Günümüz bebekleri neden bu kadar zorrrrrrr ?

Emeklemeye başlayınca rahatliyorsun. Şu anda sıkılıyor ve sana bağımlı kendisi gezemiyo. Ben emekleyene kadar çareyi evin içinde bebek arabasiyla gezmede buldum. İşimi yüzde 50 rahatlattı. O aklı da annem verdi kardeşimi öyle büyütmüş. Salondan mutfağa bebek arabasıyla geziyoduk. Kucakta gezdirmekten iyi yani

Kucağa fazla alistirmis olabilir misiniz? Bende oğlumda ayni sokayetle gitmiş olduğum doktorum kucağa fazla alistirmissin demişti. Bu arada 4 aylikti biogaia gaz damlası vermeyi de ihmal etmemişti.

Kucağa fazla alistirmis olabilir misiniz? Bende oğlumda ayni sokayetle gitmiş olduğum doktorum kucağa fazla alistirmissin demişti. Bu arada 4 aylikti biogaia gaz damlası vermeyi de ihmal etmemişti.
Bence siz o doktoru degstrn. Ne demek kucağa fazla alstrmssn. İlk 3 ay zaten hala anne karnında hissdyrlr o yüzden yapışık olmak gayet de mantıklı ki yürüyene kadar o durumdaydık. Bunu biraz arastrn. Sağlıkla büyütelim

Annem ve bende aynı taktiği uyguladık. En rahat ettiğimiz de uykuya evin içinde bebek arabası ile geçiyordu

Emekleyince nasıl rahatladin canim.
Söyle bende rahatlayim
Bebem 1 yaşında.
Kurcuklamadigi delik kalmıyor.
Çekmeceler, dolaplar..
Herşey yerle yeksan.
Evet kucakta durmuyor.
Ama yerde de rahat durmuyor.

Ya tirmanacak, ya kurcalayacak.
Hani öyle emekleyim de, oyuncak oynayım falan olayı yok.

Kucakta taşımama gerek kalmamıştı yani, evin içinde geziyodu kurcalıyordu hala da öyle , ama fişleri prizleri kapattım , salon zaten bizim oyun odası gibi. Mutfağı da karıştırıyor alt dolaplara platikler koydum. Evin dağılması dışında problem pek olmuyo , ilk oglumdan çocuğa göre evi düzenlediğim için evin duzenini koruduk pek zorlanmadık :) şimdi en büyük sorunumuz topla oynamayı çok seviyo topu atiyo tutuyo , yerden yüksek eşyaların altına atiyo topu sonra alamayınca agliyo. Girmeye çalışıp kafasını vuruyordu ama artık öğrendi vurmuyo , ikinci çocuk olunca biraz da serbest buyuyolar ya düşe kalka

Vallahi o kadar dolap yok mutfakta.
Tamam altta plastikler var ama, üstte de tencereler var, çekmeceler var.
Her yeri de oyuncak ve plastik dolduramiyorum.
Lavabo altında cop kutusu var, yağ var, var oğlu var yani :)
Tabi ki çok daha rahat büyüyorlar bu arada.
Oğlumun kafasına bisey düşse, hafiften bahsediyorum tabi, panik yapardım.
Kızım da öğrenmiş oldu diyoruz

Benim bebeğimde kolikti . Bebekken bile kucagimda yatar pozisyonda durmuyordu durmadigi icin mi bilmiyorum emmeyi birakti . 4,5 ay emzirmeyel ugrastim sonra sagmaya gectim tamemen birakinca . Suan 1 yasinda hala kucakta yatmayi sevmiyor . Seven insanlarada hep yatar pozisyon sevmiyor diyorum . Insan bi sarilip koynunda uyusun istiyor . Ilk donem cokm aglardi kucagimda emerken uyurdu kiyamazdim rahat uyusun diye yerine koyardim keske koymasaydim da oylece kalsaydik (

Bu zamanları bir daha geri gelmiyor tadını çıkarmaya bak, çok ağlıyor durmuyor vs olabilir ama güzel yanlarını düşün. Bazı geceler geç yatıyor dişinden dolayı uyumakta zorlanıyor. Bazen emerek bazen kendi kendine. Sana tavsiyem asla ama asla uyku eğitimi vereceğim diye ağlar ağlar kendi kendine uyur diye bir saçmalık ve ahmaklık yapma. Bu konuyu araştırdım. Bazen uyumadığında aman ağlar ağlar uyur dşye düşünürdüm bende ama öyle değilmiş. Bebekler ağlarken yoruldukları için değil vücut otomatik olarak kendine zarar vermesin diye kendini devre dışı bırakırmış. Bebeklerin gelişimi, psikolojisi için de zararlıymış. Öyle ağlatarak eğitim vermeye çalışan anneler, hiç mi vicdanları sızlamıyor, hiç mi bebek çatlayana kadar ağlarken üzülmüyorlar anlamıyorum. Merhametsizlik ve bencillik.

Daha bunun detayıda mı var

hiç birinizde demiyorki onun gülüşü yeter anne deyişi yeter ne diyelim başa gelen çekilir bu başlığı tam öldü derken tekrar diriltebilirim
Yok ben bi yerde demiştim sayfanın derinliklerine gömülmüştür ama haha
Birde o gülüşten sonra mutlaka bir ağlama geliyor

Siz bence eşinizle pek yalnız kalmayın 3 çocuk ve tek başınıza siz… düşüncesi bile benim için korkunç

İnstagramı takip edersen de hep eksik annesin. O kadar çok bebeği ile uğraşan var ki. Şahsen ben o kadar uğraşmıyorum. Nasılsa yaşı geldiğinde hepsini öğrenecek. Şimdiden 6 aylık bebeğe zeka kartı filan bana aşırı saçma geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…