*Guney Kore Sinemasi Sevenler*

Teşekkür ederim. :)
Korelilerin duruşlarında da bir hüzün var zaten. Yüzleri de çok müsait o duyguyu yansıtmaya bence. İzlemek için sabırsızlanıyorum.

sad movie yi izledim..
hüzünlüydü...gercekti

yakinlarimizi kaybediyoruz..hastaliktan.. is kazalariyla yakinlarini kaybedenlerin sayisida azimsanmiycak kadar cok

basit bir anlatimla basarili bir film olmus..cünkü gercek..

kore filmlerinin takipcileri sebeb bu olabilir mi? yani sevmenizin? gercek hikayerler..

simdiye kadar izledigim bütün filmlerde bunu gördüm

kendi adima evet.. benim hikayemi benim yasadiklarimi anlatan birsuru kore filmi izledim.. hatta ilk izledigim kore filmine bu yuzden asik oldum.. o filmi bana izlettiren adama da o yuzden kapildim.. simdi bundan etkilenme de ne yap yani?

kendi adima evet.. benim hikayemi benim yasadiklarimi anlatan birsuru kore filmi izledim.. hatta ilk izledigim kore filmine bu yuzden asik oldum.. o filmi bana izlettiren adama da o yuzden kapildim.. simdi bundan etkilenme de ne yap yani?

sakincasi yoksa hangi filmdi?

geçen gün bir film izledim ve yazıyım dedim:kedi: Filmin adı: Going by the Book - Kitabına Göre.
Konusu şöyle bir polis memurumuz var işine inanılmaz önem veriyor ve çok dürüst bu yüzden de trafik polisi Bu polisin bulunduğu şehirde banka soygunları almış başını gidiyor soygunları durduramayan polis teşkilatının da imajı yerle bir olmuş durumda.Şehre yeni atanan polis müdürü bu imajı düzeltmek için bir tatbikat yapmaya karar veriyor.Polis teşkilatından herkes kura ile bir rol seçiyor kimisi gizli polis kimisi devriye.. Biriside soyguncu:1ninca: Soyguncu tabikide bizim her şeyi kitabına göre yapan trafik polisi.Polis rolüne çok iyi hazırlanıyor soygun filmleri, kitaplar olay yeri incelemesi.. Her şeyi planlıyor ve tatbikat cep telefonlarına müdür tarafından yollanan bir mesajla başlıyor..

Gerisini de anlatmayım artık ama gerçekten gülme garantisi veriyorum:roflol: Hele tecavüz sahnesi ve soyguncunun rehinelerle birlikte bankadan çıkıp otobüse binme sahnesi var ki:roflol::roflol:

Güney Kore sinemasına merak saldım.

İlk My Sasy Girl'i izledim sonra Amoment to Remember'i , Old Boy filmiyle yerime çakılı kaldım, alt üst etti beni o film. Nasıl bir hırs ve nasıl bir intikam duygusuymuş bu.

Sonra İris adlı diziyi izledim.

Ve güney kore sineması aşığı oldum. Filmleri biraz bizim filmlerimize benziyor, çok duygusal bir miillet olduğu filmlerindne belli. Vıcık vıcık değik çok nahif, çok içten, çok sıcaklar.

Komedileri tam komedi dramları tam dram. Her duyguyu size öyle iyi hissetiriyorki. Mutlaka kendinizden birşeyler buluyorsunuz o kadar bize yakın bir sinema.

Korelileri seviyorum, çok tatlı insanlar. Aşkları da çok tatlı :)

Son düzenleme:
Brsnz o zaman I'm Sorry I love You dizisini de mutlaka izlemelisin bence. )

old boy kesinlikle çok mükemmel.
bir intikam nasıl alınabilir e en güzel cevap bence.

O diziye çok rastalıyorum ama izlemek kısmet olmadı.

Türü nedir romantik komedi sanki.

:)

O diziye çok rastalıyorum ama izlemek kısmet olmadı.

Türü nedir romantik komedi sanki.

