gurbette yalnızlıkla mücadelem

duygusalkivi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2024
17
7
37
merhaba herkese,
benim derdim gurbet mi, yalnızlık mı, işsizlik mi bilmiyorum hangisi... bundan 5 sene önce eşimle evlendik. eşim alman, çok az türkçe biliyor. hayatımda tanıdığım en iyi insan, beni çok seviyor, ilişkimize çok özenli. ama işi dolayısı ile her sene farklı farklı ülkelerde ikamet etmek zorunda kalıyoruz. ikamet ettiğimiz ülkeler de genelde asya kıtasında... ben çalışmıyorum. uzaktan belli işler yaptım ama keyif vermedi kodlama. şuan bulunduğum ülkede sosyalleşebileceğim hiçbir platform yok. ne kurs var ne arkadaş..bütün gün bilgisayrdan film dizi izliyorum..kitap okuyorum. saate bakıyorum zaman geçsin diye. eşimle bir odanın içinde kısıldık kaldık gibi hissediyorum. şirketi bize ayarladığı 1+1 evde arkadaş gibi olduk sanki. o çalışıyor zaten şikayeti olmuyor bu durumdan. ama ben anksiyete ve depresyon batağına girdim. sürekli ağlamak istiyorum. eski fotoğraflara bakıp bakıp ağlıyorum. arkadaşlarımla saat farkı oluyor konuşamıyorum. bir tek annemle konuşuyoruz ona da belli etmemeye çalışıyorum. burada 6 aylık bir süreçten sonra almanya'ya yerleşeceğiz temelli. ama ben türkiye'ye ailemin arkadaşlarımın yanına gitmek istiyor gibiyim. ha oraya gitsem ne yaparım onu da bilmiyorum. nerede yaşarız herkes ayrı bir köşesinde memleketin..
o kadar yoruldum ki gurbetten bir düzen daha kurasım kalmadı. eşimi çok seviyorum, hiçbir sıkıntımız yok.. ama bu yalnızlık benim psikolojimi fena halde bozdu.. ne yapayım kızlar bana da bir yol gösterin.. içimdeki bu mutsuzluk nereye gitsem benimle gelecek gibi hissediyorum. şımarıklık yapıyorsun mutlu olmayı bil diyor içimdeki bir ses.. bak yine gözlerim doldu

Zor bir durum ancak umutsuzluğa kapılmayın. Almanya’ya dönene kadar Almancanızı geliştirebilirsiniz. Oraya yerleşince siz de iş bulabilirsiniz. İse girmek sizi rahatlatacaktır. Şuan boşlukta olduğunuzdan dolayı böyle hissediyorsunuz. Suan için online platformlar üzerinden kendinizi geliştirmeyi deneyebilirsiniz ( dil / kurs / çalıştaylar vs )

kızlar uzaktan eğitimler alıyorum ama haftada maks 1-2 saatlik zaman alıyor hepsi. geri kalan koltukta otur yaprak dökümü izleden ibaret..
evet senelerdir göçebe hayatı yaşıyorum onun için.. türkiye'deli çevrem hep küçük şehirlerde yaşıyor.. orada da eşim yaşayamaz muhtemelen.. geçiş sürecidir inşallah bu hislerim

almanyaya taşınıp hayat kurunca daha iyi hissedersiniz diye düşünüyorum. eşinizin arkadaşları vs. olur, o gruba girersiniz. ülke ülke gezmişsiniz de ondan. akşam dışarı cıkın yemeğe, haftasonları gezin. bu tarz şeyler yapmıyor musunuz? tr de de istanbulda insanlar ayda 1 görüşüyor, herkes kendi derdinde. yalnız da değilsiniz, evlisiniz. asya zorlamış olabilir, almanyada düzene girersiniz. hem tr ye yakın, sık sık gidip gelin. ben de fransayım. annem hastaydı gecen 2 sene her ay gittim geldim, şimdi iyi çok şükür hala 2 ayda bir gidip annemi, arkaşlarımı görüp geliyorum. evde çalışmayan herkes oyle yaşıyor emin olun. evden calışan arkadaşlarım da o şekilde, hergun eşleriyle evde.

