• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günlük yemek için yardımcı..

hiçte gereksiz bir konu değil canım ,

benım evimdede yardımcı bir bayan var ve dünyanın en güzüel lüksü bencede evde hazır yemek ,

umarım gönlüne göre bir yardımcı bulursun
İnşallah..
Sadece yemek yapmıyor galiba sizin ki?

yok canım gunluk ev işlerini yapıyor birde yemek ,

Komik ve gereksiz degil
Ben cocukken senelerce bu sekilde yemek yedik biz
Annem calistigu icin isyerine yakin oturan bir kadina yemek yaptiriyordu , is cikisi ugrayip trncereleri alip geliyodu eve
Sonradan eve yardimci tuttu , o hergun eve gelip yemek utu temizlik vs yapiyordu
Benim de bakicim yapiyor yemegi , baska turlu hem calisan hrm cocuklu kadinlar nasil yetisiyor benim aklim almiyo zaten :)

Şimdi evdeyim ama çalışırken düzenim şöyleydi. Her sabah 06.30 da evden çıkıyordum akşamları da haftada 2 gün 21.30 gibi 3 günde 18.30 gibi evde oluyordum. Fazladan bir dondurucum var. İçinde haşlanmış nohut fasulye, yeşil mercimek, közlenmiş biber patlıcan, kavrulmuş yeşil fasulye, patlıcan, musakkalık ve karnı yarıklık patlıcan var. Hepsi hazır. Hatta dolmalık içler bile hazır. Akşam çocuk uyuyunca 2 çeşit pişirirdim. Hafta sonları 4-5 çeşit yapardım. Öyle idare ettim. Mesela mercimek çorbası, tavuk çorbası ne olursa fark etmez yaptığımda fazladan yapar konserve şişelerine doldurur ters çevirirdim bi dahaki sefere şişeyi aç ısıt yeter.tıpkı konservelik domates sos melemen yapmak gibi. Aynı yöntemle fasulye bamya bile koyardım. Belki yardımcısı olur söylediklerimin.

Ablamın haftada 3 gün yarımgün gelen bi yardımcısı var. Her geldiğinde en az iki çeşit yemek ve biraz temizlik ütü yapıyor. Öğleden önce veya sonra geleceğine kadın karar veriyor öğleden sonra müsait değilse sabah müsaitse öğleden önce geliyor. Aylık 750 bazı aylar 850 veriyor veriyor. Aradaki fark yaptığı işlere göre değişiyor galiba.

Komik ve gereksiz degil
Ben cocukken senelerce bu sekilde yemek yedik biz
Annem calistigu icin isyerine yakin oturan bir kadina yemek yaptiriyordu , is cikisi ugrayip trncereleri alip geliyodu eve
Sonradan eve yardimci tuttu , o hergun eve gelip yemek utu temizlik vs yapiyordu
Benim de bakicim yapiyor yemegi , baska turlu hem calisan hrm cocuklu kadinlar nasil yetisiyor benim aklim almiyo zaten :)

Yetişemiyoruz zaten :) zebil oluyoruz valla..
Gözümü kararttım her yolu düşüneceğim artık..

Her gün bir yardımcı tutacak kadar imkanım yok. Zaten ev kredisi ödüyoruz. Ayda 1 genel temizlik için yardımcı alıyorum sadece. Onun dışında basit süpürüp silme işini yapabiliyorum.

Her gün bir yardımcı tutacak kadar imkanım yok. Zaten ev kredisi ödüyoruz. Ayda 1 genel temizlik için yardımcı alıyorum sadece. Onun dışında basit süpürüp silme işini yapabiliyorum.
Peki iyi anlaştığınız bir komşunuz yok mu hiç varsa ona teklif etseniz mesela ben de öyle herkesin yemeğini yiyemem ama annemin bir arkadaşı var aynı zamanda komşuşu kadın çok güzel yemek yapar aynı annem gibi temizliğine falan çok dikkat eder.O kadının yemeklerini severim mesela.

Bir komsu bulsaniz kendi evinde yapsa yemegi sizde aksam gecerken alsaniz
Var mi cevrenizde tanidiginiz guvenilir biri?

