• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

*Guney Kore Sinemasi Sevenler*

marriage is a crazy thing

Marriage_Is_a_Crazy_Thing_poster.jpg

filmin afisi aslinda filmi tam olarak ozetliyor.. filmde bol miktarda serpistirilmis +18 lik gorsel var.. rahatsiz olacaklar bastan izlemesinler derim..

Yapım:2002 ~ GüneyKore
Tür:Dram, Romantik
Yönetmen:Ha Yu
Oyuncular:Jeong-hwa Eom, Uhm Jung Hwa, Woo-seong Kam, Hyeon-kyeong Ryu, Jeong-eun Lim, So-jeong Kang, Steven Lawson, Won-sang Park, Ye-ri Yun
Senaryo:Ha Yu
Yapımcı:Sang-o Yoon, Seoung-jae Cha
Müzik:Jun-seok Kim

İngiliz Edebiyatı 'ndan mezun olan Jun-young, bir üniversitede yarım gün ders vermeye başlamıştır. Ancak yeteri kadar kazanamayan genç adam, bu yüzden hâlâ annesinin evinde yaşamaktadır. Annesinin tek isteği ise Jun-young 'un evlenmesidir...
Evlenmesi için oğlunun üstüne düşmesinin yanında, Jun-young 'un arkadaşlarını da uygun bir gelin adayı bulmaları konusunda ikna etmeye çalışarak; elinden geldiği kadar işleri hızlandırmaya çalışmaktadır. Jun-young ise evlenmeyi düşünmemektedir...
Aslında evliliğe ve evlenme fikrine karşı değildir ama mütevazı bir hayat yaşamayı kabul edecek, bu hayatın yükünü sırtlayacak, bir de üstüne hem çekici hem de zeki olacak bir gelin adayı nerededir?
Jun-young 'un üniversiteden arkadaşı ve nişanlı bir adam olan Kyu-jin, Jun-young 'un da başını yakmak için arkadaşına bir tanışma randevusu ayarlar. Yeon-hee, randevuya oldukça geç gelir. Yeon-hee 'nin gecikmesinin yanında, birbirlerini tanıma işaretleri olan rulo yapılmış gazete ile aynı yerde bekleyen bir adamın daha olması; Jun-young 'u iyice germiştir...
Jun-young, oturdukları kafede henüz birkaç dakika geçmişken Yeon-hee ile geleceklerine dair ziyadesiyle katı bir öngörüde bulunur. Karşısındaki alımlı kadın asla sahip olamayacağı cinstendir ve zengin bir adamla evlenerek; rahat bir hayat sürmeyi yeğleyecektir...
Ancak durum, Jun-young 'un öngördüğünden farklı gelişir. Öğle vakti bir fast foodçunun önünde başlayan tanışma randevusu; gece, aynı otel odasında sonlanır.

yorumum: evlilige guzel bir bakis acisi getirmis.. ama genel olarak filim kopuk kopuk... skldim izlerken.. cok asiri derecede guney kore filmi tutkunu degilseniz bundan daha iyi filimler var onlarda deneyin sansinizi derim..

spoiler yorumum:
evlilige karsi olan adamla bir evliligin icinde olabilecek herseyi yasayan aslinda senle evlenmek istiyorum dese kosa kosa gidecek bir kadin var.. bunu demedigi icin gurur yapan kendine baska turlu bir hayat kuran bir kadin.. kocasini surekli aldatiyor, ama bundan vicdani bir rahatsizlik hissetmiyor.. yapisinin bu oldugunu dusnuyor,.. bir yandan da en yakin arkadaslarinin evlenip de bosanmasi.. evlilik hayatinin aslinda sevgileri nasil oldurdugunu ama bir yandan da bunun insanlarin elinde oldugunu apacik gostergesi... adina evlilik dendi mi erkeklerin bucak bucak kactigini gorup de balayindan tut da kavgasina evine yemegine kadar evlilikte olabilecek herseyi yasatan bu kadinin verdigi mesaj da cok acik zaten.. adina evlilik denmese ne olur, evli gibi yasamadik mi? en sondaki fotograf albumu kurduklai kucuk yuvanin aslinda evlilikten farkli olmadinin apacik gostergesiydi...
evlilige getirdigi yorumdan dolayi sevdim filmi.. ama biraz yavan geldi acikcasi.. daha iyi olabilirdi..

bu arada araya bir tane japon yapimi bir filim katicam.. cidden gorsel bir solen bu filim.. insani da derinden etkiliyor.. en az 5-6 sene once izledigim bir filim ve hala hatirladikca huzunlenirim..

