Güneşle Yeniden Doğuşa.. Yeniden Ayaktayım Diyen Kadınların Mekanı..

Arkadaşlar merhaba, maipin ilk mesajımı beğenmesiyle bu topiği hatırladım, kaç zaman olmuş yazmayalı :)
Ne çok şey değişmiş o günden bu yana.

Hedeflerime bakıyorum da çoğunu gerçekleştirmişim. 87 kiloymuşum şu an 75'im. Gerçi hala yolum var ilk yazdığımdan beri diyetteyim güya :KK52:
Ama artık boyuma göre normal kiloda olduğum için çok zor gidiyor. Günde 1 saat egzersiz hala yapıyorum, suyumu diyet yapmasam da aksatmıyorum.

Kafemizden ve bir pazarımızın olmamasından dert yanmışım kafemizi daha 2 gün önce tamamen kapattık, bu mesajı ve yaşadıklarımı okuyunca tekrar doldu gözlerim. 4 senelik kabusum bitti artık. Her şeyi yeni baştan yaşıyor gibiyim.

Artık yeni hedeflerim var ama şimdi yazmayacağım çünkü 1 aylığına istanbuluma gidiyorum, döndüğümde bu topikte hedeflerimizle görüşmek üzere, bu sefer her birinin gerçek olması için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum :KK42:

harika, insan aştıklarını göründe ne kadar da seviniyor değil mi :KK34:

kpss geri sayım,
bitkisel karışım ve egzersizle ideal kiloya ulaşma= 65,
kitap listeme yenilerini eklemek, var olanların üzerini çizmek
kafka, nietzsche, i. yalom, jane austin, albert camus, wirginia woolf 'un tüm eserlerini bitirmek, aylak adamı ve de..
zeki demirkubuz, jim jarmusch, bergman ve woddy allen filmlerini izlemek,
sabah 6 da kalkmak,
gece normal insanlar gibi vaktinde uyumak,
yeni müzikler keşfetmek,
akordeon çalmayı öğrenmek,
kendimi ifade edecek kadar ingilizce:KK1:
uzar gider bu ama ilk akla gelenler bunlar..

özellikle filmlerini ve kitaplarını çok beğendim, elbet diğer maddelerde çok iyi, dil öğrenmen başlı başına seni geliştirecektir, aslında insan kapasitesinin bir farkına varsa, bir değil yedi dil öğrenir :KK14: haydi bakalım, gelişmeye devam...

evet giremedm canım ama kaytarmadım, cumartesi gününden beri yoğundm, misafrlerim vardı, kuzenler falan, bu sayede gec yatıp erken kalktım, biraz alıştm az uykuya :) hem iyi bi tatil oldu bana, dün de kpss ye calışmaya basladm, bugn de devam ettim, edicem de:KK49: hava bugn bozuk olmasna ragmen yatasm yok, çalışasm var, hırs geldi, ayseyma kaçar :KK62:

9 gün sonraki kpss geçse de beni germese artık :KK1: hemen bitse... insan önünde sınav olunca oturup da çalışamıyor nedense yahu, böyle özellikle 2014 deki sınava çok iyi hazırlanacağımı biliyorum, çünkü önümde beni tehdit eden bir sınav yok, yani var ama tehdit edecek kadar yakınımda değil, şimdi zorla çalışıyorum kpss'ye, ama eminim 7 temmuzdan sonra isteyerek her şeyimi iptal edip kendimi kpss'ye vererek çalışacağım. :KK1:

9 gün sonraki kpss geçse de beni germese artık :KK1: hemen bitse... insan önünde sınav olunca oturup da çalışamıyor nedense yahu, böyle özellikle 2014 deki sınava çok iyi hazırlanacağımı biliyorum, çünkü önümde beni tehdit eden bir sınav yok, yani var ama tehdit edecek kadar yakınımda değil, şimdi zorla çalışıyorum kpss'ye, ama eminim 7 temmuzdan sonra isteyerek her şeyimi iptal edip kendimi kpss'ye vererek çalışacağım. :KK1:

inş. yaparsn maip cim. benim günün özeti, spor yapamdım hava soğuk oldgndan üşendm dısarı cıkmaya, hatta yagmurluydu. evde oturdm ders çalıştım, 3 konuya şöyle bir giriş yaptım, 1 konuyu tekrarladm, 1 konuyu da bitirdm :nazar:nazar değmesn hırsıma