Kısa bir süreliğine eşinizi yalnız bırakıp Türkiye'ye tatile gelemez misiniz ? Tek başınıza gelirsiniz, ailenizi görür biraz hasret giderirsiniz, çalışmıyormuşsunuz zaten.
Bence sebebi biraz da göçebe gibi yaşamanız.Belki bir ülkede yerleşik olmuş olsaydınız öyle ya da böyle uyum sağlayacaktınız, ama sürekli konum değiştirince hevesiniz de kalmamıştır. Almanya'ya döndüğünüzde duruma bakın, eğer mutsuzsanız söyleyin. Türkiye'de de illa ailenizin olduğu şehirde yaşamak zorunda değilsiniz.

Durumunuz zor ama sabredeceksiniz.Esinizi bırakın memlekete gezmeye gelin ,uzaktan çalışıyor ise beraber bir kaçamak yapın.Arada çıkın dolaşın,bulunduğunuz yer güvenli ise siz tek çıkın dolaşın.Adamin başında bekleyip depresyon perileriyle kahve içmeyi bırakın.Bir çok insanın görmediği yerlere gidiyorsunuz,iyi ve sizi seven eşiniz var . Bakış açınızı değiştirip farklı pencereden bakma zamanı.....

almanyaya taşınıp hayat kurunca daha iyi hissedersiniz diye düşünüyorum. eşinizin arkadaşları vs. olur, o gruba girersiniz. ülke ülke gezmişsiniz de ondan. akşam dışarı cıkın yemeğe, haftasonları gezin. bu tarz şeyler yapmıyor musunuz? tr de de istanbulda insanlar ayda 1 görüşüyor, herkes kendi derdinde. yalnız da değilsiniz, evlisiniz. asya zorlamış olabilir, almanyada düzene girersiniz. hem tr ye yakın, sık sık gidip gelin. ben de fransayım. annem hastaydı gecen 2 sene her ay gittim geldim, şimdi iyi çok şükür hala 2 ayda bir gidip annemi, arkaşlarımı görüp geliyorum. evde çalışmayan herkes oyle yaşıyor emin olun. evden calışan arkadaşlarım da o şekilde, hergun eşleriyle evde.
evet haklısınız. hiç evim olmadı.. ya otelde ya böyle dairelerde kaldım. bunaldım artık sanırım. eşimle yemeğe de gideriz gezeriz de ama her şey sıkıyor bir süre sonra.
çok geçmiş olsun. herkes benzer hayatlar yaşıyor.. benim hayatımı instagramda gören bana özeniyor. ne garip bir dünya değil mi? hiçbir şey göründüğü gibi değil velhasıl.

Kısa bir süreliğine eşinizi yalnız bırakıp Türkiye'ye tatile gelemez misiniz ? Tek başınıza gelirsiniz, ailenizi görür biraz hasret giderirsiniz, çalışmıyormuşsunuz zaten.
Bence sebebi biraz da göçebe gibi yaşamanız.Belki bir ülkede yerleşik olmuş olsaydınız öyle ya da böyle uyum sağlayacaktınız, ama sürekli konum değiştirince hevesiniz de kalmamıştır. Almanya'ya döndüğünüzde duruma bakın, eğer mutsuzsanız söyleyin. Türkiye'de de illa ailenizin olduğu şehirde yaşamak zorunda değilsiniz.
eşimi bırakıp dönersem buraya geri gelmem. onu da yalnız bırakmak içime sinmiyor.
bu mutsuzsanız söylersiniz demeniz bana umut oldu. mutsuz olursam söylerim :) çok teşekkür ederim

Durumunuz zor ama sabredeceksiniz.Esinizi bırakın memlekete gezmeye gelin ,uzaktan çalışıyor ise beraber bir kaçamak yapın.Arada çıkın dolaşın,bulunduğunuz yer güvenli ise siz tek çıkın dolaşın.Adamin başında bekleyip depresyon perileriyle kahve içmeyi bırakın.Bir çok insanın görmediği yerlere gidiyorsunuz,iyi ve sizi seven eşiniz var . Bakış açınızı değiştirip farklı pencereden bakma zamanı.....
eşimi de çok üzdüm bu birkaç günde.. adam bana üzüntüsünden bulaşıkları yıkamış bugün :) sokağa çıkılacak bir yer değil.. sabredeceğim dediğiniz gibi..

Kendi düzeninizi kuramamak sizi bu hale getirmiş bence. Almanya’da evinizi düzeninizi kurunca bu kadar bunalmazsınız. Eşinizin bi çevresi vardır. Siz de zamanla çevre edinirsiniz. Oraya gidene kadar Almanca’nızı geliştirin. Eşinizle mutluymuşsunuz güzelliklere odaklanın.