DOLLS

339797122_7975ee4a01.jpg

Yönetmen : Takeshi Kitano
Senaryo :Takeshi Kitano, Takeshi Kitano
Oyuncular: Miho Kanno, Hidetoshi Nishijima, Tatsuya Mihashi, Chieko Matsubara, Tsutomu Takeshige
Filmin Türü:Dram, Romantik
Orijinal Adı: Dolls
Yapım Yılı :2002
Yapım Ülkesi: Japonya
Filmin Süresi: 114 dakika

Konusu:
Dolls, aşkın mantığa üstün geldiği; acının, hüznün ve kalp kırıklığının hüküm sürdüğü büyülü bir evrende içiçe geçen paralel üç öyküden oluşuyor. Nişanlısı tarafından terkedilen genç bir kız başarısız bir intihar girişiminde bulunur. Genç kız kurtulsa da tüm bilincini yitirmiştir. Çevresiyle ilişkisi üç yaşındaki bir çocuktan farksızdır. Genç kızın nişanlısı hatasını anlayıp pişmanlık duysa da, hissettiği suçluluktan kurtulumaz. İki sevgili sonu belirsiz bir yürüyüşe çıkarlar. Öte yandan yaşlı bir yakuza, bir ömür geç kaldığı aşkını bulmuştur. Ancak zaman, yakuzanın hayatında gördüğü tüm savaşçılardan daha acımazdır. Tüm bunların uzağında, şehrin başka bir yerinde ise bir başka genç, televizyonda gördüğü bir pop sanatçısına aşık olur. Genç adam, aşkına ulaşmak için herşeyini feda etmeye razıdır, gözlerini bile.

Ayrica muziklerini de JOE HSIASHI yapmistir.. Miyazaki filmlerinin ve OKURIBITO filminin muziklerini de yapan kisi.. buyuk bir usta.. dinlemenizi oneririm..

Gorsel solen deyince aklima gelen ve cok begendigim CIN yapimi bir film..

HERO...

Eger izlemedi iseniz renklerden dovuslerden muziklerden cok etkileneceksiniz eminim..

HERO.jpg

konusu:
Çin'in Savaşan Krallıklar döneminde ülke 7 krallığa bölünmüştür: Qin, Zhao, Han, Wei, Yan, Chu ve Qi. Qin Kralı, Çin'in tamamını ele geçirmeye ve ilk imparator olmaya kararlıydı.
Uzun süredir diğer altı krallığın suikastlerine hedef olmuştu. Tüm katil adayları arasında hiçbiri üç efsanevi suikastçi Kırık Kılıç, Uçan Kar ve Gökyüzü kadar korku salmamıştı.

Bu üç suikastçiyi yakalayacak kişiye Qin Kralı büyük bir güç, altın dağları ve kralın kendisiyle arkadaşlık vaadediyordu.

Ve birgün bu üç suikastçiyi öldürdüğünü iddia eden isimsiz bir savaşçı kralı ziyarete gelir.

Siddetle tavsiye ederim.. Cin filmlerini hic sevmem ama bu filmin de hakkini yiyemem... Izleyin derim..

