*Guney Kore Sinemasi Sevenler*

ben indirdim bugün filmi izledikten sonra yorumumu belirtirim. bir kaç güney kore filmi izledim daha önce ama hiç konusu bu şekilde olan filmlerden değildi. daha çok psikolojik filmler başlığındaki bir facebook grubu var arkadaşımın orda paylaşılınca konusu ilgimi çekti. bakalım nasıl filmmiş.

FEATHERS IN THE WIND

Yapım:2004 ~ GüneyKore
Türram
Yönetmen:Il-gon Song
Oyuncular:Lee So Yeon, Hyeong-seong Jang, So-yeon Lee, Sung-ha Cho, Yong-cheol Kim, Yong-joo Lee
Senaryo:Gi-hyeon Han, Il-gon Song
Yapımcı:Yong-joo Lee
Müzik:Min-hwa Yun
Filmin Websitesi:www.git2005.co.kr
Süre:77 dk

Konusu: Hyeong-seong, 10 yıl sonrasına randevulaştığı arkadaşıyla görüşmek için bir adadaki bir otele gider ve orada artık evlendiğini bildiği eski kız arkadaşını beklemeye başlar. Her geçen gün adada kalma süresini uzatır ve yine her geçen gün adadaki otelin genç sahibesi olan So-yeon ile daha da fazla yakınlaşır.

Bu aksam izleyip yorumumu yapicam.. Filmin afislerini cok begendim...

Feathers In The Wind izledim bilee
öncelikle şunu söylemeliyim ki Before Sunrise filmini izleyen biri için film eksiyle başlıyor ki senaryo benzerliği filmin tüm özgünlüğünü yitirmesine sebep oldu. durağan ilerleyen ama naif bir filmdi, mekanın büyüsü ve müzikler filmin en güzel yanlarıydı.

başlığı görünce heycan yaptım:78: aylardır burdayım denk gelmemiştim bu başlığa. çok sevindim. tavsiye ettiğiniz filmlerin birçoğunu izledim. benim favori filmlerim The Classic ve Sad Movie. izlemeyen varsa muhakkak izlesin derim

aaa cok sevindim bir turlu vakit bulamadim izlemeye sanirim haftasonuna kalicak ya

Beautiful'u izledim ancak yorumumu yazabilecek fırsatı bulamadım. filmin konusu kısaca şöyle.tecavüze uğrayan kızın bunun güzelliği sebebiyle olduğunu düşünüp, yaşadıklarını atlatma çabaları. filmin bu kısmı oldukça hoşuma gitmiş olsa da son 10 dksı beklentimin altındaydı. ancak yine de izlenilesi bir film olduğunu düşünüyorum.

Beautiful'ı izledim.

İlk sahnede 3 kişinin masada oldukları anda oradaki çocuğun baş roldeki kıza 'görmeyeli daha da güzelleşmişsin' demesi üstüne arkadaşının, 'ne faydası var ki, o kadar güzel ama hala yalnız' cevabını vermesiyle anladım ki bu filmde kendi yaşadıklarımdan çok şey bulacağım. Öyle de oldu. (

Filmin özetini yeni okudum. Filmleri izlemeden hiçbir şey okumam hakkında. Erkeklerin şehvetli, kadınların kıskançlık dolu bakışlarından usanan bir kız var ortada evet. Bu öyle yaralıyor ki insanı bazen, yaşayanınız varsa bilir. Öyle şeyler oluyor ki yapayalnız hissediyorsunuz kendinizi; değersiz, sadece bir et parçası gibi, bir ruhunuz yokmuş gibi, yalnızca iğrenç niyetlerle bedeninize yaklaşılıyor. :'( Çok güzel işlenmiş tüm bunlar.

Saçma olduğunu düşündüğüm birkaç sahne oldu ama bana kendi yaşadığım birtakım şeylerle bağlantılı olarak hissettirdiklerinin yanında, o mantıksız bulduğum şeylerin hiçbir önemi yok. Ben alacağımı aldım ve sonunda da ağladım çok.

Veee bence Jeon Ji Hyun olmalıydı bu filmin güzeli. Dünyanın en güzel insanlarından biri olarak düşündüğüm için bu filme cuk otururdu.

