• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

*Guney Kore Sinemasi Sevenler*

Secret Garden'ı izledin mi buttercup? Ben de 22 yaşındayım ama playful kiss'i izleyeceğim. :D
Lise günlerimi, ergenlik zamanları aşklarını hatırlatır. Ön yargılı yaklaşma belki seversin öyle dizileri de. :31:

Bu sayfada dizi öneri listesi var, bakabilirsin. Belki ilgini çeken olur.

Yeppudaa Uzak Doğu Kültür ve Sinema Sitesi えが

canım uzun zaman geçti ama yeniden cevap vermek istedim.. sayende kardeşimi de yanıma alıp hadi gel çok güzel bir dizi izleyeceğiz deyip ona da kore sevdasını aşılayacak bir dizi buldum bof yani boys over flowers şu anda final bölümündeyim bayağı ön yargı yapmışım ama kardeşime sevdiricem diye öylesine başladığım bu diziye resmen bayıldım üstüne birde kim hyung joong kişisine tam bir ergen gibi aşık oldum adeta euhaha .P bu diziyle beraber city hunter a başladım henüz yeni. bundan sonra da playfull kiss i izleyeceğim heyecanla bekliyorum khj kişisinden sebep tabi ki .D

hah birde I'll teach you love / we teach love konu veya öneri yapıldı mı bilmiyorum ama bunu da izleyin kızlar. tek bir bölümlük dizi yani sanki film gibi (: ama güzel beğeeneceğinizi düşünüyorum izleyin pişman olmazsınız. benim gibi dizikolikler için akışı biraz hızlıymış gibi gelebilir belki ama kesinlikle izlemeye değer.

Son düzenleme:
guney kore mı bılmıorum ama dunyanın orta yerınde aşk için ağlıyorum dıe bı fılm ızlemiştim cok romantık ve duygusaldı...

canım uzun zaman geçti ama yeniden cevap vermek istedim.. sayende kardeşimi de yanıma alıp hadi gel çok güzel bir dizi izleyeceğiz deyip ona da kore sevdasını aşılayacak bir dizi buldum bof yani boys over flowers şu anda final bölümündeyim bayağı ön yargı yapmışım ama kardeşime sevdiricem diye öylesine başladığım bu diziye resmen bayıldım üstüne birde kim hyung joong kişisine tam bir ergen gibi aşık oldum adeta euhaha .P bu diziyle beraber city hunter a başladım henüz yeni. bundan sonra da playfull kiss i izleyeceğim heyecanla bekliyorum khj kişisinden sebep tabi ki .D

Aahh ne güzel. İyi yapmışsın izlemekle. Çoluk çocuk işi gibi düşünmemek lazım o tarz dizileri. Gerçekten çok şey bulabiliyor insan içlerinde. :97:
Boys Over Flowes dizisinin de fanatiği çok. Çok duydum adını ama izlemedim. Ben sadece Iris'i bitirdim. Çok güzeldi. Ama fazlasıyla iç karartıcı. :((
Playful Kiss'in tüm bölümlerini indirdim ben de çoktan. Bir ara başlarım artık. :93::93:
Ama Secret Garden'ı da al listeye. :97::97:

izledin mi canım playfull kiss i? ben bitirdim ilk sarmadı gibi ama sonradan güzelleşti bayağı bitmeisne çok üzüldüm.
"lie to me" (kore) dizisini bitirmek üzereiym şu sıra sıradaki secret garden olacak inşallah bu defa.. :D

Itazura na Kiss diye bir anime dizi izledim 25 bölümlük. Ve sonradan öğrendim ki Playfull Kiss onun Güney Kore dizi versiyonuymuş. Anime inanılmaz güzeldi, gülmekten öldürdü beni. Ama diziyi hala izlemedim. Mevzular aynı olduğu için erteledim izlemeyi. Umarım animesi kadar eğlencelidir.

Meraba Arkadaslar..

Eminim aramizda guney kore filmlerini takip eden, ondan lezzet alan ve tutkunu olan birileri vardir. ben de klasik amerikan filmlerinden oldukca bunalip guney kore filmlerine yoneldim uzun zamandir. elime firsat gectikce guney kore filmlerini izliyorum..
izlediklerimizi bu baslik altindan paylasip begendiklerimizi birbirimize tavsiye edebiliriz..

gelelim benim izlemis oldugum en begendigim guney kore filmlerine, aslina bircok izledigimi begeniyorum zaten;

canım "speedy scandal"ı da izle çok komik bi film. "fly dady fly" da hoştu. "fortune teller" orta güzellikte. senin listede olanlardan "a millionaire's first love benim izlediğim ilk kore filmiydi. iyi bi başlangıç olmuştu yani benim için (bol ağlamalı)

