• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gücümü kaybediyorm sanki...

canım bende adapazarlıyım
bir gelin olarak hoşgeldin şehrimize,
kayınvalidenle yaşadıkların birçok insanın başına geliyor inan,
senin tavrını belli etmen lazım,onların modasıyla bizlerin modasının uyması imkansız
bunu anlatmalısın kayınvalidene,
birde asıl görev eşine düşüyor bu konuda,o senin giyim kuşamından memnun olduğunu göstermeli kayınvalidene,
biraz sen moda anlayışından bahseder birazda eşin müdahele ederse bi sorun kalmaz bence ortada,
kayınvalidenin dediklerini yapmaya başlarsan paçayı kurtaramazsın bir daha benden söylemesi :)

hoşbuldum canım. okadar lafımdan sonra bana hoşgeldin demen ayrı bir incelik hafiften utandım hatta :)
eşimde giyim kuşam konusuna çok meraklıdır.hakan akkayanın sakarya şubesi mübarek:)çok güzel kombinler yapar bana.çoğu kıyafetimide o seçer dolaptan bunları giy diye.onunla bir problemim yok.ama annesi olayın dini boyutundan olaya girerse etkilenirmi işte onu tam kestiremiyorum ben.çünkü annesine çoksaygı duyar eşim.gerçi benim sıkıldığımı ve çok üzüldüğümü biliyor ama oda annesi sonuçta.herkes annesinden etkilenir..
buda beni endişelendiriyor..

canım seni cok iyi anlıyorum bende sakaryada yasıyorum ve gercekten cok cesit insan var bende 1 yıllık evliyim kapalı değilim ve kayınvalidem her dakika kapanmamı ister giydiklerimi beğenmez 9 aylık hamileyim ve haliyle karnıım burnumda bol hamile gömlekleri ve altına pantolon giyiyorum genelde ve hiç bi yerim acıkta değil dar da değil kıyafetlerim ve kayın validemle ne zaman carsıya yada bi yere gitsem bana laf sokar senden utanıyrum der sanki herkez bana bakıyormuş herkez karnıma bakıyormus diye laf söyler ama benim bi kulağımdan girer diğerinden cıkar yani umrumda olmaz. bi yere gideceğimiz zaman hemen üstümü inceler bu cok dar bu olmamış der bende nerde ne giyeceğimi bilirim derim laf söyletmem lazla ki kıyafetlerimi her zaman eşimle ikimiz cıkar alırız:D aldığımız kıyafetleri beğenmediği zaman senin oğlun beğendi aldı derim..:52::52: senin kayınvaliden carsıya hiç cıkmıyormu acaba simdi bahar mevsimi ve carsıda görüyorum pembe yeşil sarı rengarenk pardesü ile cok şık ve güzel kapalı bayanları.. eşin giyiminden rahatsız derğilse bence hiç umrunda olmasın bence 3. kişilerin ne söylediği bence pek önemli değil :36: ya kulaklarını kapa yada lafını esirgeme sen kendin bilirdsin ama kendi sağlığından önemli değil önce kendi sağlığını düşn csnm:49:

ne güzel canım takmamayı başarabiliyorsun..kayınvalidem o rengarenk giyinenleri görüyor ve hepsine sayıyor arkasından bunlar nebiçim kapalı diye.sana denk gelsek sanada sayabilir :))sakaryadaki çoğu kişi böyle malesef.inşallah yeni jenerasyon bu gidişata dur der.daha bilinçli her görüşe inanışa saygılı bir nesil yetişir sayenizde sayemizde sakaryanın buna ihtiyacı var :)

Hayatini basklari nasil düsünücek diye sekillendirme. kayinvaliden keske senin kiyafetini elestirirken mesela iste ben felancanin gelinine böyle derdim aynisini sen yapiyosun gibi bisey dedigin de anne ben böyle giyiniyorum ama iyi ama kötü kimseye bi zararim yok. ama sen o insanin arkasindan konusuyorsun senin yaptiginin Allah katin da degeri varmi diye sor ona. cünkü anladigim kadariyla esinin tarafi muhafazakar, onu kendi silahiyla vur. kimseyi kinamamasi gerektigini, dedikodunun ne kadar kötü bisey oldugunu belirt ona ve son olarak kendin ol canim..

hoşbuldum canım. okadar lafımdan sonra bana hoşgeldin demen ayrı bir incelik hafiften utandım hatta :)
eşimde giyim kuşam konusuna çok meraklıdır.hakan akkayanın sakarya şubesi mübarek:)çok güzel kombinler yapar bana.çoğu kıyafetimide o seçer dolaptan bunları giy diye.onunla bir problemim yok.ama annesi olayın dini boyutundan olaya girerse etkilenirmi işte onu tam kestiremiyorum ben.çünkü annesine çoksaygı duyar eşim.gerçi benim sıkıldığımı ve çok üzüldüğümü biliyor ama oda annesi sonuçta.herkes annesinden etkilenir..
buda beni endişelendiriyor..

ne güzel canım takmamayı başarabiliyorsun..kayınvalidem o rengarenk giyinenleri görüyor ve hepsine sayıyor arkasından bunlar nebiçim kapalı diye.sana denk gelsek sanada sayabilir :))sakaryadaki çoğu kişi böyle malesef.inşallah yeni jenerasyon bu gidişata dur der.daha bilinçli her görüşe inanışa saygılı bir nesil yetişir sayenizde sayemizde sakaryanın buna ihtiyacı var :)

bak tam da dedigim gibi isin dini boyutundan girecek diyorsun sen de dinimiz de milletin arkasindan konusmanin cok günah oldugunu söyle bakalim ne diyecek :34:

canım içine ata ata kendine ediceksin yazık günah değil mi sanada .. o nasıl içindekileri espiri vayetinde kendine söylemiş sende aynı tonda karşılığını vericektin .. eşimle birlikte aldık vs o çok beğendi yakıştırdı falanda diyebilirdin o zaman bir şey diyemezdi sonuçta sen eşinden eşinde senden sorumlu...

