• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

*Guney Kore Sinemasi Sevenler*

Online olarak izledigim bir site var ordaki yorumları okuyarak film izliyorum ama yorumlara bakan süper sanır lakin film hiçye güzel cıkmıyor..
ve sanıyorum ki begendigim filmleri tükettim..
diziler daha güzel gelmeye başladı..
dün gece de My Dear Desperado yu izledim ..
yorumlara bakınca güzel sandım ama bşuna zaman kaybı :20:
my_ganster_like_lover_poster01.jpg

kızar sizin film öneriniz var mı romantik komedi ya da dram dalında..?
aslında izlemekten zevk aldıgım filmler my little bride gibi,hatırlanacak bir anı vb.:18:

sinoplu herkes izlediklerini paylasiyor burda.. gecmis sayfalara bakmani oneririm.. eski sayfalarda kalmis ancak cok ses getirmemis guzel filimler paylasildigini hatirliyorum ben..

sinoplu herkes izlediklerini paylasiyor burda.. gecmis sayfalara bakmani oneririm.. eski sayfalarda kalmis ancak cok ses getirmemis guzel filimler paylasildigini hatirliyorum ben..

cok fazla sayfa var ama bakıyorum Asmin.. sağolasın :26:
il mare-Siworae-GOL EVI şu amerikalıların yaptıgı göl evi (lake house) filminin kurgusuyla aynı mı?

Son düzenleme:
cok fazla sayfa var ama bakıyorum Asmin.. sağolasın :26:
il mare-Siworae-GOL EVI şu amerikalıların yaptıgı göl evi (lake house) filminin kurgusuyla aynı mı?

amerıkalılar korelilerden (ç)almış senaryoyu...
konusu birebir aynı ama be guney kore yapımını da en az amerikan yapımı kadar beğendim..
duygular daha net verilmiş bence.. ama senaryo olarak birebir aynı.. ben hikayesini sevdiğim için yeniden izlerken sıkılmadım..

ben kore yapımını daha çok sevmiştim Amerika yapımından
zaten orjinali herzaman daha iyidir görüşündeyimdir
mesela My Sassy Girl..Bi Amerika yapımına bakın bi de bizim Korelilerimizinkine :))

amerıkan yapımının oyuncuları iyi bence ordan kazanmış.

sans zevk renk kisilik meselesi tabi...
puani dusuk olup da kendinden bicok sey bulabilecegin filmler de vardir elbet..
ya da kotu filim yoktur az vokta vardir deyip tatliya baglarim :)))

Ahaahahaaha çok güzel bağladın tatlış. :1:

$memories_of_murder.jpg

Memories of Murder (2003)
1986 yılında Güney Kore, askeri bir diktatörlük altındadır. Ülkede yasaklar ve baskılar tüm sıkılığı ile devam ederken bir gün, tecavüze uğrayarak vahşice bir cinayete kurban giden bir kadın bulunur. Hemen başlayan soruşturmanın başına, yerel polis dedektifi Park Doo-man getirilir. Fakat olayı çözmek için kullandığı yöntemler, herşeyi berbat etmekten başka bir işe yaramayacaktır.

Başarısızlıkla sonuçlanan soruşturma yöntemleri nedeni ile bir çok tanığın zarar görmesi sonucu, Seul'dan yeni bir dedektif olan Seo göreve atanır. Zeki, kurnaz ve işini bilir tavırlarına rağmen Seo'nun da soruşturmada son derece başarısız olması, olayları iyice sarpa sardıracaktır.

Ne zamandır izlemek istediğim bi filmdi bu akşam izledim..Imdb puanı bi hayli yüksek (8.1)Klasik katil filmlerinden farklı değişik bi anlatımı var..E tabi bunda korelilerin doğallığının etkisi büyük..Bende daha büyük bi etki yaratır diye bekliyodum ama normal ölçüde beğendim ben..Ama yine de izlemeye değer bi film kesinlikle..Tavsiye ederim efenim..

indiricektim ben de nedense sonradan vazgeçtim.. puanı yüksek ama nedense çekmedi beni..
trayamour da izlesin bi bakalım severse indiricem..

