Cevrenizde ev yemekleri yapan bir yer varsa orasiyla anlasabilirsiniz.
Ben misafirim geldiginde onceden siparis veriyorum, kisir, sarma, icli kofte, manti vs ne istersem yapip adrese teslim ediyorlar. Normal sulu yemek de yapiyorlar.
bence komik değil. sizi çok iyi anlıyorum ama eve birini almak mantıklı değil. şöyle ki güvenilir olmalı. (evden salça götüren mi et götüren mi değerli eşya götüren mi neler var neler) kaldı ki bir de ssk olmayacağı için ben bu evde çalıştım ssk yapmadı diye art niyetle dava edeni de var. en güzeli ev yemeği yapan bir yerden porsiyonluk alıp götürün. inanın bir menü eşim çocuğum ve bana yetiyor. 3 gün böyle yapsanız 3 gün siz yapsanız. kahvaltı falan da olur arada idare edilir.
Birer porsiyon bizi de kurtarıyor aslında. Kahvaltılık da seviyoruz neyse ki. Arada öyle geçiştiriyoruz. Ama yemek pişmeyen ev bana eksik ve soğuk geliyor. O kadar alışmışım ki. Biraz da o yüzden evde pişsin istiyorum galiba..
Oğlum 1 yaşında ona gündüz babannesinin yaptığı yemeği akşam da yedirebiliyorum. Ama bizimki sıkıntı..
Bazen canımız çekince eşim kelle paça falan alıp gelir. O tip yerleri araştıracağım yakınımızda yöremizde var mı?
Bende bu aralar böyle bişey düşünüyordum. Benim vaktim var ama yemek yapmayı hiç sevmiyorum her gün onunla uğraşmak zulüm geliyor, şu an bekarım kendi kendimi idare etcek bişeyler yapıyorum iyi kötü. Ama ilerde çocuğum olunca sağlıklı beslenmesi için ev yemeği lazım beni de şimdiden bunun derdi aldı. Ev yemeği yapan yerlerin hijyenine ve kullandıkları malzeme kalitesine güven olmaz bence. Eve birini çağırmak da çok olabilcek bişey değil. Sanırım en yapılabilecek şey haftasonu çok çeşit pişirip buzdolabına atmak ve buzluğu etkin kullanmak.
ben şöyle yapıyorum. öğle aram 1 saat yakın market var. 10 dakika da alışverişimi hallediyorum. dolaba girecekleri çay ocağının dolabına koyuyorum
mesela bugün musakka pilav yapacağım. pilavı 2 ölçü yapınca 2 gün yenir. yemek de kalırsa onu da yeriz. kalmazsa da yanına bir çorba yaparım ya da et sotelerim tavuk haşlarım. totalde 1 saatimi almıyor yemek işi. bazen dışardan ızgara alırız ben yine pilav yaparım yanına . eşim ve oğlum utanmasa makarnayı pilavla yerler çünkü.
bazen de dediğim gibi bir menü alıyorum.
Kayınvalideniz yapamaz mı peki rica etseniz çocuk için zaten pişiriyormuş 1 ölçü koyacağına 2 ölçü katar siz malzemelerini alsanız o yapsa yapabilir mi?Birer porsiyon bizi de kurtarıyor aslında. Kahvaltılık da seviyoruz neyse ki. Arada öyle geçiştiriyoruz. Ama yemek pişmeyen ev bana eksik ve soğuk geliyor. O kadar alışmışım ki. Biraz da o yüzden evde pişsin istiyorum galiba..
Oğlum 1 yaşında ona gündüz babannesinin yaptığı yemeği akşam da yedirebiliyorum. Ama bizimki sıkıntı..
Bazen canımız çekince eşim kelle paça falan alıp gelir. O tip yerleri araştıracağım yakınımızda yöremizde var mı?
Kayınvalideniz yapamaz mı peki rica etseniz çocuk için zaten pişiriyormuş 1 ölçü koyacağına 2 ölçü katar siz malzemelerini alsanız o yapsa yapabilir mi.
hiçte gereksiz bir konu değil canım ,
benım evimdede yardımcı bir bayan var ve dünyanın en güzüel lüksü bencede evde hazır yemek ,
umarım gönlüne göre bir yardımcı bulursun
Bende 1,5 aylık evliyim ve bekarken tabiri caizse hakikaten prensesler gibiymişim baba evinde . Annem biz okuldan/işten gelene kadar herşeyi hallederdi bizede bişey kalmazdı . Dolayısıyla mutfak tecrübem hiç ama hiç yok . Her akşam strese giriyorum ne pişicek nasıl pişicek diye. 6 45 te eve geliyoruz 7 gibi başlıyorum yemeğe 8:00 8:30 da anca bitiyor yemek faslı . Sonra bulaşıkları toparla et derken 9u buluyır mutraktan cıkışım . Okadar uğraşa rağmen birde tatsız tutsuz oluyor . Genel olarak başarılı ve hırslı bir insanımdır . Ama evlendikten sonra resmen özgüvenim yerle bir olduEşim benden çok çk güzel yemek yapıyor ve ona beğendirmekte çok zor . . .Çocugu olanlara Allah sabır versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?