Kendi düzeninizi kuramamak sizi bu hale getirmiş bence. Almanya’da evinizi düzeninizi kurunca bu kadar bunalmazsınız. Eşinizin bi çevresi vardır. Siz de zamanla çevre edinirsiniz. Oraya gidene kadar Almanca’nızı geliştirin. Eşinizle mutluymuşsunuz güzelliklere odaklanın.
inşallah öyle olur. eşimin de çevresi kalmadı orada artık ama bakarız çaresine..çok teşekkür ederim..

merhaba herkese,
benim derdim gurbet mi, yalnızlık mı, işsizlik mi bilmiyorum hangisi... bundan 5 sene önce eşimle evlendik. eşim alman, çok az türkçe biliyor. hayatımda tanıdığım en iyi insan, beni çok seviyor, ilişkimize çok özenli. ama işi dolayısı ile her sene farklı farklı ülkelerde ikamet etmek zorunda kalıyoruz. ikamet ettiğimiz ülkeler de genelde asya kıtasında... ben çalışmıyorum. uzaktan belli işler yaptım ama keyif vermedi kodlama. şuan bulunduğum ülkede sosyalleşebileceğim hiçbir platform yok. ne kurs var ne arkadaş..bütün gün bilgisayrdan film dizi izliyorum..kitap okuyorum. saate bakıyorum zaman geçsin diye. eşimle bir odanın içinde kısıldık kaldık gibi hissediyorum. şirketi bize ayarladığı 1+1 evde arkadaş gibi olduk sanki. o çalışıyor zaten şikayeti olmuyor bu durumdan. ama ben anksiyete ve depresyon batağına girdim. sürekli ağlamak istiyorum. eski fotoğraflara bakıp bakıp ağlıyorum. arkadaşlarımla saat farkı oluyor konuşamıyorum. bir tek annemle konuşuyoruz ona da belli etmemeye çalışıyorum. burada 6 aylık bir süreçten sonra almanya'ya yerleşeceğiz temelli. ama ben türkiye'ye ailemin arkadaşlarımın yanına gitmek istiyor gibiyim. ha oraya gitsem ne yaparım onu da bilmiyorum. nerede yaşarız herkes ayrı bir köşesinde memleketin..
o kadar yoruldum ki gurbetten bir düzen daha kurasım kalmadı. eşimi çok seviyorum, hiçbir sıkıntımız yok.. ama bu yalnızlık benim psikolojimi fena halde bozdu.. ne yapayım kızlar bana da bir yol gösterin.. içimdeki bu mutsuzluk nereye gitsem benimle gelecek gibi hissediyorum. şımarıklık yapıyorsun mutlu olmayı bil diyor içimdeki bir ses.. bak yine gözlerim doldu
Hangi ülke burası hiç bir sosyal aktivite olmayan ? Eşiniz Türkiye de de uzaktan calisabiliyorsa o da sizin için gelsin, siz de bir süre tatile gelin eşiniz kalsın işinin başında siz 15-20gunlugune kafa tatiline gelin.

kızlar uzaktan eğitimler alıyorum ama haftada maks 1-2 saatlik zaman alıyor hepsi. geri kalan koltukta otur yaprak dökümü izleden ibaret..
evet senelerdir göçebe hayatı yaşıyorum onun için.. türkiye'deli çevrem hep küçük şehirlerde yaşıyor.. orada da eşim yaşayamaz muhtemelen.. geçiş sürecidir inşallah bu hislerim
Saat diliminiz ne? Yarın bi sohbet edelim?

Kalmış 6 ayınız. Öyle geçici evlerde otellerde konaklamak zordur. Bi yere “ait” hissetmeniz imkansız gibi olur.
Ama temelli Almanya’ya geldiğinizde bir eviniz olur, düzen kurarsınız orayı kendi yuvanız yaparsınız. Gurbette yalnızlık hep bir sorun.
Ama şunu unutmayın, Almanya’da çok fazla Türk nüfus var. Bunu sadece 50lerde 60larda göç edenlerin çocukları gibi düşünmeyin. Yeni gitmiş bir sürü doktor, mühendis… üniversitenizin alumnileri bi araştırın bakalım. İlla ki Almanya’da size yakın yaşayan biri iki kişi görebilirsiniz.

eşiniz almanmış, oranın bilinen emlak web sitelerini söylesin, evlere bakın, nasıl bir ev istediğinize karar verin, onu hayalinizde döşeyin.
Göçmen kadınlar Facebook grubuna bi yazın bakalım, belki şu an bulunduğunuz Asya ülkesinde bi kahve içip aynı dili konuşabileceğiniz birkaç kişi vardır?

