceler geliyor.. sadece eşime ve kendime odaklanmam gerekiyor sanırım

bence sadece evliliğinize eşinize odaklanın. inanın kimse başka birşeye veya kimseye odaklanmıyor türkiyeye gelseniz de herkes kendi derdinde, burda geçim olayı zaten zor herkesin derdi başından aşkın. arkadaşlarım var ama inanın hiçbiriyle görüşemiyorum kimisi yeni doğum yapmış, kimisi yoğun çalışıyor. evine işine odaklanmış. geçmişi geçmişte bırakın o zamanki şartlar farklıydı şuan kimse arkadaş peşine düşmüyor. ailenizle görüşebiliyorsanız bence o yeter.

Almanya da dogmus ve hayatinin büyük bi bolumunu orada yasamis biri olarak şunu soyleyebilirim: Almanya da cevreniz olursa (ki Turkler cok fazla orada, dolayısıyla bu acidan umarim cevre edinmekte pek zorlanmazsiniz) mutlu olursunuz. Ama sosyal aktivite, spor, kurslar vs hayatiniza katmayi ihmal etmeyin.

Fakat kimseyle kolay kolay da, tanımadan samimi olmanızı tavsiye etmem. Yavas yavas hayatiniza alin insanlari. Sonucta Türkiye nin farkli sehirlerinden gelmis bir sürü Turk var orada ve bu kultur farki olusturuyor. Birde malesef Türkiye'de doğmuş ve belirli bir yaşa gelmiş ondan sonra Almanya ya yerlesmiş insanlarda maalesef biraz cahillik mevcut. Orada doğmuş büyümüş insanlarla da belki çok fazla hayata bakışınız veya kişiliğin uyuşmayabilir ama illaki dengeniz insanlarida bulacaksınızdır. Sonuçta tam kafa dengi olan insanlarla meleketimizde kolay kolay. karşılaşmıyoruz. Umarım güzel bir hayatımız olur

evet çok teşekkür ederim. ben bunu kabullenmeliyim. büyüdük ve herkes kendi ailesine döndü.

bir düzen kursam sosyal açıdan da tatmin olurum diye düşünüyorum. söyledikleriniz orada yaşadığınız için ayrıca çok kıymetli. çok teşekkür ederim

Türkiye'ye ailenizin yanına tatile gelseniz, 1, 2 ay falan kalıp dönseniz? Hem orada geçirmek zorunda olduğunuz vakit azalır hem de kendinizi daha iyi ve motive hissedersiniz.
Orada dışarı çıkamıyorsanız bile online kurslara katılın mutlaka. Mesela bu 6 ayda kendinize hedef belirleyim "A2 seviyesine kadar geleceğim" şeklinde. Böylelikle Almanya'ya gidince dil sorunu da yaşamazsınız. Oraya gidince de zaten temelli gidecekmişsiniz, güzel bir ev bulur yerleşir kursa devam eder hem yeni insanlar tanır hem de dil bariyerini aştıktan sonra çalışmaya başlarsınız. Kurslar, iş derken sosyal çevrenizde oluşmaya başlar. Bunun dışında online sitelerden çeşitli aktivite malzemeleri alıp onlarla oyalanabilirsiniz. Ne bileyim örgü olur, küçük bor dikiş makinesi alıp bir şeyler diyebilirsiniz, boya ve resim yapabilirsiniz. Artık ilginiz neye varsa..

Teşekkür ederim. Sanada güzel iş kahve ıcecegın dolu dolu arkadaslıklar nasıp etsın inşallah. Enerjınız çok güzel herkes ısıgınızı görür. Ferıhayla, yaprak dökümü ile ugrasmayın. Vallahı travma o dızıler. Aşkı Memnu ya bişey dıyemem ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…