Aahh ne güzel. İyi yapmışsın izlemekle. Çoluk çocuk işi gibi düşünmemek lazım o tarz dizileri. Gerçekten çok şey bulabiliyor insan içlerinde. :97:
Boys Over Flowes dizisinin de fanatiği çok. Çok duydum adını ama izlemedim. Ben sadece Iris'i bitirdim. Çok güzeldi. Ama fazlasıyla iç karartıcı. :((
Playful Kiss'in tüm bölümlerini indirdim ben de çoktan. Bir ara başlarım artık. :93::93:
Ama Secret Garden'ı da al listeye. :97::97:

"boys over flowers" benim favorim. Gece sabahlara kadar izliyordum. Kesinlikle tavsiye ederim. Müzikleri de çok hoş.

canım "speedy scandal"ı da izle çok komik bi film. "fly dady fly" da hoştu. "fortune teller" orta güzellikte. senin listede olanlardan "a millionaire's first love benim izlediğim ilk kore filmiydi. iyi bi başlangıç olmuştu yani benim için (bol ağlamalı)

Speed Scandal çok tatlııı film. Aynı anda ağlayıp güldüğüm tek film. :))))
Çok farklı değil, tahmin edilebilir şekilde ilerliyor aslında ama çok güzeldi yine de.
Bitince bir tebessüm bırakıyor insanın suratında. :)))

"boys over flowers" benim favorim. Gece sabahlara kadar izliyordum. Kesinlikle tavsiye ederim. Müzikleri de çok hoş.

İzleyecek o kadar dizi var ki kim sam soon bitince başlayabilirim buna. İzlemeyi çok istiyorum. :31:

nihayet secret garden ı izliyorum.
ilk 5 bölüm sadece beğenmişken 5. bölümden sonra ikili arasında mimikler ve olaylar sayasinde gülmekten çıldırmış durumdayım.
keşke daha erken başlasaymışım. (:

bu arada korece bile, kursuna gitmeyi düşünen var mı?

ben korecenin dünyanın en zor dili olduğunu düşünüyorum.. o kadar g,neykore filmi izledim öğrendiğim kelime sayısı 5 i geçmez.
dinleyerek kapılabilen bir dil değil bence.

nihayet secret garden ı izliyorum.
ilk 5 bölüm sadece beğenmişken 5. bölümden sonra ikili arasında mimikler ve olaylar sayasinde gülmekten çıldırmış durumdayım.
keşke daha erken başlasaymışım. (:

bu arada korece bile, kursuna gitmeyi düşünen var mı?

Korece gerçekten çok zor. Yazılışını geçtim telaffuzu ayrı bi zor. Ben japonca öğreniyorum da şu an, gerçekten uğraşmak lazım. Eğer severek yaparsan çok rahat öğrenirsin eminim. Çünkü kore dili ve edebiyatında okuyan birini tanıyorum. Çocuk çok akıcı bir şekilde konuşabiliyor. Çok istekliysen hemen başla. Japonca koreceye göre çok kolay kalıyor telaffuz olarak. Yazı konusunda bilemem. Çok istekle başladım ama uğraşmak arada bir beni yoruyor ve yeter bea diyorum bazen. Yani iyi düşün. Hep şevkle çalış, o zaman istediğini elde edersin.

Güney kore filmlerine bayılıyorum :D alışkanlık gibi bir şey yaptı :D bilgisayarım uzakdoğu filmleriyle doldu :D ama en çokta sevdiğim My love(nae sarang) çok güzel bir filimdi..

Korece yazılışı çok kolay geldi bana :D ama bazı harfleri söyleyemiyorum henüz

ya öyle demeyin.. bende tam tersini biliyorum çin japon yani aslında tüm uzakdoğu dilleri içerisinde en kolay öğrenilebilen koreceymiş..

ben çok kendimi kaptırarak izliyorum, dinliyorum ondan mı bilmem ama dil hakkında bilgi sahibi olmadan bayağı bişeyler öğreniyorum.
hatta öyle ki türkçe konuşurken sanki türkçe değilde korece konuşuyor gibi değişik saçma sapan uzatmalar yapıp çoğu zaman
kendimi aptal durumuna düşürmeye başladım farkında olmadan istemdışı. ehueh. bakalım ben çok hevesliyim..

istanbulda olanlar tömer dil merkezinde bu ay kurs açılıyor. 300 lira 1 kur sanırım. katılımcı olmak isteyen varsa görüşelim.
veya kurs için daha iyi bir alternatif varsa yardımcı olursanız çok sevinirim..

teşekkürler!^^

buttercup sen baya kaptırmışsın kendini. :D
Sandığın gibi duyduğun bi iki kelimeyi öğrenip de nasıl olduğuna karar veremezsin ki kolaylık açısından.
Öyle olsa herkes ingilizceyi şakır şakır konuşsun yazsın değil mi ama... :D Sonuçta en kolay dil diye geçiyor dünyada.