Bulunduğunuz ülkenin belediye web sitelerine bakın, bizim belediye pek sever öyle piknik organize etsin vs. Eskiden ben dillerini konuşamıyorum diye çekinirdim. Ayol dedim ben de burda oturmuyor muyum, niye pikniğe gitmeyeyim? yaptım mercimek köftemi, dedim komşular selamın aleyküm, ben rowena. Dilinizi henüz konuşamıyorum. İnsanlar meraklıdır siz anlattıkça hoşlarına gider. Vs vs

Kız yaprak dökümü izleme, valla insanın psikolojisini bozmaya tek başına yeter o zaten 😅
Saka bir yana ben de benzer durumlardayim. Asya'da uzun süre yaşadıktan sonra şimdi Ingiltere'deyim. Bir yanım asya'yi özlüyor bir yanım Turkiye'yi. Sanırım bu hiç geçmeyecek bi duygu. Ben 15 yıldır yurt dışındayım. Covidden sonra böyle hissetmeye başladım. Yani bi spor salonuna filan yazıl dicem ama oraların insanları da yabancılarla pek muhabbet etmezler durduk yere onu da biliyorum. İngilizcen varsa yabancıların takıldığı yerlerde filan takılıp onlarla arkadaşlık kurabilirsin. Ben Asya'da iken en yakın arkadaşlarım yerel insanlardan çok oraya çalışmaya gelmiş olan amerikali ingiliz avrupali vs vs idi...
O da olmaz diyorsan da neşeli şeyler izle bence en azından. Bi de sosyal medyadan uzak dur. Beni en çok üzen ailesiyle VS foto atan arkadaşlarım oluyor genelde, insan ozeniyo

• Beğen
Reactions: Gao
merhaba herkese,
Bence sabredin almanyadayım.ben . Çok iyi. Sosyal imkan çok fazla. Çok fazla spor yürüyüs vs grubu var. İnsanlar çok xanayakın. Dil bilmiyirsanız kursa gider oradan da arkadaş edinirsiniz. Biliyorsanız kendi mesleğinizde iş bulursunuz aktif calısılan.
Ben bir senedir buradayım ve arkadaş olduğum insanlara zaman yetistiremiyorum. Ailenizi de ziyaret edin elbette ama burayı seveceğinizi düşünüyorum

Yaprak dökümü ne ya insanı depresyona sokar o dizi. Şöyle lacasede papel fln izle 😁😁😁İngılızce Almanca kurşuna git. Yurt dışı sımdı ışıl ışıldır. Çok zor bende yenı bı şehre atandım kahve ıcecegım arkadasım bıle yok ama napayım. Eskiden 10 saatlık iş yerınde calısıodum. Dua edıyorum. Senın kocan varmış benım sevgılım bıle yok. Harekete geç. Spora yazıl. Yabancı dılın var mı

Rutin aslında ilaçtır. Kendinize bir program yapın. 6 ayınız varmış. O 6 ay öyle ya da böyle orada yaşayacaksınız ya mutsuz bir şekilde ya da mutlu nir şekilde. Günlük bir program yapın mesela. Sabah belli bir saate kalkın. Yürüyüş yapın kitap okuyun. Almanya’ya yerleştiğinizden ne gibi işler yapabilirsiniz onu araştırın ön hazırlık yapın. Almancanızı geliştirmek için dil çalışın. Aslında yapmak isteyince yapacak çok şey var 24 saat bile yetmiyor. Arkadaşlarında dediği gibi kurulu düzeniniz olursa bence kendinizi daha iyi hissedersiniz. Uzun vadeli planlar yapabilirsiniz.

Bu arada aklıma geldi. Belki bir sosyal medya hesabı açıp videolar çekebilirsiniz. Malum günümüz sosyal medya devri. Gurbette yalnız olmak yabancı damatla evlenmek yaşadığınız ülkenin yaşam şartları vs vs hem canınız sıkılmaz bir meşgale olur size hemde millet deli gibi para kazanıyor 😂

X