Günün Sözü ?

eğitimdir ki;bir milleti,ya özgür,bağımsız,şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır,ya da esaret ve sefalete terk eder....
-MUSTAFA KEMAL ATATÜRK-

Bugün kitap izledim, film okudum, müzik yedim, yemek dinledim. Aklım sendeydi, hiçbir şeyi doğru yapamadım, Şaşkınım.

Ceplerini sularla doldur sevgilim. Çok yanacağız cehennemde birbirimizi öldürdüğümüz için!..

Koku, tad, sıcak... sende her aradığım
vardı:Seni soğuk bulanlar, ısıtamayanlardı....
Arif Nihat Asya

"Ben
O kadar da güçlü değilim inan
Dünya aleme yetecek kudrette kelimeleri olan ben
Tek lafına yıkılırım
Eğer dilersen"

Hayat kısa gelen bir battaniye gibidir. Yukarı çekersin ayak parmakların isyan eder. Aşağı çekersin omuzların titrer. Ama yine de, neşeli insanlar dizlerini karınlarına çeker, rahat bir uyku uyumayı başarır..
Can Dündar

"Sana tuz yalatsam; sabaha kadar tuz yerine suyu düşünürsün.
İşte çelişki burada gibi görünse de nesnel hareketin kanıtıdır bu.
Bir durumla uyarılan her durum bir başka durumu işaret edecektir.
Beni sevdiğini söyledikçe sen, ben bir diğerini sevdiğimi hatırlayacağım. Buna ihanet diyemezsin..! "

Küçük İskender

En güzel günlerimin
üç mel'un adamı var:
Biri sensin,...
Biri o,
biri ötekisi...
Kanlı bıçaklı düşmanımdır ikisi...
Sana gelince...
Ne ben Sezarım,
Ne de sen Brütüssün...
Ne ben sana kızarım
ne de zatın zahmet edip bana küssün..
Artık seninle biz,
düşman bile değiliz..

Sen benim gönlümde oldukça , Yemende de olsan benim yanımdasın.Eğer sen benim gönlümde değilsen , yanımda da olsan Yemende sayılırsın......

'Eğer, hayatınızın herhangi bir an'ına gidip orada sonsuza dek kalacaksınız deseler yalnızca iki şeyden birini seçmek isterdim. Biri, o çocukluğun bahçesindeki ağacın dalına asılı salıncakta sallanırken... Öteki, bütün hayatım boyunca en çok sevdiğim adamla öpüştüğüm ilk gün... Herkes aşık olmanın ortak dilini bulup yazmaya çalışıyordu.

Ama aslında bu kadar basitti işte: Birini öptüğünde salıncakta sallanır gibi hissediyorsan aşıksın.'

Kürşat Başar

Dün seni çok seviyorum dedin, bugün bitirelim...Söyle şimdi dün mü ş.refsizdin bugün mü??

küçük iskender

Son düzenleme:
"Kimi sevsem,onun uzakta bir sevdiği vardı. Unutamadığı ilk aşkı ya da terk edip giden sevgilisi. .. Kimi derinden sevsem; o, bir başkasını derinden hatırlardı. Öylesine çok sevdim ki onları, başkalarına duydukları sevgilerini anlatmalarını sessizce, içim acıyla kanayarak dinledim. Beni yitirmekten hiç korkmadılar; çünkü onlara göre fazla iyiydim, bu yüzden ilk anda vazgeçebilirlerdi benden. Beni terk edenlerden tek bir dileğim olurdu: "Ne olur, bir daha beni aramayın! Çünkü ben, size duyduğum o akıl dışı aşk yüzünden keder bahçemi dağıtıyorum, çocukluğumun o güzel bahçesini.." Böyle derdim onlara; ama yine de ararlardı beni. Soluksuz ve umutsuz kaldığı bir gecede mutlaka akıllarına ben gelirdim... O, yedek sevgili!..."

"Her gece üstünü açma üşütürsün diyeceğine, Bir kere 'kalbini açma üzülürsün'.. deseydin ya anne..."
Cemal Süreyya

Elif Şafak AŞK Kitabından 38.Kural Hakkında düşünceleriniz ?

Otuz Sekizinci Kural:
’Yaşadığım hayatı değiştirmeye, kendimi dönüştürmeye hazır mıyım?’ diye sormak için hiçbir zaman geç değil.
...
Kaç yaşında olursak olalım, başımızdan ne geçmiş olursa olsun, tamamen yenilenmek mümkün.

Tek bir gün bile tıpatıp aynıysa yazık. Her an her nefeste yenilenmeli. Yepyeni bir yaşama doğmak için ölmeden önce ölmeli.

X