- 5 Mayıs 2016
- 4.143
- 5.683
- 158
- 40
- Konu Sahibi bubendegilim
-
Emeklemeye başlayınca rahatliyorsun. Şu anda sıkılıyor ve sana bağımlı kendisi gezemiyo. Ben emekleyene kadar çareyi evin içinde bebek arabasiyla gezmede buldum. İşimi yüzde 50 rahatlattı. O aklı da annem verdi kardeşimi öyle büyütmüş. Salondan mutfağa bebek arabasıyla geziyoduk. Kucakta gezdirmekten iyi yaniİnanın hepsinden var evde. Diyorum ya ebebekte bu kadar çeşit yokşimdilik yürüteç aldım. Onu biraz sevdi gibi. Hala yakama yapışık , aslında derdi kucağımda evi gezmek. Yani sürekli ona bir odayı anlatıyorum. Tur rehberi gibiyim
Evet diğer konudan aşırı korkuyorum. Her şeyi almamak ve her istediğini yapma konusu. Şımarık çocuktan nefret ederim , ama benimkinin gidişatta öyle şuan.
şu yazdığınız mesajla zeka seviyenizi de belli etmişsiniz. iyi günler.Konu sahibini rahatlatacağım diye yalan mi söyleseydim sizin yaptığınız gibi olmayan şeyleri mi söyleseydim sayın alt metin.
Kucağa fazla alistirmis olabilir misiniz? Bende oğlumda ayni sokayetle gitmiş olduğum doktorum kucağa fazla alistirmissin demişti. Bu arada 4 aylikti biogaia gaz damlası vermeyi de ihmal etmemişti.Merhabalar
Konu başlığımdan da anlayacağınız gibi YILMIŞ bir anneyim.
Bebeğim henüz 6 aylık ama 6 aydır sağ olsun yaşamadığımız tecrübe bırakmadı.
şu sıra ek gıda falan derken , kendimi hep aynı döngüde buluyorum. Ne bekliyorsun derseniz, elbette böyle olacağını biliyordum ama bilmekle yaşamak çok farklı.
Uyumaz. Evet evet uyuyamaz. Korkar uyumaktan. Ya uyurda annesi bi kahve içerse ? Ya uyurda annesi bir arkadaşıyla telefonda konuşursa? Ya uyurda annesi ile babası sohbet ederse ? Olur mu? Asla olmaz ! Her şeyin içinde olacak. Daha 6 aylıksın be kızım …
Şimdilerde yürüme hevesi çıktı. Abartmıyorum tüm gün kol altlarından tutarak yürütmemi istiyor. Ya kucakta olacak ya da o şekilde olacağız. Kamburum çıktı resmen
Eskiden anneler alır koyarmış bizi kenara. Uyurmuşuz. Şimdiki bebeler çok zor
Sağlığı yerinde olsun ama nolur benim de akıl sağlığım yerinde dursun.
Annelerr ne zaman rahatlık var bize ?
Bence siz o doktoru degstrn. Ne demek kucağa fazla alstrmssn. İlk 3 ay zaten hala anne karnında hissdyrlr o yüzden yapışık olmak gayet de mantıklı ki yürüyene kadar o durumdaydık. Bunu biraz arastrn. Sağlıkla büyütelimKucağa fazla alistirmis olabilir misiniz? Bende oğlumda ayni sokayetle gitmiş olduğum doktorum kucağa fazla alistirmissin demişti. Bu arada 4 aylikti biogaia gaz damlası vermeyi de ihmal etmemişti.
Annem ve bende aynı taktiği uyguladık. En rahat ettiğimiz de uykuya evin içinde bebek arabası ile geçiyorduEmeklemeye başlayınca rahatliyorsun. Şu anda sıkılıyor ve sana bağımlı kendisi gezemiyo. Ben emekleyene kadar çareyi evin içinde bebek arabasiyla gezmede buldum. İşimi yüzde 50 rahatlattı. O aklı da annem verdi kardeşimi öyle büyütmüş. Salondan mutfağa bebek arabasıyla geziyoduk. Kucakta gezdirmekten iyi yani
Emekleyince nasıl rahatladin canim.Emeklemeye başlayınca rahatliyorsun. Şu anda sıkılıyor ve sana bağımlı kendisi gezemiyo. Ben emekleyene kadar çareyi evin içinde bebek arabasiyla gezmede buldum. İşimi yüzde 50 rahatlattı. O aklı da annem verdi kardeşimi öyle büyütmüş. Salondan mutfağa bebek arabasıyla geziyoduk. Kucakta gezdirmekten iyi yani
Kucakta taşımama gerek kalmamıştı yani, evin içinde geziyodu kurcalıyordu hala da öyle , ama fişleri prizleri kapattım , salon zaten bizim oyun odası gibi. Mutfağı da karıştırıyor alt dolaplara platikler koydum. Evin dağılması dışında problem pek olmuyo , ilk oglumdan çocuğa göre evi düzenlediğim için evin duzenini koruduk pek zorlanmadık :) şimdi en büyük sorunumuz topla oynamayı çok seviyo topu atiyo tutuyo , yerden yüksek eşyaların altına atiyo topu sonra alamayınca agliyo. Girmeye çalışıp kafasını vuruyordu ama artık öğrendi vurmuyo , ikinci çocuk olunca biraz da serbest buyuyolar ya düşe kalkaEmekleyince nasıl rahatladin canim.
