Günlük yemek için yardımcı..

esergry

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2017
13.303
28.202
598
40
Bazılarınıza komik ve gereksiz gelecek ama cidden artık canımı çok sıkmaya başladı bu çalışırken yemek yapamama durumu. Çocuktan önce ve çocuktan sonra olarak değişti hayatım.. Olmuyor olmuyor işte

Yaptıranlar vardır belki diye sormak istiyorum. Sadece yemek hazırlaması için yardımcı alan var mı? Temizlik veya başka bir şey için değil sadece 2-3 çeşit yemek. Haftanın 5 günü 2 saatte yapıp gidecek mesela.. Ücret ne kadar isterler??
Yoksa onun yerine catering firmasıyla mı anlaşsam? Çevremde de yok bildiğim..
Hasret kaldım düzenli yemeğe..

Cevrenizde ev yemekleri yapan bir yer varsa orasiyla anlasabilirsiniz.
Ben misafirim geldiginde onceden siparis veriyorum, kisir, sarma, icli kofte, manti vs ne istersem yapip adrese teslim ediyorlar. Normal sulu yemek de yapiyorlar.

ben çalışırken almıştım haftada 3 gün şeklinde.
ama fiyat hatırlamıyorum ..
komik ve gereksiz değil yani:))

Cevrenizde ev yemekleri yapan bir yer varsa orasiyla anlasabilirsiniz.
Ben misafirim geldiginde onceden siparis veriyorum, kisir, sarma, icli kofte, manti vs ne istersem yapip adrese teslim ediyorlar. Normal sulu yemek de yapiyorlar.

İnternetten sipariş verilen yerler var ama yakın çevremde var mı bilmiyorum.
İnternetten de tuzluya gelir diye düşünüyorum

Komik yada gereksiz bir dert değil aslında.
Bende zamanında bu arayışa girmiştim fakat düzenli istediğin gibi bir kadın bulmak çok zor.
Anca komşu falan olması lazım
Oda tanımadığımız yada yakınlık duymadığımız bir kadının yemeklerini yeme fikri pek cazip gelmedi bize.
Dışarıda cafe tarzı ev yemekleri yapan yerler var
Onların yemekleri de ev yemeklerine benziyor diyemem.
Bana ev yemeği lezzetinde gelmiyorlar.

Benim açımdan çözümsüz bir derdin var

bence komik değil. sizi çok iyi anlıyorum ama eve birini almak mantıklı değil. şöyle ki güvenilir olmalı. (evden salça götüren mi et götüren mi değerli eşya götüren mi neler var neler) kaldı ki bir de ssk olmayacağı için ben bu evde çalıştım ssk yapmadı diye art niyetle dava edeni de var. en güzeli ev yemeği yapan bir yerden porsiyonluk alıp götürün. inanın bir menü eşim çocuğum ve bana yetiyor. 3 gün böyle yapsanız 3 gün siz yapsanız. kahvaltı falan da olur arada idare edilir.

Ev yemekleri yapan yerler cok fazla.hatta ufak dukkanlar degil buyuk gunluk 30 cesit yemek tatli salata zeytinyagli çıkaran yerlerden bahsediyorum.anlasirsaniz getiriyorlar istediğiniz zaman

Bende bu aralar böyle bişey düşünüyordum. Benim vaktim var ama yemek yapmayı hiç sevmiyorum her gün onunla uğraşmak zulüm geliyor, şu an bekarım kendi kendimi idare etcek bişeyler yapıyorum iyi kötü. Ama ilerde çocuğum olunca sağlıklı beslenmesi için ev yemeği lazım beni de şimdiden bunun derdi aldı. Ev yemeği yapan yerlerin hijyenine ve kullandıkları malzeme kalitesine güven olmaz bence. Eve birini çağırmak da çok olabilcek bişey değil. Sanırım en yapılabilecek şey haftasonu çok çeşit pişirip buzdolabına atmak ve buzluğu etkin kullanmak.

Birer porsiyon bizi de kurtarıyor aslında. Kahvaltılık da seviyoruz neyse ki. Arada öyle geçiştiriyoruz. Ama yemek pişmeyen ev bana eksik ve soğuk geliyor. O kadar alışmışım ki. Biraz da o yüzden evde pişsin istiyorum galiba..
Oğlum 1 yaşında ona gündüz babannesinin yaptığı yemeği akşam da yedirebiliyorum. Ama bizimki sıkıntı..

Bazen canımız çekince eşim kelle paça falan alıp gelir. O tip yerleri araştıracağım yakınımızda yöremizde var mı?

