gülkurusu koltuklara az bütçeyle değişim

Ben olsam,çizgili yastıkların kılıfını değiştiririm.

Koltuktaki pembe kumaşa uygun,çiçekli bir kumaşla kaplatırım.İçinde yeşil yapraklar da olursa güzel olur.

Yuvarlak sehpa çıplakken güzelse o şekilde kullanırım.Uyumsuz bir modelse,ona da aynı kumaştan örtü diktiririm.

slm canım konu açmışsın iyi oldu :) görüşürüz burdan..özlemişim valla ya.. millet dağıldı gitti... gelelim koltuklara.. valla gülkurusuu zaten solgun bi renk olduğu için ikinci bir solgun renle kombine etme derim ben... mesela tatlı pembe tonları ile çok güzel bi uyuym sağlanır...çok zıt bi renk kullanırsan sırıtır bence canım...şimdi mesela koltukların krem rengi gibi beyaz gibi yada sade siyah ve kahve gibi tonlaarda olsa birçok rengi uydurabilirsin hemen hemen her renk yakışıyor...mesela benim krem rengi koltuklarıma diktiğim turkuaz yastıklar gibi...herkes çok beğenir....ama seninki ara renklerde olduğu için fazla zıttına kaçarsan renk cümbüşü çıkar ortaya canım...sana tavsiyem tatlı bi pembe tonlarında hafif çiçek desenli yada puantiyeli bi desenle güzel yastıklar dikebilirsin.... koltukların kollarını da boyamayı hiç düşündünmü...ben boyadım kendi kanepelerimin kollarını...önce siyahtı şimdi krem oldu çokda güzel oldu... sprey boya ile boyamıştım...inan pek farketmez gibi görünüyor ama bütün kanepenin havasını değiştirdi...tavsiye ederim canım...ev işiniz ne oldu buarada...?

zaten çizgili kılıflara sinir oluyorum yarama parmak basmışsınız.

ben onları kesin değiştircemde fakat şimdilik halıları değiştiremiyorum halılarımda çok çiçekli göbekli halılardan o yüzden hani o desenli yastıklar çiçekli cümbüş olur gibi o yüzden sizce krem rengi bir kumaştan kılıf diktirsem olurmu acaba altı sabit bu koltukların.

gazelcim nasılsın canım .ev işimiz şimdilik olmadı gibi bu evdeyiz bir süre daha ..ama benim moralimi düzeltecek fazla para harcamadan bişiyler yapmam lazım.gülkurusundan öyle bıktımki sana anlatamam.kolları boyamaya gelince ..Yapmasına yaparım ama o zaman da yemek odası mobilyasıyla uyumsuz olmazmı?mesela daha açık kahveye boyayabilirmiyim?O renge yakın boya varmıdır? ya da şöyle düşünüyorum oturma odamdaki takımı komple salona mı alsam?onlar kahve bej çünkü bu takımıda eskitip atarız .off kafam çok karışıkişte böyle .banyoya bir paspas takımı alcam .salondaki fonlar yatk örtümün renginde onları yatak odasına alsam diyorum.benim evin fotolarına yeniden bakıp fikir verirsen sevinirim canım.

bu arada ev fotolarına baktım da tekrar aşağılara yemek odanı eklemişsin ne muhteşem bir mobilya o yemek odası bayıldım!! rengi falan her şeyi harika. şimdi bu yukarıdaki koltuklar salonda mı oturma odasında mı peki?

canım beğendiğine sevindim bende çok seviyorum onları ...bu yukardaki gülkurusu olan koltuklar salonda şu an..

