• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günün sorusu; Sosyal medyada hikaye paylaşmak ne derece olmalı?

Öyle ya...yazarken düşündüm benim içim mi geçmiş acaba diye :KK48: Meselafacebook'un 10 senesi vardır sanırım ilk zamanlar çok aktif kullanıyordum son 3-5 senedir girmiyorum bile...
Ben arada Facebook'da milletle dalaşmayı seviyorum ama instagram cidden hiç açmıyor🤣🤣.

Adı üzerinde ‘sosyal’ medya.
Sosyal olmayı, insanlarla etkileşim içerisinde olmayı tercih edenlerin aşırı düzeyde kullandığı bir alan, hatta yeni düzey kitle iletişim aracıdır
Bazısı bir paylaşım için emek verir, beğeni takip eder, bunu işi haline getirir, getiri paylaşmayı çoğaltır da çoğaltır, bu bir zincir.

Kimi yalnızlığı sevmez, bir şekilde iletişim ağını açık tutmak adına paylaşır, olmak istediği biri gibi görünmeye çalışan aslında rollerle buna dönüşmek adına paylaşır, benimki gibi ‘çok ben’ diye düşündüğü anlara tanıdıklarını ortak etmek isteyenler 5 6 sn ayırarak paylaşım yapar, kimlik etiketidir aslında vs vs.
Sayamayacağım bir sürü bileşken söz konusu.
Size göresi, size göredir.
Bunun bir doğrusu yoktur, en yakınlarda yapılan çalışmalarla yeni bir kuram ortaya atıldı ‘ördek sendromu’.
Daha çok kuramla karşılaşacağımıza eminim ama sosyal medyadan yola çıkarak ayrışmak, ötelemek ya da birleşmek de mümkün olduğundan, etiketlerden uzak durarak, kafaya çok da takmadan yaşamak en güzelidir.

Bence siz etrafa insanların ne yaptığına, nasıl davrandığına çok takılıyorsunuz. Geçenki konunuzla birlikte bu sonuca vardım.
Biraz akışına bırakın o an paylaşmak istiyorsanız paylaşın. Bakmak istiyorsanız bakın. Çok kasmaya gerek yok bence.

Siz ne kadar isterseniz
Bu işi yeni nesil reklamcılık olarak gören var..
Çocuğuna anı bırakan var..
Fotoğraf çekmeye bayılan var...
Benim kardeşim profesyonel fotoğrafçı ve tüm sülale çocukları oradan takip ediyor mutlu olduklarını söylüyor. 2 cocuk ile anlık paylaşmak zor ama biriktikce atıyor karavan maceralarını izlemek keyifli oluyor.
Bazen tarihle kayıtlı kalması iyi oluyor. Artık içimize sinen şekilde yaşasak kim ne dedi ilgilenmesek daha kolay olmaz mi?
İspat diye düşünmek fln bana garip geliyor istemiş paylaşıyor başka sebep aramıyorum ki..
Öyle tabikii fakat teknolojinin yararli kullanimiyla birlikte mutlaka zararlari da mevcut bence. En azindan her seyin dozunun olmasi gerektigi gibi bununda bir dozunun olmasi gerekiyor. İnsanlar makineye baglamis gibi sürekli olarak attiklarinda açıkçası ben fotoğraf çekmeyi seven bir insan olarak ben bile yoruluyorum. Abartılı olmasi garip geliyor, şahsi fikrim tabii.