Ay ben geleyim yapayım.
Çok ama çok seviyorum yemek yapmayı...
Anneme cekmisim tabi daha çok yolum var onun gibi olmak için..
Çok güzel ve çok becerikli bir hanimdir..
Zaten 15 yıl aşçılık yaptı

Konunuza gelecek olur isek Ev yemekleri yapan bir yer ile anlasir iseniz sizin için daha iyi olur..
Eve gelip yemek yapan birini elbette bulabilirsiniz ama düzenini begenmeyebilirsiniz..
Temizliğini...
Istediklerinizi kapıya teslim ederler bulasik yok birşey yok

ben şöyle yapıyorum. öğle aram 1 saat yakın market var. 10 dakika da alışverişimi hallediyorum. dolaba girecekleri çay ocağının dolabına koyuyorum
mesela bugün musakka pilav yapacağım. pilavı 2 ölçü yapınca 2 gün yenir. yemek de kalırsa onu da yeriz. kalmazsa da yanına bir çorba yaparım ya da et sotelerim tavuk haşlarım. totalde 1 saatimi almıyor yemek işi. bazen dışardan ızgara alırız ben yine pilav yaparım yanına . eşim ve oğlum utanmasa makarnayı pilavla yerler çünkü.
bazen de dediğim gibi bir menü alıyorum.

İşte eve gelen yardımcının parası, elinin lezzeti beğenilir mi, biz yokken birinin evde olması sıkıntı çıkarır mı, bir arkadaşın dediği gibi açgözlü olup bizi söğüşler mi bunlar hep kafama takılıyor.

Keşke biraz daha erken çıksam da yemeğe vaktim olsa. Ama haftasonu bile zor yapıyorum oğlum bacaklarıma dolanıyor resmen. 2 çeşit yemeği o uyurken yaptım yaptım..
Buzluğumda kışa hazırlık bir şeyler var ancak. O işe bile yoğunlaşamıyorum..

Yoo komik değil. Instagram'da bile sadece ev yemekleri yapıp adrese gönderen insanlar var. Aylık anlaşırsınız belli bir fiyata 2 günde 1 göndermek gibi mesela.

Senin eşin de anlayışlıymış neyse ki..
Pratik olduğu için ve etçil olduğu için eşim de et türünü tercih eder. Ama tencere yemeği derdi çok işte. Bağırsaklarımız kuruyacak bu gidişle :)

Oğlumu kayınvalideden alıp eve gelmemiz 8 i buluyor. Yemek hazırla, ye saat 9 9 buçuk.. O saatte de oğlumun uyku saati geliyor. Ben yemeğe bakarsam çocuğumla ilgilenememiş olurum. Daha onun banyosu üstü başı var. Zaten beni yanında istiyor.
O yüzden kaç defa denedim yok olmuyor diye yemeğe girişmemeye başladım. O yüzden uğraştırmayacak aparatif takılmaya başladık resmen.. Ama nereye kadar gider bilmiyorum. Düzensizlik beni çok huzursuz ediyor..

Kayınvalideniz yapamaz mı peki rica etseniz çocuk için zaten pişiriyormuş 1 ölçü koyacağına 2 ölçü katar siz malzemelerini alsanız o yapsa yapabilir mi?

Son düzenleme:
hiçte gereksiz bir konu değil canım ,

benım evimdede yardımcı bir bayan var ve dünyanın en güzüel lüksü bencede evde hazır yemek ,

umarım gönlüne göre bir yardımcı bulursun

Kayınvalideniz yapamaz mı peki rica etseniz çocuk için zaten pişiriyormuş 1 ölçü koyacağına 2 ölçü katar siz malzemelerini alsanız o yapsa yapabilir mi.

İstemek istemiyorum. Çünkü görüyor yapmak istese yapardı diye düşünüyorum.
Çocuğa da bakarken zorlanıyor zaten. O yüzden ekstra külfet olacak diye istemem.
Bazen kendisi yemeğe kalın der..

Bende 1,5 aylık evliyim ve bekarken tabiri caizse hakikaten prensesler gibiymişim baba evinde . Annem biz okuldan/işten gelene kadar herşeyi hallederdi bizede bişey kalmazdı . Dolayısıyla mutfak tecrübem hiç ama hiç yok . Her akşam strese giriyorum ne pişicek nasıl pişicek diye. 6 45 te eve geliyoruz 7 gibi başlıyorum yemeğe 8:00 8:30 da anca bitiyor yemek faslı . Sonra bulaşıkları toparla et derken 9u buluyır mutraktan cıkışım . Okadar uğraşa rağmen birde tatsız tutsuz oluyor . Genel olarak başarılı ve hırslı bir insanımdır . Ama evlendikten sonra resmen özgüvenim yerle bir oldu Eşim benden çok çk güzel yemek yapıyor ve ona beğendirmekte çok zor . . .Çocugu olanlara Allah sabır versin

hiçte gereksiz bir konu değil canım ,

benım evimdede yardımcı bir bayan var ve dünyanın en güzüel lüksü bencede evde hazır yemek ,

umarım gönlüne göre bir yardımcı bulursun

İnşallah..
Sadece yemek yapmıyor galiba sizin ki?

Aynen öyle.
Anneler bizi pek hazırlamıyor aslında bu duruma. Ben yemek yapabildiğimi evlenince anladım. Ama şu anda hiç vaktim yok.
Çocuktan önce idare ediyorduk bir şekilde oğlum önceliğim dedim hep ama düzensizlik de çok kötü..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…