• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

*Guney Kore Sinemasi Sevenler*

Ddongpari - Nefes Nefese

Breathless (2008) - IMDb

breathless-affiche.jpg

Konusu : Sang-hoon borçlulardan para tahsil edip alacaklılara aktaran genç bir serseridir. Bir gün, bir lise öğrencisi Youn-hee ile karşılaşır. Her ikisi de mutsuz bir çocukluk yaşamış, parçalanmış ailelerden gelen kişilerdir. Film, yönetmen Ik-jun Yang'ın otobiyagrafik düşüncelerini içermektedir.

Durağan.
Dramatik.
Etkileyici.

Çok sevmiştim ben.

the princess man dizisini izledim bitirdim.normalde tarihi dizilerden pek hoşlanmam ama son zamanlarda izlediğim en iyi kore dizilerinden biriydi..hatta bence 2011 yılının en iyi dizisi..fazla yoruma gerek yok bu diziyle ilgili izleyin izlettirin...

$photo178281.jpg

Konusu:Veliaht Prens Suyang'ın güzeller güzeli kızı olan Prenses Lee Se-Ryung (Moon Chae-Won), merakına olan düşkünlüğü ile tanınan, ince eleyip sık dokuyan başka bir tabirle, enine boyuna araştırmayı kendine hobi haline getirmiş bir prensestir. Ancak kaderin bir cilvesidir ki babası veliaht prens Suyangg'ın taht hakkını elinden almaya çalışan Genral Kim Jongseo'nun oğluna geri dönülmez bir şekilde aşık olur. Ancak bu aşk Romeo ve Juliet'inkinden farksızdır.

Korece gerçekten çok zor. Yazılışını geçtim telaffuzu ayrı bi zor. Ben japonca öğreniyorum da şu an, gerçekten uğraşmak lazım. Eğer severek yaparsan çok rahat öğrenirsin eminim. Çünkü kore dili ve edebiyatında okuyan birini tanıyorum. Çocuk çok akıcı bir şekilde konuşabiliyor. Çok istekliysen hemen başla. Japonca koreceye göre çok kolay kalıyor telaffuz olarak. Yazı konusunda bilemem. Çok istekle başladım ama uğraşmak arada bir beni yoruyor ve yeter bea diyorum bazen. Yani iyi düşün. Hep şevkle çalış, o zaman istediğini elde edersin.
arkadslar korece ogrenen biri olarak bence cok kolay bir dil ayni turkce gibi onlardada harf var cince yada japonca gibi degil o yuzden gozunuz korkmasin size bir link vereyim harfleri ogrendikten sorna her sye cok basit istediginiz her dili ogrenebilirsiniz bu siteden
Language Learning with Livemocha | Learn a Language Online - Free!

arkadslar korece ogrenen biri olarak bence cok kolay bir dil ayni turkce gibi onlardada harf var cince yada japonca gibi degil o yuzden gozunuz korkmasin size bir link vereyim harfleri ogrendikten sorna her sye cok basit istediginiz her dili ogrenebilirsiniz bu siteden

Aaayyy ne hoşşş... Kurslara tonlarca para döküyor millet.:27::27: Ya da dil ve edebiyat bölümlerine girip yıllarca bi şeyler öğrenmeye çalışıyorlar. E onlara da söyleyelim de bu siteden kapsınlar dili. :60: :60: Puhahaha :60: :60: :60:

evet bu siteyi biliyorum gerçekten çok faydalı... almanca japonca bakmıştım ben de zamanında burdan.. çok eğlenceli bir site... üstelik dünyanın heryerinden insanlarla tanışabiliyorsunuz...

the princess man dizisini izledim bitirdim.normalde tarihi dizilerden pek hoşlanmam ama son zamanlarda izlediğim en iyi kore dizilerinden biriydi..hatta bence 2011 yılının en iyi dizisi..fazla yoruma gerek yok bu diziyle ilgili izleyin izlettirin...

Eki Görüntüle 292949

Konusu:Veliaht Prens Suyang'ın güzeller güzeli kızı olan Prenses Lee Se-Ryung (Moon Chae-Won), merakına olan düşkünlüğü ile tanınan, ince eleyip sık dokuyan başka bir tabirle, enine boyuna araştırmayı kendine hobi haline getirmiş bir prensestir. Ancak kaderin bir cilvesidir ki babası veliaht prens Suyangg'ın taht hakkını elinden almaya çalışan Genral Kim Jongseo'nun oğluna geri dönülmez bir şekilde aşık olur. Ancak bu aşk Romeo ve Juliet'inkinden farksızdır.

