günde -1000 kal ile zayıflama maceram

my time is now

life is good %5.4
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2014
177
106
38
34
kocaman aç bir beden aç bir ruh.... ye ye ye... nereye kadar be kardeşim olmuşun kocaman bişey başıma... kilolar almış başını gitmiş... diyet diyet diye kafayı yedin onca zaman eline ne geçti +kilolardan başka? hayır yani diyete uysan gam yemicem verceksin kiloları olcak bitcek ama nerdeeeeee.... başladığın günün daha akşamına amaaaannnn nolcak yarın başlarım diye diye yedin o tabaklarıda ömrünüde... aldın koşu bandını bisikletini mekik aletini step aletimi dambılı ekstra kol çalışmalarını yok yanlarım var erimesi lazım dedin gittin bide twister aldın... aldında noldu sanki 2 senedir hangisinin üstüne bindinde 2 gr kalori yaktın??? odanın bi köşesine teptin onları bide yer kaplıyolar verdiğin paralara ise dicek laf bulamıyorum...öyle böyle geçti seneler... ala ala 1kilo daha 2 kilo daha diye diye oldunmu kocaman bişey...çocuğun yok bari onun için zayıfla (isteyip duruyon ya hani her gece ağlıyon dualar ediyon kendini parçalıyon)bari biraz kilo verde doktorlarda yanaşsın tedaviye... aaaa bide kocan var ya senin dünya yakışıklısı bi bakanın bidaha baktığı onun yanına yakış bari onu elinde tut. tamam seviyor seviyorda nereye kadar...bikerede unutma şunu seni sevdiğinde zayıftın böyle kocaman değil....

öyle böyle diye diye başaramadım hiç bir şeyi. kilolu bayanlar bilir anlar bu hallerimi. kıyafet konusuna girmyorum bile çünkü girsem çıkamam.. ah hele de o ben düğün sevmiyorum deyipte gitmediğin düğünler yokmu...kuzenlerim evlendide gitmedim be... bide diyemiyorumda elbisem yok elbise bulamıyorum die. hep aynı bahaneler yok düğün sevmemler yok hastayımlar falanlar filanlar...

bugün herşeyin geride kaldığı gündür dostlar... bugün kararlılığımın ilk günüdür...tamam yolum uzun belki ama aydınlığa çıkacağım yolun ilk günüdür...

kilo vermek için hedefim yediğim yemeklerin kalorilerini topluycam gün içindeki spor ve bazal metabolizma hızımı çıkarıcam ve -1000 kalorinin altına düşmemeye çalışıcam.
günlük 1000 kalori yakmam haftada 1 kilo demek aydada 4 kilo gider.. 1 senede 52 kilo eder eee zayıflamış olurum ya lan :D

bana gelirsek yaş 23 boy 1.68
kilom ise şimdilik 116 bakalım görücez neler olucak... bana laf söyleyenlere inat başarıcam. bebeğim olsun diye başarıcam. beni seven kocam için başarıcam. kendim için başarıcam!!!!

ben
27.09.2014---->116
01.10.2014---->114.4
13.10.2014---->116 başa donduk gene
20.10.2014---->113.3

icell_84
13.10.2014--->76
20.10.2014--->74.8

Son düzenleme:
geç yatmam sebebiyle gec uyandim malesf
12.00 bir nescafe sutlu kopuklu +61kal
13.30 60 gr nesfit meyveli +160kal
100 ml sut +63kal

13.30 14.00 bisiklet -300kal

14.30 hadi biraz daha bisiklet -200kal

yani 216 kal yeme hakkim war daha .d
Canım cok guzel seyler yazmissin. Kararlarin cok guzel fakat soyle bise var.yediğin kadar kalori yakman mümkün değil.
Yani şöyle söyleyim.
Mesela Bazal metabolizma hızı diye bişey var. Senin yaşamını sağlıklı olarak sürdüren için 1 günlük alman gereken kalori.

Bu hız boya kiloya günlük aktiviteye göre farklılık gösterir.

Daha zayıf olan 1800 kalori ye ihtiyaç duyarken normal biri 2000 kalori ye ihtiyaç duyar bu hamilelerde 2350 çıkar hatta.

Dicem o ki bi kişi faezedelim. Metabolizma hızı 1900 kcal olsun. Bu kişi haftada 1 kilo vermek istiyor. Günlük 1000 kcal eksik beslenirse 7 günde 7000 kalori eksik olur. 7000 kcal 1 kilo demek. 1 kilo verir.

Ha senin dediğin gibi hem yer hem yakar zayiflarim derse 1500 kcal alır 600 kalori sini harcar. 1500-600 ne oldu 900 kcal ; )

Bu kişinin amacı neydi 900 kcal i geçmemek . Bu şekilde de haftada bir kilo verir. Umarım anlatabilmişimdir.

