- 13 Ağustos 2014
- 13.041
- 22.230
- 598
- Konu Sahibi bubendegilim
-
Ay evet çok şükür her anımın şükür sebebi o ayrıgec oldu sende ama guc olmasin emen cocuk gece uyumaz dediler ama gerceklik payi yok bence. Ilk cocugum 1 yasa kadar emdi hadi uyumuyordu 2. Cocugum 6 ay dolmadan birakti
Memeyi o da uyumazdi.. arkadaslar vardi derlerdi 8 de uyuyo sabah 8 e kadar.. nasaik ya?… en azindan gece uykusuyla ilgisi yok memenin.. belki gunduz emmeyi birakinca biraz rahat edersiniz
Uyku eğitimi vermeye çalışacağım. Aslında bir kaç kez denedim ama bildiğiniz boğulmuş gibi ağlıyor. Çığlık atarak. Sanırım ona biraz dayanmam lazım.Bence 6 aylik, uyku egitimi için tam ideal zaman. Simdi yaptin, yaptin. Yapmadin, hem bebek, hem sürünürsünüz. Artik ritmi olmali onun. Uyku saatleri, oyun saatleri, yemek saatleri belli olmali.
Her agladiginda istedigini yapma. Evet bol bol segi ver sari. Ancak artik bu yaslardan sonra yavastan ne zaman "nazlanma" aglamsi varsa, ne zaman "aci çekme" aglamasi varsa anlasiliyor. Her nazina kosturmak zorunda degilsin. Zaman ile tükenirsin çünkü. Sevgi, bir çocugun, o yasta bile, her istegine evet demek degildir. Bu konudada kendini kötü his etmen gerekmez.
Elbette eskiden çocuk büyütmek kolaydi. Yetistirilmiyorlardi çünkü. Cocuk sadece büyüyordu. O da sans eseriydi çogu zaman. Hele kirsal kesim kaç cocuk 5 yasini görmeden vefat ederdi.
Ancak simdiki akimda yarim yamalak pedagojik teorileri okuyorlar, tam anlamadan uygulamaya geçiyorlar. Cocuklar kural, disiplin felan ögrenmiyorlar. 3 yasindaki cocuk halen gece 10-11den sonra yatiyor. Cocuklar hersey için küçük bulunuyorlar ve herseyden sanki travma kapiyorlar, anne ile güven bagi koparirmis gibi bakiliyor.
Bu sekilde cocuklarda deli dolu büyüyorlar, anneler beziyorlar,.. Evet çocuk büyütmek cok zor, coook yorucu. Bende beziyorum, bikiyorum. Ama benim gördügüm simdiki annelerde aman travma olmasin su bu olmasin diye gereksiz üzerine titreyip dahada beziyorlar.
hayırnya hayırr çıkın hemen konumdan derhalk !!! Ben 11 aylığa doğru farklı hayaller kurdum yahu .Ben büyütünce, 3 ay yatılı kalmak üzere fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine rezervasyon yaptırdım11 aylık 12,5 kg sağolsun heryerimiz sakatlandı.
Ablla naptın sen ya4 yaşa giricez hala rahatlık yok, her geçen gün daha da güçleşiyor10 kişinin hakkından geliyor, kaç kişi baş edemiyoruz
Yok sister, ben almayayım.Buralar çok gözell gelsene sosyete
Sen yanına yardımcı alırsın bacımsu
Annen bizim zamanın annesiymiş. Bilmiyorum ama böyle çocuk olsa inan 3-4 tane kimse yapamazdı. Bak şimdi kimse yapmıyor.
Cehalet özgürlük diyorlarBence şimdiki bebekler daha zor değil şimdiki anneler daha ilgili ve bilinçli.
