Gümüş böceği

esmanur2

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2023
57
6
23
Merhaba evde 3 4 günde bir gümüş böceği diye araştırıp bulduğum böceklerden geliyorum kış mevsiminde olmamıza rağmen karşıma çıkıyorlar neden çıkar bunlar bilen eden varmı kafaya takmalimiyim ne yapmalıyım
IMG_20231226_133001.jpg

İstanbul da mı yaşıyorsunuz. Bunun diğer adi tuvalet böceği diye biliyorum. Nemli yerlerde olur. Eltim in evinde mutfak dolaplarına kadar girerdi çok fecii.ilaclatmaniz lazim ama geri gelir diye duydum. Allah kolaylık versin

Hiç görmediğim ama bir ara araştırdığım böcek. Alttan ısıtmalı ev almama nedenim olmuştu. (Böcek fobim var) Karanlık nemli sıcak ortamları severmiş. Yerleri sirkeli suyla silip, dolap üzeri gibi kuytu yerlere de sirke lavanta gibi keskin kokulu doğal ürünleri sprey modunda sıkın, sevmezlermiş keskin kokuları.

Hemen Bayer firmasının kotherine-sc50 gibi bir haşere ilacı var onu alıp kendiniz yerlere sıkın muhteşem bişey. Hemde zararı yok diye biliyorum. Bir dönem kullanmıştım gerçekten tüm böceklere etkili

Merhaba evde 3 4 günde bir gümüş böceği diye araştırıp bulduğum böceklerden geliyorum kış mevsiminde olmamıza rağmen karşıma çıkıyorlar neden çıkar bunlar bilen eden varmı kafaya takmalimiyim ne yapmalıyım Eki Görüntüle 3358591
Rutubetli evlerde olur genelde. Bir donem gece evi toparlayip yatayim dedim yerdeki tisortu almamla altindan 15 tanesi falan kacismaya basladi. Soka gordim bende ilk jez gordum. Oturdum agladim acidilar heralde o gunden sonra karsima cikmadilar. Ama hala evimde olduklarini biliorum malesef

Ev ilacki olmasina rağmen yazin banyoda gördüm gece genelde çıkıyorlar

Hemen Bayer firmasının kotherine-sc50 gibi bir haşere ilacı var onu alıp kendiniz yerlere sıkın muhteşem bişey. Hemde zararı yok diye biliyorum. Bir dönem kullanmıştım gerçekten tüm böceklere etkili
Bende kullandım ama başka birşey için kullanmıştım bu böceğe de ise yararmi

Rutubetli evlerde olur genelde. Bir donem gece evi toparlayip yatayim dedim yerdeki tisortu almamla altindan 15 tanesi falan kacismaya basladi. Soka gordim bende ilk jez gordum. Oturdum agladim acidilar heralde o gunden sonra karsima cikmadilar. Ama hala evimde olduklarini biliorum malesef
İşte benim evimde rutubet yok yani kokusu vs kararma hiç bişey ondan dahsda garip geliyor balkon dan filan mı geliyor acaba

Kağıt türevleri ve nemli ortamı seviyorlar. Banyo, tuvalet veya kağıt olan yerlerde görülüyorlar. Bizim tuvalet banyoda da görüyorum ara sıra. Dokunmadığınız sürece size zarar vermez. Zaten çok korkaklar hemen kaçıyorlar 😂😂😂

Nasıl giderler bilmiyorum ama uzun süredir açmadığım çantamın içindeki kitaptan çıkmıştı bir tanesi feci şekilde ısırdı, arı sokmuş kadar acıtıyor ısırığı ve günlerce kaşınıyor. nette ısırmaz diyorlar ama emin olun ısırıyor, bence üç beş noktayı ilaçlayın yok olsunlar.

Bunlar kitapların oralarda nemli yerlerde falan oluyor.çok iğrenç hayvanlar yavruları beyaz olur.yetişkinlerl gri olur maalesef bunlar ilaçlatsanızda geri geliyor.hamam böceğinden iyidir ama bende nefret ediyorum.eski oturduğum evde çok vardı yeni yaşadığım evde 1 sefer balkonun orada gördüm başkada böcek görmedim arada örümcek görüyorum ama böcektense küçük örümcek görmeyi yeğlerim.

Bunlar kitapların oralarda nemli yerlerde falan oluyor.çok iğrenç hayvanlar yavruları beyaz olur.yetişkinlerl gri olur maalesef bunlar ilaçlatsanızda geri geliyor.hamam böceğinden iyidir ama bende nefret ediyorum.eski oturduğum evde çok vardı yeni yaşadığım evde 1 sefer balkonun orada gördüm başkada böcek görmedim arada örümcek görüyorum ama böcektense küçük örümcek görmeyi yeğlerim.
Napmaliyim peki sizin gibi kafam rahat davransam giderlermi ruh haline bağlıyorum artık bu başıma gelen böcek sorunlarını

Napmaliyim peki sizin gibi kafam rahat davransam giderlermi ruh haline bağlıyorum artık bu başıma gelen böcek sorunlarını
Yok gitmezler maalesef kafam rahat değildi ama mecbur takmayacaksınız çünkü gitmiyorlar.köşelere raid falan sıkın bir süre azalırlar yine gözünüze gelmeye başlarsa tekrarlarsınız.bütün eski kitapları attım ben.genelde gece dolanırlar ortalıkta.

Bi kaç yıldır bu evdeyim, bu evde tanıştım kendileriyle. Bazı yerleri silikonla kapattım falan ama yine de çıkıyorlar. Ama çoğalma olmadı bunca zaman. Hatta son aylarda pek görmüyorum bile
Bende görüyorum bir süredir bir iki bir iki sizin gibi bende çoğalma aşırı çok görmedim kendi kendine giderler inşallah

Yok gitmezler maalesef kafam rahat değildi ama mecbur takmayacaksınız çünkü gitmiyorlar.köşelere raid falan sıkın bir süre azalırlar yine gözünüze gelmeye başlarsa tekrarlarsınız.bütün eski kitapları attım ben.genelde gece dolanırlar ortalıkta.
İlacliycam köşelere ama hamileyim bunları kafaya takip kendimi üzmek istemiyorum ama keşke başıma gelmese

X