the princess man'i ben de izledim. şöyle söyleyeyim dizi yayınlandıktan birkaç saat sonra altyazısız, sonra tekrar ingilizce altyazılı izledim. ^^ hatta başka ülkelerden insanların da olduğu bir sitede hepberaber haftalık yorum yapıyorduk. inanılmaz eğlenceliydi. tarihsel diziler çok sevilmez aslında çünkü ana konu aşk değildir genellikle. tarihsel dizilerden hoşlanmıyorsan ama aşk da ağır bassın diyorsan SUNGKYUNKWAN SCANDAL dan hoşlanabilirsin. konusu eski bir kitaptan alıntı. her ne kadar park min young dan hoşlanmasamda güzel konusu için izlenebilir.

konu şöyle; efendim kızımız çok zekidir ve para kazanmak zorundadır. o dönemde de bu tip şeyler yasak olduğundan erkek kılığına girerek yapar bu işi. öyle böyle derken kendini o dönemin üniversitesine kabul edilmiş olarak bulur. tabi ki erkek kılığında.

not; yong ha karakterine ve karakteri oynayan song joong ki'ye özellikle dikkat çekmek istiyorum.

Son düzenleme:
bende çok severim.ama baktımda hello ghost izleyen olmamaışmı.onunla ilgili yorum göremedim süper film yaa:14::14:

the princess man i yeni bitirdim ve bı yıl izlediğim en güzel diziydi...kesinlikle izlemelisinz..muhteşem kraliçe tadında....

kızlar bu dizileri nerden indiriyorsunuz yada izliyorsunuz?? ben i am sorry i love you , boys over flowers izlemiştim bi siteden.. birde çok güzel bir film izlemiştim kız alzheimer falan oluyordu ama adını unuttum :5: yardımcı olursanız sevinirim

ben indirerk izlemiyorum,kota sorunun yoksa diziport,ezgidizi,asyadizi sitelerinden online izleyebilirsin.bu arada "Scent of women "izlemey başladım,mutlaka izleyin derim...hayata dair güzel mesajlar veren bir dizi....

Bu alanı yeni görüyorum. :1:
3 terabaytlık harddisk dolusu Kore dizi ve filmleri var. İzlediğim izlemediğim :27:
En son princess hwapyung's weight loss filmini izledim. Yeni filmlerde inmekte.. :42:

Arkadaşa katılıyorum. Bende orta seviyede de Korece biliyorum o kadar zor bir dil değil. :10:

kızlar bu dizileri nerden indiriyorsunuz yada izliyorsunuz?? ben i am sorry i love you , boys over flowers izlemiştim bi siteden.. birde çok güzel bir film izlemiştim kız alzheimer falan oluyordu ama adını unuttum :5: yardımcı olursanız sevinirim

a moment to remember , "hatırlanacak bir anı" olabilir mi?

i am sorry i love you, hayatımda bi daha hiç izleyemeyecğim kadar güzel bi dizi
o nasıl bişeydir ki 2009 da izledim, hala her saniyesini hatırlıyorum ve hala aklıma geldikçe kalbim çıkacakmış gibi atıyor

ondan başka bir de a moment to remember i izledim, ilki kadar heyecan verici olmasada izlemeye değer bi filmdi..

bu arada çok fazla açık sahnesi olmaması beni daha çok çekiyor
çünkü malesef bizim dizilerimiz çok belden aşağı artık yaa :41:

başka hangi filmleri dizileri izleyebiliriz çok beğendikleriniz nelerdir kızlar

i am sorry i love you, hayatımda bi daha hiç izleyemeyecğim kadar güzel bi dizi
o nasıl bişeydir ki 2009 da izledim, hala her saniyesini hatırlıyorum ve hala aklıma geldikçe kalbim çıkacakmış gibi atıyor

ondan başka bir de a moment to remember i izledim, ilki kadar heyecan verici olmasada izlemeye değer bi filmdi..

bu arada çok fazla açık sahnesi olmaması beni daha çok çekiyor
çünkü malesef bizim dizilerimiz çok belden aşağı artık yaa :41:

başka hangi filmleri dizileri izleyebiliriz çok beğendikleriniz nelerdir kızlar

dizilerden önerilerimi paylaşıyorum hemen :) sende benim gibi mutfaksever isen mutlaka "pasta" dizisini izlemelisin.

i am sorry i love you kıvamında hatta dramı daha daha yoğun olan bir dizi izlemek istersen "a love to kill, ölümüne aşk" bunu izle. bu zaten i am sorry i love you ile aynı senarist tarafından yazılmış.

hem eğlenmek hem duygulanmak istiyorsan "49 days ve secret garden"ı hatta "my girl friend is a gumiho" yu izle.

aksiyon ve romantizim istiyorsan da muhakak ki 2011 in en iyi dizilerinden olan "city hunter"ı izle.

benden bu kadar daha doğrusu aklıma gelenler izleri silinmeyenler bunlar :)

"boys over flowers" benim favorim. Gece sabahlara kadar izliyordum. Kesinlikle tavsiye ederim. Müzikleri de çok hoş.