Şu sıralar izlediğim dizi. Athena Goddess of War.

athena-cast-posters-dec-2010-pic1.jpg

2010'da çekimlere başlanmış, hala da devam etmekte. Toplam 20 bölüm. Iris diye bir dizi varmış önceden, onun devamı niteliğindeymiş bu. Tabi ben Iris'i bilmiyorum. 6 bölüm izledim henüz. Türkler böyle bir dizi yapamaz diyorum izlerken. Son derece profesyonel çekimleri var, inanamıyorum bu kadar harika yapılabilmiş olmasına. O derece muhteşem. Yani Amerikalılar yapsa tamam derim, alışığız onlarda ama Koreliler de cidden aşmış artık. Çok heyecanlandıran, büyük zevk veren, merak ettiren, aynı zamanda güldüren, gülümseten bayıldığım bir dizi. :69::69: Ajanlık çok ilgi çekici bir alan zaten benim için. Onların hayatını izlemek bu yüzden çok eğlenceli oluyor. Jung Woo Sung ve Cha Seung Won da baharatı, şekeri, tuzu biberi olmuş. Çok tatlılar. :69::69:

Kısaca konusu : "Athena" adı ile bilinen bir terörist grup ve grubun şeytani zekasıyla tanınan Son Hyuk adındaki lideri Güney Kore'yi ve dünyayı tehdit eder.Ulusal Güvenlik Ajansına bağlı özel ajan Lee Jung Woo onların bu korkunç komplosunu bozmaya çalışır.

Aksiyon ve koşturmaca sevmez biliyordum kendimi ama G.Koreliler bunu da yıktı. :69::69:

Ben de hayatımda ilk kez 2 gün önce Kim ki Duk abimin "Zaman" isimli filmi ile Güney kore sinemasına atılmış bulundum :61:
Garip bir filmdi ve hoşuma gitti.Bana verdiği huzurla beraber gittim hemen 2. filmi kiraladım.
O da Bin jip :69: Ve aradığım tam da bu tarz birşeydi...Allah'ım bir şarkı filme ancak bu kadar yakışırdı, çok sevdim 2 kere peşpeşe izledim :46:Şarkıyı netten buldum dinledim de dinledim, cılkını çıkardım :86:
Şimdi topiğin abonesi oluyorum, azcık kurcuklayayım da ona göre film indireyim :81:

10 dk sonra eklenen edit :D Karar verdim şimdi A Moment to Remember ı izlicem

Son düzenleme:
Azelya hoş geldin G.Kore'nin huzurlu, eşşiz diyarına. :69::69:

Bambaşka insanlar gerçekten. :69::69:

A Moment To Remember ın soundtracki de çok güzeldir bu arada. El Reloj şarkısına fena takmıştım bi ara. Hala da dinliyorum tabi zevkle. :31::31:

A momenttaki La Paloma şarkısının cılkını çıkarmıştım ben de bi ara :27: hala da çok severek dinlerim ne güzel bi şarkıdır o öyle

azelya hoşgeldin bu arada :29: izlediğin filmler güzel a momentla da baya bi damardan girmiş olucan g. kore sinemasına :27: benim top 10umda 1. sıradaki filmdir kendisi :69:

Ya Allegria sen Rough Cut ı izlemedin mi daha? Yoksa izledin de beğenmediğin için yorum mu yazmadın? :26:

izledim canım izledim ama unuttum yorum yapmayı ya :(
beğendim değişik bi filmdi valla..so ji hakkaten yakışıklılığının doruğunda filmde
karşı roldeki zibidi de fena değildi :27:
klasik dövüş filmleri gibi değil değişik işlemişler filmi

Heaa iyi. Beğenmene sevindim. Evet afişe bakınca klasik bir kavga dövüş ortamı olacak sanıyorsun ama değil. :)) So Ji 4 tane ödül almış bu filmle. 3 tanesi en iyi erkek oyuncu ödülü, diğeri de yükselen yıldız gibi bir şeydi. İzlenmeye değer bir film.

Back