Aaaaaaa ben nasıl görmemişim bu topiği. :52::52::52:

Güney Kore sinemasına aşığım. :69::69:

İncelemem lazım burayı. :8:

Asminim ben de bi dönüş yapayım g. kore sinemama çok özledim çünkü
önerdiklerini indirmeye başlıcam yarın
aralarından keulraesik i izlemiş hayran kalmıştım..en sevdiklerim arasında hatta..film öner diyenlere seve seve öneriyorum ben de
özledim çok özledim :69:

Asminim ben de bi dönüş yapayım g. kore sinemama çok özledim çünkü
önerdiklerini indirmeye başlıcam yarın
aralarından keulraesik i izlemiş hayran kalmıştım..en sevdiklerim arasında hatta..film öner diyenlere seve seve öneriyorum ben de
özledim çok özledim :69:

Allegria senin sayende tanıştım Güney Kore sineması ve dizileriyle.
Hatırlarsan So Ji Sub'un bikaç fotosunu koymuştun bi topiğe.
Her şey o gün başladı.
Dizinin ardından sinemaya da atladım.
Ve delisi oldum artık.
Beni çok mutlu ediyor, ruhuma can veriyor resmen bu G.Koreliler.
Bu yüzden yerin ayrı Allegriacım.
Ahhh KK sen nelere kadiiirrrsiinn diyorum, böyle güzel bir şeye vesile olup hayatıma renk katmamı sağladı... :31::31:

Allegria senin sayende tanıştım Güney Kore sineması ve dizileriyle.
Hatırlarsan So Ji Sub'un bikaç fotosunu koymuştun bi topiğe.
Her şey o gün başladı.
Dizinin ardından sinemaya da atladım.
Ve delisi oldum artık.
Beni çok mutlu ediyor, ruhuma can veriyor resmen bu G.Koreliler.
Bu yüzden yerin ayrı Allegriacım.
Ahhh KK sen nelere kadiiirrrsiinn diyorum, böyle güzel bir şeye vesile olup hayatıma renk katmamı sağladı... :31::31:

canım benim :69:
aynı şeyleri de bana Asmin yaşattı ben de onun sayesinde tanıştım G.Kore sineması ile ve haliyle aşık oldum
bizim de sinema günlerimiz vardı orda 'Daisy' filmini önermişti o filmi izledikten sonra aşık olmuştum G.Kore sinemasına :69:
ne güzel birbirimize vesile olmuşuz hayatımıza renk katmışız:29:

Old Boy'u aldım listeme. Önce onu izleyeceğim.

My Sassy Girl 'de çok eğlenmiştim yau, çok gülmüştüm, çok güzeldi.

A Moment to Remember 'da ağlamaktan bitap düşmüştüm. 2. kez izlediğimde yine çok ağlamıştım. Ne zaman izlesem ağlayacağım bir film zaten. Soundtrack muhteşemdi bir de. Jung Woo Sung'a aşık olmamı sağlayan filmdir aynı zamanda. En sevdiğim ve asla aklımdan çıkmayan o hastane sahnesinde, esas kız ve oğlanın tek bir laf etmeden birbirlerine sarıldıkları an kızın babasının yüzündeki ifade ve kızın ne kadar aşık olduğunu izleyiciye müthiş bir şekilde yansıtabilmesi beni benden almıştır. Hala büyüleniyorum düşündüğümde. Ama aşırı iç karartıcı ve dayanılmaz bir hal alıyor belli bir zaman sonra. :(((

Bin Jip güzeldir ama beni sarsmadı pek, ama vayyy beee dedirtiyor tabi.

Bi Mong zaten Joe Odagiri'nin süper ötesi suratı ve tarzı için bile izlenir. Sevişme sahnesi çok etkilemişti beni bir de. Odadaki tonlar, kırmızı hakimiyeti ve Joe Odagiri'nin kışkırtıcı performansı... Ohhaa olmuştum.

Daisy soundtrack çok iyiydi. Ama bütünde çok sevmedim ben bu filmi. Çok anlamlandıramadım yani. Havada kalıyor pek çok şey sanki. Taşlar yerine oturmuyor, eksik bir şeyler var. Bunlara rağmen görsellik ve tablo görüntüsü veren bazı kareler çok güzeldi.
Sadece güzel insanlar ve harika mekan çekimlerini görmek için de izlenir. Benim gibi görselliğe, güzelliğe ve estetiğe düşkünseniz tabi. ;))

Musa The Warrior savaş filmi sevmezdim ben, koşturmaca, birbirine düşman iki tarafın kapışmasını izlemek ilgimi çekmezdi ama bu filmde hiç sıkılmadım, bayıla bayıla izledim. Unutulamayacak repliklere sahip, çok akıcı ve Jung Woo Sung çok yakışıklı yine. :D Böyle onurlu, başı dik bir köle görmek son derece etkileyici oldu benim için. Harika bir atmosferi var ve daha pek çok yakışıklı adam. ;))

Aklıma gelince izlediklerimden bahsederim daha...