Ama sen bu hevesle devam edebilirsen tabi ki ilerleme kaydedersin.
Bir tane ingiliz kız korecede bazı kelimeleri doğru düzgün telaffuz edemiyor diye dilinden amliyat oldu mesela. Ne yapsa da olmamış, kız çareyi ameliyatta bulmuş. :D Çok seviyormuş koreyi, koreceyi...
Arat nette, bulursun o haberi. :))

Tabi dilde ne kadar ilerlemek istediğine de bağlı bu durum.Ona göre bir çalışma başlatırsın artık kendince. ;)

Son düzenleme:
iki gün önce ''my girlfriend is a gumiho'' yu bitirdim. kore mitolojisinden esinlenerek yapılmış fantastik bir aşk draması. secret garden kadar olmasa da oldukça hoş ve akıcı bi yapım olmuş. izlemeyen varsa tavsiye ederim.

biliyorum kızlar o olayı da haberi de.. bundan 1 ya da 2 ay gibi kısa bir zamanda yine gündemdeydi. ama ben size ana dilim gibi öğreniceğimi ya da sadece izleyerek sullar seller gibi öğrendiğimi hiç söylemedim ki.. (: birşeyler kapıyor muyum? evet kapıyorum. ve bir şekilde izlediklerim sayesinde baya aşinayım bu yüzden sanırım dil öğrenmek normale nazaran benim için daha kolay olacak gibi. bunlardan bahsetmiştim sadece. merak etmeyin dil uzatmak vs gibi şeyler umurum dışı zira çokta önemli değil %100 doğru konuşmam. sadece çok istediğim kore gezilerine gitmeye başlayabildiğim zaman işimi görecek kadar iletişim kurmam yeterli olacak benim için. (:

bu arada üstteki yorumu secret garden ı yeni bitirmiş biri olarak dikkate alıp incelemeye başladım. sanırım sıradaki dizimi buldum.

teşekkürler! ^^

Kimse sana zaten mükemmel bir şekilde öğrenmek istiyorsun demedi ki. O ingiliz kız sadece bi örnekti. Yoksa kime ne dilini uzat ya da uzatma.

Bu arada biraz geç oldu ama my name is kim sam soon u bitirdim sonunda:16: güzel dizi sıkmıyo insanı beğendim valla..baş kızımız iyi diğer dizi başrol kahramanları gibi değil daha doğal, daha şişman, daha bizden:1: tavsiye ediyorum..dizi arayışına girdim yine..

Eki Görüntüle 212501

Tryamor bu lafım sana hyun nun tipine bakma izle zira burda keşfedeceğin başka bi yakışıklı var:)) eklersin arşivine sayın henry abimiz yani gerçek adıyla Daniel Henney ben beğendim senin beğeneceğinide düşünüyorum x-man de oynamıştı bilirsin gerçi..

Eki Görüntüle 212503 Eki Görüntüle 212504

Herkeze iyi paylaşımlar bol koreli günler:29:

Bayıldım ben bu diziye. Geçen hafta bitirdim. :)))

Tipinize kurban sizin. :69:
mynameiskimsam-soon3.jpg

Çok eğlendim. Hele ki baş roldeki kadın. Allah'ım o nasıl bir sempatikliktir ya. Bu kadar tatlı bir insan olabilir mi inanamadım. Çok komik hareketleri, mimikleri. Alıp yiyesim geldi, o derece. :D Hyun zaten yine süper. Bir daha aşık oldum ona. O berbat giyim tarzına ve dikilmiş saç modeline rağmen. :D Ama dizi eski sonuçta. Normal bi durum.

Daniel Henney çok yakışıklı ama diğer kore yıldızları gibi değil. Bir ışığı yoktu, beğenmedim yani kişisel yorumumu söyleyecek olursam. :D Bir de hasta kız çok uyuzdu. Onlar olmasa daha da güzel olurdu.

Hyun ve sam soon'u oynayan kadın harika bir çiftti. Şeker gibi bir dizi. Müzikleri de ayrı bi güzel.

Komik olmasının yanısıra duygulu, anlamlı, zaman zaman gözlerimi dolduran -hatta ağladığım da oldu- bir yanı da vardı. Bambaşka. Sam Soon karakteri özellikle çok farklıydı. Onun değişimleri beni büyüledi. Dağ gibi kadının içindeki romantizm, duygusallık aldı götürdü başka diyarlara. :31::31:

İyi ki önerini dikkate alıp hemen indirmişim diziyi. Teşekkürler bitufulcım. :)))

Son düzenleme:
başlık sinema ama madem dizide tavsiye ediyoruz...bende ' scent of a woman ' ı öneriyorum. kim sun ah oynuyor ve özellikle filmlerden alıntı yapmaları çok hoşum gitti. kısaca şöyle; hayatını çalışarak, para biriktirerek, istediği herşeyden kendini geri çekerek ve işini kaybetmek istemediği içinde patronu tarafından sindirilmiş bir kadının kanser olduğunu öğrenmesi ile hayatı değişir ve son zamanlarını istediği gibi geçirebilmek için bir liste yapar ve bunu uygulamaya koyulur. ( gerçekten kim sun ah benim idolüm. komik, kendiyle barışık ve kendine güvenen bir kadın )

film olarak da son olarak 'the servant' ı izledim. uyarı; romantik ve açıkçası biraz cinsel içerikli bir film. yani çocuklarla falan izlemeyin ^^

Back