Son düzenleme:
Kızlar foruma girer girmez buraya attım kendimi, yapmam gereken o kadar çok şey var ki sürekli erteleyip durduğum:18:
Sabah 6da yatıyorum ve öğlen 3-4 gibi uykumu alamamış vaziyette kalkıyorum, evde herkes erken kalkıyo tabi ve seslerden odama giren çıkanlar yüzünden derin bi uyku mümkün olmuyo:KK53:
Her gün karar alıyorum uykumu düzene sokcam diye ama yapamıyorum, kendimden nefret eder oldum.Yataktan kalkerken ağlamak geliyo içimden, günboyu çok sinirli oluyorum.
Buraya yazıyorum belki beni biraz gaza getirirsiniz diye.
Yapmam gerekenleri ben de yazıyorum aciliyet sırasına göre:

1.Sabah 6da kalkıp akşam 11de yatmak.
2.Ders çalışmak-ders çalışmak-ders çalışmak
3.Kilo vermek
4.Günde 2 lt su içmek
5.Dua okumak( okumam gereken bir dua var)
6.Kitap okumak
7.İngilizce öğrenmek.

Ve daha uzar gider, ama kısacası bunlar.Elimden geldiğince yapmaya çalışcam, bakalım üstesinden gelebilcek miyim.Vazgeçersem kaybetmiş olurum öyle değil mi?:KK34:

inş. yaparsn maip cim. benim günün özeti, spor yapamdım hava soğuk oldgndan üşendm dısarı cıkmaya, hatta yagmurluydu. evde oturdm ders çalıştım, 3 konuya şöyle bir giriş yaptım, 1 konuyu tekrarladm, 1 konuyu da bitirdm :nazar:nazar değmesn hırsıma

http://www.kadinlarkulubu.com/kamu-...ak-arkadaslari-bekliyorum-4.html#post25276079

yazmış mıydım önceden, bitirdiğimiz konuları buraya yazıyoruz, üç kişiyiz şimdilik :KK34:

aman nazar değmesin :nazar::nazar::nazar: aynen böyle devam, her gün düzenli çalış da 21 gün sonra biz yeter artık çalışma desek de yerinde duramazsın, ders de ders dersin, hani hep derler ya, aslında insan 21 güncük dayansa artık alışkanlığı olacak, ama 21 güncük sabredemiyoruz.

her gün planlım duruyor masamda, bugün şu kadar şundan çalışacağım diyorum ama daha hiç o günlük planın hepsini yapamadım, zamansızlıktan çok sıkış tepiş olduklarından değil, iki yapıyorum üçüncüyü erteliyorum, o yüzden de 2012 kpss yi yetiştiremedim işte, oh olsun bana :KK30: şu planlarımı 21 gün boyunca düzenli bitirsem, o zaman günlük işlerimi tıkır tıkır yoluna koyarım, hiç bir gün ertelemem.

en basit örnek yakınlarımda var, o gün ne yapacaksa planında ne varsa hepsini bitirmeden uyumuyor, tam bir ay boyunca günlük 4 saat uyuduğunu biliyorum, küçüklüğümden gelen alışkanlık diyor, ben o günlük işlerimi bitirmeden salmam kendimi, hele asla uyuyamam diyor... bu alışkanlık olayına daha da bir yoğunlaşmak lazım :KK49:

Son düzenleme:
Kızlar foruma girer girmez buraya attım kendimi, yapmam gereken o kadar çok şey var ki sürekli erteleyip durduğum:18:
Sabah 6da yatıyorum ve öğlen 3-4 gibi uykumu alamamış vaziyette kalkıyorum, evde herkes erken kalkıyo tabi ve seslerden odama giren çıkanlar yüzünden derin bi uyku mümkün olmuyo:KK53:
Her gün karar alıyorum uykumu düzene sokcam diye ama yapamıyorum, kendimden nefret eder oldum.Yataktan kalkerken ağlamak geliyo içimden, günboyu çok sinirli oluyorum.

3.Kilo vermek
4.Günde 2 lt su içmek
6.Kitap okumak
7.İngilizce öğrenmek.

