• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günlük yemek için yardımcı..

Apartmanda çalışanlara yemek yapan komşu işi iyiymiş :) de bize vurmaz öyle şans
Ya kızlar alakasız olacak ama şu ezogelin çorbasını lokantalarda ki gibi yapabileniniz varsa bir tarif etseniz
Malzemeler ziyan oluyor uğraştığımda yanıma kalıyor:mad:

Apartmanda çalışanlara yemek yapan komşu işi iyiymiş :) de bize vurmaz öyle şans
Ya kızlar alakasız olacak ama şu ezogelin çorbasını lokantalarda ki gibi yapabileniniz varsa bir tarif etseniz
Malzemeler ziyan oluyor uğraştığımda yanıma kalıyor:mad:
Su mesajın üzerine konuyu takipteyim:cool:

Senin eşin de anlayışlıymış neyse ki..
Pratik olduğu için ve etçil olduğu için eşim de et türünü tercih eder. Ama tencere yemeği derdi çok işte. Bağırsaklarımız kuruyacak bu gidişle :)

Oğlumu kayınvalideden alıp eve gelmemiz 8 i buluyor. Yemek hazırla, ye saat 9 9 buçuk.. O saatte de oğlumun uyku saati geliyor. Ben yemeğe bakarsam çocuğumla ilgilenememiş olurum. Daha onun banyosu üstü başı var. Zaten beni yanında istiyor.
O yüzden kaç defa denedim yok olmuyor diye yemeğe girişmemeye başladım. O yüzden uğraştırmayacak aparatif takılmaya başladık resmen.. Ama nereye kadar gider bilmiyorum. Düzensizlik beni çok huzursuz ediyor..
Bence sorun yemek yapmak değil de,çıkan bulaşık:))3 çeşit yemeği aynı anda ocağa koysak yarım saatte pişiyor.Örneğin,sehriye çorbası,pilav,sebzeli tavuk.Fakat eğer karnıyarık yapacaksak, onun hazırlığı,kızartıldığı tencere ve yağ sıçrayan ocak ekstra bulaşık oluyor.Tamam makineye atıyoruz ama yine de sıkıcı.Yoksa sırf.yemek pişirmek olsa kimse bunalmaz sanırım.Ya da ben sevdiğim için zor gelmez...

Bende 1,5 aylık evliyim ve bekarken tabiri caizse hakikaten prensesler gibiymişim baba evinde . Annem biz okuldan/işten gelene kadar herşeyi hallederdi bizede bişey kalmazdı . Dolayısıyla mutfak tecrübem hiç ama hiç yok . Her akşam strese giriyorum ne pişicek nasıl pişicek diye. 6 45 te eve geliyoruz 7 gibi başlıyorum yemeğe 8:00 8:30 da anca bitiyor yemek faslı . Sonra bulaşıkları toparla et derken 9u buluyır mutraktan cıkışım . Okadar uğraşa rağmen birde tatsız tutsuz oluyor . Genel olarak başarılı ve hırslı bir insanımdır . Ama evlendikten sonra resmen özgüvenim yerle bir oldu :KK43: Eşim benden çok çk güzel yemek yapıyor ve ona beğendirmekte çok zor . . .Çocugu olanlara Allah sabır versin
:))İşte bu yüzden ortaokula giden kızımın mutfağı savaş alanına çevirmesine çıldırdığım halde,sırf hevesini kırmamak için sabrediyorum.Ama o cam mozaikleri silerken içimden neler sayıyorum neler:))

Yetişemiyoruz zaten :) zebil oluyoruz valla..
Gözümü kararttım her yolu düşüneceğim artık..

Her gün bir yardımcı tutacak kadar imkanım yok. Zaten ev kredisi ödüyoruz. Ayda 1 genel temizlik için yardımcı alıyorum sadece. Onun dışında basit süpürüp silme işini yapabiliyorum.
ben hiç almıyorum sabah 8 akşam 5 memurum..şimdilik yenı evlıyız coluk çocuk yok idare edebiliyorum.ama olsa hayır demezdim.aylık alınması mantıklı.gecen alacaktım camlar için tuttum hepsini kendim sildim.yazık 60 tl ye diye kı yarım günde hallederdi.ben cimri miyim acaba ? :)

Back
X