Söyle bende rahatlayim
Bebem 1 yaşında.
Kurcuklamadigi delik kalmıyor.
Çekmeceler, dolaplar..
Herşey yerle yeksan.
Evet kucakta durmuyor.
Ama yerde de rahat durmuyor.
Ya tirmanacak, ya kurcalayacak.
Hani öyle emekleyim de, oyuncak oynayım falan olayı yok.
Vallahi o kadar dolap yok mutfakta.Kucakta taşımama gerek kalmamıştı yani, evin içinde geziyodu kurcalıyordu hala da öyle , ama fişleri prizleri kapattım , salon zaten bizim oyun odası gibi. Mutfağı da karıştırıyor alt dolaplara platikler koydum. Evin dağılması dışında problem pek olmuyo , ilk oglumdan çocuğa göre evi düzenlediğim için evin duzenini koruduk pek zorlanmadık :) şimdi en büyük sorunumuz topla oynamayı çok seviyo topu atiyo tutuyo , yerden yüksek eşyaların altına atiyo topu sonra alamayınca agliyo. Girmeye çalışıp kafasını vuruyordu ama artık öğrendi vurmuyo , ikinci çocuk olunca biraz da serbest buyuyolar ya düşe kalka
Benim bebeğimde kolikti . Bebekken bile kucagimda yatar pozisyonda durmuyordu durmadigi icin mi bilmiyorum emmeyi birakti . 4,5 ay emzirmeyel ugrastim sonra sagmaya gectim tamemen birakinca . Suan 1 yasinda hala kucakta yatmayi sevmiyor . Seven insanlarada hep yatar pozisyon sevmiyor diyorum . Insan bi sarilip koynunda uyusun istiyor . Ilk donem cokm aglardi kucagimda emerken uyurdu kiyamazdim rahat uyusun diye yerine koyardim keske koymasaydim da oylece kalsaydikya bi de bu veletler huyuyla doğuyor aslında
8793434 tane kitap okusan da o kendi yolunu buluyor
ben mesela şimdi -anneler beni linçleyecek- bi kucakta dursun isterdim yani
hiç kucağa alışacak da demedim yani öyle bir strateji falan yapmadım/yapamadım
yok durmuyor, hala durmaz mesela. şöyle bazen kolumda sallayayım uyutayım derim yok asla uyumaz
mendille gözünü kapatıyorduk şimdi o mendili arkadaşı oldu her yerde mendili.
bir de çocukla yatanlara çok özeniyorum
bizimki yataktan düşer ki, park yatakta o kadar çok dolanıyor ki korkuyorum yanıma almaya
Ayy rabbim sana geliyorum çok şükürKakasının peşini ek gıdadan sonra bırakıyorsunkesin bilgi
Daha bunun detayıda mı var7 de kalktım, oğlumun beslenmesini hazırladım.
Okula bıraktım.
Geldim, kızımı emzirdim, kahvalti ettirdim.
9.5 da geri uyudu.
Sonra kalktı, meyvesini yedi.
Yürüme çalışmaları yaptı, koltuğa ve abisinin yatağına tirmanmayi başardı.
Beraber süpürge yaptık, o önden tuttu, ben onu tuttum falan
Sonra gittik abisini almaya.
Eve geldik, abiye yemek.
Kızıma uyku.
Sonra kızım kalktı, abisi uyudu.
Kızımla yine kudurmalar, tirmanmalar falan.
Yine yemek.
Zaten mama sandalyesinde de oturmaz yerken.
Ayağa kalkar..
Baglarsan ağlar.
Abiyi kaldırdım yemek yedirdim.
