Mutfak Püf Noktaları Gun toplantılarınızda vede 5 cayı adı altında yaptıgımız ıkramlar

snowdrop

sağlık,huzur ,mutluluk...
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2008
952
9
38
kizlar gunlerinizde .yada konu komsu davet ettiginizde neler yaparsiniz 2 tatli 2 tuzlu klasiklerindenmi hadi paylasalim

tarıf ıcın sormadım canım cesıt olarak ne verıyorsunuz dıye sordum.genelde yogun olarak ne yapıyorsunuz dıye sordum .mesela bugun benım mısafırlerım vardı ben kısır yaptım .pogca yaptım tavuk gogsu yaptım borek yaptım sızdemı boyle yaparsınız

aşağı yukarı bu türşeyler yapıyorum bende ,tatlı,tuzlu,salata çeşitleri oluyor..

Ben genelde 1 çeşit börek, 1 çeşit salata, 1 çeşit poğaça ya da tuzlu kurabiye, 1 çeşit de tatlı yapıyorum.
Eğer kalabalık misafirim varsa tuzlu ve tatlıdan birer çeşit daha yapıyorum. Tuzlu olarak peynirli kek gibi bir çeşit ekliyorum mesela. Tatlıyı da biri hamurlu biri sütlü olarak iki çeşit yapıyorum. Ya da tatlı kurabiye yapıyorum. Çok rahat yetiyor miktarları iyi ayarlayınca. hihoyyyt

ben abrtıyorum galiba:)
kısır ve mercimek köftesi vazgeçilmezimdir salata olarak ya patates yada rus salatasını ve turşu, poğaça nedense yapmam börek çok tercih ederim tatlı olarak hem sütlü tatlı hemde kek yada pasta türü ve kurabiye yaparım ..
yani 3 çeşit tatlı üç çeşit tuzlu yaparım ben, bizde ziyan olmaz hiç bişey kalan yenir sonradan...

ya ben şu mercimek köftesinden yapmayı çok istiyorum.sitede tarifi varmı acaba

börek-pasta-tuzlü bisküvi-salata çeşiti-kurabiye.. bu şekilde yapıyorum tabakta ikramsa bu kadar yapıyorum.

masada ya da açık büfe yaparsam da(kalabalıksa): börek- poğaça- kek- tatlı kurabiye- tuzlu kanepe - köfte tarzı(mercimek-patates) ikramlıklar-pasta(olmazsa olmazım),- zeytin yağlı sarmayı çay saatine çok yakıştırırım.
bol gülücüklr eşliğinde ham yaparız.

sütlü tatlı,börek,yaş kek.mercimek köftesi benim fixlerimdir.kalabalık olursa 1 kaç çeşit daha ekliyorum.

Ben 4 çeşit yaparım ne eksik ne fazla olur.
poaça, tuzlu kurabiye, salata, yaş pasta tarzında bişeyler yaparım.

bi kek tarzı bşy yaparım bi poaca bide şerbetli tatlı yaparım..sonra kısır mercimek köftesi gibi ana yemek tarzı bşy yaparım garnitürlü soguk meze falanda yaparım canım isterse:)abartmam 5 çeşidi eçmes hiç bizaman:)

börek yada poğaça yaparım yanınada kısır mercimek köftesi yoğurtlu makarna yada patates salatası yaparım tatlı olarakta pasta yaparsam yanına kurabiye yaparım şerbetli tatlı yaparsamda yanına kek yaparım genelde 4 çeşit bazende 5 çeşit yaparım

iyi günler arkadaşlar benim pohoçam çok sert oluyo ve tadını beğenmiyoorum sizce tere yağı mı yoksa margarin kullandığım zaman daha güzel olur:kedi:

iyi günler arkadaşlar benim pohoçam çok sert oluyo ve tadını beğenmiyoorum sizce tere yağı mı yoksa margarin kullandığım zaman daha güzel olur:kedi:

canim hamurunu cok yumusak tutman gerekiyor sekil verirken yapiscak diyede korkma elini siviyagla yagla oyle sekil ver oldugunca yumusak tut ben siviyag ile yapiyorum

ben misafir geldiginde 3 cesit yaparim.

poaca veya yufkali borek
salata(patates,makarna)
tatli(tavuk gogsu,kedidili tramisu,yas pasta,kek)

eger ozel misafirlerim gelirse bir kac cesit daha yaparim

X