Bence siz etrafa insanların ne yaptığına, nasıl davrandığına çok takılıyorsunuz. Geçenki konunuzla birlikte bu sonuca vardım.
Biraz akışına bırakın o an paylaşmak istiyorsanız paylaşın. Bakmak istiyorsanız bakın. Çok kasmaya gerek yok bence.
Şu anda 2. Üniversite olarak sosyoloji okuyorum bunun nedeni ilgi alanimin toplumsal olaylar ve toplumun bakış açısına olan merakim :) Ben olaylara takılmiyorum ki? Burası da bir platform ve analiz yapıyorum sadece :)

Ben hayatımı, yaptığım şeyleri, içtiğim kahveyi, aldığım parfümü, gittiğim kafeyi, gördüğüm kediyi, havayı, karayı, arabayı cartı curtu falan paylaşmaktan nedense hiç zevk almıyorum. Gerekte görmüyorum. Ve çok saçma buluyorum. Hatta insanların paylaşımlarını gördükçe banane bundan falan demeye başladım. Aradan 1 2 ay geçti direk kişisel hesabımı kapattım. Kendime yeni bir hesap açtım sadece ilgi duyduğum şeyleri takip ediyorum. Mesela pedagogları, komik bulduğum kişileri, dekorasyon, klasik müzik, bebek videoları profillerini vs falan.. O kadar mutluyum ki bu durumdan. Mesela evlendim gelinliğimi, kocamı çiçeğimi böceğimi topuzumu konvoyumu düğünüme gelenler gördü. 5 aylık hamileyim beni seven arayan arkadaşlarım akrabalarım biliyor. Bence çok şirin bir evde oturuyorum sadece ziyaretime gelenler görüyor. Saçımı boyatıyorum buluştuğum kişiler yakışmış diyor. Bence hayat bu.
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim 🙏

Konu yine paylaşım yapanların sahte hayat yaşadığına gelecek muhtemelen. 🥴

Ben fotoğraf çekmesini, çekilmesini pek sevmem ama eşim sever paylaşım yapmasa bile güzel kareler yakalar gittiğimiz yerlerde. Bir iki fotoğraf çekmeyle anın tadı kaçırılmıyor diye düşünüyorum.
Fotoğraf çekmeyi, paylaşmayı seven insan için keyif verici yapılanlar.
Bunların başkaları açısından nasıl görüldüğü de önemli değil bence.

Önceki konunuzu da hesaba katarsam, insanların fikirlerine, onların gözünde nasıl gözüktüğünüze bu kadar takılmanız yorucu bence. Salın bı kendinizi.

Selaaam 🌸 bugün farkli bir soru ile buradayimm hadi gelin bunu tartışalım. Konu ise sosyal medya. Genelini biliyoruz zaten özellikle tek bir uygulamada hikaye paylaşırız genelde. Fakat gozlemledigim kadariyla bazi insanlar aşırı story paylaşıyor gittigi yer vs. Başta güzel buluyorum, çekim olsun fotoğraf açısı olsun hoş diyorum, sonra dönüyorum kendime, o kadar story paylaşip ediyoruz ama, neden hiç o anın tadini cikarmiyoruz? Belki o süre icerisinde o yaşadığımız andan daha çok verim alacağız. Bazen bu konuda ben de çok kararsizlik yaşıyorum bir yanim diyor çek gitsin ne kadar vaktini alir, (bu arada baya aliyor, başkalarının hikayelerine bakayim derken vakit gidiyor) diğer yanim ise birak su telefonu anin tadini çıkar be kizim diyor.. Özetlemek gerekirse bence ikisi arasinda bir doz olmali. Ya sizce?
İlk hikaye özelliği geldiğinde ben de paylasimlarımı sık sık yapıyordum, ertesi gun siliniyor olması hosuma gidiyordu, zamanla paylasmamaya basladım, sanırım hevesim gecti.. Cok nadir hikaye paylasıyorum, bazen ogrencılerim için mesaj ıceren içerikler (whatsapta) paylasıyorum, bazen de kedimin komik hallerini ☺️
Cok guzel bır yere gıdınce de anı olsun diye fotograf cekıyorum ama cidden dusunuyorum da paylasim yapmıyorum artık Hıc.. Boyle daha mutluyum sankı 🌸

Konu yine paylaşım yapanların sahte hayat yaşadığına gelecek muhtemelen. 🥴

Ben fotoğraf çekmesini, çekilmesini pek sevmem ama eşim sever paylaşım yapmasa bile güzel kareler yakalar gittiğimiz yerlerde. Bir iki fotoğraf çekmeyle anın tadı kaçırılmıyor diye düşünüyorum.
Fotoğraf çekmeyi, paylaşmayı seven insan için keyif verici yapılanlar.
Bunların başkaları açısından nasıl görüldüğü de önemli değil bence.