Ve daha uzar gider, ama kısacası bunlar.Elimden geldiğince yapmaya çalışcam, bakalım üstesinden gelebilcek miyim.Vazgeçersem kaybetmiş olurum öyle değil mi?:KK34:

bu planlarını aksatsan da, unutsan da, ertelesen de, her aklına geldiklerinde, yeniden kaldığın yerden devam et, asla salma kendini, daha yeni başladın ya planlı yaşamaya, o yüzden uyarayım dedim, ben başlarda iki erteledim üç erteledim saldım kendimi, aman ben bu işlerin altından kalkamayacağım dedim, sakın benim yaptıklarımı yapma, her gün uğramaya çalış konuya, ilk mesajlardan itibaren yavaş yavaş oku yazılanları arada güzel paylaşımlar var,

kolay gelsin, hedeflerini tek tek gerçekleştireceksin, ama bitirdikçe yeni hedefler eklemeyi de unutma, kendine ait defterin olsun, sadece planlarınla ilgili, her şeyi yaz :KK34:

öğlenleri uyumamaya çalış, çok önemli, sabah güneşinden yararlanamıyorsun, insan doğasına göre hava kararınca uyumalı ve daha güneş doğmadan önce kalkmalı hazırlanmalı, çünkü güneşten maksimum yararlanmalı, ne kadar az yararlanırsan o kadar sağlığın bozulur, hem zihin hem beden sağlığın, o yüzden erken kalkıp erken yatma hedefin çok iyi olmuş, akşam yatmadan önce raporlarını verirken "artık sabah 6 da kalkıyorum dolayısıyla da akşam erkenden uykum geliyor" yazacaksın, hadi bakalım görelim seni :KK34:

3.Kilo vermek
4.Günde 2 lt su içmek
6.Kitap okumak
7.İngilizce öğrenmek.

Evet vazgeçmedim ve burdayım, bugün geri kalan hayatımın ilk günü dedim kendime ve güneş doğduğunda pencereyi açıp temiz havayı içime çektim.
Hava öyle mükemmeldi ki tutamadım kendimi attım sokağa, yeşilliklerin içinde yürüdükçe yürüdüm yetmedi daha çok yürüdüm derken 1buçuk saat hiç durmadan yürümüşüm, ayacığım su toplamış.Ama olsun, günlerdir hatta aylardır ilk kez gün ışığı gördüm.
Eve geldim duşumu aldım, erken kalkan anneciğime kahvaltı hazırladım, içim kıpır kıpır.Yalnız hafiften uyku gelmedi değil, bugün dayanmaya çalışcam uyumamaya.Anladım ki uykum düzene girmicek başka türlü, bugün en öncelikli hedefim uykuya direnmek bakalım başarabilecek miyim:KK4::KK4::KK4:

bugün sabah10.30 da kalktm, kalkar kalkmaz yarm saat ders calıştm, kahvaltıdan sonra da yarm saat calıstm. sonra annem ile bir odayı değiştrdik, gündüzümü aldı diyebilirim,hiç oturmadım ama değdi, adeta sihirli degnek değmiş gibi oldu. aksam da camasr katladm, ütü falan, ders çalısamadm :KK50: ama en azından bos zaman gecrmedm

Evet vazgeçmedim ve burdayım, bugün geri kalan hayatımın ilk günü dedim kendime ve güneş doğduğunda pencereyi açıp temiz havayı içime çektim.
Hava öyle mükemmeldi ki tutamadım kendimi attım sokağa, yeşilliklerin içinde yürüdükçe yürüdüm yetmedi daha çok yürüdüm derken 1buçuk saat hiç durmadan yürümüşüm, ayacığım su toplamış.Ama olsun, günlerdir hatta aylardır ilk kez gün ışığı gördüm.
Eve geldim duşumu aldım, erken kalkan anneciğime kahvaltı hazırladım, içim kıpır kıpır.Yalnız hafiften uyku gelmedi değil, bugün dayanmaya çalışcam uyumamaya.Anladım ki uykum düzene girmicek başka türlü, bugün en öncelikli hedefim uykuya direnmek bakalım başarabilecek miyim:KK4::KK4::KK4:

