• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günün sorusu; Sosyal medyada hikaye paylaşmak ne derece olmalı?

Selaaam 🌸 bugün farkli bir soru ile buradayimm hadi gelin bunu tartışalım. Konu ise sosyal medya. Genelini biliyoruz zaten özellikle tek bir uygulamada hikaye paylaşırız genelde. Fakat gozlemledigim kadariyla bazi insanlar aşırı story paylaşıyor gittigi yer vs. Başta güzel buluyorum, çekim olsun fotoğraf açısı olsun hoş diyorum, sonra dönüyorum kendime, o kadar story paylaşip ediyoruz ama, neden hiç o anın tadini cikarmiyoruz? Belki o süre icerisinde o yaşadığımız andan daha çok verim alacağız. Bazen bu konuda ben de çok kararsizlik yaşıyorum bir yanim diyor çek gitsin ne kadar vaktini alir, (bu arada baya aliyor, başkalarının hikayelerine bakayim derken vakit gidiyor) diğer yanim ise birak su telefonu anin tadini çıkar be kizim diyor.. Özetlemek gerekirse bence ikisi arasinda bir doz olmali. Ya sizce?
- Objektif yorum yapıp veyahut şahsi düşüncesini uygun bir üslupla dile getirenlere çok teşekkür ederim. Herkese iyi geceler diliyorum. 🙏🙏
Yani susayim susayim diyorum ama fenalik geldi artık. Arkadaşlar sizin paşa gönlünüz hikaye atmak istiyorsa atar atmak istemiyorsa atmaz , benim paşa gönlüm ise aha buraya yorum yapmak isterse yapar istemezsen yapmam. Bu kadar basit. Çok tuhafsiniz cidden şurada iki konuşalım dedik lafi agzimiza tikamakta ustunuze yok yani helal olsun 🤦🏼‍♀️Neyse kurcalamaya devam edin ben kaçıyorummm
Kim nasılla, ne kadar mutlu oluyosa.
O an çekim yapmak, o anı kaydetmek mi mutlu ediyo öyle,
Durup izlemek mi mutlu ediyo öyle
Yani can ne isterse...

kimse kusura bakmasın da instagramda elalemin paylaşımlarını izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamamak, çok fazla zaman geçirmek, buna bağımlı olmak bana çok aptalca geliyor. bunu yapan insan bomboş insandır, boşa harcayacak çok zamanı vardır demek oluyor. ben bazen çevremden duyuyorum, instagram bağımlısı olmuş beş dk'da bir instagrama giriyormuş diye hesabını kapamış falan. çok zamanımı alıyor diyorlar. ya nesine bağımlı oluyorsun ki? benim günlük sürem 30 dk falanmış mesela geçenlerde baktım. bu 30 dk da tabi öyle giriyorum, 5 dk bakıp çıkıyorum şeklinde. psikoloji, girişimcilik, ilişkiler gibi ilgi alanlarıma göre sayfaları takip ediyorum, onların postlarına bakıyorum. çok sık paylaşım yapmam, yapıyorsam mutlaka paylaşmaya değer ilginç bişey vardır onu paylaşırım. saçma sapan çay kahve hikayesi atmam. geçen akşam arkadaşla alkollü bi mekana gittik, bana dedi ki bizim senle yan yana hiç resmimiz yok hadi çekilelim. çekildik birkaç tane, onlardan birini paylaştım mesela. çünkü ben bu arkadaşımla arada bir görüşüyorum. hatıra olsun diye paylaştım. düzenli olarak her boku paylaşanlar var saçma sapan, yok çay keyfi yok bira keyfi yok bilmem ne keyfi. sıradan şeyleri paylaşmak çok sıkıcı bence. tatile gittiğimde paylaşırım mesela, farklı bir etkinliğe katılmışsam paylaşırım. yurt dışına çıksam paylaşırım gibi düşünün.

bugün farkli bir soru ile buradayimm hadi gelin bunu tartışalım. Konu ise sosyal medya
Çok da farklı bir soru değil. Ayrıca cidden buna kafa yormak ağır derecede boşıboşluk değil mi? Herkesin paylaşma derecesi farklı neden farklı diye mi soruyoruz yani neden soruyoruz? Başkalarına göre hareket etmek olgun mantıklı bir insana göre değil. Paylaşımımı da kim kaç tane paylaşmış ben de mi öyle yapsam diye neden kısıtlayayım? Keşke kafamızı işimize yarayacak şeylere yorsak değil mi?

