• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

*Guney Kore Sinemasi Sevenler*

Haftasonu kesin kesin izliyorummmm:52:

Asmincim film 2 saat sürüyor ya da 2 saat 10 dk. Uzun bir süre yani. Bazıları sıkıldım gibi yorumlar yapmış. Ama ben dedektif, katili bulmak, cinayet gibi konulara çok ilgili olduğumdan hiç sıkılmadım. Hayatımda izlediğim en güzel filmlerden biri oldu. :69::69:

More than blue..

Daha beter bi taş oturur midenize boğazınıza..

Böyle dakikalarca boş boş bakmıştım ekrana..

Bunu da indirmeye başladım. Umarım benim de mideme ve boğazıma daha beter bir taş oturur. Film izleyip ağlmaya ihtiyacım var. :25::25:

bende sana baktımdı .. topici görünce kesin ordadır dedimdi "onlar capooon değil koreliiiiiiiiii :63:" :9:
ben pek sevmiyorum filmlerini hatta aşırı komik geliyor .. yalnız garezin orjinalini izlemiştim :53: uyuyamadım kaç gün :53:

Birde "old boy" diye bir film izlemiştim. Muhteşem bir filmdi. çok etkisinde kaldım çook halada hatırladıkça tüylerim ürperiyo.

:)) konuşma tarzları bana da önce tuhaf geldi, bazen de komik ama şimdi çok normal karşılıyorum. Çok da seviyorum dillerini, hareketlerini, mimiklerini. :D Benim bildiğim Garez Japon yapımı bir garez. Korelilerin öyle bir filmi var mı bilmiyorum. :s

Oldboy muhteşemmmdir zaten. :69::69: Öyle harika bir filmi izledikten sonra daha fazla araştırma yapıp G.Kore dünyasına dalmanı beklerdim. :27::27:

$84637219.jpg

Take Off(2009)

Konusu : 1996'da küçük bir Kore kasabası Kış Olimpiyatlarının ev sahipliğine soyunarak büyük çaplı bir hazırlığa girişir. Tam hazırlıkların ortasında, yerel komite yarışlara katılabilecek yeterlilikte atletleri olmadığına dair bir haber alır ve müsabakalarda kendilerini temsil edecek bir kayakla atlama takımı kurmaya karar verirler. Kore'ye annesini aramaya gelmiş eski bir alp disiplini atlet olan Bob evlat edinilir ve diğer dört tecrübesiz atletle birlikte Kore'nin ilk kayakla atlama takımı oluşturulur. Kendilerini adadıkları bu mücadeleden artık geri dönüş yoktur.

Kişisel yorumum:Ben çok beğendim arkadaşlar..Zaten böyle takım ruhunu anlatan filmler beni çok etkiler bu da öyle oldu..Film biraz uzun(2 saat 19 dk) ama buna rağmen sıkılmadan zevkle izledim ben..Yer yer güldüm yer yer gözlerim doldu..Gerçekten de Kore sineması sadece romantik dramdan ibaret değil..Değişik tarzlarda ne güzel filmleri var..Spor ve takım ruhunu yansıtan filmleri seviyorsanız tavsiye ederim..Imdb puanı da fena değil 7.3 :27:

Dipnot:Film gerçek bir olayı anlatmaktaymış..Bunun bilincinde olup izleyine daha bi duygulanıyo insan
:27:

Son düzenleme:
More Than Blue'yu indirdim ama altyazı uymuyor. :43::43: :84::84::84::84:

Ooofffffff izlemeyi çok istemiştimmm. :43::43::43:

[

:)) konuşma tarzları bana da önce tuhaf geldi, bazen de komik ama şimdi çok normal karşılıyorum. Çok da seviyorum dillerini, hareketlerini, mimiklerini. :D Benim bildiğim Garez Japon yapımı bir garez. Korelilerin öyle bir filmi var mı bilmiyorum. :s

Oldboy muhteşemmmdir zaten. :69::69: Öyle harika bir filmi izledikten sonra daha fazla araştırma yapıp G.Kore dünyasına dalmanı beklerdim. :27::27:
[/QUOTE]

aha bak yine didiiiiiin dimi didin didin :)" O Capon filmi :63:" diye..:9:

oldboy tarzı filmler varsa izleyebilirim. bana tavsiye edersen sevinirim.. gerçekten çok beğenmiştim..:71: benim bildiğim hep uzak doğu filmleri dövüşlü falan ya sıkılıyorum izlerken. :27:

More Than Blue'yu indirdim ama altyazı uymuyor. :43::43: :84::84::84::84:

Ooofffffff izlemeyi çok istemiştimmm. :43::43::43:

canim filmi indirdiginde zip dosyasinda yazan imsmi uzantisina ayrintilarina bakarak arat alt yazisini oyle bulursun ancak digerlerinde hep kayma yapar.

aha bak yine didiiiiiin dimi didin didin :)" O Capon filmi :63:" diye..:9:

oldboy tarzı filmler varsa izleyebilirim. bana tavsiye edersen sevinirim.. gerçekten çok beğenmiştim..:71: benim bildiğim hep uzak doğu filmleri dövüşlü falan ya sıkılıyorum izlerken. :27:

Ohoooo sen epey uzaksın bu işten. Şaşırmamak lazım hatların karışmasına. :D (Japon ve G. Kore hattı :27:) Hep o Jackie Chan filmleri yüzünden oldu uzak doğu filmleri hakkındaki bu yanlış kanılar. :84::84::84: Dövüş filmleri muhteşemdir o ayrı da, benim izlediklerimin çoğu dram ağırlıklı filmler. Kim Ki Duk'a bakmanı tavsiye ederim. En ünlü yönetmenlerden biridir. Özellikle Bin Jip (Boş Ev) ile gönüllere taht kurmuştur. Beni aman aman etkilemedi gerçi ama çok iyidir. Oldboy gibi bir şey aklıma gelmedi. Gelenleri de seveceğini düşünmüyorum. :50::50: Sana göre değil sanırım G.Kore filmleri. Ama yine de en ünlü filmlerden My Sassy Girl (yalnız bunun Amerikan yapımı da var karışmasın, çok kötü bir filmmiş Amerikan olanı), A Moment To Remember ve Kim Ki Duk'un herhangi bir filmini izlemeni öneriyorum. Dövüş filmi değil hiçbiri.

canim filmi indirdiginde zip dosyasinda yazan imsmi uzantisina ayrintilarina bakarak arat alt yazisini oyle bulursun ancak digerlerinde hep kayma yapar.

Ne biliim ilk linkleri indirdim hemen. Salaklar altına yorum da yazmamışlar. Normalde uzantıya bakarım tabi de bu kez madem o linki koymuşlar altyazı da mutlaka vardır diyip bakmadım. Şimdi netten izlicem, keşke başta baksaymışım netten izlenebiliyor muyum diye. Pfff... :25::25:

Son düzenleme:
More Than Blue 'yu izledim. Çok ağladım. Çok güzeldi. :14::14::14::14:

Teşekkürler Asmin, çok iyi geldi bu; ruhsuz ve duygusuz biri olarak hayatımı sürdürmekten sıkılınca çok işe yarıyor böyle filmler. :25:

Son düzenleme:
rica ederim tryamor,, beni de cok etkileyen bir filimdi.. ikinci yarisindan sonra koptugumu hatirliyorum ben de..
farkli bir dram filmi bence.. boylesini izlememistim izleyecegimi de sanmiyorum..

zebbranın dediği yemek konusuna sonuna kadar katılıyorum
ay o erişteleri nasıl iştahla yiyorlar resmen ağzım sulanıyo benim de :)

Eski sayfalara bakınırken gördüm bu yorumu.

Ben de More Than Blue'yu izlerken 'ya anne ben makarna yapıcam şimdi' dedim. :27::27:
Bizde öyle ince erişte yok tabi, spagetti seçtim bu yüzden. :37:
İnsanın iştahı açılıyor cidden onları izleyince. Çok hoşuma gitti. :69::69:

ay bundaki çocuk chingun muu hani şu düşlerimin prensindeki prenss:62:

a love to kill dizisinde Bi Rain oynuyo canım ben bir robotum ama sorun değil'de oynamıştı birde sanırım korenin ünlü bir şarkıcısıymış ama oyunculuğuda çok iyi bence.dediğim gibi misadan sonra favori ikinci dizimdir a love to kill.birde asyada benim gibi romantik dram türü tutkunuysanız japon dizisi bir litre gözyaşını da tek geçerim..geçenlerde yine bir kore dizisi Snow Quenn izledim oda oldukça iyiydi..

