Güneşle Yeniden Doğuşa.. Yeniden Ayaktayım Diyen Kadınların Mekanı..

anladığım kadarıyla sen normalde kararında ve az yiyorsun ama birden yükleniyorsun çok aşırı yiyorsun, o birden yemelerinden vazgeçsen zaten hareketlisin, yaptıkların ettiklerin çok güzel, her aşırı yeme modunda yemek masasına oturmadan önce kendini motive edici bazı şeyler yapmalısın, misal en ideal kilondayken çekilmiş bir resmin var ise onu ya buzdolabının kapağına ya da yemek masanın üstüne koy ve o fiziğini görünce eminim iştahın kaçacaktır. Bir de makale okumuştum normalde çok yemediği halde ara ara birden midesi bomboşmuş gibi yemek yemeler moral bozukluğuna, hedef belirlememeye delalet, salma sakın kendini, en zayıf olduğun zamanlarda giydiğin o incecik kıyefetlerini dolabında en görünen yerlere koy, en bol kıyafetlerini de en arkaya en alta, devamlı o incecik güzel güzel pantolonlarını eteklerini elbiselerini giymeye çalış, aradaki farkı gör, vay be ben bunları giyerdim şimdi üzerimde nasıl duruyor moduna giriyorsun.

ben de diyetteyim ve eski 45 kiloma dönmeye çalışıyorum gerçi şimdilik hedefim 50, ondan sonra 45 i zorlayacağım, her gün spor yapıyorum, yediklerime çok dikkat ediyorum, akşam 6'dan sonra sadece şekersiz çay, şekersiz ve sütsüz kahve ve bol bol su, başka bir şey görmüyor midem, ama çok iyi toparlandım, totalde 1 2 kilo vermiş olmama rağmen vücudum dikkat etmeden önceki halimle kıyaslandığında çok bariz farklar var. en başta insanın kendine saygısı geri geliyor.

diyet bozuldu mu, planlar aksatıldı mı, oflamak poflamak yok, hemen toparlanıyorsun ve devam ediyorsun ve o yaptığın hatadan da pişman oluyorsun, bir daha yapmayacağına yemin ediyorsun (bu da annemin taktiği, yemin ettim ekmek yemeyeceğim diyordu, kesinlikle yiyemiyordu canı çekse bile, yemin ettim kiiii, yiyemem artık kiiii.... diye )

hadi bakalım, senden bol gülücükler, bol başardımlar, bol kilo vermeler, bol spor yapmalar bekliyoruz

Bende bu haftanın ilk günü artık bazı kararlar almaya başladım. Bu yeni şehre geldim geleli biraz "salmış , herşeyi akışına bırakmış" bi halim vardı. E bi de ortam yeni, insanlar yeni, herkesi sıfırdan tanıyorum. Şimdi eskisi gibi planlı programlı olma zamanı inşallah. Allahım bana güç ver

yapici sözlerin icin sagol maipcim..elimden geleni yapiyom tembellige yeryok artik!!

ama söylediklerin dogru..normalde az yiyen bi insanim..kahvaltida 1 dilim ekmekle doyarim..

ama canim sikiliyo yada sinirleniyom veriyom kendimi yemege..hemde sanki hic sabah olmicak..

ama ben ekmek yemicem diye yemin edemem ekmegi az yesemde seviyorum

artik gün icinde yine bu tembellik sendromu gelip tepeme cöreklendiginde hic olmazsa 1-2 ufak is yap diyorum kendime..

heryeri süpüremedimmi haliya bi girgir cektim, silemedimmi toz fircasiyla geciverdim filan..

kendimi üzmenin ve asabilesmenin faydasiz oldugunu gördüm..

mesela dün esim evdeydi ve uzun zamandan beri hava ilk defa günesliydi bende bütün günümü temizlikle gecirmek yerine dedigim gibi bi toz al toparla girgirla bulasiklari topladim ev temizleniverdi... yani benim önce kendimi asmam gerek bunu coktandir biliyodum ama bitürlü bisey yapamiyodum..