Önce Bazal metabolizmani ölç, ona uygun kalori hesabı yap bence. Tabiki işine karışmak istemem ama hepimizin amacı aynı :)

Canım cok guzel seyler yazmissin. Kararlarin cok guzel fakat soyle bise var.yediğin kadar kalori yakman mümkün değil.
Yani şöyle söyleyim.
Mesela Bazal metabolizma hızı diye bişey var. Senin yaşamını sağlıklı olarak sürdüren için 1 günlük alman gereken kalori.

Daha zayıf olan 1800 kalori ye ihtiyaç duyarken normal biri 2000 kalori ye ihtiyaç duyar bu hamilelerde 2350 çıkar hatta.

Dicem o ki bi kişi faezedelim. Metabolizma hızı 1900 kcal olsun. Bu kişi haftada 1 kilo vermek istiyor. Günlük 1000 kcal eksik beslenirse 7 günde 7000 kalori eksik olur. 7000 kcal 1 kilo demek. 1 kilo verir.

Ha senin dediğin gibi hem yer hem yakar zayiflarim derse 1500 kcal alır 600 kalori sini harcar. 1500-600 ne oldu 900 kcal ; )

Bu kişinin amacı neydi 900 kcal i geçmemek . Bu şekilde de haftada bir kilo verir. Umarım anlatabilmişimdir.

Önce Bazal metabolizmani ölç, ona uygun kalori hesabı yap bence. Tabiki işine karışmak istemem ama hepimizin amacı aynı :)

anlıyorum canım :) aslında amacım şuydu yediğimi yaktığımda tabiki kilo veremem ( bazal metabolizma olmasaydı ) şöyleki 1500 kal aldımmı 1500 kal yakıcam bu sayede günde sanıyorum ortalama bazal metabolzmam 2000 kal civarında kilo çok malum :) bazal metabolizmam yakılan enerjim olcak :) haftada bir yerine 2000*7 den 14000 kal yakar ve 2 kilo verebilirim :) bazala uyduğumda hep yedim :D nede olsa giden 2000 var diye yedim :S iradem hem var hem yok :) spora karşı irade gösteriyorum yapıyorum ama yemelerimi malesef :S krize grip çikolata yiyebilirim hiç belli olmuo ama yediğim gibi sporumu yapıp yakabilrimde :) tabiki bazen zor gelicek 2 3 saat bisiklete binmek o yüzden yiceğim varsada 1 parçayla paçayı kurtarmaya çalışıcam o çikolatadan :)

Yani şöyle söyleyim.

bu arada önemseyip msj yazdığın için çoookk teşekkür ederim canım :)

Slm günlüğün hayırlı olsun çok içten anlatmışsın yaşadıklarını
Inşallah hedefine ulaşırsın
Nnth arkadaşımızın yazdıklarını dikkate almanı öneririm

Rica ederim. Görünce bildiğimi paylaşmak istedim.istersen yinede bir diyetisyenle bu günlük kalori ihtiyacını bir konuş. Çünkü sağlıgimiz söz konusu.

Belki bilirsin Muzaffer Kuşhan diye bi doktor var.kamp kurup zayıflatmaya çalışıyordu. Bi kişiyi bu şekilde çok düşük kalori yle besleyip aşırı egzersiz yaptırınca ölmüştü kız.

Canım seni korkutmak değil amacım kesinlikle.

Sadece kendimize zarar vermeden bilinçli Zayıflamak.

Ha şunu söyleyim. Bazal metabolizma kalbimizin atması iç organların çalışması. , kemik ve kas sagligimiz için çok önemli. 1000 kalori alıp 1000 kalori yakarsak vücut kendine yetmez.

Rica ederim. Görünce bildiğimi paylaşmak istedim.istersen yinede bir diyetisyenle bu günlük kalori ihtiyacını bir konuş. Çünkü sağlıgimiz söz konusu.

Belki bilirsin Muzaffer Kuşhan diye bi doktor var.kamp kurup zayıflatmaya çalışıyordu. Bi kişiyi bu şekilde çok düşük kalori yle besleyip aşırı egzersiz yaptırınca ölmüştü kız.

Canım seni korkutmak değil amacım kesinlikle.

Sadece kendimize zarar vermeden bilinçli Zayıflamak.

