gücümü kaybediyorm sanki...

arkadaşım o içindekini söylemiş dışarı atmış.
sende susma içindekini söyle aynı burada yazdığın gibi.
şimdi susarsan devamlı eleştirecek.
güzelce kırmadan anlat.
sakın taviz verme.
ben böyle yetiştim de.
onların jenerasyonu ile bizlerin jenerasyonu aynı mı? değil.
buda bir çeşit kuşak çatışması.
onun doğrusu ona senin doğrun sana.
ben pek sevmiyorum böyle herkesi herşeyi eleştiren insanları.
oturup milletin açığını mı düşünüyorlar.
kendini ifade edişini de çok kırıcı buldum.
o kırmızı çantalı kişinin yerinde olmak istemezdim.
kaynanan bilmiyor demekki insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş.
oda şimdi kınadıklarını yaşayacak.(yanlış anlama sakın senin giyiminle ilgili birşey demek istemiyorum burada.)

Son düzenleme:
bütün arkadaşlara katılıyorum,bundan sonra nasıl bir yol izlieyeceğine karar vermişsin umarım başarılı olacaksın
yaa bnm de buna benzer bi derdim var,bana da bi el atın kızlar nolur kayınvalidemi çok ama çok severim,sayarım..kendi annem gibidir sağolsun,allah ondan razı olsun..namazını kılar,
dilinden bismillah,dua eksik olmaz amaaa çok dedikodu yapıyo kaç defa uyardım,bu konula ilgili hadisler,ayetler söyledim,olaylar anlattım ama yok yok yemin ederim 5 dakka dikkat ediyo yine aynı sırf bu yüzden oturup bişeyler konuşmak istemiyorum artık uyarmıyorum valla o sölüyo ben yorum yapmıyorum,içimden la havle çekiyorum,tövbe istiğfar ediyorum,ama böyle de olmaz ki çok günah..bi ara bende alışıyodum,şeytan işte dürtüyo hemen durdurdum kendimi,alıştım artık ya hemen bi iş bulup kalkıyorum yanından ya da mebcur kalırsam yanında oturmaya tövbe istiğraf ediyorum içimden

evet konuşmayı düşünüyorum kırmadan.devamının geleceğinin farkındayım.bu söyledikleri içimde çok yer etti zaten.biliyorm cnm giyimime birşey demediğini :)
ben kendimden eminim zaten.onların çereside beni çok seviyor ayrıca kendimi övmek gibi oldu ama akrabaları tarafından hep övülüyorum.elimden gelenide yapıyorum ama bende insanım kendime göre bir yaşam tarzım var.burda çok güzel konuşuyorumda kayınvalidemede inş bukadar açıklayıcı ve kırmadan aktarabilirim hislerimi :)

bir kez daha anladım ve gördüm ki giyinmekle içerde taşınılan vicdanın, insanlığın alakası olmuyor.. dediğinize göre kayınvalideniz giydiği şeylerin rengine bile dikkat edebilecek kadar kapalı ve muhafazakar.. ama insanlar hakkında sürekli eleştiri yapmaktan çekinmeyen ve pavyon, hayat kadını gibi çirkin ifadeler kullanabilen biri..yüzlerine söyledim diye dedikodu yapmadığını düşünüyordur kesin ama yaptığı şey dedikodudan bile çirkin bence..bizler birbirimizin hatlarını da örtmekten sorumlu değil miyiz???

anladığım kadarıyla siz gayet iyi niyetli ve sakin yaklaşmışsınız.. bence de eşinize söylemeyin..kendiniz uyarın ve başkaları hakkında konuşmaması gerektiğini söylemeye çalışın..

inşallah canım..
canım o durumu düzeltmek biraz zor.o yaştaki teyzelerimizin tek besin kaynağı dedikodu.benimde ananem öyle.annem kendi kızı olduğu halde uyarıyor bazen konşmasın diye küsüyor konuşmuyor ama nafile.alışmış artık onlar.öyle vakit geçiriyorlar.sen de izlediğin yolda devam et.gerçekten şeytan çok dürtüyor bu konularda devam et tövbe istiğfara :)

çok güzel söyledin bunuda söyliyim ben :) ''bizler birbirimizin hatalarını örtmekten sorumlu değilmiyiz''
çok teşekkür ediyorum hepinize gerçekten gece çok kötüydüm rahatladım sayenizde.içine atmak çok kötü böyle şeyleri

canım yorumları okumadım ama yazdıklarına o kadar yakınım ki ben de nerdeyse eskişehirde büyüdüm eskişehire çok yakın bi yerde oturuoruz annemler de eskişehirli. Ben eskişehire gerçekten aşığım. insan ayrımı yok herkes kendini yaşıyo o şehirde. kimsenin kimseye höt dediği yok yani açıkcası. Rahatlığın yaşandığı yerler de böyle yerler oluyor gerçekten. 4 Sene de izmitte okumuş olan biri olarak diyebilirim ki izmitten nefret ettim. Yani millet üniversiteye geldim yeni yerler göreyim der ya ben yurdumdan dışarı çıkmadım. İnsanları ayrım yapmaları üniversite öğrencilerine kendi gibi olmayan bütün insanlara kötü gözle bakmaları yani bi sürü şey. Ben şehrin güzelliğini göremedim bundan dolayı. Ben şunu biliyorum bi insan neyle büyümüşse ona alışıyo yıllar geçse de ben uyum sağlayamadım. seni bilmiyorum ama imkanın varsa eskişehirde yaşa ya da eşin kabul etmedi diyelim istanbula git hayatını baştan nefes alınır bi hale getir derim.....