benim icin temiz ev demek heryer silinip süpürülecek, yerde 1 kirinti veya tozcuk olmicak, banyo lavaboda su lekesi veya silerken bezden bile bisey birakilmicak..böyle olmazsa hergün ben ogün is yapmis saymiyodum kendimi..esim elini yikar kizarim mesela su lekesi yapmisin musluga diye..

neyse dün kizimin emeklemeye basladigini farkettim..odanin hali olan bölümüne koyup azcik mutfaga gitmistim bi geldim laminatin üzerine gitmis ve eliyle ufacik salya lekecikleri yapmis(disi cikacak eli sürekli agzinda ve islakta)
nasil kizdim alip hali olan yere koydum ama sonra kendime kizdim ve bu hastaligi yenmem gerektigine karar verdim..
neyse canim cok uzun ettim kusuruma bakmayin..

bugün baya islerimiz var esimle vatandaslik islemleri icin oyüzden baya bi kalori yakcam..

simdi esim bikac is icin konsoloslukta gelince birde beraber benim icin baska bi devlet dairesine gitcez..sonrada gezmeye gitcezz...aksama kadar shopping filan--

bu arada diyetede devam ediyom aldigim 1 kiloyu geri verdim

hepinizi kucakliyorumm..

Callanetics çok manyak bir şey herkese öneririm

Jullian daha manyak :)

Tüketmem gereken besinler,kişisel bakım listesi ,okunulması ve izlenmesi gerekli filmler listesi hazırlayacağım
Liste gözümün önünde olmayınca ,atladıklarım oluyor .Takibi açısından bu önemli.

kızlar benim de böyle bir sayfaya çok ihtiyacım vardı.
ben de yapmak istediklerimi buraya yazıcam ve nasıl gerçekleştirdiğimi.
en önemlisi de ben de artık güneşin doğuşunu izlemek istiyorum.
bazı geceler sıkıntılarımdan dolayı uykularım kaçar uyuyamazdım.
otururdum, güneş doğmaya başladığı zamanda sanki tüm sıkıntılarımı biri süpürüyormuş gibi hissederdim.

bende şu ruh halimi düzene soksam keşke kendime eylüle kadar zaman tanıyorum eğer hiçbir gelişme gösteremezsem okulun psikoloğuna gidicem buna karar verdim :/

aslında soyle olmustu aralık gibi dolasmaya cıkmıstık eşimle denız kenarı ben tabı acayıp kıloluyum bi elimde gofret diğer elimde pamuk helva aheste aheste yuruken 2tane cıpcıtır genc bayan esıme bizim fotomuzu cekermısın dedi..boylee hem zayıflarr hem makyaj filan amaaa ben nasılll kıskandımmmm oyle bi kıskandımki elimdekileri o anda denize fırlattım kendı sıskolugumdan utandım,bakımsızlıgımdan salas halımden nefret ettım.. kızlarda bana gıcıklıgınamı ne 1poz yetmedi 8poz cektırdiler dudaklar once opecek gibi sarkınmalar esıme ..cok sınırr oldum ama eşimede belli etmedim tabıkı...