Önceki konunuzu da hesaba katarsam, insanların fikirlerine, onların gözünde nasıl gözüktüğünüze bu kadar takılmanız yorucu bence. Salın bı kendinizi.
Arkadaşlar anlatamadim galiba, burasi bir platform ve herkesin fikirlerini almak istedim. Takilma konusu nereden çıktı Allah aşkına anlamiyorum açıkçası, çok tuhaf. Ne diyeyim...

Adı üzerinde ‘sosyal’ medya.
Sosyal olmayı, insanlarla etkileşim içerisinde olmayı tercih edenlerin aşırı düzeyde kullandığı bir alan, hatta yeni düzey kitle iletişim aracıdır
Bazısı bir paylaşım için emek verir, beğeni takip eder, bunu işi haline getirir, getiri paylaşmayı çoğaltır da çoğaltır, bu bir zincir.

Kimi yalnızlığı sevmez, bir şekilde iletişim ağını açık tutmak adına paylaşır, olmak istediği biri gibi görünmeye çalışan aslında rollerle buna dönüşmek adına paylaşır, benimki gibi ‘çok ben’ diye düşündüğü anlara tanıdıklarını ortak etmek isteyenler 5 6 sn ayırarak paylaşım yapar, kimlik etiketidir aslında vs vs.
Sayamayacağım bir sürü bileşken söz konusu.
Size göresi, size göredir.
Bunun bir doğrusu yoktur, en yakınlarda yapılan çalışmalarla yeni bir kuram ortaya atıldı ‘ördek sendromu’.
Daha çok kuramla karşılaşacağımıza eminim ama sosyal medyadan yola çıkarak ayrışmak, ötelemek ya da birleşmek de mümkün olduğundan, etiketlerden uzak durarak, kafaya çok da takmadan yaşamak en güzelidir.
Objektif bir yorum, çok teşekkür ederim 🙏

Gittigim güzel yerlerde fotograf çekerim 1-2 kare mutlaka 5 dakiklık fotograf çekimi vaktimi çalmaz veya anı kaçirmiş olmam.
Ama disardayken tutup insanlarin storilerini izlemiyorum veya kendim fotograf yüklemiyorum. Gün bitip eve geldikten sonra fotograf atarim hep.
Tatildeysem veya bir kaç gun surecek bir gezideysem yine fotografi çeker cekmez stori vs atmaya ugrasmam sakin bir zamanda yaparim. Boylece an kacirmiş filan olmuyor.

Hobilerimi veya ilgi cekici buldugum objeleri vs de fotograflarim ben. Okudugum kitap, oynadigim bir oyun vs.

Güzel çıktığı bir fotoyu koyanı, turistik gezi fotolarını vs gayet iyi anlıyorum da yediği yemeği, gitti lüks restoranın veya hotelin lobisini çekip anlamsızca koyanları sevmiyorum.

Instagramda sadece yakin tanidiklarim var.
Cok paylasim yapan biride degilim ama instada archivin hatirlatmasini seviyorum baktigimda bu tarihlerde burdaymisiz vs fotograflara anilara bakarim.
Isteyen istedigi sıklıkla paylasim yapsin beni ilgilendirmiyor acikcasi.
Bi fotograf cekince anin tadini cikarmamişmi oluyoruz? Ben cok fotograf cekiyorum paylaşmasamda alakasi yok bence.

