• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günün sorusu; Sosyal medyada hikaye paylaşmak ne derece olmalı?

minikpasta

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2022
81
22
3
Selaaam 🌸 bugün farkli bir soru ile buradayimm hadi gelin bunu tartışalım. Konu ise sosyal medya. Genelini biliyoruz zaten özellikle tek bir uygulamada hikaye paylaşırız genelde. Fakat gozlemledigim kadariyla bazi insanlar aşırı story paylaşıyor gittigi yer vs. Başta güzel buluyorum, çekim olsun fotoğraf açısı olsun hoş diyorum, sonra dönüyorum kendime, o kadar story paylaşip ediyoruz ama, neden hiç o anın tadini cikarmiyoruz? Belki o süre icerisinde o yaşadığımız andan daha çok verim alacağız. Bazen bu konuda ben de çok kararsizlik yaşıyorum bir yanim diyor çek gitsin ne kadar vaktini alir, (bu arada baya aliyor, başkalarının hikayelerine bakayim derken vakit gidiyor) diğer yanim ise birak su telefonu anin tadini çıkar be kizim diyor.. Özetlemek gerekirse bence ikisi arasinda bir doz olmali. Ya sizce?
- Objektif yorum yapıp veyahut şahsi düşüncesini uygun bir üslupla dile getirenlere çok teşekkür ederim. Herkese iyi geceler diliyorum. 🙏🙏
Yani susayim susayim diyorum ama fenalik geldi artık. Arkadaşlar sizin paşa gönlünüz hikaye atmak istiyorsa atar atmak istemiyorsa atmaz , benim paşa gönlüm ise aha buraya yorum yapmak isterse yapar istemezsem yapmam. Bu kadar basit. Çok tuhafsiniz cidden şurada iki konuşalım dedik lafi agzimiza tikamakta ustunuze yok yani helal olsun 🤦🏼‍♀️Neyse kurcalamaya devam edin ben kaçıyorummm

Son düzenleme:
Benim hiç vaktimi almıyor çünkü dönüş yolunda,otobüste paylaşıyorum. Misal, geçen gün batımını izlemeye hiç gitmedigim bir yere gittim, hava coktaaan kararmisken ,dönüş yolunda storimi paylaştım (bir tanecik de yetti yani, alt tarafı güneş batti😂😂)

Selaaam 🌸 bugün farkli bir soru ile buradayimm hadi gelin bunu tartışalım. Konu ise sosyal medya. Genelini biliyoruz zaten özellikle tek bir uygulamada hikaye paylaşırız genelde. Fakat gozlemledigim kadariyla bazi insanlar aşırı story paylaşıyor gittigi yer vs. Başta güzel buluyorum, çekim olsun fotoğraf açısı olsun hoş diyorum, sonra dönüyorum kendime, o kadar story paylaşip ediyoruz ama, neden hiç o anın tadini cikarmiyoruz? Belki o süre icerisinde o yaşadığımız andan daha çok verim alacağız. Bazen bu konuda ben de çok kararsizlik yaşıyorum bir yanim diyor çek gitsin ne kadar vaktini alir, (bu arada baya aliyor, başkalarının hikayelerine bakayim derken vakit gidiyor) diğer yanim ise birak su telefonu anin tadini çıkar be kizim diyor.. Özetlemek gerekirse bence ikisi arasinda bir doz olmali. Ya sizce?
Ben sosyal medya kullanmıyorum 🥳🥳🥳

Etrafima baktigimda cok story atanlarin genelde birseyin ispat etme veya gösterme cabasinda oldugunu fark ettim. Gercekten anın tadinin cikartan insanlarin galerisine baksan hep bir kac tane fotografi oluyor sadece. Öyle devamli elinde telefonla gezmiyorlar 🤷🏻‍♀️ sahsen story felan paylasmiyorum, cünkü insanlarla herseyimi paylasmayi sevmiyorum

Coguna bakmiyorum bile ben. Herkes kendi gittigi yeri kendi hayatini fazla onemsiyor ama hepsi birbirinin aynisi aslinda.
Merhaba, aslında sanki insanlar şahsi hesaplarını story paylaşarak ani defteri gibi kullaniyorlar değil mi? Bana biraz öyle geliyor.

Benim hiç vaktimi almıyor çünkü dönüş yolunda,otobüste paylaşıyorum. Misal, geçen gün batımını izlemeye hiç gitmedigim bir yere gittim, hava coktaaan kararmisken ,dönüş yolunda storimi paylaştım (bir tanecik de yetti yani, alt tarafı güneş batti😂😂)
Çok iyi ve mantıklı bence 🤭😂

Etrafima baktigimda cok story atanlarin genelde birseyin ispat etme veya gösterme cabasinda oldugunu fark ettim. Gercekten anın tadinin cikartan insanlarin galerisine baksan hep bir kac tane fotografi oluyor sadece. Öyle devamli elinde telefonla gezmiyorlar 🤷🏻‍♀️ sahsen story felan paylasmiyorum, cünkü insanlarla herseyimi paylasmayi sevmiyorum
Benim kafadansiniz 👍👍 bu konuda bir doz olmalı ben de katılıyorum size.