erken kalkarsan gün bir türlü bitmiyor, hayret ediyor insan, dolu iş hallediyor bitiriyor şöyle bir saate bakayım diyor daha öğle olmamış, o zaman az daha çalışayım diyor, okumalarına başlıyor, matematik çalışayım az biraz diyor, bakıyor saate daha akşam olmamış, o zaman az biraz da yabancı dilime yoğunlaşayım gramere bakayım üstüne de o yeni gelen dergiden iki sayfa okuyayım diyor, bitirince saate bakıyor anca 10 falan. Ee hadi yatayım artık diyorsun, artık eee yeter diyorsun, sömürdüm bugün günü diyorsun :KK9::KK9::KK9:

ne güzel geçmiş günün, devamı geldi değil mi, erken yatıp erken kalkmaya alıştın mı, bir iki kere daha aksayabilir başlarda sakın vazgeçme, çok zorlansan da bırak zorlansın bünyen, aynen böyle devam :KK34::KK34:

bugün sabah10.30 da kalktm, kalkar kalkmaz yarm saat ders calıştm, kahvaltıdan sonra da yarm saat calıstm. sonra annem ile bir odayı değiştrdik, gündüzümü aldı diyebilirim,hiç oturmadım ama değdi, adeta sihirli degnek değmiş gibi oldu. aksam da camasr katladm, ütü falan, ders çalısamadm :KK50: ama en azından bos zaman gecrmedm

harika olmuş, tebrikler :KK71:

Maipciğim sen İngiliz Dili Edebiyatı mezunu musun ?
Yeni dil öğrenmek ya da geliştirmek isteyenlere ne önerirsin? :KK56:

Son düzenleme:
Maipciğim sen İngiliz Dili Edebiyatı mezunu musun ?
Yeni dil öğrenmek ya da geliştirmek isteyenlere ne önerirsin? :KK56:

İngiliz ve Alman Edebiyatı

bir gramer kitabı notlar alınarak çalışılmalı, ikinci gramer kitabı notlar almaya gerek yok, hızla okunup soruları çözülebilir, ardına bir kelime kitabı Wordpower gibi notlar alınarak bitirilmeli, ardına o dilde 1.2.3.4.5.6. seviye kitaplar okunur sırayla, en son da o dilde romanlar okunur artık rahat rahat, okudukça, okuduğunu yüksek sesle anlattıkça, pratik gelişir :KK34:

bende önceden çok tembeldım.. gece yatmayı bılmez sabahta kalkmayı bılmezdım bölee bi tembellikti iştee... şimdiyse 1hafta sonrakı sınava gırecegım sınava yaklasık ocak ayından berı hazırlanıyorum..
kpss hatrına dıyım ; sabah 5.30da uyanıyorum,6da yuruyuse cıkıyorum (site içi ama sitemiz baya buyuk) 7de eve gelıyorum ,7.30 kahvaltı 8de ders bası seklınde biprogramın vardı ama su sınav gecsede hiç uyanmadan uyusaammm dıyorum...sureklı bu tempo insan tatılde ısıtıyor nihayetınde.. :KK66:

Düzene geçmeye karar verdin, çok sevindim. Devam ettin değil mi ???
Yeni mesajlarını bekliyoruz.
uzun süreli planlarını da yapmayı unutma sakın, günlük rutini hallettin, haftalık, aylık, senelik şeklinde.

Buraya yazamasan da -belki özeldir- kendine ait bir defterin muhakkak olsun. Amaçlarını hedeflerini süreler belirleyerek yazmayı unutma :KK34: Yazdığın zaman önünde daha da bir berraklaşıyor amaçların, istediklerin. Ve yazdıktan sonra onun olması için uğraşıyorsun. Bitirene kadar rahat edemiyorsun. Sanki aklına yazmışsın gibi, çıkmıyor hafızandan, rahatsız ediyor. Güdümlü füze gibi :KK9:

selam,
bayadir giremedim ya maipcim mesajimi yazdiktan sonra 1 hafta herseyi bosladim..

tam pasakli oldum..

ama dünden beri sabah alti olmasada engec 7de kalkiyorum..

bebisimi doyurup kahvaltimi yapiyom, onu biraz yorduktan sonra uyutuyorum..