aralık boyunca planlar yaptım ama hiç birini uygulamadım--sonucta plan yapmadan uygulamaya karar verdım kafamdakıleri..oda ancak ocak 1i buldu..
o soguk karlı kış sabhlarında cıktım yollara ilk dedımkı ben delirdim sanırım... mıllet horluyoo yataklarında ben asker gibi sabah içtimasına cıktım :)) sigarayı azaltım ama kahveyı cogalttım illaki alacam o nıkotini yani vucuduma.. olsun dedım kahvelerimi şekrsiz içmeye basladım..
maipin de yazdıgı gibi içine sıgamadım bi kotum vardı dedimki hedef olarak gun gelecek ben bunun içine sıgıcam hırs yaptım yanı bayaa bı kendı kendımee :) sonra benım yuruyus parkurum dıyeyım oyle dumduz değil baya bı ınıslı çıkıslı engebelı yani.. en baslarda zaten çok hafif tempoyla basladım oyle bırden zorlamadım kendımı her 4gunde bir tempomu arttırdım.. zaten sunu farkettım ben 4.gun ancak nefesımı kontrol edebıldım yanı duzenli nefesımı ancak 4.gun alabildim.. tlfunumada temposu yuksek muzıkler koydum ... bırde benım yurudugum caddeler 45lik acılarda dik caddeler yani.. haa yerı gelıyor duz oluyor ama aradada boyle çok egımlı caddelerden yukarı cıkmakta ilk zamanlar ölümdü benım için sonradan alıstım tabi.. haftada 1pazara cıkıyorum elımde pazar arabası bu egımlı yerde arabadakı 10kg yuk oluyor 20kg kass yaptım iicee kass :)))

bazen pes eder gbi oldugum zamnlarda hadi az kaldı arabesk dayan bıttı ha gayret dıye kendımı gazladım yani başka bişey yapmadım canım sadece yurudum okadar..ancak sabah kahvaltısını cok iyi yaparım ben ve doymadanda kalkmam.. oğleni porsiyonu kucuk bi tabakta doymadan kalkarım aralarda 5tane erik ,bi salkım üzüm,5dilim karpuz yıyerek kendımı frenledim canım..aksamada zaten posıyonu kucultugumden extra bi önleme gerek kalmadı.. ben 7-7.30 arası aksam yemegımı yıyordum.. yesıl çayıda cok tukettım kahveyı tukettım kadar..

sanırım sen gun boyu yemıyorsun yada cok az yıyorsun ama aksam olunca Allah ne verdıyse diye götürüyosun ne varsa oyuzdende boylesın..bak bunu yapma hemde hiçç.. tam tersını yapman gerekıyor senın .. sabah ve oğlenı tam ye ama aksamları çokaz yemen gerekıyor...

hmmm ozaman canım eşine soyleceksın sana bı yurume bandı alacak.. fiyat arastırın kalite acısından da arstırın..sonucta evde kucuk bebegın var dısarı cıkıp yuruyemezsınyaa.. birde yurtdısındasın sanırım.. eger ımkanın varsa bebegınıde pusete koyup soyle bi mahalleyı turlayın sımdılık bu bile yeter sana..
acıkcası ev işi yaparak kılo verılmıyor..bunu gecen sene denemıstım ben yanı versende 1kılo kadar fazlası olmuyor..bıde kendımı yıprattım deterjanlarla hasir nesir olmak saglık acısındanda sakıncalı yani.. temız olacaksın ama çok asırı titizlikte iyi olmuyor..

enerjı ıceceini pek tavisye etmıyorum acıkcası... netten bi zararlarını okumanı tavsıye ederım.. onu içecegıne kola iç daha iyi.. kolanın daha az zararı var cunku.

canım sen sımdı 72ınya bırdne 57ye ınıcem dıye hayallere kapılma kg vermek için kendine mesela 69u sec.. once 69 olmaya calıs sonrada kademe kademe dusur

tşk ederim canımmm...unutma azimle edeennnn mermeri deler demişlerr azmin sonu selamet yanii... sende basaracaksın ben inanıyorum buna..
şu zamanlar tatıl ilan ettım kendıme :))) bide ramazan dolayısıyla kapattım kendımı eylulde yenıden acılıs yapıcamm... sınavım oncesı bırazzz olumsuzluklarım oldugu için sınvaı da bundan etkılendı acıkcası.. pek umudum yok ama yınede beklıyorum işte sonucları... kötüde olsa gormek istiyorum kaç yanlısım ve doğrum oldugunu sınav zordu sanırım ne bılım pek anlayamadım...bidaha gırersem cozebılırım ancak aynı sınava

okuyunca soyle bi söz aklıma geldı paylaşmak istedımm...