Benim instagram hesabımda sadece 3-5 akraba 5-10 arkadaş var..orasını fotoğraf albümü gibi kullanıyorum.O yuzden story benim için işlevsiz..Ama arkadaşlarımdan 5 dakikada bir atan var..Şahsen hepsini de baktığım söylenemez..
Belki yaştan dolayı olabilir gençler için daha tatminli bir eylemdir,bana anlamsız geliyordur..
Birde mesaj verme,birşey gösterme amaçlıda çok kullanılıyor...sanırım benim mesaj verecek bir kitlemde yok :KK48:

Benim instagram hesabımda sadece 3-5 akraba 5-10 arkadaş var..orasını fotoğraf albümü gibi kullanıyorum.O yuzden story benim için işlevsiz..Ama arkadaşlarımdan 5 dakikada bir atan var..Şahsen hepsini de baktığım söylenemez..
Belki yaştan dolayı olabilir gençler için daha tatminli bir eylemdir,bana anlamsız geliyordur..
Birde mesaj verme,birşey gösterme amaçlıda çok kullanılıyor...sanırım benim mesaj verecek bir kitlemde yok :KK48:
Aslinda arkadas listesinin de az olmasi gerekiyor bence bu konuda size katılıyorum. Zamaninda diyalogumun olmadığı ama beni taniyan insanlari eklerdim. Sonra hepsini çıkardım. Çünkü düşündüm, yuzume dahi bakmayan selamimin olmadığı insanlarin, hayatima dahil olmasinin mantığı ne? Neden öğrensinler ki neler yaptığimi vs. Diye çıkardım yani. Herkese tavsiye ederim

Aslinda arkadas listesinin de az olmasi gerekiyor bence bu konuda size katılıyorum. Zamaninda diyalogumun olmadığı ama beni taniyan insanlari eklerdim. Sonra hepsini çıkardım. Çünkü düşündüm, yuzume dahi bakmayan selamimin olmadığı insanlarin, hayatima dahil olmasinin mantığı ne? Neden öğrensinler ki neler yaptığimi vs. Diye çıkardım yani. Herkese tavsiye ederim
Evet çok samimi olmadığım insanların benim hayatıma ortak olmaları da saçma...bir iki müşterimiz istek yolladı ayıp olmasın diye kabul ettim ama sonra çaktırmadan çıkardım gitti...

Siz ne kadar isterseniz
Bu işi yeni nesil reklamcılık olarak gören var..
Çocuğuna anı bırakan var..
Fotoğraf çekmeye bayılan var...
Benim kardeşim profesyonel fotoğrafçı ve tüm sülale çocukları oradan takip ediyor mutlu olduklarını söylüyor. 2 cocuk ile anlık paylaşmak zor ama biriktikce atıyor karavan maceralarını izlemek keyifli oluyor.
Bazen tarihle kayıtlı kalması iyi oluyor. Artık içimize sinen şekilde yaşasak kim ne dedi ilgilenmesek daha kolay olmaz mi?
İspat diye düşünmek fln bana garip geliyor istemiş paylaşıyor başka sebep aramıyorum ki..

Ben hayatımı, yaptığım şeyleri, içtiğim kahveyi, aldığım parfümü, gittiğim kafeyi, gördüğüm kediyi, havayı, karayı, arabayı cartı curtu falan paylaşmaktan nedense hiç zevk almıyorum. Gerekte görmüyorum. Ve çok saçma buluyorum. Hatta insanların paylaşımlarını gördükçe banane bundan falan demeye başladım. Aradan 1 2 ay geçti direk kişisel hesabımı kapattım. Kendime yeni bir hesap açtım sadece ilgi duyduğum şeyleri takip ediyorum. Mesela pedagogları, komik bulduğum kişileri, dekorasyon, klasik müzik, bebek videoları profillerini vs falan.. O kadar mutluyum ki bu durumdan. Mesela evlendim gelinliğimi, kocamı çiçeğimi böceğimi topuzumu konvoyumu düğünüme gelenler gördü. 5 aylık hamileyim beni seven arayan arkadaşlarım akrabalarım biliyor. Bence çok şirin bir evde oturuyorum sadece ziyaretime gelenler görüyor. Saçımı boyatıyorum buluştuğum kişiler yakışmış diyor. Bence hayat bu.

Benim hiç hikayem yok kanka,sanırım instagram bizim yaş grubuna hitap etmiyor😊.

Benim hiç hikayem yok kanka,sanırım instagram bizim yaş grubuna hitap etmiyor😊.
Öyle ya...yazarken düşündüm benim içim mi geçmiş acaba diye :KK48: Mesela facebook'un 10 senesi vardır sanırım ilk zamanlar çok aktif kullanıyordum son 3-5 senedir girmiyorum bile...

Back