16 de evden çıktık, piyano dersine gittik,
7 de geri dönebildik.
Daha yeni girdik bismillah bağır çağır ağla.
Ikisine de biseyler yedirdim.
Kızımı yıkadım.
Eşim geldi, oğlanı yıkadı falan filan.
Kızım şimdi uyudu.
Ben hiçlik mertebesine ulastim.
Şükür, çok şükür bu gunumuze :)
Bir çok eksigiyle kısaca bir günümüz böyle.
Detayları dinlenip anlatırım :)
Yok ben bi yerde demiştimhiç birinizde demiyorki onun gülüşü yeter anne deyişi yeter ne diyelim başa gelen çekilir bu başlığı tam öldü derken tekrar diriltebilirim
Siz bence eşinizle pek yalnız kalmayınBen uyumayı sevmeyen bebek ve çocuklara sahibim adlarını 3 uyumazlar koydumkızım 11 yaşında hala daha uyumayı sevmez oğlum 4 yaşında o Allahtan gece uykusu gelince uyuyacağım der ablasına göre bir tık iyi şimdi birde 7 aylık bebek var doğdu doğalı 15 dakikalık uykular uyuyor ne iş ne yemek hiçbişey hep kucak hep kucak yanından gidersen ağlar, tuvalete gidip rahat rahat yapmayı özledim, banyo 5 dk zaten hak getire 1 hafta önce eşim altına yapmış diye banyodan çıkardı beni, ne sıcak çay ne kahve ne doğru dürüst sofra hepsine hasretim, adamla baş başa vakit geçiremez olduk hep salonda yatıyor uykusuz kalmamak için.Ben artık zombi kıvamına geldim ama insan deliksiz uyku özlüyor ne yalan söyleyeyim, Allah canlarına sağlık versinde hepsi geçiyor 1 yaş civarı azalıyor bu sıkıntılar yaş büyüdükçe hepsi geride kalıyor tabii Allah sizede kolaylık versin
Bu bi mesaj olabilir…Kasanın altına koymuşlar yalnız, bisikleti de tam o hizadaydi elinin tersiyle bi itti bütün kutular yerde.
Eli ayagi durmuyor ya sürekli hareket halinde
Yok profilin altında ki yazıdan dolayı dedim :)Aman allahim bu da kim
Profilden dolayi mi dediniz. Yoksa daha once konusmuslugumuz varmiydi.
Oo dizilerimden asla vazgecemem anca gece yarisi uyuyunca birazcik izleyebiliyorum o kadar. :)
İnstagramı takip edersen de hep eksik annesin. O kadar çok bebeği ile uğraşan var ki. Şahsen ben o kadar uğraşmıyorum. Nasılsa yaşı geldiğinde hepsini öğrenecek. Şimdiden 6 aylık bebeğe zeka kartı filan bana aşırı saçma geliyor.Önceden bebekler doğduğunda kundaklanıp beşiğine konurdu. Kırkı çıkana kadar gözlerini açması ve başını dik tutması beklenirdi. Şimdikiler maşallah daha doğduğu gün etrafa cin gibi bakıyor, hemen başlarını kaldırıyorlar.
Önceden akrabalar iç içe yaşardı. Hiç olmadı mahalle kültürü komşuluk ilişkisi vardı. Ev kalabalıksa evdeki yaşlılar çocuğa bakarken anne iş yapardı. Anne yalnızsa işi olduğunda bebeğini komşuya rahar emanet edebilirdi. Çocuk ayaklandıktan sonra bahçede sokak arasında dışarıda büyürdü. Şimdi anneler genelde yalnız ve çocuğuyla beraber bir evin içine tıkılmış durumda. Ortam değişti çocuğunu gözünün önünden ayırmıyor haklı olarak. Bu da ekstra yorgunluk demek.
Önceden bilgi çok yoktu. Cehaletse kolaylıktı. Çocuk bir şekilde büyüyordu. Şimdi herkes her şeyi biliyor. Emdi mi mama mı aldı? Her ay kaç gram aldı. Ek gıdaya geçti en sağlıklı nasıl beslenir? Çocuğumu zihinsel anlamda nasıl geliştirebilirim. Oyunlar oyuncaklar dağınıklık!
Yani demem o ki anneliğin zor olduğu bir dönemde anne olduk.
Aa cidden mi ? Ben oyuncak bebek zannetmiştim, tüh değilmiş…Oyuncak bebek olmadığı için bir kenarda durmuyordur.olacak o kadar.herkesin bebeği zor.sadece sizin değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?