Canım bazı şeylere gülüp geçeceksin duymazdan geleceksin ama bu söylenenler geçilecek şeyler değil. Sıcağı sıcağına karşılık verilmesi, kırmadan üzmeden kendi seçimin olduğunun belirtilmesi gereken sözler. Kayınvalidem kırmızı çantama hayat kadını çantası benzetmesi yapsa kan beynime sıçrar, 1 ay küserim. Sen yine birşey dememişsin. Ama sana müdahale etme hakkı yok onların izin verme.

haklısın canım,eşime anlatıyorum bazen,o da senin dediğini diyo,çok kötü alışmış,yapacak bişey yok diyo

evt çok memleket ayrımını seven birisi olmasamda esk te gerçekten insan olman saygı görmen için yeterli.bu yüzden seviyorum esk'i.burada çok şaşırdım gerçekten.sokağa çıktığınızda kadın erkek herkesin göz tacizine baştan aşağı sizi süzmesine maruz kalıyorsunuz.birde gruplandırmışlar insanları.manavlar cimri boşnaklar çok gezer lazlar barbar olurmuş falanda falan.tanışınca hemen hangi millettensin diye sorarlar birde.ben dünya insanıyım hepimiz kardeşiz bu kavga neden :)
aslında eşim benden çok esk e taşınmak istiyor.burayı oda sevmiyor.bu yazda taşınmayı düşünüyorduk.ama kayınvalidem ve kayınpederimin arası iyi değil.eşim onları bu durumda bırakamayacağını söyledi şimdilik buradayız malesef

sıcağı sıcağına cvp versem belki tartışma ortamı olurdu.buda biraz benim yapıma uymuyor.ben çok dolduğumda tek bir cvp verip susmayı tercih edenlerdenim.dediğin gibi izin versem sanırım sonu gelmeyecek

canım kusura bakma da kaç yaşına gelmiş insanlar siz nasıl bi etkide bulunabilceksiniz ki? tabiki eşin gözü arkada kalmasın isticektir ama elinden gelen bişey olabilecek mi? bence bu işler uzattıkça hep bi engele takılıo erteleye erteleye bi bakmışınız 10 yıl geçmiş kendi annemlerden biliyorum bunu da.

bide ben şunu gördüm insanlar hangi bilinçle yetişmişse o bilinci kırmak imkansız cevap verseydin diyo arkadaşlar ama sen cevap versen renkli bişi giydiğinde o kadın seni gözleriyle taciz eder gene eder. bi yere gider arkandan laf eder gene eder yani. kafa bu değiştirmek imkansız. huzurunu bozucak illa yani.

bencede öyle olacak.bu sefer biz taşınmak istesek onlar alışıck gitmemize gönül koyacaklar.ama eşime kızamıyorum.aynı durumda bende olsam annemi babamı bırakamazdım.hayırlısı nediyim

evet kayınvalidene Efendimizin hadisini söyleyebilirsin Müslüman müslümanın ayıbını örter. Eğer dediğin gibi anlayışlı ve dinini bilen biriyse mesajı alıcaktır. :)

zaten biyere giderken hemen üzerime pardesümün içine bakıyor pantolon varmı diye.gerçekten bazen kendimi değersiz biri gibi hissediyorum.pantolon giydiysemde bütün gezme boyunca gözü hep bacaklarımda anlamam için yapıyor sanırım ama ben salağa yatıyorum.bakalım bu konuda ihtarı ne zaman alacağım :)

bencede öyle olacak.bu sefer biz taşınmak istesek onlar alışıck gitmemize gönül koyacaklar.ama eşime kızamıyorum.aynı durumda bende olsam annemi babamı bırakamazdım.hayırlısı nediyim

tabiki eşine kızma canım ama bi ikna etmeye uğraş derim kayınvalidenler kendileri için ne hayırlısıyla onu seçeklerdir aralarında halledeceklerdir elbet.. zaten eşinle mutlusun bundan sona daha mutlu olursun inşallah canım.

bana kalırsa kayınvalideniz işi biliyor şakayla karışık lafını söyleyenlerden ama bencede taviz vermeyin derim şayet sizden ve eşinizden daha iyi kimse kendini namusunu koruyamaz eğer eşiniz giyiminize karışmıyorsa ve giydiklerinizz eşinizi mahcup etmicek şekildeyse ki bence gayet yaşınıza uygun giyinmişsiniz kayınvalidenizin buna karışmaya hakkı olduğunu düşünmüyorum siz zaten herşeyi göze alıp gitmişsiniz ama bir yere kadar sizde aynı güler yüzlülükle ama oğlun çok beğeniyor deyin gülüp geçin ve giymeye devam edin sanmıyorum eşinize farklı anlatsın belki eşinize anlatırsada eşinize siz önceden çıtlatınki sizi savunabilsin

bana kalırsa kayınvalideniz işi biliyor şakayla karışık lafını söyleyenlerden ama bencede taviz vermeyin derim şayet sizden ve eşinizden daha iyi kimse kendini namusunu koruyamaz eğer eşiniz giyiminize karışmıyorsa ve giydiklerinizz eşinizi mahcup etmicek şekildeyse ki bence gayet yaşınıza uygun giyinmişsiniz kayınvalidenizin buna karışmaya hakkı olduğunu düşünmüyorum siz zaten herşeyi göze alıp gitmişsiniz ama bir yere kadar sizde aynı güler yüzlülükle ama oğlun çok beğeniyor deyin gülüp geçin ve giymeye devam edin sanmıyorum eşinize farklı anlatsın belki eşinize anlatırsada eşinize siz önceden çıtlatınki sizi savunabilsin

inşallah canım.tek tesellim eşimin anlayışlı olması.

aynen öyle.akrabalara kızıyor bile bazen onlarda ondan çekiniyor büyük gibi görüyor işte.olan bana oluyor bu durumda.eşime çıtlatıpçıtlatmamakta kararsızım daha ona karar veremedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…