GUNLÜK EV

Evet kayıt tutuyorlar.
Ya kalan kişi suçluysa aranıyorsa adam bu riski alır mı sizce?
En en kıytırık pansiyon bile tutuyor artık, başına iş almamak için

En kıytırık pansiyonun işletme ruhsatı oluyor devlete vergi ödüyorlar zaten. Kayıt tutarlar tabi ki.

Ama binlerce günlük evden devlet bi haber. Yasal olanlar haricinde kaçak olarak işletiliyor. İhbar üzerine falan cezalandırılıyor.
Bu kişiler polise kaçak olarak işletilen evde kalan kişileri mi bildirecekler?
Allah'a emanet resmen..

Günlük ev deyince hemen o iğrenç olay geliyor aklıma.

Kalem ucu kadar kamera her yere sokulur vallahi. Tatil için gittiğimiz koca otelde bile hemen aranmaya başlıyorum..

Ben yer bulamadığım için 1 2 kez kalma fırsatım oldu ama hepsinde de kayıtların polise gittiğini bildirdiler. Hatta polis geldi, asker kaçağı bir arkadaşımız olduğu için.
Ama yine de tavsiye etmem, genelde hijyenik olmuyorlar, dahası duşta kamera olayları falan çok yaşanıyor, ben lavaboya hile ışık kapalıyken giriyordum korkudan.

Kayıtlı olana denk gelmişsiniz. Güvenli bir yermiş demek ki. Pansiyon, günlük ev kıyasınız için dedim zaten çalışma ruhsatları var diye..

Hijyen olayı başlı başına problem zaten..

Gece görüş kamerası varsa ne olacak?

Tutanlar var. Günlük ev deyince iğrenç şeyler aklıma geliyor her türlü insanın yattığı yatağa giremezdim sanırım bana konforlu lüks otellerin odaları gibi temiz gelmezdi

Akillansin bu kadınlar artık ama ya, günlük eve gitmeyi düşünen erkeklerle zaman öldürmesinler.

Polisten kaçacak kadar ne yapılacak o evde ?

5 yıldızlı otellerde dahi hijyen problemleri yaşadım, o yüzden normal geliyor artık bana. Ev gibi temiz bir yer bulmak imkansız.
Kamera olayına gelince büyük evi iyice kontrol etmiştim, vszoların içi, tabloların altı, aynaların kenarları falan her yere baktım, artık varsa da bilemeyeceğim :)

Hayırlı işler.
Bu site de kaç yıldır kayitliyim kimse ile polemiğe girecek bir diyalog yaşamadım, bir uyarı bile almadım ancak söylemeden geçemeyeceğim.

Uslubunuz ne kadar seviyesiz ne kadar aşağılayıcı. Hanim efendi günlük ev soruyor, belki bilmiyor belki ilk kez kalacak belki bazı konulardan tedirgin, belki bir tatil beldesinde tatil yapacak, belki de erkek arkadaşıyla bir gece kalacak. Kadını çalışan hanım yerine koyarak "hayırlı isler" ne demek. Nereden biliyorsunuz ne amaçla kullanacağını.

Yani yetişkin kadın ve erkek birlikte kalmak istediğin de geri zihniyetinizle insanları yargılamayı asagilamayi, seviyesiz yakıştırmalar yapmayı birakin. Hur bir ülke de yaşıyoruz kimin kimle ne yaptığını yargılamak sizin haddinize degil hanımefendi.

O emlak sitelerindeki gunluk evlere asla güvenmem ama airbnb'den tutmayi düşünmüyor degilim valla. Tereddutum olsa da, bakalim hayırlısı

Kadını çalışan hanım yerine koyarak "hayırlı isler" ne demek.
Üstüme iyilik sağlık. Kimseyi o işi yapmakla suçlamadım hanımefendi, ne münasebet? İroni yaptım sadece. İroni.
Kaldı ki tatil yapacak ve günlük evde kalacak olsa polisin bu kayıtları bilip bilmemesi neden insanın umrunda olur ki? Tatil beldelerini hariç tutuyorum, o tarz “ucuz” yerleri bir kadına yakıştıramıyorum. Oralarda gönül rahatlığıyla kalabilen, kalmak isteyen, kalmayı aklından geçiren erkek arkadaşın da niyetinden şüphe ederim. Nereden baksanız paçozluk.

Konu sahibi belki bilmiyor ondan sormus gunluk evler genelde sevisme amacli kullaniyor ve tc niz kayit altina alinmasa da siz kayit altina aliniyor olabilirsiniz. Kimseye guvenmeyin, erkek arkadasiniza ozellikle. Emlakcilar ve taksiciler genelleme olacak ama genelde biraz sey olurlar. Kimlik bilgim gitmesin diye her anlamda temizliginden emin olamayacaginiz yerlere gitmeyin. Yasiniz.kac bilmiyorum ama pisman olabilirsiniz.

Ironinin ne anlamda kullanıldığını bildiğinize emin misiniz. Demek ki hanımefendiyle dalga geçmeyi alay etmeyi kendinize hak görüyorsunuz.
Her ne kadar tasvip etmesemde ne yazik ki günümüzde cinsellik hala bir tabu. Belki hem yaşamak istiyor hem de ailesinin veya çevresinin duymasından bilmesinden çekiniyor. Oyuzden polise kayıt gitmesinden endişe ediyor olamaz mi.

Ki hanımefendi üyelerin görüşünden yararlanıp bilgi eksikliğini gidermeye çalışıyor. Herkes herseyi bilmek zorunda diye birşey yok. Belki günlük evlerin tehlikeleri hakkında haberdar değil. Alaya almak aşağılamak " paçoz" gibi tabirler kullanmak yerine üslubuyla bilgi vermek bence bu platforma en yakışan sey olur diye düşünüyorum.

Ne için kalacağınız ilgi alanımda değil ama o evlerin ne amaçla kullanıldığı belli. İçiniz alarak o yataklarda yatabilecek misiniz gerçekten? Hatta açık açık yazacağım sperm lekeleriyle dolu koltuklara tiksinmeden oturabilecek misiniz? Bence amaç ne olursa olsun daha iyi bir yer tercih edilmeli. Eğer sevgilinizle kaçamak yapmaksa niyetiniz lütfen kendinize saygınızı kaybettirecek yerler tercih etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…