Çok da farklı bir soru değil. Ayrıca cidden buna kafa yormak ağır derecede boşıboşluk değil mi? Herkesin paylaşma derecesi farklı neden farklı diye mi soruyoruz yani neden soruyoruz? Başkalarına göre hareket etmek olgun mantıklı bir insana göre değil. Paylaşımımı da kim kaç tane paylaşmış ben de mi öyle yapsam diye neden kısıtlayayım? Keşke kafamızı işimize yarayacak şeylere yorsak değil mi?
Hayır, bana göre basibosluk değil. İnsanlar tez yazarken bile bu tarz konulari ele aliyor. Ayrıca alanimdaki tez konularindan biri. Arkadaşlarla birlikte çalışıyoruz. Bu platformdaki birçok kadının da fikrini almak istedim. Mesela şu an sizde düşüncenizi dile getirdiniz.
En son demissiniz ya, kafamızı ise yarayacak seylere yorsak. İşte bu tarz yorumlar isimize yariyor hanimefendi, çünkü insanların düşüncelerine ihtiyacımız var. Biraz empati kursaniz daha çok işiniz kolaylaşır bence.

Hayır, bana göre basibosluk değil. İnsanlar tez yazarken bile bu tarz konulari ele aliyor. Ayrıca alanimdaki tez konularindan biri. Arkadaşlarla birlikte çalışıyoruz. Bu platformdaki birçok kadının da fikrini almak istedim. Mesela şu an sizde düşüncenizi dile getirdiniz.
En son demissiniz ya, kafamızı ise yarayacak seylere yorsak. İşte bu tarz yorumlar isimize yariyor hanimefendi, çünkü insanların düşüncelerine ihtiyacımız var. Biraz empati kursaniz daha çok işiniz kolaylaşır bence.
yaz mesela bunu tezine. neden olmasın ki? bir grup insan sosyal medyaya ve sosyal medya ile alakalı meraklara kafa yormanın zaman kaybı olduğunu düşünüyor yaz.

mesela markalar neden sosyal medyada? çünkü insanlar sosyal medyada. atıyorum ben bir ürün satıyorum, işlevsel bir ürün diyelim ki. bu ürün kime hitap eder, kimin hayatını nasıl kolaylaştırır, faydaları nelerdir, neden satın almalısın? bu sorulara cevap olacak sosyal medya paylaşımları hazırlamayı hedefler. çünkü insanlara böyle dikkat çekici ve yararlı bir içerik sunarsan, ona bakan kişi o markanın postunda daha fazla zaman geçirir ve belki de markayı takibe alır. hatta o ürünü satın alır. yani birilerinin bağımlılık diye dalga geçtiği, boş iş dediği sosyal medyada geçirilen zaman sayesinde birileri para kazanıyor, bunu da unutmamak lazım.

o kadar da vakit almiyor. ben storye kendimi atmam genelde gittigim yerden manzara falan atarim. onu da atmam max 1 dk surer yani direkt telefonu cikarip cekip atiyorum. story icin degisik tasarim yapip muzik ekleyenler bana da cringe geliyor.

Sevdiğim psikolog Zafer akıncı öyle demişti ‘insanlar fotoğraf çektirmekten anın tadını çıkarmıyor daha sonra o fotoğraflara bakarak o anın zevkine varmaya çalışıyor’

Neyse genel olarak bi whatsapım var zaten onda da çok nadir paylaşım yaparım. Bundan kime ne ki şunu paylaşsam nolacak ki diyerekten paylaşmıyorum.
Fotoğraf çekmeyi de sevmiyorum zaten sıkıcı geliyor anın tadını çıkarmayı seviyorum. Çekilecekse de bir bilemedin iki tane çekmek yeterli
Ben mutluyum şeklinde kendimi kanıtlama ihtiyacı da hissetmiyorum
İnsanlar kendini izlemeyi mi seviyor ondan mıdır nedir bu kadar fotoğraf çekilmeyi sevmeleri

herkes istediğini yapsın.
çok paylaşım yapıyorsa bir izlenmez iki arkadaş listesinden çıkartılır üç he illa meraktan hayatta olmaz deniliyorsa sessize alırsın.
integramın amacı o zaten. paylaşanlar kadar izleyenlerde aynı bence.

ben seviyorum sosyal medyada vakit geçirmeyi.. sürekli story atanlardan değilim ama gezip gördüğüm yerleri atarım andan da keyif alırım, fotoğrafını çekmekten de, sonra o fotografi gördüğümde orayı hatırlamaktan da. çok vaktimi filan almıyor. fakat her bulduğu şeyi ya da ayni şeyden 100 tane atanları görünce ben de saçma buluyorum.. ya da yüzünü shopla aşırı değiştirenleri görünce..