Bu arada paylaşıldı mı bilmiyorum Rough Cut'ı tavsiye ederim ben de. 2. kez izlemeyi düşünüyorum. Çok sevmiştim. So Ji Sub müthiş yakışıklı ve apayrı bir havası var bu filmde. Oyunculuklar çok başarılı, müzikler enfes, çok başka bir tadı var açıklayacak kelime bulamıyorum. Aynı zamanda dövüş sahnelerine öldüm bittim.

rough_cut.jpg

Son düzenleme:
canım benim :69:
aynı şeyleri de bana Asmin yaşattı ben de onun sayesinde tanıştım G.Kore sineması ile ve haliyle aşık oldum
bizim de sinema günlerimiz vardı orda 'Daisy' filmini önermişti o filmi izledikten sonra aşık olmuştum G.Kore sinemasına :69:
ne güzel birbirimize vesile olmuşuz hayatımıza renk katmışız:29:

Evet canım harika oldu. :29:

Erkek zevkimiz de benzeşiyor yalnız. :1::1:

So Ji'den sonra Jung Woo Sung'a da takıldım ben. Sen de beğeniyormuşsun. :))

Çok tatlılar. :D

Evet canım harika oldu. :29:

Erkek zevkimiz de benzeşiyor yalnız. :1::1:

So Ji'den sonra Jung Woo Sung'a da takıldım ben. Sen de beğeniyormuşsun. :))

Çok tatlılar. :D

hahaha Jung Woo ilk aşkım benim :37:
hakkaten Daisyde aşık olmuştum adama sonra A moment'ta pekiştirdim :37:
Bi mong'taki o harika şeyi sen de beğenmişsin ya kesinlikle zevklerimiz uyuşuyo :))

Aaa nasıl unutmuşumm.. Sad Movie 'yi de çok severim. En çok da itfaiyecinin hikayesi etkilemiştir beni. Jung Woo Sung'ın mimikleri inanılmazdı, şirinler şirini bir insan zaten her daim. Soundtrack süperdi bunda da , çok ağlamıştım sonunda. :((

Ben de geldim. Kore dizilerinden sonra uzakdoğu sinemasına da elatmak istiyorum artık.
Bir tek Kim Ki Duk'u duydum yönetmenlerden.
Sad Movie ve A Moment To Remember'ı çok merak ediyorum.

Ahahahaha... Ben eski üyeliğimde gelmişim buraya zaten yaaa...
Ama hiç hatırlamıyordum. Yeni farkına vardım. :60::60::60:

Kim Ki Duk'tan 2 film ve Sad Movie ile A Moment To Remember ı da izleyip geldim yine. :D

hahaha Jung Woo ilk aşkım benim :37:
hakkaten Daisyde aşık olmuştum adama sonra A moment'ta pekiştirdim :37:
Bi mong'taki o harika şeyi sen de beğenmişsin ya kesinlikle zevklerimiz uyuşuyo :))

Eğer hala JWSyi seviyorsan tabi aksiyonlu dizilerle de aran iyiyse Athena: Goddess Of War dizisini izlemeni tavsiye ederim. ;))

Son düzenleme:
The Classic / Keulraesik

Oyuncular: Ye-jin Son, In-seong Jo, Byeong-ok Kim, Hyeon-tae Yang, Jo Seung-woo
Yönetmen: Jae-young Kwak
Senaryo: Jae-young Kwak
Görüntü Yönetmeni: Yeong-wook Jo

imdb notunu vermeyi gereksiz goruyorum...
konusuu felan da anlatmicam...
direk olarak IZLEYIN!!!

filim hakkinda hicbirsey duymadan gormeden bilmeden izleyin... inanin cok etkileneceksiniz...