Yanii iyi ki gördüm, iyi ki izledim diyorum. Çok özel bir film oldu benim için. Yeri her zaman apayrı kalacak. :/

Son düzenleme:
bu aralar Cain and Abel'i izliyorum So Ji yi özlediğimden ötürü :)Tryamour senin günlüğünde falan okuyodum da indirmek nasip olmamıştı şimdi hergün 2 bölüm falan izlicem..Hem doktor hem Koreli tadından yenmiyo bizim So Ji
ama yarın unutmayayım da indireyim Beautiful'u ben de

Cain And Abel'in ilk bölümlerinde bayılmıştım So Ji'ye ama sonra hiç beğenmedim.
Saç şeklini yakıştıramadım, bir de aşırı bayık bakmaya başladı sonradan.
Onun yakışıklılığın doruklarında gezdiği en güzel yapıt Rough Cut.
Sadece filmde değil, galasında bile süperdi benim tatlı bebeğim.

no mercy for the rude..

parayla adam olduren bir cetenin hikayesi,.. yer yer komik yer yer dramatik...
izlerken eglendim ben...
alti cizilesi cumleleri var...

tasviye ederim...
10 uzerinden 6,5

Son düzenleme:
ek olarak filimde ispanyol muzikleri mi kullanmislar sanki tam neresi oldugunu anlayamadim muziklerin ama dinleyen izleyen biri olursa belki anlar..

kore filimlerine baska cografyalardan muzikler cok ama cok yakisiyor.. ornek olarak da binjip biterken ki calan sarki...

dün akşam nihayet "A moment to remember" izleyebildim... çok hüzünlü bir film beklememe rağmen ilk başları çok eğlenceliydi ; acaba dedim yanlış bir film mi izliyorum... :44:

sonra birden çok dramatik bir film haline geliverdi... açıkçası çok ağlamadım ama aşkın gücünden çok etkilendim... üstelik öyle bir aşkın gerçekte hiç olmayacağını bildiğim halde

sanirim bu filimler yuzunden gercek aski hic bulamayacagima inanmaya basladim ben de...
bu kadar muhtesem seyler ancak filimlerde olur..

sanirim bu filimler yuzunden gercek aski hic bulamayacagima inanmaya basladim ben de...
bu kadar muhtesem seyler ancak filimlerde olur..

bizim yaşayacağımız aşk maalesef Kore filmlerindekinden çok farklı ; en fazla Amerikan yapımı romantik komedi ile kıyaslayabiliriz... :26:

Son düzenleme:
Evet hırs yapıp sonunda bitirdim Cain and Abel dizisini
Çok çok mükemmel değil ama izlediğime memnunum..Gerçi her izlediğim kore filmi dizisi için aynı şeyleri düşünüyorum
Kötü de olsa pişman olmam izlediğime sonuçta Kore yapımı :))
Dizi izlemeyi özlemişim valla..Bi araştırayım bakayım güzel bi dizi bulursam indiririm yine belki
So ji Sub'tan gidiyorum bu aralar o nedenle şimdi de Rough Cut'ı izlicem..Belki bu gece izlerim..

He edit olaraktan dizinin müzikleri baya güzeldi :))

Son düzenleme:
Allegria ne kadar hızlısın.

Nasıl bitirebildin bu kadar kısa sürede...

Ben üstüste pek izleyemiyordum. Bravo!
Gerçekten So Ji'yi baya özlemişsin sen.

Müzikleri bence de çok güzeldi.
Özellikle gerilim sahnelerinde çalanları sevmiştim ben.
Çok heyecanlanıyordum izlerken.

Rough Cut'ı da izle en kısa zamanda.
Onun da soundtrackini indirdim.
Çok beğeniyorum.
Filmde çok az kullanılıyor müzik ama beni fazlasıyla etkilemişti.
Umarım sen de beğenirsin.

Evet baya hızlıyım Ben çok severim üst üste bi sürü bölüm izlemeyi
Hem zaman geçsin hem de kafam meşgul olsun diye akşamdan akşama baya bi bölüm izledim
So Ji'yi cidden özlemişm ama ben de senin gibi saç modelini yakıştıramadım..Küçük kardeş diye belki de böyle bi saç modeli yapmışlardır sevimliydi çünkü kerata
Rough Cut'ı yarın akşam izlicem

yeni kesfettigim her uzakdogu filimi hakkinda uzun ve detayli anlatim alt yazi torrent linkleri bulunan uzak dogu sinemesi forumu:

(Link vermek yasak)

merak eden incelesin derim.. ben begendim siteyi... oldukca iyi filimler kesfedecegimize inaniyorum..
ustelik gelecek filimlerden cikan haberlere kadar hersey de var..

Son düzenleyen: Moderatör:

İsmine çok rastlamıştım bu sitenin ama incelememiştim hiç..Şimdi inelicem teşekkürler Asmin

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…