Ben anın tadını çıkaranlardanım. Hatta bazen storylik değil,telefonumda kalsın diye bile fotoğraf video filan çekmeyi unuturum yani o derece... Eşim çeker genelde,ben ondan alırım sonra istersem.

İnsanların her yaptıklarını ve özellikle yedikleri,içtikelrini paylaşmasını, doğru bulmamaktan ziyade saçma buluyorum. Tamam atarsın bir iki tane gittiğin yerden ama karınca duası gibi döşüyorlar ya böyle... İçim şişiyor resmen.

Instagramda sadece yakin tanidiklarim var.
Cok paylasim yapan biride degilim ama instada archivin hatirlatmasini seviyorum baktigimda bu tarihlerde burdaymisiz vs fotograflara anilara bakarim.
Isteyen istedigi sıklıkla paylasim yapsin beni ilgilendirmiyor acikcasi.
Bi fotograf cekince anin tadini cikarmamişmi oluyoruz? Ben cok fotograf cekiyorum paylaşmasamda alakasi yok bence.
Şu konuya degineyim, uzun süreli story çekimleri bana anın tadini cikarmamak gibi geliyor, şahsi düşüncem bu yönde. Onun dışında soylediklerinize katılıyorum, teşekkür ederim.

Bana da orada olup pek bir şey paylaşmayanlar garip geliyor.Perdenin arkasından millete bakan teyzeler gibi.

Bir de çok paylaşım yapmamayi ya da sosyal medya kullanmamayi,takdir edilecek bir durum, övünülecek ulu bir hayat, hayatın sırrını çözüp doyuma ulaşmış bir karakter zannetmiyorlar mi, gülüyorum 🙃

Paşa gönlüm isterse atmıyorum, çok isterse çok atıyorum. Çok da umrumda değil. Yani oturup en doğru miktarı hesaplamak daha saçma bence. Neden sosyal medyayı bu denli abartıyorsunuz ki? Oradaki günlük işte ileride hatırlamak için albüm bakar gibi arşive bakıyorsunuz fln mis gibi. Bu kadar kurcalamak yerine canınızın istediği kadar mı takılsanız

Öyle tabikii fakat teknolojinin yararli kullanimiyla birlikte mutlaka zararlari da mevcut bence. En azindan her seyin dozunun olmasi gerektigi gibi bununda bir dozunun olmasi gerekiyor. İnsanlar makineye baglamis gibi sürekli olarak attiklarinda açıkçası ben fotoğraf çekmeyi seven bir insan olarak ben bile yoruluyorum. Abartılı olmasi garip geliyor, şahsi fikrim tabii.

Tamam da ben kendi dozumu ayarladiktan sonra başkasına bu konuda kafa yormam ki. Benim katı olduğum genel geçer ahlak kuralları dışında gerisine karışmam ne vaktim ne enerjim var. Bana da bu garip geliyor çok abartanlar var evet ama banane yani benim için anlamı yok çoğunu incelemem bile

Paşa gönlüm isterse atmıyorum, çok isterse çok atıyorum. Çok da umrumda değil. Yani oturup en doğru miktarı hesaplamak daha saçma bence. Neden sosyal medyayı bu denli abartıyorsunuz ki? Oradaki günlük işte ileride hatırlamak için albüm bakar gibi arşive bakıyorsunuz fln mis gibi. Bu kadar kurcalamak yerine canınızın istediği kadar mı takılsanız
Canım bunu istiyor :) ve merak ediyorum, konuşuyoruz hepsi bu 😄

Tamam da ben kendi dozumu ayarladiktan sonra başkasına bu konuda kafa yormam ki. Benim katı olduğum genel geçer ahlak kuralları dışında gerisine karışmam ne vaktim ne enerjim var. Bana da bu garip geliyor çok abartanlar var evet ama banane yani benim için anlamı yok çoğunu incelemem bile
Evet işte ben de dozdan bahsediyorum zaten..

Back