1 saat kadar uyuyo, o arada isleri bitiriyom, süpürgedir, toz alma banyo tuvalet Allah ne verdiyse bi girisiyom..

piril tam bitiyorum bi cay koyup oturcam benimki uyaniyo..

neyse yedir icir filan..sonra öglen uykusundada yemegi yapip dusumu aliyom..

dün bu isleri yaptiktan sonra kizim uyandi ve ben güzelce hazirlanip makyajimi yaptim..

hem kizimla ilgilenip hemde süslü bi sofra hazirladim..

yemekten sonra caylarimizi icip yürüyüse ciktik..

bugün ise dusumu alip giyindikten sonra esim gec gelecegini bildirdi..

bende kizimi alip alisverise ciktim.. sonra eve geldim, kizimla baya bi cebellestikten sonra uyuttum..

yarim saat sonra yine uyandi sonra esim geldi filan ama benim pilim bitikti yemegini tek basina yedi..

cünkü diyet yapmayaa calisiyom bu arada ama bi haftada zarzor 1 kilo vermistim..

bugün onuda geri aldigimi görünce iyice sinirlendim..verdim yedim cikolatalari :KK50:

ha su defter meselesini cok denedim ama sevmiyorum cünkü 2 gün yapiyom sonra uyamayinca plana sinir oluyom..

napcam ya, sen ne tavsiye ediyosun?? kusura bakmayin biraz uzun oldu ama simdiden sevgiler

tavsiyelerinizi bekliyom neden hemen pilim bitiyo??

demirimmi düsük diyom bazen, pööff..

selam,
bayadir giremedim ya maipcim mesajimi yazdiktan sonra 1 hafta herseyi bosladim..

tam pasakli oldum..

1 saat kadar uyuyo, o arada isleri bitiriyom, süpürgedir, toz alma banyo tuvalet Allah ne verdiyse bi girisiyom..

dün bu isleri yaptiktan sonra kizim uyandi ve ben güzelce hazirlanip makyajimi yaptim..

bende kizimi alip alisverise ciktim.. sonra eve geldim, kizimla baya bi cebellestikten sonra uyuttum..

yarim saat sonra yine uyandi sonra esim geldi filan ama benim pilim bitikti yemegini tek basina yedi..

cünkü diyet yapmayaa calisiyom bu arada ama bi haftada zarzor 1 kilo vermistim..

bugün onuda geri aldigimi görünce iyice sinirlendim..verdim yedim cikolatalari :KK50:

ha su defter meselesini cok denedim ama sevmiyorum cünkü 2 gün yapiyom sonra uyamayinca plana sinir oluyom..

napcam ya, sen ne tavsiye ediyosun?? kusura bakmayin biraz uzun oldu ama simdiden sevgiler

merhaba bence kendıne haksızlık edıyorsunuz bırcok bebeklı kadına gore gayet azimlisiniz..
birde eger emziriyorsanız diyet yapmayın emzirerek zaten 1saat yurumus kadar kalori yakıyorsunuz bide diyet yaparak sutunuzun yavan kalmasını sağlayabılırsınız.. eger emzirmiyorsanız bence sporla bu ısı halledebılrısnız..birde ne kadar yavas kılo verırsenız o kadar gec alırsınız bunu unutmayın :KK66: bebegım var cıkamam dıyorsanız netten egzersizlere bakın..ebru sallı ,,nivea bady vsvs..

çikolata kesınlıkle vazgecılmez haklısınız.. ancak sabahları 1 tatlı kasıgı bal ve pekmez yersenız bu sızın enerjısını yerıne getırecektır..hemde kılo yapmaz yani :KK66:

bende sizin gibiydim planlar yapardım uzun uzun ama uygulamaya gelıncee puff ortadan kaybolurdum... hatta soyle demıstım planlar uygulanmamak içindir diye bı laf etmıstım :)))

şimdi dıyorumkı bu arada ev hanımıyım calısmıyorum bende.. sadece bır işte calıstıgımı varsayıyorum ve bu işe muhtacım dıyorum.. yanı bı zorunluluklar cercevesınde yapıyorum :KK70: ama zamanla bu zorunluluga beynen ve bedenen alısıyorsun..