koltuklarının ahşap olan kısımlarını beyaza boya ve kılıfıda toz pembe minik minik çiçek desenleri olan kumaşlardan kılıf diktirebilirsin. yemek odası takımına da baktım çok hoş sadece rengini beğenmedim onlarıda beyaza boyasan varya harika olur yeni eşya almak istemezsin emin ol. az önce annemin odasında atmayı düşündüğümüz ahşap rengi kanepe vardı beyaza boyadım bugün. harika oldu annem odasının en güzel köşesine koydu şimdiden :) yemek odan beyaz renge boyanmaya gayet müsait canım. nalburdan 2 kg yağlı boya al 25 tl tutar. bir günde boyasrsın yakın olsak ben gelir boyardım valla severim bu işleri. tabi karar senin bittikten sonra resim eklersin cnm kolay gelsin

aah ahhh...bir of çeksem karşıki dağlar inler derler yaaa...benim eşim hayatta izin vermez boyamaya felan orjinali bozulurmuş..laf orjinalimi kalmış 12 yıl olmuş ..ben anca kırlentleri bide şartları zorlayabilirsem halıyı değiştirip daha düz bişey alıcam galiba..bu arada teşekkür ederim ilgilendiğiniz için..

canım normalde salondamı oturuyorsunuz yoksa oturma odasında mı? eğer salonda oturuyorsanız ve takımın baya yıprandıysa oturma odandaki krem takımları salona al eskiyene kadar kullan derim ben...ama eğer gül kurusu olanlar yeni gibiyse salonda kalsın değiştirme...çünkü renk uyumu ve değişiklik yapmak isterken güzelim takımı oturma odasına atıvermek de iyi olmaz bence maddiyat açısından...malum öyle mobilya tarzı şeyler sık sık değişen alınan bişey değil yıllarca kullanmak lazım... bence yerinde kalsın... ama şu dediğini düşündüm aslında bu yönden bakarsak mantıklı dşündüğün şey...az önce baktım evinin resimlerine...eğer salondaki fonları yatak odana almaya kararlıysan ki bencede mantıklı çünkü yatak örtünle baya uyumlu görünüyor, o zaman o koltuk değişimini yapman doğru olur... fakat salona yeni perdemi alıcaksın onu anlamadım yada fonsuz tül olarak mı kullanacaksın... birde sen gülkurusundan bıkmışsın ama inan koltukların gayet güzel...bence kırlentlerle çok güzel bi kombin yaparsın emin ol... sade krem rengi veya sade tatlı pembe düşündüm ben...çiçek desenli olmasın haklısın önceki yorumumda düşünmedim halı ile birlikte renk cümbüşü olabileceğini.... sade renk yap derim... kollarını boyamaya gelince eşin kabul etmiyorsa boya işini yapacak bişey yok ama boyaman çok mantıklı olur çünkü o takımlar yazık valla değiştirmek atmak kıyamam ben olsam...boyar kullanırım sapasağlam görünüyor...banyo paspasın hakkında renk düşündünmü...herkesin klasik kullandığı mavi veya pembe renk alma canım yaa...daha hoş güzel renkler var...mesela fayanslarının rengine uyabilecek bişey...şimdilik aklıma bunlar geldi canım...yinede soracağın bişey olursa sor tatlım..her detayla ilgilenirim kendi fikrimce....tabi zevkler tartışılır ama en azından fikir vermiş olurum beğenip beğenmemek sana kalmış..kolay gelsin canım..

şimdi baktım evinin fotoğraflarına da, kesinlikle oturma odası takımın salon için daha uygun..hem renk olarak, hem de daha ağır duruyor bana göre.. yalnız onları oraya aldığında, sandalye yüzleri uyumsuz kalacak..onları değiştirmen lazım... onun dışında fonları yatak odana al, salon sade tül kalsın, daha ferah olur, sonra ilerde istersen fon yaptırırsın.. ya da uyarsa oturma odasının fonunu da alırsın salona..