Senin eşin de anlayışlıymış neyse ki..
Pratik olduğu için ve etçil olduğu için eşim de et türünü tercih eder. Ama tencere yemeği derdi çok işte. Bağırsaklarımız kuruyacak bu gidişle :)

Oğlumu kayınvalideden alıp eve gelmemiz 8 i buluyor. Yemek hazırla, ye saat 9 9 buçuk.. O saatte de oğlumun uyku saati geliyor. Ben yemeğe bakarsam çocuğumla ilgilenememiş olurum. Daha onun banyosu üstü başı var. Zaten beni yanında istiyor.
O yüzden kaç defa denedim yok olmuyor diye yemeğe girişmemeye başladım. O yüzden uğraştırmayacak aparatif takılmaya başladık resmen.. Ama nereye kadar gider bilmiyorum. Düzensizlik beni çok huzursuz ediyor..

evet şükür yemekte sorun eden yok evde. ama sizin eve varış saati çok geçmiş. o yüzden hazır yemek şart yani. ben 17 de çıkıyorum evde. taş çatlasın 18 de evde oluyorum

Şimdi evdeyim ama çalışırken düzenim şöyleydi. Her sabah 06.30 da evden çıkıyordum akşamları da haftada 2 gün 21.30 gibi 3 günde 18.30 gibi evde oluyordum. Fazladan bir dondurucum var. İçinde haşlanmış nohut fasulye, yeşil mercimek, közlenmiş biber patlıcan, kavrulmuş yeşil fasulye, patlıcan, musakkalık ve karnı yarıklık patlıcan var. Hepsi hazır. Hatta dolmalık içler bile hazır. Akşam çocuk uyuyunca 2 çeşit pişirirdim. Hafta sonları 4-5 çeşit yapardım. Öyle idare ettim. Mesela mercimek çorbası, tavuk çorbası ne olursa fark etmez yaptığımda fazladan yapar konserve şişelerine doldurur ters çevirirdim bi dahaki sefere şişeyi aç ısıt yeter.tıpkı konservelik domates sos melemen yapmak gibi. Aynı yöntemle fasulye bamya bile koyardım. Belki yardımcısı olur söylediklerimin.

Ablamın haftada 3 gün yarımgün gelen bi yardımcısı var. Her geldiğinde en az iki çeşit yemek ve biraz temizlik ütü yapıyor. Öğleden önce veya sonra geleceğine kadın karar veriyor öğleden sonra müsait değilse sabah müsaitse öğleden önce geliyor. Aylık 750 bazı aylar 850 veriyor veriyor. Aradaki fark yaptığı işlere göre değişiyor galiba.

Teşekkürler bu kadar detaylı anlattığın için.
Yardımcı başka işler yaparsa karşılayamam zaten o yüzden sadece yemek diye düşündüm.

Bir de çocuk uyuduktan sonra 2 3 sefer denedim yemek yapmayı ama devamı gelmedi. Çünkü enerjim bitiyor resmen. Çok rahat oluyor ertesi güne hazır olunca ama yapamıyorum.
Özeniyorum çocuğu uyutup bir sürü ev işi yapan hatunlara ama ben kafamı kaldıramıyorum. Bünye meselesi galiba..

Peki iyi anlaştığınız bir komşunuz yok mu hiç varsa ona teklif etseniz mesela ben de öyle herkesin yemeğini yiyemem ama annemin bir arkadaşı var aynı zamanda komşuşu kadın çok güzel yemek yapar aynı annem gibi temizliğine falan çok dikkat eder.O kadının yemeklerini severim mesela.

Bir komsu bulsaniz kendi evinde yapsa yemegi sizde aksam gecerken alsaniz
Var mi cevrenizde tanidiginiz guvenilir biri?

Apartman küçük komşular dışında tanıdık yok ve herkes çalışıyor:)
Tanıdık insanlar da yok yakında. Çalıştığım için çevreyle samimiyet de kuramadım :)
Zaten bu fikir de yeni oluştu bende.

Bir ara haberlere de çıkmıştı.Bir bayan kendi apartmanında çalışanlara hergün yemek yapıyordu.Menü haftalık olarak belirleniyordu.Yanılmıyorsam aylık 3 kişi için 800 TL civarındaydı.Malzeme herşeyi ondan.
Aslında çalışan için çok güzel.Bende çalışıyorum ve 5 ve 1 yaşında evladım var.Lakin eşim ne kendi annesi nede benim annemin yaptığı yemeği beğenir.Allahtan çok seviyorum yemek yapmayı.Yoksa benim herif aç kalırmış:))

Geçen tv de gördüm.. yeni bi iş kapısı.. her akşam yemek yaparken fazla yapıyorsun komşunla ücreti karşılığında paylaşıyorsun.. 3 küçük tencere götürüyordu komşusuna kadın her akşam.. seninde yakınında ihtiyacı olan ev hanımı bi komşun varsa tamamdır ;)