mesela ben 5.30da kalkıp 6da yuruyus yapmak mıllet sıcacık yatagında uyurken ben hızlı tempo yurumek inanki çok zorlandım.. hergun uruyusten gelırken -yeter artık yarın cıkmıcamm dıyıp gelıyordum... öyle dediğim zamanlarda 5te uyanmaya basladım aman yuruyus saatını kacırmıyım dıye :KK53: uyumak ıstıyorum gıtmek istemıyorum ama beynımde sureklı yanı bılıncaltıma işlmeiş bi şekılde.. kalkıyordum haydı yuruyuse..

ocaktan bu yana yuruyus yapmanın yanında duzenlı bi hayat edındım dıyebılırım.. kılo olarakta 67ye dustum 72 idim.. 3yılda veremediğim kıloları(3.5yıllık evlıyım) ve sıkılasamadıgım vucuduma böyle bi tempoyla kavustum..

birde egzersız için onerı olacak..

egzersıden 30dk once oda sıcaklıgında veya soguk su ıceceksın canım.. ve egzersız bıttıkten sonrada ancak su yada yıyecek yemelısın..bu 30dklara diikkat et.ısınmadan agır egzersızler yapma.. diyet olarakta yedıgın tabagın ebatını kucultebılırsın.. yemek arası su veya içecek içme mıden genısler..
sankı hemıleymıs gibi duznlı yemen ıcmene dıkkat et.. cunku yemeden zayıflanmıyor..bide bitkin dusersın halsız gunlerın cok olur... abur cuburda bı kısıtlama geıtrme olculu yedıkten sonra bı zararı olacagını sanmıyorum.. cips cektı canın sadece nefsını koreltecek kadar 3tane ye mesela :KK66:gibi.. kola mı cektı canın bi kahve fıncanı ıc gbi..

konu sahıbı k.bakmasın bırazcık konu dısına cıktım..

merhaba bence kendıne haksızlık edıyorsunuz bırcok bebeklı kadına gore gayet azimlisiniz..
birde eger emziriyorsanız diyet yapmayın emzirerek zaten 1saat yurumus kadar kalori yakıyorsunuz bide diyet yaparak sutunuzun yavan kalmasını sağlayabılırsınız.. eger emzirmiyorsanız bence sporla bu ısı halledebılrısnız..birde ne kadar yavas kılo verırsenız o kadar gec alırsınız bunu unutmayın :KK66: bebegım var cıkamam dıyorsanız netten egzersizlere bakın..ebru sallı ,,nivea bady vsvs..

çikolata kesınlıkle vazgecılmez haklısınız.. ancak sabahları 1 tatlı kasıgı bal ve pekmez yersenız bu sızın enerjısını yerıne getırecektır..hemde kılo yapmaz yani :KK66:

bende sizin gibiydim planlar yapardım uzun uzun ama uygulamaya gelıncee puff ortadan kaybolurdum... hatta soyle demıstım planlar uygulanmamak içindir diye bı laf etmıstım :)))

şimdi dıyorumkı bu arada ev hanımıyım calısmıyorum bende.. sadece bır işte calıstıgımı varsayıyorum ve bu işe muhtacım dıyorum.. yanı bı zorunluluklar cercevesınde yapıyorum :KK70: ama zamanla bu zorunluluga beynen ve bedenen alısıyorsun..

mesela ben 5.30da kalkıp 6da yuruyus yapmak mıllet sıcacık yatagında uyurken ben hızlı tempo yurumek inanki çok zorlandım.. hergun uruyusten gelırken -yeter artık yarın cıkmıcamm dıyıp gelıyordum... öyle dediğim zamanlarda 5te uyanmaya basladım aman yuruyus saatını kacırmıyım dıye :KK53: uyumak ıstıyorum gıtmek istemıyorum ama beynımde sureklı yanı bılıncaltıma işlmeiş bi şekılde.. kalkıyordum haydı yuruyuse..

ocaktan bu yana yuruyus yapmanın yanında duzenlı bi hayat edındım dıyebılırım.. kılo olarakta 67ye dustum 72 idim.. 3yılda veremediğim kıloları(3.5yıllık evlıyım) ve sıkılasamadıgım vucuduma böyle bi tempoyla kavustum..

birde egzersız için onerı olacak..