evet bu anlattigin olay gercektende insani kamcilayacak tipten.. azimlenmeni anlayabiliyorum.. cok sükür böyle bisey basima gelmedi gelsede yolardim o kizceleri...

nedir bu evli erkeklere merak anlamiyorum cünkü..

hayret ettim ama, ben sadece yürünerek kilo verilebilecegine inanmayanlardandim..

görümcemin bi akrabasida gecen sene dogum yapti alti ay sonra kadin citi pitiydi...nasil yapiyo dedim görümceme cünkü ikiside ayni zamanda dogum yapmalarina ragmen

görümcem halen kilo veremedi..

ikisininde birer jeep i var.. ve gezmeyi cok severler görümcem hergün alisveris merkezlerinde..

dogumdan bikacgün sonra atti kendini sokaklara..o ablada hergün alisveris merkezlerinin tozunu attirir o kücücük bebegiyle ama heryere nekadar uzakta olsa ne tren ne otobüs
jeep de kullanmazmis hep yayan anlayacagin..

inanmamistim, senin hikayeni duyana kadar..

bende denemek istiyorum bakalim ne olacak ve pes etmeden devam edebilecekmiyim..
uykuya dayanamiyorum ya enerji iceceklerinide biraktim zaten hic hosuma gitmiyordu..

burada iftar aksam 21.45 te filan oluyo, sahurda saat sabahin 3 ünde..

aradaki bikac saattede spora gücüm kalmiyo malesef

evet kilo konusundada haklisin canim birden 12 kilo vermek zor bikac kilo vereyim motive olduktan sonra tam gaz devam diyorum..

haber verecegim..umarim basarili olurunm..sizleri seviyorum ve öpüyorum...

destekleriniz icin tesekkürler...görüsürüz

canım bence aklıma yenı geldi tabii -henuz oruca baslayamadıgım için(yakın zamanda dusuk yasadım 2.yi oyuzden henuz kanamam bıtmedi benım,,, bana sankı ramazanda değilmişiz gibi gelıyo daha - bayramdan sonra baslasan? zaten bebegın kucuk senı bı hayli yoruyordur buyuk ıhtımal ustune bide eşinle ve evinle ilgilenmek zorundasın

canım sımdı havalar cok sıcak ve oruc oruc zor olur hem orucada eziyet..bide sizin oralarda aksam cıkılmıyor sanırım dısarı..eger ımkanın varsa esıne koluna tak bi guzel gezın .. tempolu yuruyus olmasada bu sana bile fayda saglayacktır ınan bana.

canım benımde arababm var ama bende yuruyusu sevdıgım için genelde araba kapıda bekler :) sadece eger alısverıs aylık çok yapacaksak arabayla gidiyorm ,malum kım tasıcak onca esyayıı :))

ben zayıfladıgımı soyle anladım mesela.. arka bacak kaslarım cok ağrıdı bolee bi kasıldı filan hah dedım yenı yenı verıoyom ben..belki senınde ölee olur.

sende bebe kanguruları varya artık ne denıyosa ona.. bebegını kucagına al hafif tempo yuru yada gorumcenın arkadası gibi o avm benım bu avm benım gez yalnız bu avmlerde gezmek insanı acıktırıyor yani (benı oyle yapıyor oyuzden tok gidiyorum,evde yıyorum hem daha saglıklı :)

ramazandan sonra beklıyoruzzz gelısmlerını

canim Allah sana sifa versin insaAllah..hastalik mazeretin var sonra tutarsin...vallahi canim burada havalar cok soguk kaloriferle anca duruyoruz..aksamlari ciksam cikarim..

ama baslardada yazdigim gibi bi tembellik gemisti bana..aslinda orucluyken daha zinde oldugumu farkettim bugün..

cok yemezdim zaten ama aralarda cok atistiridim..

bakalim dün televizyonda bi adam ramazandada kilo verilir filan diye zirvaladi..iftarda 1 litre sahurda 1 litre icecekmisim suyu..iftarda icemedim zaten bikac saat sonra sahur oluyo..

bugünde uyuyakalmisiz 20 dak. vardi kalktigimizda okadar suyu icemedim.. bugün denicem bakalim..

sana bildiririm..öpüyom canim hayirli ramazanlar..