Ha şunu söyleyim. Bazal metabolizma kalbimizin atması iç organların çalışması. , kemik ve kas sagligimiz için çok önemli. 1000 kalori alıp 1000 kalori yakarsak vücut kendine yetmez.
woowww korktum :) aslında çok çok haklısın vücut kendine yetmez ... en iyisi hem normal ye hemde günlük 1 saat spor sporsuz da olmaz sarkarız mazallah :) 1500 kal alıp 600 falan yakmak mantıklı :) oy iyiki gelmişsin günlüğüme kızzzz bilmeden öldürcektim kendimi :)teşekkürler tekrar tekraar

woowww korktum :) aslında çok çok haklısın vücut kendine yetmez ... en iyisi hem normal ye hemde günlük 1 saat spor sporsuz da olmaz sarkarız mazallah :) 1500 kal alıp 600 falan yakmak mantıklı :) oy iyiki gelmişsin günlüğüme kızzzz bilmeden öldürcektim kendimi :)teşekkürler tekrar tekraar
Rica ederim canim. Yarım kalmasın diye senin metabolizma hızın i da hesapladım 2163 kcal çıktı.

Yediklerinin kalorisini topl, egzersiz kalorilerini çıkar 1163 kcal dengelersen ozaman 1 haftada 1 kilo verirsin..

Çok konuştum :) hadi hepimize kolay gelsin..

Rica ederim canim. Yarım kalmasın diye senin metabolizma hızın i da hesapladım 2163 kcal çıktı.

Yediklerinin kalorisini topl, egzersiz kalorilerini çıkar 1163 kcal dengelersen ozaman 1 haftada 1 kilo verirsin..

Çok konuştum :) hadi hepimize kolay gelsin..
konuş canım konuş :) benim yararıma :))) 1 hafta 1 kilo iyi bencede senede 52 kilo yapar zayıfcacık hatum oluveririm :) 1163 total iyidir iyi

bugünde iyi gittik galiba :)))

sabah
sucuklu yumurta +365 kal
çay +2 çay kaşığı şeker + 30 kal
çörek +228 kal

ara
1.5 bardak ayran +100 kal

akşam
200 gr bulgur plavı +228 kal
1bardak ayran +75 kal

1 algida twister dondurma +77 kal

toplam:1103 kal ile gün kapanmıştır :)

bugünü de ucuz atlattık :) çok daha fazla kalori alabilirdim ama - ler çoğunlukta ya problem yok :) geç kalktım kahvaltı yok oyüzden 2 ögün oldu
öğle
50gr sucuk +120 kal
2adet haşlanmış yumurta +160 kal

akşam
3 bardak fanta +372 kal
1 karışık sandviç +650 kal

toplam:1302 kal

yakılan : 1 saat yürüyüş -200 kal ( tempolu bi yürüyüş deildi)
bazal m. :2163
toplam:2363

genel toplam +1302-2363= -1061

zaten amacım artık bilindiği gibi günde -1000 kal idi :) geçmedim şükür :)

bugünde iyi gittik galiba :)))

sabah
sucuklu yumurta +365 kal
çay +2 çay kaşığı şeker + 30 kal
çörek +228 kal

ara
1.5 bardak ayran +100 kal

akşam
200 gr bulgur plavı +228 kal
1bardak ayran +75 kal

1 algida twister dondurma +77 kal

toplam:1103 kal ile gün kapanmıştır :)
bu ölçüleri nasıl hesaplıyosun yani yediğin bulgurun 200 gr olduğunu nasıl biliyosun

günün toplamııı
sabah
40 gr nesfit +188 kal
200 ml süt +114 kal

öğle
1nescafe sütlü kpklü +61 kal
40 gr eti balık kraker +193 kal

ara
1adet yeşil elma +55 kal

akşam
200 gr tarhana çorbası +108 kal
100 gr şehriyeli pirinç pilavı +124 kal
40 gr haşlanmış tavuk +45 kal

gece
200 ml süt +114 kal

herşey çok güzel derken çekirdek çitlemeye iş geldinen bitti :(((((
malesef 100 gr çekirdek +580 kal
toplam :+1582kal

13-14 arası 1 saat bisiklet -500 kal
bazal m. -2163
toplam : -2663 kal

genel toplam : +1582-2663 =- 1081 ileeee günü kapatıyorummm oooo çekirdeklere rağmen -1000in altına düşmedim amacıma ulaşmış oldum :))))

bugün çoookk güzl bir günnnnnn :) çünkü 4 gün oldu ve 1.6 kg vermişimmmmm hedefimi geçmişim hedefim 1 haftada 1 kg dııııı çoookk mutlu oldum :))

gelelim bugüne

sabah
40 gr nesfit meyveli +188 kal
100 ml süt +57 kal

öğlen
300 gr haşlanmış patates +345 kal

ara
1 nescafe +61 kal

akşam
60 gr ekmek +154 kal
200 gr hamsi tava +296kal
1domates +14 kal
1 salatalık +11 kal

10 gibi de
1 adet yeşil elma düşünüyorum kesin yerim :))) +55 kal

gecede herzamanki gibi
1 bardak süt içerim kesin :) +114 kal

toplamda +1295 kal

yaktıklarım
bazal metabolizma -2148 (kilom azaldığı için azaldı)
biziklet -200 kal

genel top -1053 :))) hedefime ulaştımmmm )))

Back
X