Abartan kişileri takipten bile çıkıyorum. Bİrilerine gönderme yapıcam diye özlü sözler müzikler paylaşanlar çok rahatsız edici olabiliyor. Tabiki güzel manzara güzel bir anı güzel bir fotoğraf paylaşılabilir

Selaaam 🌸 bugün farkli bir soru ile buradayimm hadi gelin bunu tartışalım. Konu ise sosyal medya. Genelini biliyoruz zaten özellikle tek bir uygulamada hikaye paylaşırız genelde. Fakat gozlemledigim kadariyla bazi insanlar aşırı story paylaşıyor gittigi yer vs. Başta güzel buluyorum, çekim olsun fotoğraf açısı olsun hoş diyorum, sonra dönüyorum kendime, o kadar story paylaşip ediyoruz ama, neden hiç o anın tadini cikarmiyoruz? Belki o süre icerisinde o yaşadığımız andan daha çok verim alacağız. Bazen bu konuda ben de çok kararsizlik yaşıyorum bir yanim diyor çek gitsin ne kadar vaktini alir, (bu arada baya aliyor, başkalarının hikayelerine bakayim derken vakit gidiyor) diğer yanim ise birak su telefonu anin tadini çıkar be kizim diyor.. Özetlemek gerekirse bence ikisi arasinda bir doz olmali. Ya sizce?
- Objektif yorum yapıp veyahut şahsi düşüncesini uygun bir üslupla dile getirenlere çok teşekkür ederim. Herkese iyi geceler diliyorum. 🙏🙏
Yani susayim susayim diyorum ama fenalik geldi artık. Arkadaşlar sizin paşa gönlünüz hikaye atmak istiyorsa atar atmak istemiyorsa atmaz , benim paşa gönlüm ise aha buraya yorum yapmak isterse yapar istemezsem yapmam. Bu kadar basit. Çok tuhafsiniz cidden şurada iki konuşalım dedik lafi agzimiza tikamakta ustunuze yok yani helal olsun 🤦🏼‍♀️Neyse kurcalamaya devam edin ben kaçıyorummm
Açmış olduğum konuya kendince kendini birsey zanneden kisiliklerden ötürü üyeliğim pasif hale getirildi. Sorun değil, çünkü bana yapılan saygisizlikla uslupsuzluklara karsi elbette kendimi savunmam gerekiyordu. Lütfen önce bir kendinize bakin. Herkesi yargilamadan , anlamadan, dinlemeden direkt yapistiyorsunuz icinizdeki kini, ofkeyi! Kadınin kadina olan desteği bu mu gerçekten? Nasil bir topluluğun icindeyiz biz? Kusura bakmayin ama ben şaşkınlık icindeyim. Zira yeri geldiğinde kadının kadına olan desteğini savunuyoruz fakat , burada gördüğüm manzara korkunc! Bana yapilan o yorumlar korkunç! Ne diyebilirim daha bilmiyorum. Ve bir saniye bile durmak istemedigim bu yerden direkt olarak gidiyorum, hoşçakalın.

Açmış olduğum konuya kendince kendini birsey zanneden kisiliklerden ötürü üyeliğim pasif hale getirildi. Sorun değil, çünkü bana yapılan saygisizlikla uslupsuzluklara karsi elbette kendimi savunmam gerekiyordu. Lütfen önce bir kendinize bakin. Herkesi yargilamadan , anlamadan, dinlemeden direkt yapistiyorsunuz icinizdeki kini, ofkeyi! Kadınin kadina olan desteği bu mu gerçekten? Nasil bir topluluğun icindeyiz biz? Kusura bakmayin ama ben şaşkınlık icindeyim. Zira yeri geldiğinde kadının kadına olan desteğini savunuyoruz fakat , burada gördüğüm manzara korkunc! Bana yapilan o yorumlar korkunç! Ne diyebilirim daha bilmiyorum. Ve bir saniye bile durmak istemedigim bu yerden direkt olarak gidiyorum, hoşçakalın.
Tamam.

Açmış olduğum konuya kendince kendini birsey zanneden kisiliklerden ötürü üyeliğim pasif hale getirildi.

Alakası yok, konunuzu yanlış yere açtığınız için ceza aldınız. Bu sebeple burada kimseyi kötülemeye çalışmayın emi ... Bu site sizi ndenek sayfanız değil. Tez konum diye konuya girip site yönetimine haber vermeden data topluyor sonra saygı bekliyorsunuz,hadi canım canım hadi ...

Bu tamamen size kalmış
Şahsen ben sosyal medyaya çok fazla anlam yüklemem
Pek paylaşım da yapmam
Siz de içinizden geldiği gibi davranın
Çok kasmayın.

Back