gelelim spoiler kismina izlememis olanlar bundan sonrasini okumasin:

ask ucgenleri ask ucgenleri.. en sevdigim seydir bu hayatta ask ucgenleri.. bir sekile hayati dolu dolu ama fazlasi ile dramatik yasamana neden olurlar..
junho.. sen ne guzel aglayan bir adamsin ya... hastane sahnesinde beni dagittin bitirdin resmen... bir insanin zoraki vazgecisini o aglamanla ne guzel yansittin ya...
tae-su sen de ne komik bi adamsin ya.. dusup de cok uzun oldugum icin mi dusup duruyorum dedin ya kopardin beni orda.. ve tabiki sac modelleri de harika... filmin en onemli en renkli insaniydi bence...
filmin sonunda kizin kucuklugundeki o baligi sularin arasindan kurtarip nehre atmasi guzel bir sahne olmus.. ama ne anlatmaya calismislar cozemedim.. junho nun huzura kavusmasini mi.. olabilir mi?
muzikler renkler... hepsi de super... mekan harika.. gorsel bir solen olmus filim.. kolyedir atesbocegidir hersey tastamam...
ama gelelim eksiklere
hayalet evde cidden hayalet vardi, onun ucunu acik birakmislar..
savas sahnesi gereksiz bir dramatizmdi.. kimse bir kolye icin ates hattina girmez bence..
kor olmasi iste tam bir klasik dememe neden oldu tabiki de.. filim adinin hakkini tam olarak orada verdi...
ve kizin sevgilisinin annesinin ilk askindan oldugu film bitmeden anlasilmisti..

bunlarla beraber harika harika harika bir filimdi..

mutlaka izleyin..

spoiler içerir.

bende izledim geldim:)
filmin adından beklentim zaten klasik bir aşk hikayesiydi , çok fazla bir şey bekleyerek izlemedim ,konusuna bile göz gezdirmemiştim.
bana kalırsa filmin süresi çok uzundu , gereksiz sahneler vardı , ağır anlatımı yer yer sıkıcı olmaya kadar gitti. duygusal sahnelerini abartılı buldum , duygusal anlamda beni hiç etkilemedi , film genel olarak baktığımda bana hiç ama hiç hitap etmedi...
bunun yanında güzel ayrıntılar da yok değildi tabiki.
tae-su sahneler
dediğin gibi filmin en eğlenceli ve renkli karakteriydi :)
okul muhabbetleri
perili ev
bu arada evet arkada ki hayalet kızın akıbeti belli olmadı , bana kalırsa sadece renk olması açısından düşünülmüş keyifli bir detaydı .

Ne zaman ben gitmiş olsam siz muhabbet çeviriorsnuz zaten küstüm oynamıyorum:25:

Şu an evdeki bilgisayarım açık ve deli gibi filim iniyor, çok güzel filimler keşfettim, size de tanıtıcam :27:

Prensesim classic filmini sevmemene şaşırmadım açıkçası.. hiç senin tarzın olan bir filim değil çünkü :70:

Trayamour ve Allegria yeni filimler tanıtın kızlar şöyle afişleriyle irkekleriyle gözümüz yakışıklı görsün azıcık :69:

$Cennetin-Esiginde-Closer-to-Heaven-e1275574341498.jpg

Closer to Heaven

Cennetin Eşiğinde – Closer to Heaven filmi , ölümcül Amyotrophic lateral sclerosis (ALS) hastası olan Jong-woo (Myeong-min Kim) neşeli ve güleryüzlü biridir. Ji-su (Ji-won Ha) ise bir cenaze hizmetleri firmasında kordinatördür. Ölüm, yabancısı olmadığı, her gün uğraştığı iştir, bu yüzden Jong-woo’nun hastalığını dert etmez. Derken, bu ikili aşık olur.

