Gül döküyorum

inanmıyorum ya tüm yazılanları okudum bir bir.
Bende yaklaşık 3 haftadır kaşınıyorum.Cok stresli bir dönemd gecirdim ve o süre zarfında birden gögüs bölgemde kaşıntı başladı sonra karnıma indi sırtımdan boyun bölgeme kadar yayıldı.Hala az da olsa kaşınıyor.ısilik şeklinde kızlarıyor tüm vucudum pembe pembe dolanıyorum özellikle akşam saatlerinde feci kaşınıyor akşam olsun istemiyorum doktora bile gitmedim sedef falan der diye...
Kokrtum şimdi ya ne biçim bir hastalık bu...
Ben kaşıntılardan kısa bir süre önce kese yapmaya başladım sert bilr lifle malum selüite iyi geliyormuş diye sonra tüm vucudumu bununla lifliyordum.Okudugum kadarıyla keselenmek yokmuş.
Birde banyodan sonra acayip kızaran yerler belirgin oluyor mor gibi beyaz tenli oluncada epey kötü duruyor belim acılınca hemen kapatıyorum o derece...
Şimdi izler azaldı kaşıntıda acaba gül hastalıgı mı bu?

canım korkacak bır hastalık degıl bende neredeyse 1 ay oldu. yavaş yavaş kuçulduler ve kaşıntı azaldı. ama ızler daha duruyor.

Eger vucudunuzda ciktiysa endiselenmeyin geciyor ve birdaha tekrarlamiyor 3-4 yil once gecirdim doktor merhem verdi 6 haftada tertemiz oldu ayrica iz kalmiyor cok kasimayin ve dokunmayin. ilaclar zaten kasintiyi aliyor.Allah sifa versin.

arkadaşlar merak edenler için yazıyorum. gul hastalıgım tam 1 ayda geçti iz bile kalmadı. başınıza gelırse korkmayın hemen çunku ız kalmıyor. sevgıler

Aaah ah, herkeste ayni etki olmuyor malesef :KK43:( ben bu hastaligi 7 aydir cekiyorum. 20 defa kortizonlu igne vuruldum 3 cildiyeci degistirdim. son dr. da ayni teshisi koydu :KK43: ve bugun yine 1 ay dozlu bir kortizonlu igne yedim. kreme devam dedi ama kremle ilgisi yok bence.. kortizonun etkisi gecince yeniden tum vucudumu sariyor ve kasintidan oluyorum. ellerim hele cok daha kotu :KK43:( ınsallah gecer. stres yapma diyor ama olmuyor ki :KK43:((

gul kurusu sen hangi ilaclari kullandin? dr. uma danisarak kullanmak isterim.

Tatlım ben krem kullandım adını yazarım suan hatırlayamıyorum, ama yazıcam. cok uzuldum geçmemesıne ben lıflenmedım sıcak şeyler ıçmedım sıcakve sık yıkanmadım. kurulanmadım. ama sen zaten bunları bılıyorsundur. çok uzuldum tatlım. ama gerçekten stres cok onemlı. kafana takmamaya çalış. geçmiş olsun:1hug:

3 sene önce bende olmuştum ben kaşıntı olduğu zaman gülsuyu sürdüm bol bol biraz rahatlattı ve tam olarak geçmesi 3 ayı buldu.bol bol nemlendirici krem sürün

benimde yüzümde oldu kızarmalar damarlarım cildin yüzeyine o kadar yoğunki kızarıyor doktor rozasea teşhisi koydu bana cutivate krem diye bir merhem var vazelin kıvamında bir şey çok iyi geliyor gece yatarken sürüyorum sabah kalktığımda kızarıklıklar geçmiş kaşınmıyor çok rahatlatıyor ...

bu hatsalığı ben de geçiriyorum şu an... benimki 3. haftasında ve sönmüş gibi, yani çok az görülüyor... ama 3 gün önce doruk noktasına ulaşmıştı. o gün uçağa binmem gerekiyordu ve yüzüme sıçramıştı hastalık iğrençti :KK43:(( o yüzden ipek bir eşarbı boynuma sarıp saçlarımı da salmak zorunda kaldım bu sıcakta, böylece gizledim. ailemin yanına vardığımdaysa beni gördüklerinde şok oldular :))) ben başka bir şehirde yaşadığım için bartıyorum sandılar heralde telefonda ahahahaha :))) neyseki annem hemşire ve bunu daha önce o da geçirmiş, bana hemen bir ampul "avil" iğne vurdu. boynuma ve yüzüme de elecon kreö sürdürdü. ertesi sabah uyandığımda izler belli belirsiz olmuştu... dün de İstanbul Devlet Hastanesinde bir doktora gittim. Nurdan hn.dı sanırım. Mersinde doktorun tamamen yanlış tedavi uyguladığını öğrendm kendisinden. Mersinde bana jel vermişlerdi, böyle saç jölesi gibi kaskatı oluyordu sürünce ve beni acaip gerioyordu. ama aksine nemlendirici bir ürün kullanmam gerekiyormuş. bana advantan krem, exipial lipo nemlendirici ve xyzal diye bir antihistaminik hap verdi. şu an hiç bir şeyim kalmadı.. yani işi bilen doktor 1 haftada geçirmeyi başarıyor. Mersinde de doktora gittiğim halde tam 2 hafta insan içine böyle her yanıma parmak basılmış çıkmak zorunda kaldım. bu arada bir daha çıkmaz diyen arkadaşlara söyliim, bir daha çıkabilirmiş. atakları normalde 1,5-2 ay sürermiş ilaç kullanılmazsa. tamamen strese bağlı, yiyecekelrle ilgisi yokmuş... bir de önemli bir unsur da çıktığında kesinlikle liflenilmicek ve kaşınmıcak :))) herkese geçmiş olsuuunnnn....

Cadaloz her doktor farkli bisey soyluyor ama cogu doktor vucutta cikan gul hastaliginin birdaha cikmayacagini soyluyor bende yasadim birdaha yasamayida istemem.Yuzde cikan tekrarlayabiliyor o yuzden surekli dikkat etmek lazim yedigine ictigine sicak soguk hersey tetikleyebiliyor.

X