Bir ara haberlere de çıkmıştı.Bir bayan kendi apartmanında çalışanlara hergün yemek yapıyordu.Menü haftalık olarak belirleniyordu.Yanılmıyorsam aylık 3 kişi için 800 TL civarındaydı.Malzeme herşeyi ondan.
Aslında çalışan için çok güzel.Bende çalışıyorum ve 5 ve 1 yaşında evladım var.Lakin eşim ne kendi annesi nede benim annemin yaptığı yemeği beğenir.Allahtan çok seviyorum yemek yapmayı.Yoksa benim herif aç kalırmış:))
Aynı haberi izlemişiz :))

Evde böyle yemek yapıp satan teyzeler oluyor mantı sarma falan
Muhakkak çevrenizde gören duyan olmuştur onlara ulaşabilirsiniz ev yemekleri de yapıyorlar

Hayatımızdan çalıyor zaten ev işi ,yemek Vs. Bunlar olmasa OH mis ye iç gez eşinle çocukla vakit geçir.
Sürekli yapıyorum oldukça takintiliyim temizlik konusuna ama zaman gidiyor. . Tut kurtul derim..

biz iş yerinde yarım gün çalışan yardımcıya sabah kahvaltı ve öğlen yemeği hazırlaması için extra 500 lira veriyoruz , malzeme bizden. ama yemek öyle 3 çeşit değil, genelde tek çeşit bazen yanında çorba oluyor yemeğin. kahvaltıda da klasik kahvaltıyı masaya çıkarıp haftada 1-2 gün yumurta kırıyor. zaman olarak da extra kalmadığı halde temizliğe ek olraka bu işi yaptığı için 500 alıyor. 4 kişilik iş yeri burası.

Bende yaptirmıstim evde cocuk küçukken ve hamileyken .Ayni apartmandan mahalleden varsa bi teyze filan olur.Corba ana yemek yanina pilav filan.3 gun yapsa yeter size .Bir liste hazırlarsin cok bisey tutmaz.Hafta sonu da malzemeyi koyarsin eve olur biter rahat edersin.
Ezo çorba pilav kuru fasulye
Sehriye corba köz patlican güveç pilav
Mercimek taze fasulye makarna
Karnıyarik pilav şehriye corba
Dolma vs....
Bi on gunluk hazirla haftada 3 gün yapar senin icinde malzeme kolaylığı olur

Bende yaptirmıstim evde cocuk küçukken ve hamileyken .Ayni apartmandan mahalleden varsa bi teyze filan olur.Corba ana yemek yanina pilav filan.3 gun yapsa yeter size .Bir liste hazırlarsin cok bisey tutmaz.Hafta sonu da malzemeyi koyarsin eve olur biter rahat edersin.
Ezo çorba pilav kuru fasulye
Sehriye corba köz patlican güveç pilav
Mercimek taze fasulye makarna
Karnıyarik pilav şehriye corba
Dolma vs....
Bi on gunluk hazirla haftada 3 gün yapar senin icinde malzeme kolaylığı olur
hazır burda konu açılmışken bana da bi menü çıkarsanız keşke :) hergün yeni bi malzeme almamı gerektirmeyen evde olan şeylerden. valla bıktım her gün ne yemek yapıcam diye düşünmekten. bulduktan sonra gerisi kolay da işte...

hazır burda konu açılmışken bana da bi menü çıkarsanız keşke :) hergün yeni bi malzeme almamı gerektirmeyen evde olan şeylerden. valla bıktım her gün ne yemek yapıcam diye düşünmekten. bulduktan sonra gerisi kolay da işte...
Usttekilere ek olarak
Iskembe corba ,patatesli bezelye şehriye pilavı
Tarhana orman kebabı pilav
Tavuklu mantar corba kofteli nohut bulgur
Yayla corba karıßik kizartma
Arnavut cigeri makarna
Tavuklu sebzeli sote barbunya pilav
Yaaa iste ekleyin .1 gunde hazirlanan turßu yaparım. iskembeyi hazir corba donmus et baliktan alırım .Kofte yemeklik dondurucuda olur komposto donuk yada konservem olur
Bunlarin yanina ekşili borulce ,yogurtlu fasülye patlıcan biber falan ben daha cok meze yerim .Börek mantım olur dondurucu da Evde 3 erkek olunca pilav diye ölüyolar .
Et kavursam yine bir öğün olur .Vs vs........
Bunlar kolay ve cabuk yemekler sarması fırinda köftesi ,rosto vs canım isterse yaparım .
Size kolaylıklar .Damak tadıniza gore mevsime gore değişebilir .

Yemeklerini beğendiğiniz bir komşunuzla anlaşın her akşam sizede yemek yapsın hem ona ek gelir olur hemde bilmediğiniz şeyleri yememiş olursunuz.

Back
X