Hahaha. Keşke bu kadar kolay olsaydı herşeyHangi kusak oluyor kendisi bilemedim alfabede harf kalmadi da ?uyumasin ,yatir yatagina donsun dursun zaten ilerde kafasinda dusunceler varken aynisini yapacak pratik olur,yurumek istiyorsa cabalasin zarar bermeyecek ortam hazirlasan kendi cabalasa?olmaz mi?
Tahmin ettiginiz uzere anne degilim
Ağlamasına alıştım aslında . Duşa bi kere birlikte girdik ten teması yapacaz güya. Mos mor oldu ağlamaktanGuvenli bir ortam sagla gir cik ya da beraber dus alin.. agliyor mu ondan mi dus alamiyorsun? Ortam guvenliyse azicik aglasin bence nolacakki
Tüm gün uyutmaya çalışmakla geçiyor. Ama kızımın şöyle bi sorunu var gözü hep bende. Romantik bi bebek. Sürekli göz gözeyizBenimde.bebegim 8 aylik ben bitirdim emzirirken uyutmaya çalışırken ne zaman denk gelirse izleyin
Benimki benden başka kimsede asla durmaz. Babasıyla bı saat idare eder. Ama beni gördüğü an çığlık kıyamet. Ben ayağa kalktigim an hemen ağlar. WC otururken emzirdigimi bilirim. Kinamasin kimse. İki çocuk büyüttüm. İlki aglamazdi hiç. İkinci nefes almak yerine ağlıyor desem çok ta abartmis olmam sankiyorucu evet
geçen gün annem annemin arkadaşı eşim ve ben oturuyoruz 2 gün boyunca 4 kişi ilgilendik
hah dedim ideal ilgilenmesi gereken kişi sayısı
büyüdükçe yürüdükçe daha zor oluyor, kontrol açısından ama o zaman da yeni yeni şeyler yapıyor o zaman da farklı eğleniyorsun. Ben açıkçası çalışmıyorken hiç zorlanmıyordum o nedenle evde olsam hayatımın en güzel günleri olabilirdi beni yoran tek şey işten çok yorgun gelip bir de çocuğumun gelişimi açısından onunla ilgilenmek.
HahahaValla benim bebiş 3 ay kolikti..yani doktor kolik sandı daha doğrusu.. Ne yapsak susmazdı.. o kurutma makinesi sesleri beyaz gürültüler hepsi vız geldi tırıs gitti,açınca daha da çok ağlardı. Gece 9-10 bi başlardı 2 ye kadar kesintisiz ve bayılana kadar ağlardı, tabi onunla birlikte bazen ben de ağlardım. Meğer bebede süt alerjisi varmış.. Diyetle o ağlamalar son buldu çok şükür.. Yine de kolay bir bebek olmadı hala da zor. 11 aylık ve kafayı bana takmış durumda, sadece annemle ve eşimle duruyor eşim yoğun çalışıyor bebeği göremediği günler oluyor, ben işteyken annemi bunaltıyor, eve gelince beni, tuvalete bile gidemiyoruz o derece.. başka birisiyle saniye durmuyor,yemeğini bile hazırlamama müsade etmiyor. Gündüz uykuları 40 dakika zaten 15 dakikası yanındayım. Memeden başka yerde uyumuyor,gündüz emzirmesini sadece 2 kere yapıyordum 7 aylıktan beri şimdi 1 aydır kafayı memelerime takmış durumda.. Meme ve anne den başka kelime konuşmuyor ve bunları tezahurat şeklinde söylüyorAnne anne anne meme meme meme meme Sürekli eli yakamda ve memelerimi açmamı istiyor oyun oynarken bile bi fırt çektirmezsem ağlıyor kıyamet kopuyor. Çok değişik bi çocuk allah sonumuzu hayır etsin
Benimki duşta emmeyi sevio. Ama zor geldi bana. Babasına bırakınca ben duştan çıkana kadar banyo kapısında bekliolar beniAğlamasına alıştım aslında . Duşa bi kere birlikte girdik ten teması yapacaz güya. Mos mor oldu ağlamaktan
Zaman zaman doğru gibi geliyor banaCehalet özgürlük diyorlardoğru mu bilemiyorum
Emziğe alıştırın bebeğiTamam tamam zor olacak anladım skdlsld
Kızıma yu tup açıyorum hadi yavrum izle diyeahahahah yaa tv izletmeyin diyorlar ya
bi beş dk koyuyorum çizgi film açıyorum/reklam açıyorum/ şarkı açıyorum yokkk
30 sn durmuyor, ne 30 u 10 saniye bakmıyor. Bu tv izleyen çocuklar nasıl izliyor
Hep beni oynatın, hep bi oyun kurun, hep ben kaçıyorum beni kovala...
