Günün Sözü ?

''Benimle ölür müsün?'' diye sordum.
''Seninle ölürüm'' dedi.
''Benimle yaşar mısın? dedim.
''Seninle yaşarım'' dedi.
''Benimle evlenir misin?'' dedim...
O gece beni kokusunda uyuttu. Bir kadının bir erkeğe verebileceği en güzel şeyi kokusunda erkeğini uyutmasıdır. Bana tertemiz, henüz kaynağından yeni çıkmış bir suyun taze sesiyle fısıldadı. Onu duydum, onun sesiyle temizlendim. Anladım ki temiz olan her şey sizi de temizliyor...

Ertürk Akşun

"Ben,el ayak çekildikten sonra odamın kapısını sürmeleyip kitaplarımla baş başa kalmak saatini dört gözle beklerim. "

Yakup Kadri Karaosmanoğlu

"Mektuplar muhteremdir; telefon ise yürekli, çünkü tek başına yolculuk eder, yedeğimizde telefon ve mektupla yürürsek, belki de -kimbilir?- yolda birbirimizle konuşabiliriz."

Virginia Woolf

“Yaşamı cesur yaşamak gerek. Yaşamı doyarak yaşamak gerek. Yaşamı insafsızca yaşamak gerek. Yaşam sert. Yaşamı sert yaşamak gerek. Aşırı duyarlılıkları, garip aile bağlarını zamanında yenmek gerekiyor. Kendi kendine cesur olan insan, neden ölümünü cesur ve istekle ölmesin? İstekle yaşayan insan neden istekle ölmesin?”

Tezer Özlü

"Bir insan kendini iyileştiremezse, kimse onu iyileştiremez. Düşen bir insana yardım edecek tek insan vardır, o da içindeki diğer kendisidir. En sefih bir durumda bile insan yine kendisine müracaat etmeli ve içindeki kendisinden yardım almalıdır."

Deniz S. Vincente

''Yakama hiçbir zaman çiçek takmadım. Ama çiçek pasajının bizleri takındığı yeni koparılmış çiçekler gibiydik. Bin dokuz yüz altmışlardaydık. Sanki karaciğer sözcüğü sözlüklerde yoktu. İçkiler dostça sokulurdu bize. Panayot’un zehirli şarapları bile. Her şey şiirdi, her şey dizeydi, her şey olgunlaşmamış, adını bulamamış şiirimsilikti... Degüstasyon, Nil, Lefter... Sıram sıram sanatçı doluydu. Herkes biraz olsun gecikirdi. Evine, sevgilisine, yalnızlığına...''

Edip Cansever

“Yalnızlığı gösterecekti hattata.Kalabalık arasındaki yalnızı.Ölümü sevebilmenin eğitimini.Gözyaşı ve kanı.Aşkı ve güzelliği.Kalıcı olmayan geçici ve anlık aşkı.Hattattan tek bir şey isteyecekti.Kalıcı olanı.”

Nazan Bekiroğlu

X