• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günün Sözü ?

en basit yalanları bile gözümün içine baka baka söyleyen aptallar tanıdım.inandım sandılar.oysa ben onların kuş kadar beyinleriyle cahil cesaretlerine hayrandım....

Ham ervâh olanlar, pişkin ve yetişkin zevâtın hâlinden anlamazlar.
O halde sözü kısa kesmek gerektir vesselâm. Mevlana...

merhabalar,

güzel bir söz paylasmak istiyorum sizlerle, calistigim yerde görecegim bir yere astim bu yaziyi:

"Üzülme" der Mevlana.... Istedigin bir sey olmuyorsa ya daha iyisi olacagi icindir, yada gercekten olmamasi gerektigi icin olmuyordur...."

bence cok güzel ve anlamli bir söz, hani biz bazen cok israr ederiz biseyler olsun diye, demek ki cok israrci olmamak gerek... sevgiler selamlar

Hayatta kimseyi değiştiremezsin .
ve kimse için değişmemelisin..
Ne sen başkası için mecburi istikametsin;
ne de başkası senin için.
Yorma kendini;
"bırak hayatına eşlik etmek isteyenler seninle gelsin"."

Bukowski...

Farzet hiç ayrılmadık, gözümde tütüyor, gözümü tütsülüyorsun hala, hep birlikteyiz sanki, seninle ben ve dünya.

Necip FAZIL

Üstad'ın çalışma odasına giren bir yazar üstadın çalışma odasına göz attıktan sonra:

-Hayrola üstad çalışma odanda hiç kitap yok, siz hiç kitap okumaz mısınız? diye soru sorduğunda,

Üstad şu cevabı verir:

-Sen hiç süt içen inek gördün mü?

İnsanların çoğu kaybetmekten korktuğu için,sevmekten korkuyor.Sevilmekten korkuyor,kendisini sevilmeye layık görmediği için.Düşünmekten korkuyor sorumluluk getireceği için. Konuşmaktan korkuyor,eleştirilmekten korktuğu için.Duygularını ifade etmekten korkuyor,reddedilmekten korktuğu için. Yaşlanmaktan korkuyor,gençliğin kıymetini bilmediği için. Unutulmaktan korkuyor,dünyaya iyi birşey vermediği için.Ve ölmekten korkuyor aslında yaşamayı bilmediği için..

W.SHAKESPEARE

Hayat kısa gelen bir battaniye gibidir…
Yukarı çekersin ayak parmakların isyan eder,
Aşağı çekersin omuzların titrer…
Ama yine de,neşeli insanlar dizlerini karınlarına çeker,rahat bir uyku uyumayı başarır…

CAN DÜNDAR..

Back