Günler sonra yaşanacak tartışmamız düğün seti..

Nacizane tavsiyem hasır set almayın bana şahsen sormadılar direk set aldılar ama onun yerine bilezik isterdim.Çünkü yarın öbür gün yatırım açısından kaybı olmazdı şimdi seti bozdursam en az 750 tl zarar. Kaldı ki inanın yöresel kıyafetleri düğünden düğüne giyiyorsunuz ben en fazla 4 kere takmışımdır.Zaman da ilerledikçe demoda gelmeye başladı bana.Yine sizin kararınız ben sadece negatif yönlerini aktardım.Hevesiniz vardır inada bindirmemiş içimde kalmasın dersiniz bilezikten feragat edip olabilir. Umarım çözümleyebilirsibiz.

günlük yaşamda yöresel kıyafetler mi giyeceksiniz? Bu setleri kibarlıktan kabul ettiklerini düşünürdüm ayıp olmasın diye...şaşkınım. Pırlanta setler de bana aşırı geliyor -her yeri parım parım parlayan tasmaya benzer modeller- zarif ince bir zincir pırlanta uçlu kolye çok zarif duruyor gelinliklerde. Günlük hayatta hasır seti sürekli kullanacaksanız siz onu alın. Ancak başkasına " bana şunu al bunu al" demek çok korkunç bir şey, hasır seti kendi imkanınızla alın derim.

Beni evlenirken kuyumcuya götürdüklerinde, beğendiğim bilezik modelini ve taki setini sormuş, neyi beğendiysem onu almamı söylemişlerdi. İnsan utanıyor gerçekten. Bileziğin de taki setininde en mütevazısini seçtim. Takı seti 22 ayar bile değildi mesela. Hepsi satıldı gitti sonra. İyi ki öyle yapmışım.

Konuyu tam olarak okudunuz mu? AY YETER VALLA ICIM DARALDI

Konuyu okudum fakat ben olayın maddi yönünde değilim.

Neticede “ben ince kibar setlerden değilde bu trabzon setlerinden istiyorum” diye isteğini belirtmeyecekmisin?

Ben olayın etik kısmındayım ve hala senin böyle bir teklif sunman bana etik gelmiyor. Daha kaba tabirle evet görgüsüzlük.

Ha bileziklerimden fedakarlık ederim diyorsun yinede isterim o trabzon setini diyosun. Bu da senin bileceğin karar vereceğin kısım. Senin yerinde Ben olsam böyle birşey teklif edemezdim.

Senin zaten kararın net buraya da ne diye konu açtın insanları azarlamak için mi anlamadım.

Açıklama yapmışsınız gelen tepkiler üzerine ama yine de haksızsınız daha alışverişe gidilmeden önyargılısınız bir kere yok yaşlı işi alırlarmış falan ne alaka siz beğendiğinizi alırsınız ama bir trabzon set ne kadar haberiniz var mı? eer tek o seti alıp hiç bilezik takmamak da olmaz kolların boş mecbur bilezik de alacaklar oğluyla evleniyorsunuz diye insanları bu kadar yüke sokmaya gerek var mı? hiç sevmiyorum şu takı hesabı yapanları iki insan birbirini sevet evlenir bunlar görümlük şeylerdir hele ki zora sokarak aldırmak hiç hoş değil

2 ay önce hasır setini sorduğumda 22 bin tl civarı bir fiyat vermişlerdi.
bileziği iptal edip bunu almak daha anlamsız
tabi yine de siz bilirsiniz

Siz şaka mısınız ya ilkokulda okumayı öğrenip bir hafta sonra eğitim hayatınızı mı bitirdiniz?
Ne güzel kanılara varıyorsun sen. Merak etme ılk okulu bırak unıversıteyı bıle bıtırdım hatta öğretmen oldum. Benım egitim hayatımı irdeleyene kadar sen kendın uzerınde değerler egıtımını sorgula

Imkanlar olcusunde olcakmis madem ozaman kendi begendiginizi alin.onlar icin farkeden tarafi yok.icinizde kalmamis olur

Hanfendicim belki istediğiniz o ama trabzon seti de cidden çok uçuk bir istek. Yörenizde sizde uyumlu duracak başka set yok mu? Tartışma çıkacağını önceden görüyorsunuz çünkü haksız olduğunuzu düşünüyorsunuz içten içe..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…