Boys over flowers tahammül edilemeyecek kadar berbattı benim için.
Playfull kiss'te kim hyun joong iyiydi. Çok yakışıklıydı. Ama bu dizide mal gibi bir duruşu vardı.
Dudaklarını jean geuk suk gibi öne vere vere dolanıyordu ortalıkta.
2. bölümde bıraktım. Zaman kaybı olduğunu düşünüyorum.
Sevenler neyini sevdi onu anlamadım. Yakışıklı oyunculara bağlıyorlarsa durumu anlarım.
Eski Türk filmleri gibi biraz da.
Mantık yok. Bolca saçmalık var.

İzlemek için seçtiğim bir diğer dizi. Nappeun Namja / Bad Guy (2010)

Bir de meşhur Kim Nam Gil'i izlemek istiyorum. Ondan yola çıkarak buldum bu diziyi. Çok sürükleyici ve güzel olduğu söylendiği için de hiç tereddüt etmeden indiriyorum. :)) Bir intikam hikayesiymiş. 17 bölümden oluşuyor.

bad-man-korean-drama.jpg

Bunu izledim sonunda. Kim Nam Gil şahane ama dizide iş yok malesef. Beğenmedim. :/
Kim Nam Gil için sonuna kadar devam ettim. Çok saçma sapan olaylarla dolu.
Mantıksızdı neredeyse her şey. Bir de baş roldeki kızın oyunculuğu berbattı. Oyuncuk da demeyelim, onun suçu yok sanırım, ona verilen rol nedeniyle berbat geldi bana. Salağın tekiydi çünkü. Kimseye tavsiye etmiyorum. :D

pasta15.jpg
Genel Bilgi:
Adı:파스타 / Pasta
Tür:Romantik
Bölüm:16
Yayın:MBC
Yayın dönemi:04/01/2010
Dizi günü ve saati: Pazartesi ve Salı 21:55
Yönetmen:Kwan Seok Jang (권석장)
Senaryo: Seo Sook Hyang (서숙향)

Oyuncular:
Gong Hyo Jin as Seo Yoo Kyung
Lee Sun Gyun as Choi Hyun Wook
Lee Ha Nui as Oh Sae Young
Alex as Kim San
Choi Min Sung as Jung Eun Soo
Jang Yong as Seo Jong Gyu
Kim Dong Hee as Seo Yoo Suk
Byun Jung Soo
Choi Jae Hwan
Baek Bong Ki (백봉기)
Lee Hyung Chul
Jo Sang Ki
Lee Sung Min
No Min Woo (노민우)
jung Da Hye

Özet:
Dizi başarılı, birinci sınıf bir aşçı olma rüyaları gören bir kadının hikayesini anlatmaktadır.

"Makarna" Hayaller ve Genç bir kadının başarısını La Sfera restoranında ünlü bir şef olmak istemesiyle olaylar başlar...
Yu-Seo keyong (Hyo-jin Kong) La Sfera restoranında üçüncü sınıf şef yardımcısı olarak iş hayatına başlar.O sonunda bir aşçı olma yolunu girmiştir.

Hyeon-ok Choi (Seon-gyun Lee) La Sfera restoranda Top şeftir. O İtalyan Mutfak Sanatları Eğitimi ve Sicilya'da bir otelde bir şef yardımcısı olarak başlamıştır. Hyeon-sonun da Kore'de en çok tanınan İtalyan şef olma yoluna girmiştir.
Bana gore cok guzel bir diziydi :69: dizinin konusu oyuncular her sey super en cok sevdigim tarafi ise bir birine kotuluk eden insanlar yok cok eglenceli dizi mutlaka izlenmeli dizilerden biri:69::16:hem de komikdi:9:

Bunun 16. bölümü bitti. Son 4 bölüm var. :31:
Bir dizi bu kadar mı kaliteli olur ... :31::31:
Anlatacak kelime bulamıyorum. Karakterler, müzikler, senaryo bu kadar mı muhteşem olur ...
Bayıldım. Anneme de izletmeye başladım üstelik. Hep burun kıvırırdı kore dizilerine.
Şimdi bitecek diye üzülüyor. Bu kadar güzel bir dizi var mıdır diye düşünüyor. :D
Bitsin bir daha izleyelim bile dedi hatta. :D :s
Tabi daha haberi yok başka ne cevherler olduğundan ... :))
Bu bitsin, hemen ardından Secret Garden'ı izleyeceğim 2. kez. :))
Anneme de izletmiş olacağım. (: İyi ki var bu diziler. Hayatımın ilacı, sevinç kaynakları hepsi. :))):69:

Son düzenleme:
ayyyy canım topiğimmmm :69:
ne çok film, dizi izledim ben bu topik sayesinde
ama çook uzun zamandır yeni bişeyler izlemiyordum
tryamourcum topiği dirilttiğin için sağol valla :52:
hemen yeni bişeyler bulup izleyeyim çok özledim :69:

Back