:)

Dram, yani içinde komedi ve romantizm unsurları olsa da acıklı bir dizi.
Türk filmi tadında biraz da. So Ji Sub olmasa izlemezdim herhalde gerçi.
Beni çok etkiledi, ağlattı. Oyunculuklar süperdi.

kızlar sayenizde birkaç ay önce bu topikten yararlanarak bir sürü film izledim
kore sineması neymiş yaa ağlata ağlata gebertiyo insanı
yalnız farkettiğim birşey var; hastalık ve ölüm konuları çok işleniyor
iki sevgiliden biri ya hastalanıyor ya ölüyor
ya da bana hep onlar denk geldi

neyse soruma geçeyim

Dram, yani içinde komedi ve romantizm unsurları olsa da acıklı bir dizi.
Türk filmi tadında biraz da. So Ji Sub olmasa izlemezdim herhalde gerçi.
Beni çok etkiledi, ağlattı. Oyunculuklar süperdi.

tryamour kore dizilerini hangi siteden indiriyorsun online mı izliyorsun?
sorry i love you'yu hem orjinal dilinde hemde ingilizce arattım ama çok kullanıcısı olmadığından indiremedim, bildiğin bi site varsa rica etsemaklinialirimsmile

kore filmlerini ben de çok seviyorum. Amerikan filmlerinden sonra nefes aldırıyor insana klasik konuları bile öyle bir ruhla işliyorlar ki insan derinden etkileniyor.

uzuuuuuun bir aradan sonra yeniden guney kore filmleri indirmeye basliyorum... izledikten sonra hepsine tek tek yorum yazacagim tabiki... ama benimle beraber izlemek isteyen olursa indirdiklerimin listesi sirasi ile soyle:

Keulrasik

Sympathy for Mr Vengeance

Git - Feathers in the wind

Marriage Is a Crazy Thing (2002) Gyeolhoneun michinjishida

filmleein hepsinin puani 7 den yukari sanirim.. puanlarina gore sectim.. umarim guzeldir keulrasik in guzel oldugunu turk filmi tadinda oldugunu biliyorum sempeathy for mr vengeance in fazlaca vahset ve siddet icerdigini okudum.. old boy un yapimcisindan zaten film ondan olcebiliriz ne kadar kotu olabilecegini..

diger ikisi de tamamen rastgele sectigim filmler izledikce afisini ve tanitimini yapip yorumlarimi yazarim...
izlemek isteyen olursa katkilarini beklerim..

ben sana katılırım asminim
sanırım en güzel keşiflerimi seninle birlikte yaptım
izlediğin filmleri , seçtiklerini hemen arkandan gözü kapalı izlerim
hemen indiriyorum :)

The Classic / Keulraesik

Oyuncular: Ye-jin Son, In-seong Jo, Byeong-ok Kim, Hyeon-tae Yang, Jo Seung-woo
Yönetmen: Jae-young Kwak
Senaryo: Jae-young Kwak
Görüntü Yönetmeni: Yeong-wook Jo

imdb notunu vermeyi gereksiz goruyorum...
konusuu felan da anlatmicam...
direk olarak IZLEYIN!!!

filim hakkinda hicbirsey duymadan gormeden bilmeden izleyin... inanin cok etkileneceksiniz...

gelelim spoiler kismina izlememis olanlar bundan sonrasini okumasin:

ask ucgenleri ask ucgenleri.. en sevdigim seydir bu hayatta ask ucgenleri.. bir sekile hayati dolu dolu ama fazlasi ile dramatik yasamana neden olurlar..
junho.. sen ne guzel aglayan bir adamsin ya... hastane sahnesinde beni dagittin bitirdin resmen... bir insanin zoraki vazgecisini o aglamanla ne guzel yansittin ya...
tae-su sen de ne komik bi adamsin ya.. dusup de cok uzun oldugum icin mi dusup duruyorum dedin ya kopardin beni orda.. ve tabiki sac modelleri de harika... filmin en onemli en renkli insaniydi bence...
filmin sonunda kizin kucuklugundeki o baligi sularin arasindan kurtarip nehre atmasi guzel bir sahne olmus.. ama ne anlatmaya calismislar cozemedim.. junho nun huzura kavusmasini mi.. olabilir mi?
muzikler renkler... hepsi de super... mekan harika.. gorsel bir solen olmus filim.. kolyedir atesbocegidir hersey tastamam...
ama gelelim eksiklere
hayalet evde cidden hayalet vardi, onun ucunu acik birakmislar..
savas sahnesi gereksiz bir dramatizmdi.. kimse bir kolye icin ates hattina girmez bence..
kor olmasi iste tam bir klasik dememe neden oldu tabiki de.. filim adinin hakkini tam olarak orada verdi...
ve kizin sevgilisinin annesinin ilk askindan oldugu film bitmeden anlasilmisti..

bunlarla beraber harika harika harika bir filimdi..

mutlaka izleyin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…