egzersıden 30dk once oda sıcaklıgında veya soguk su ıceceksın canım.. ve egzersız bıttıkten sonrada ancak su yada yıyecek yemelısın..bu 30dklara diikkat et.ısınmadan agır egzersızler yapma.. diyet olarakta yedıgın tabagın ebatını kucultebılırsın.. yemek arası su veya içecek içme mıden genısler..
sankı hemıleymıs gibi duznlı yemen ıcmene dıkkat et.. cunku yemeden zayıflanmıyor..bide bitkin dusersın halsız gunlerın cok olur... abur cuburda bı kısıtlama geıtrme olculu yedıkten sonra bı zararı olacagını sanmıyorum.. cips cektı canın sadece nefsını koreltecek kadar 3tane ye mesela :KK66:gibi.. kola mı cektı canın bi kahve fıncanı ıc gbi..

konu sahıbı k.bakmasın bırazcık konu dısına cıktım..

selam canim,

cevabin icin sagolasin..pes etmedim yine 6,5-7 arasi kalkmaya devam..

benimki 4 aylikti emmeyi birakti..suan bende 72yim..evlendigimde 57ydim..bende 4 yil oldu evleneli gecen ay..

esim bile tosunum demeye basladi..

gerci herzaman söylüyo kilona dikkat et, cok oldu filan ama napim..

dünde kandil diye bi helva kavurdum, sanki yarin olmicak gibi verip yedim ya..

bu kiloyu geri alma meselesi benim baya moralimi bozdu..

spor yapsam veririm cünkü gün ici pek fazla yemiyorum ama spor icinde cok tembelim..

2 gündür hic yapmadigim biseyi yapiyom, enerji icecegi icmeye basladim..

ise yariyomu belli degil ama idare ediyoz..

bugünde evimi piril piril ettim..yemegimi yaptim, dusumu aldim, camasir topladinm bidahan yikatip serdim..

yüzüme bakim maskesi yaptim..

aksamada ek isime gittim dört saat..(büroda calisiyom 2-3 aksam)

eve geldigimde saat 23e geliyodu ve bebisim uyumustu..

esimle oturuyodum dayanamadim yine yemek yedim..

birazdan yatcam yine mide dolu..

seni tebrik ediyorum cidden, nasil azimlisin ya 5 te kalkiyon..sadece yürüyüsmü yaptin??

bakalim ya hep beraberiz bekleyip görelim ne olacak..
:KK9:

bende önceden çok tembeldım.. gece yatmayı bılmez sabahta kalkmayı bılmezdım bölee bi tembellikti iştee... şimdiyse 1hafta sonrakı sınava gırecegım sınava yaklasık ocak ayından berı hazırlanıyorum..
kpss hatrına dıyım ; sabah 5.30da uyanıyorum,6da yuruyuse cıkıyorum (site içi ama sitemiz baya buyuk) 7de eve gelıyorum ,7.30 kahvaltı 8de ders bası seklınde biprogramın vardı ama su sınav gecsede hiç uyanmadan uyusaammm dıyorum...sureklı bu tempo insan tatılde ısıtıyor nihayetınde.. :KK66:

çok beğendim ya, harikaymışsın, umarım bu tempondan vazgeçmezsin, çok üzülürüm bırakırsan, sınavın nasıl geçti, eminim iyi geçmiştir, istediğin gibi ise ne mutlu sana, tebrikler, değilse sen bu disiplinle nasıl olsa her şeyi başarırsın :KK34: :KK71:

selam,

tam pasakli oldum..

canım kaç kez tökezliyorsun, olmadı diyorsun, sinirleniyorsun ama her seferinde hayır hadi kalk işine gücüne, yeniden planla deyip devam ediyorsun, benim hep öyle oldu başlarda, ama bunun peşini bırakmazsan zamanla alışkanlığın oluyor ve o gün yapacaklarını bitirmeden yastığa başını rahat rahat koyamıyorsun, için huzursuz oluyor, çok yüklenme bir de kendine, yavaş yavaş temponu yükselt, belliki henüz metobolizma hızın yavaş, bir de diyet yapıyorsun, yediklerinden de kısıyorsun, haliyle vücut depodan kullanıyor, bir isyan durumu yaşanacak elbet bünyede, önemli olan vücut dengeni hepten bozmadan yavaş yavaş hızlanman, zamanla göreceksin nasıl tıkır tıkır işleyecek planlar :KK34::KK34:

X