Günümüz bebekleri neden bu kadar zorrrrrrr ?

bubendegilim

Görümceleri koruma derneği başkanı🌹
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2021
7.455
24.753
263
Merhabalar
Konu başlığımdan da anlayacağınız gibi YILMIŞ bir anneyim.
Bebeğim henüz 6 aylık ama 6 aydır sağ olsun yaşamadığımız tecrübe bırakmadı.
şu sıra ek gıda falan derken , kendimi hep aynı döngüde buluyorum. Ne bekliyorsun derseniz, elbette böyle olacağını biliyordum ama bilmekle yaşamak çok farklı.
Uyumaz. Evet evet uyuyamaz. Korkar uyumaktan. Ya uyurda annesi bi kahve içerse ? Ya uyurda annesi bir arkadaşıyla telefonda konuşursa? Ya uyurda annesi ile babası sohbet ederse ? Olur mu? Asla olmaz ! Her şeyin içinde olacak. Daha 6 aylıksın be kızım …
Şimdilerde yürüme hevesi çıktı. Abartmıyorum tüm gün kol altlarından tutarak yürütmemi istiyor. Ya kucakta olacak ya da o şekilde olacağız. Kamburum çıktı resmen
Eskiden anneler alır koyarmış bizi kenara. Uyurmuşuz. Şimdiki bebeler çok zor
Sağlığı yerinde olsun ama nolur benim de akıl sağlığım yerinde dursun.
Annelerr ne zaman rahatlık var bize ?

Oğlum 30 aylık yani 2.5 yaşında şimdi 6 aylık zamanları o kadar uzaaak geliyor ki anlatamam. Rahatlık yok ama şu an çocuk bakmak zor gelmiyor bana artık. Yani bu bağımlılıkları azalıyor, uyumaya da başlıyorlar. Şimdi uykusu geldiği zaman annecim çok uykum geldi, uyumam lazım artık diyor bana. biliyorum size uzak bunlar şu an ama aslında çok da yakın.

yorucu evet
geçen gün annem annemin arkadaşı eşim ve ben oturuyoruz 2 gün boyunca 4 kişi ilgilendik
hah dedim ideal ilgilenmesi gereken kişi sayısı
büyüdükçe yürüdükçe daha zor oluyor, kontrol açısından ama o zaman da yeni yeni şeyler yapıyor o zaman da farklı eğleniyorsun. Ben açıkçası çalışmıyorken hiç zorlanmıyordum o nedenle evde olsam hayatımın en güzel günleri olabilirdi beni yoran tek şey işten çok yorgun gelip bir de çocuğumun gelişimi açısından onunla ilgilenmek.

Daha 6 aylık mi?Üzgünüm ama bu daha iyi günleriniz.Benimki 2 buçuk yaşında ve ben artık bıkmış durumdayım.Sabrimin sonlarına gelmiş durumdayim.Bir çocuk asla susmaz mi?5 dk da olsa kendi kendine oyuncaklarıyla bebekleriyle oynamaz mi?5 dk da olsa rahat bir nefes alamaz mısınız?

Offf aradığım yorum ! Bende bunu istiyorum anne uykum geldi dese dünyalar benim olacak

yazınızda kendimi gördüm resmen 5.5 aylık bebeğim var benimde sırtı yere gelmeyecek sürekli kucakta olacak vee asla tuvalete bile yollamaz pışpışsız uyumaz asla oturmak istemiyo meyve püresi denemeye başladım yemek istemiyo ağlıyo allahım ne yapacağım bilmiyorum otursa da kucak istemese diyorum çalışan bir anneyim evde de sürekli bebek kucaklamaktan bel kalmadı

Hahaha anne olmadan önce ben…
Bende böyle yazardım. Yatağa koyuyorum hemen kafasını kaldırmaya çalışıyor o an ona bakmıyorsam krizler başlıyor. Yanıma alırsam sürekli ten teması istiyor. Tamam güzel bir şey ama sürekli mıç mıçç haldeyiz

yürüme konusunda ise kendini yere atıyor ellerini uzatıyor sürekli.
dediklerinizi bi denesem mi diyorum da komşularım büyük ihtimal sosyal hizmetleri arar.

Tamam olarak 2 yaşından sonra rahatlamistik biz ha sanmayın sorunlar bitiyor. Büyüdükçe dertleri daha çok artıyor.

Hatta şuan görüldüğü üzere 3aylik bir cocugum daha var
Allah can sağlıklarını versin napalim

Bende evdeyim. Çalışan anneyi düşünemiyorum. Tamam güzel yönleri de çok fazla ama inanın yüzüme bi makyaj , gözüme bi sürme falan çeksem bari ya …

Bu size boyle geliyor.. yani eski bebekler is guc kimse bakmadigi icin aglayip aglayip icleri disina ciktigi icin uyuyakalirlarmis. yazik napsinlar.. suanki anneler cocuklarini aglatmiyor bence..

Ay çok teşekkür ederim. İnşallah ben bitmeden geçer bu dönem.

Gerçekten geçecek dimi ?
Elbette geçecek. Çocuklar malesef yalnız büyüyor eskiden tüm akrabalar komşular beraber büyütüyordu çocukları. bizlerin öyle bir şansı yok. yoruyor illa ki

Aynısını yaşıyorum. Oyuncağı benim kızımın. Benle istediği gibi oynuyor.

Kamburum çıktı diyorum ya hani herkes yazıyor ya burada herkes beni çok beğenirdi diye aynen o yoruma döndüm:d

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…