Canim resimlere baktim boyatman icin yemek odasinida koltuklarida beyaz yap derim ama ben olsam salondakileri oturma odasina alirdim daha uyumlu olur

ya canım bence boyatma hiç bi şey yapma. o yemek odası harika. pembe koltuklarını da damask desenli turkuaz renklerinde yapabilirsin. aslında ben olsam yine pembe damask desen seçerim ama sıkılmışsındır diye söylüyorum. aslında turkuaz da değil bak şöyle bir kumaş

petrol rengi mi deniyor buna nedir işte böyle bi kumaşla koltuklarını kaplatırsan çok hoş durur. eğer sıkılmadıysan -ve ben olsam- bunla kaplatırdım

arkadaşımın evinde var senin yemek odana benzer bi takım, koltukları da klasik kenarları ahşap oymalı kumaşı da bunun gibi, yerde klasik halılar falan çok güzel bir ev. sen de evin tarzını değiştirme bence. ben de bundan sonraki eşyalarımı bu tarz alıcam kesinlikle.

lale devri dizisini izliyorsan orda toprak'ın kaldığı evi biliyorsundur. o kadar güzel ki ♥ tam bir klasik. senin evin de o eve benziyor damask desen de klasik eve en iyi uyan kumaş bence.

evet bu kumaş harikaymışbirde halını mutlaka değişmen lazım hiç bir şey yapma sadece halı değiştir havası değişir
salon da ki perdeni yatak odasına alsan salona ne yapacaksın bence oturma ile salonu değiştir brde halıları yeter ,ilerde ev işin kesinleşince koltuk kumaşını değiştirisin bence
yatak odana salonda ki fonu alma derim örtün koyu bu d sanırım koyu net çıkmamış boğar gülkurusunu salona alırsan fonu değiştirmene hiç gerek yok uyar tahminim

ARKADAŞLAR BİR KONU AÇTIĞIM ZAMAN (pardon bu arada büyük harf için) olumlu yada olumsuz dikkate alınmak beni çok mutlu ediyor.genel kanaat oturma odası ile salon koltuklarının yer değiştirmesi sanırım.haklısınız krem rengi koltuklarım 2 yıllık diğerleri 10 yıllık.o zaman bu durumda halıları değiştirmem gerekecek.biz oturma odasında oturuyoruz genelde.salon kalabalık misafir geldiğinde kullanılıyor.salona iki halı alıp yer değişimi yaparsam daha az masraflı olcak gibi.hiçbişeyi atmak istemiyorum tabii kırılıp yırtılmadığı sürece.aqualliy verdiğin kumaş örnekleri çok hoş.ben beyaz mobilyayı çiğ buluyorum o yüzden ahşab rengi hala favorim.yatak örtüm ve salondaki fonlar tamı tamına aynı renk o yüzden bunu düşünebilirim.bir değişiklik yaptığımda resim eklerim kızlar..tabii bir sürpriz olurda evden ses çıkarsa orasını bilememhepinize çok ama çok teşekkür ederim..

kızlar bugün döşemeciye gittim.eğer koltukları baştan döşersek 800 tl sadece yastık kısmına kılıf dikersek 6 kırlentle birlikte 275tl dedi.yeni koltuk takımınıda 1500tl ye yaparım dedi.sandalyelerim de değişecek onlarada( yeni sandalye yapacak sıfırdan)tanesi 100 tl dedi sizce fiyatlar nasıl?bu koltuklarda kılıf kayar dedi ben oturma yerinede istemiştimde..:26:şimdi arkadaşımda diyoki sen onları döşet kılıfı neyapcan diyo...bende ahşap iskeletine güvenemediğim için büyük masraf yapmak istemiyorum.ne yapsam ki?

karar vermesi gerçekten zor
ama ustaya göster iskeleti eger sağlam döşeme yapmay değer derse döşet yok derse yenisini al derim
2. alternatif sadece kırlentleri değiştir derim
bütcene bağlı birz da

mrb geztapo ankaradamı oturuyorsun bende yeni sandalyelerimi kaplattım şimdide koltuk minderlerini değiştiriyorum daha uygun ..eski sandalyeni tamamen kaplama yaptır bence ...yardımcı olabilirim ankaradaysan

evet barbinaz ankaradayım.sanırım hiçbişi yapmıcam ona vereceğim parayla halı ve perde değiştiricem.çünkü ustaya gösterdim değmez dedi.sırf kırlentler için bile 200 tl istediler yaa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…