Daisy ve More than blue'yu izledim haftasonu...More than blue filminde niye daha ciciş şeker bir kız bulmamışlar :26:
İkisini de çok beğendim, öneren arkadaşlar çok sağolun :71:
Bi de bu G.kore filmleri aşk tazeletiyor adama beee :69:

Eski sayfalara bakınırken gördüm bu yorumu.

Ben de More Than Blue'yu izlerken 'ya anne ben makarna yapıcam şimdi' dedim. :27::27:
Bizde öyle ince erişte yok tabi, spagetti seçtim bu yüzden. :37:
İnsanın iştahı açılıyor cidden onları izleyince. Çok hoşuma gitti. :69::69:

hehehe evet o gazla çok yemişimdir ben de noddle..markette satılıyo ara ara alıp yiyom güzel oluyo :27:
bi de arkadaşım Japonyaya gitmişti ordan chopstick getirmişti bana baya uzman oldum valla kullanma konusunda ara ara spagettiyi öyle yiyom :27:

Evet marketlerde ben de görüyorum o eriştelerden. Alıcam bir gün. :31:
Ooofff chopstickle yemek hayalim oldu benim bea. Vardır buralarda da ben de araştıriim bi. Çok istiyorum onlarla makarna yemeyi. Tabi önce becerebilmek lazım, kolay işe benzemiyor.:31::31:

Son düzenleme:
Evet marketlerde ben de görüyorum o eriştelerden. Alıcam bir gün. :31:
Ooofff chopstickle yemek hayalim oldu benim bea. Vardır buralarda da ben de araştıriim bi. Çok istiyorum onlarla makarna yemeyi. Tabi önce becerebilmek lazım, kolay işe benzemiyor.:31::31:

O choptickler ramen noodle satan yerlerde oluyor tek kullanımlık ücretsiz:32: Ben gittiğimde mutlaka alıyorum bi kaç tane:56:Kullanmakta çok zor değil.. Bana imkansız gelirdi ama internette nasıl kullanılacağını anlatan bir video izlemiştim ondan beridir kullanabiliyorum:62:

"More than blue" izleyebildim sonunda... hem netten sorunsuz izlemek çok hoştu...
off ya nasıl aşklar bunlar yaaa...
sondaki şarkıdan tek bir söz anlayamasam da çok şey anlatıyor...zaten ağlayasım var :26:

O choptickler ramen noodle satan yerlerde oluyor tek kullanımlık ücretsiz:32: Ben gittiğimde mutlaka alıyorum bi kaç tane:56:Kullanmakta çok zor değil.. Bana imkansız gelirdi ama internette nasıl kullanılacağını anlatan bir video izlemiştim ondan beridir kullanabiliyorum:62:

Hmmm... Bulursam kaçırmam ben de. Video da izlerim iyi fikir. :27:

"More than blue" izleyebildim sonunda... hem netten sorunsuz izlemek çok hoştu...
off ya nasıl aşklar bunlar yaaa...
sondaki şarkıdan tek bir söz anlayamasam da çok şey anlatıyor...zaten ağlayasım var :26:

Şarkının Türkçe sözleri şöyle:

Bin kere daha yeniden doğacak olsam
senin gibi biri daha olmaz.
senin gibi kasvetli hayatıma ışık olacak bir insan...
Bu insana minnettarım.
Bu insan için, kalbim defalarca incinebilir.
Sana, seni sevdiğimi söyleyemesem de, sana...
...uzaktan bakabilirim, herşeyi ve sevgimi verebilirim.
üzgün de olsam mutluyum

Dünyada başka bir aşk yok
benim bu göğsümü böyle umut içinde titreten
benim hatıralarımda sakladığım biricik aşkım.
senin gibi biri için, buna dayanabilirim.
sonsuza dek süren acı verici gözyaşlarına.
Sana, seni sevdiğimi söyleyemesem de, sana...
...uzaktan bakabilirim, herşeyi ve sevgimi verebilirim.
üzgün de olsam mutluyum
Senin gülüşünden başka hiç bir şeyi kabul etmek istemiyorum.
O gülüşle mutlu olabilirim.
çünkü aşk tümüyle vermektir, tümüyle vermek
o yüzden üzgün olsam da mutluyum.

Alıntıdır

Oooffff ne hoşşş cümlelerr. :97::97:

Back