Yapım: 2009 ~ GüneyKore
Tür: Dram , Romantik
Oyuncular: Ee-cheol Jeong , Ha-ryong Lim , Hyeong-jun Lim , Ji-won Ha , Jong-ryol Choi
Yönetmen: Jin-pyo Park
Süre: 121 Dakika
Dil: Korece

Yorumum:Biraz kopuk başladı film adapte olamadım..Ya da uzun zamandır G. Kore filmi izlediğim için de olabilir :) Klasik bir konu ama benim gibi,duygusal filmleri gözüm kapalı izlerim diyenler beğenirler..Ben çok çok beğenmedim ama izlenebilir yani..Dediğim gibi ara vermiştim o nedenle çok fazla beğenmemiş olabilirim..İyi bir dönüş yapmam lazım :)

kore sinemasını ben pek bilmem ama psikolojik ağırlıklı filmler ararken A-leum-dab-da (Beautiful) adlı filme rastladım. yönetmeni Jae-Hong Jeon. bilgisi olan var mı yönetmen ya da film hakkında?

kore sinemasını ben pek bilmem ama psikolojik ağırlıklı filmler ararken A-leum-dab-da (Beautiful) adlı filme rastladım. yönetmeni Jae-Hong Jeon. bilgisi olan var mı yönetmen ya da film hakkında?

NQAcXl41NB.jpg

Yapım:2008 ~ GüneyKore
Tür:Dram, Polisiye, Romantik
Yönetmen:Juhn Jaihong
Oyuncular:Cha Soo-yeon, Cheon-hee Lee, Lee Chun Hee, Min-soo Kim, Myeong-soo Choi, Seong-guk Choi, Soo-yeon Cha, Su-yeon Chi
Senaryo:Ki-duk Kim, Juhn Jaihong
Yapımcı:Ki-duk Kim
Görüntü Yönetmeni:Gi-tae Kim
Müzik:Hyung-woo Noh
Süre:1 saat 28 dk

Konusu:

Karşı konulmaz güzelliği yüzünden bahtsız bir kız... Onun güzelliği mübarek midir? Yoksa lanet midir? Nefes kesen güzelliğinden mutluluk duymayan bir kızdır Eun-young. Yalnızlığa sürüklenmiştir, erkeklerin şehvetli, kadınların kıskançlık dolu bakışlarından usanmıştır. Bir gün, askıntı olanlardan Sung-min Eun-young'un ırzına geçer ve ağzından şu korkunç sözcükleri döker: 'Böylesine güzel olduğun için bunu yaptım.'
Acımasız güzelliği yüzünden tecavüze uğradığına inanan Eun-young güzelliğini gösteren her görünüşü yok etmeye başlar. Ve peşinde sadece bir erkek olacaktır.

Henüz izlemedim, ama yorumlardan psıkolojik açıdan ağır bir filim olduğunu okudum.. Rahatsız edici detayları olsa da verdiği mesajlar açısından önemli bir filim..
Eğer istersen bu hafta içerisinde izleyip sana yorumumu belirtirim..

Yalnız senaryo ve yapım KİM Kİ DUK a ait ki onun her filmini gözü kapalı izlerim.. Çok derinden yakalar insanı onun filimleri..

Son düzenleme:
Beautiful izlemiştim.
Epey özgün ve aslında günümüzün sıkça görülen toplumsal bir sorununu konu ederken senaryosu abartı ve mantıksızlıklarla bezeli , güney kore erkekleri bu derece sapık olabilir mi dedirtiyor . vasat bir filmdi bana göre.
eğer güney kore sineması izlemediysen daha önce bu filmle başlama derim,önyargı yaratabilir :)

Prensesim classic filmini sevmemene şaşırmadım açıkçası.. hiç senin tarzın olan bir filim değil çünkü :70:

Son zamanlarda izlediğim "sad movie" filminide hiç sevemedim asminim
çok fazla duygu sömürüsü var ,inandırıcı gelmiyor .
ki son zamanlarda o kadar yalın anlatımlı filmler izledim ki , böyle olması normal sanırım .
neyse diğerlerine bir bakalım
Kim- ki Duk film yapsada izlesek :D

Son düzenleme:
Son zamanlarda izlediğim "sad movie" filminide hiç sevemedim asminim
çok fazla duygu sömürüsü var ,inandırıcı gelmiyor .
ki son zamanlarda o kadar yalın anlatımlı filmler izledim ki , böyle olması normal sanırım .
neyse diğerlerine bir bakalım
Kim- ki Duk film yapsada izlesek :D

O Zaman şu evlilikle ilgili olan filmi izle bi bakalım.. beğencek misin acaba merak ettim:93:

Back