Emziğe alıştırın bebeğine yapın ne edin aldırın onu ağzına.
Bizimki iri kıyım bayaa boyu da uzun 2 yaş kıyafetleri giyiyorhayırnya hayırr çıkın hemen konumdan derhalk !!! Ben 11 aylığa doğru farklı hayaller kurdum yahu .
Bu arada birbirimizin sırtını çiğneyelim. Böyle bir grup kuralım
Dudak tiryakisiAy evet çok şükür her anımın şükür sebebi o ayrıAllah isteyen herkeslere versin
Ben aslında 1 yaşında emzirmeyi bırakmayı planlıyordum (hayaller-hayatlar), öyle aman aman da sütüm yok yani neyimi emiyor bu kadar anlamış değilimBu meme sevdası yeni başladı bu bir dönem mi onu bilmiyorum yani emmeyi severdi ama şimdi gerçekten afedersin ..okunu çıkarttı, yemek arasında falan emmek istiyor 2 fırt çekmezse yemeği yemiyor falan Gece uykusu da biraz zor geçiyor 9 gibi yatırıyorum 10 olmadan odadan çıkamıyorum ama uyuyor en kötü 3 e kadar falan uyuyor.. Sonra yanıma alıyorum bi o meme bi bu meme sabahı ediyor.. adamı da attık yataktan nasıl olacak bilmiyorum Bu ayın sonuna doğru izin kullanıp odasına geçirme çalışması yapıcam 1 hafta, bakalım neler olacak
Kolay değil canım bu zamanın bebekleri normal değil inan eskiler 40 bitene kdr göz açmazdı bunlar doğar doğmaz gözleri fır dönüyor benim kızım öyle şu 2 yaş 4 aylık abartısız 2 yıl ağladı inan gece gündüz ben 45 kiloya düştüm çok şükür şimdi idare yani eskiye göre idare İyi kötü büyüyecekler geçecekMerhabalar
Konu başlığımdan da anlayacağınız gibi YILMIŞ bir anneyim.
Bebeğim henüz 6 aylık ama 6 aydır sağ olsun yaşamadığımız tecrübe bırakmadı.
şu sıra ek gıda falan derken , kendimi hep aynı döngüde buluyorum. Ne bekliyorsun derseniz, elbette böyle olacağını biliyordum ama bilmekle yaşamak çok farklı.
Uyumaz. Evet evet uyuyamaz. Korkar uyumaktan. Ya uyurda annesi bi kahve içerse ? Ya uyurda annesi bir arkadaşıyla telefonda konuşursa? Ya uyurda annesi ile babası sohbet ederse ? Olur mu? Asla olmaz ! Her şeyin içinde olacak. Daha 6 aylıksın be kızım …
Şimdilerde yürüme hevesi çıktı. Abartmıyorum tüm gün kol altlarından tutarak yürütmemi istiyor. Ya kucakta olacak ya da o şekilde olacağız. Kamburum çıktı resmen
Eskiden anneler alır koyarmış bizi kenara. Uyurmuşuz. Şimdiki bebeler çok zor
Sağlığı yerinde olsun ama nolur benim de akıl sağlığım yerinde dursun.
Annelerr ne zaman rahatlık var bize ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?