Bu topiği görünce şevke geldim

Ben de bu sıralar uykumu düzene sokmayı planlıyordum.

Akşamlarım bilgisayar tv ile geçiyor bu yüzden sabah geç kalkıyorum.

Tabi gün boyu üstümde bir halsizlik. Yapmak istediğim bir çok şey var. Bununla başlayacağım galiba

O güneş benim içinde doğsa ne güzel olur. İhtiyacım var buna.

İlk hedefim öncelikle şu kilolarımdan kurtulmak. İnce, fit, bakımlı arkamdan baktıran biri olmam gerekiyor öncelikle. Kızıl saçlarımla salına salına yürümek istiyorum şöyle dimdik! Giyeyim kısa elbisemi ya da mini eteğimi, şortta olabilir. Kimseyi takmayayım.

Başlangıç bu benim için. Öncelikle şu meseleyi halledeyim. Güneş görünsün daha sonra güzelce doğuşunu izlerim.

şu erken yatıp erken kalkma olayı hala askıda bende ne yazık ramazanda zorluyor beni açıkçası
ama onun dışında listemde bazı gelişmeler var
kilo vermek istiyordum yani aslında sıkılaşmak bunun için iki hafta önce ilk adımı attım
spor salonuna yazıldım kardiyo ve power plate yapıyorum bir gün arayla
iki kilo vermişim
bir de gece yürüyüşlerim var ve 9 bitkili hayat çayını içiyorum..
bugün de jillian a başlıyorum gördüğüm kadarıyla etkisi inanılmaz

Offfff kızlar ben kendimi baya bir saldım .
Birşeyler yapıyorum ama içimden gelerek değil hayatımda herşey yolunda aslında allahtan belamı mı arıyorum bilmiyorum .
Belki de monotonluk beni yoruyor ,tad alamıyorum hayattan eskisi kadar .
Sizde durumlar nasıl ?

şevke geldim :26:

ilk olarak kafamdaki olumsuz düşüncelerden,Kendi yarattığım korkulardan arınmakla işe başlıyorum..Bu yüzden sürekli enerjim düşüyor çünkü.İlk olumsuzlukları atıp bi hayata dönmeliyim güneş benim için doğmalı..

Merhaba kizlar, benim durumum da tembellik, aslinda isteksizlik.. iş hayatımdan dolayı.. şimdi işsizim ve calismak da istemiyorum. okuldan sonra bir türlü işlerim yoluna girmedi. aşk hayatım önceden kotuydu islerim duzgundu. sonra islerim de bozuldu. depresyona girdim.. sonra eskisi gibi özgüvenli olamadim. sonra asik oldum bir sure onun mutluluguyla hayata tutundum. evlendim. butun hayatim kocam oldu. hayatimda bir tek onunla mutlu oldum diye onun disindaki butun hayatimdan siyirdim kendimi. diger seyler beni hic mutlu etmemisti cunku. Hala da oyle. Ama calismam gerekiyor. yillardir meslegim icin cabaladim. ama calisma ortamiyla basa cikamiyorum. is hayati beni cok zorluyor. cok duygusalim. yapmacik gorunemiyorum, samimiyetsiz insanlarla calisamiyorum. calisirken her seyi kendime dert ediyorum. Motivasyonumu en kucuk seyler bile dusuruyor. Napicam ben boyle? Eski enerjim yok. motivasyonum düşük. özguvenim yok. korkağim. Cesaretsizim. silkinmem kipirdanmam gerekiyor. esimle aramda bir problem yok ama ben ekonomik anlamda kendimi ezik hisediyorum ona karsi. benim de elim ayagim tutuyor calismak istiyorum ama nereye el atsam kruyor. Benden kaynaklandigini dusunuyorum. Ezik ve pasif kaliyorum. Eline vur ekmegini al gibiyim. Guclu kendine guvenli bir durusum yok. Ama inanin eskiden boyle degildim. Toparlanmam lazim.

Bi iş konusunu kafama taktigim icin de evde oyleee bos bos oturyorum. Ekonomik sıkıntıları kafama takiyorum. Esime uzuluyorum. O calisiyo ben hic bir sey yapmiyorum diyorum. Sonra ama ben yapamam ki insanlarla daha nasil konusacagimi bilmiyorum diyorum. is konusunda herkes sanki beni aldatacakmis korkusu var icimde. kendime guvenemiyorum ama boyle degildim eskiden. hersey yolunda giderken isten atildik ondan sonra boyle oldum. hic bir cabam yok suanda. boyle olunca da en sevdigim seyleri bile yapamiyorum. Hak etmedigimi dusunuyorum. gozlerimi acip dunyaya tekrar bakmam lazim. Eski yasadiklarimi kafamdan cikartmam lazim. Kendime yeni bir ben lazim :)
cok sıkılıyorum. Bu kaostan nasil cikicam ben acaba?

öyle bir yazmışsınki okurken kendim yazdım sandım yazıyı. Aynı süreçten geçtim ben de. Şimdi evliyim ve çalışıyorum. Mezun olduktan sonra hep bir baskı hissettim üzerimde çalışmak için ama şimdi farkediyorumki olmuyor çalışmak bana göre değil. SEninle aynı sebepleri yaşıyorum.Çalışırken mutlu olamıyorum. Eşimi çok seviyorumhayatta herşeyim o benim. Ben de düşündüm ki herkes çalışacak diye bir şey yok herkesin fıtratı farklıdır. Benim elimde çalışmak değilde eşime iyi bir eş olmak geliyordur. Maddi olarak hiç ezik hissetmedim eşime karşı sonuçta sen ben yok aramızda biz biriz evinde bir bütçesi var kimin ne getirdiği önemli değil. Ayrıca geleneksel aile yapısına baktığnda da para kazanmak erkeğin işi. Bu yüzden sıkıntıda hissetme kendini.

Sana adım gibi emin olduğum bir şey söyleyeyim çalışmaya başladığında mutlu olmayacaksın. Çünkü görüyorumki sende benim gibi hırslı biri değilsin. Çalışmak bize göre değil. Daha çok sıkıntıda olucaksın bünyen kaldırmayacak yorgun olacaksın sıkılgan olacaksın bu sefer eşinede tam olarak yetemediğini düşüneceksin dahaçok sıkıntı yapacaksın.

İşte son bir haftam eylül ayından itibaren devamlı çalışmayacağım belki haftada bir iki gün gelirim. haftanın 5 günü biryerde çalışamıyorum. Eşimle de düşnüp bi karar aldık okulla açıldıktan sonra ortaokul öğrencilerine ders vermeye başlayacağım inşallah. Sonuçta ünivveriste mezunuyum onlara yetecek kadar matematik fen bilgim var. Ayrıca devamlı bir çalışma olmayacak kendime ve eşimede vakit ayırabilicem. Çok yorulmayacağım istediğim öğrenci sayısını kendim belirleyebilirm.

SEn de devamlı bir işte çalışmak yerine bu şekilde bir iş düşünebilirsin bence.

Canim burayi mesgul etmiyeyim dertlerimle diye sana özelden cevap verdim.

Kizlar siz yapmaniz gerekenleri biliyorsunuz en eazindan ben yapmam gerekeni bile bilmeyecek haldeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…