Sanırım evlilkiğe alışma dönemi diye buna denir.İnsan ilk zamanlar takıyıor uyuyamıyor Korkuyor özlüyor
sesizleşiyor daha az konusuyor daha çok düşünüyor Annesine gitse oraya ait değilmişsin gibi yabancı geliyor emin ol
misafir oluyorsun annene çok koyuyor sonra evine geliyorsun kaynanın söylediği herşey batıyor Neden yaptım diyorsun.Bir ara ev işine veriosun kendini bi ara dağılıyorsun bir ara kaynan bir ara kocana sonrada kendine takıyorsun kafayı bakıyorsun aylar geçmiş fotograf gibi akıyor gözünden yaşadıkların amaaaaaannnnn diyorsun nolucakki daha iyisini bulabilbilecemiyim sanki idare et sonra dahada sevmeye başlıyorsun kocacını anasınıda haklıyorsun sen yoluna devam ediyorsun bunlar normal normal tatlım ben walla evlenen herkese diyorum eğlence bitiyuor hazırlıklı ol:))) ben kardeşlerimle ne eğlenirdim yaaa ama şimdi gdidiyorum bi saate kadar orda durabiliyorumevimi istiyorum sende böyle olucaksın

cnm bende izmitte oturuyorum.sözüm meclisten dışarı ama BEN YOBAZIM HEMDE SALAGIM INSNALARI SINIFLARA SOKUYORUM O DERECE SALAGIM

bence sen hatayı o bırılerını elestırırken
sana anlatırken, dınlemekle yapmıssın
anne gunah oluyor gıybet yapmayalım dıyıp kapatsaydın ,
ve tavız tavızı dogurur sen neden onun ıstedıgı gıbı olmaya calısıyorsunkı
o senı oldugun gıbı kabullensın tamam belkı ıyılıgın ıcın soyluyor ama herseyın bır üslubu var
ben oyle kızarım kırıcı sekılde aa hayat kadını gıbı v.s elestırılere herkesın gunahı kendıne uyaracaksan tatlı dılle uyarsın

merhaba arkadaşlar..
ben 7 aylık evliyim.eskişehirliyim eşim sakarya adapazarlı.ben evlenince adapazarına yerleştim.eşimi çok seviyorum.onun için aşırı derecede bağlı olduğum ailemi bırakıp buralara kadar geldim.eşimin ailesi ilede aram çok iyi.bana hiç gelin muamelesi yapmadılar.evden birisi olarak gördüler.kayınvalidem çok hoşsohbet birisi.herhangi bir arkadaşımla konuşabileceğim herşeyi onunla konuşabiliyorum.
buraya kadar herşey çok güzel çok olumlu..
ama bir sorun var.bilmiyorum bu süreci her evli bayan yaşıyormu.ben son 1 2 aymı çok huzursuz geçiriyorum..
eskişehir ve adapazarı birbirinden çok farklı şehirler..
esk te çok çeşitli insanlar var.başta üniversite şehri.yani neredeyse yarısı yabancı.ama hiç bir ayrım söz konusu değildir.nasıl anlatsam mor saçlısı da var mavi saçlısıda ateistide var sosyalistide var inançlısıda var.dediğim gibi çok çeşitlilik var.ama insanlar birbirine karşı çok hoşgörülüdür ve kimse birbirini yadırgamaz ve yargılamaz..ben böyle bir ortamda büyüdüm.
adapazarındada çok çeşitlilik var ama buradaki çeşitlilik daha çok millet olarak.laz kürt çerkes boşnak macır vs.
ve inanılmaz bir ayrım inanılmaz bir ırkçılık inanılmaz bir eleştiri söz konusu.herkes kendi kültürünü yaşatmaya çalışıyor ve hep karşısındakini kınıyor.adetlerine çok bağlılar ve burada sonuna kadar yaşatmaya çalışıyorlar.
ben eşimin ailesine uyum sağladım.zaten herkesle kolay anlaşan uyum sağlayan buna rağmen dik durabilen bir yapım vardır.vardı yani:) eşimin ailesinin adetlerine ve hayatına uyumluluk gösterdim.onlar benden daha muhafazakar ama beni yadırgamıyorlardı en başta.bende zaten kapalı bir bayanım çok uç bir tip değilim onlara göre..
ama anlattığım gibi burada kendi gibi olmayan herkesi eleştirme hastalığı olduğu için kayınvalidemde kendi düşünce tarzına uymayan herşeyi eleştirir.ama herşeyi.beni bu zamana kadar hiç eleştirmemişti.ben o herşeyi eleştirdiği için çok dikkat ediyordum hareketlerime.başkalarını eleştiren benide eleştirir mutlaka diye.ve bu hyunu görmezden geliyordum çünkü gerçekten normalde çok iyi birisi.ama bende 1 2 aydır kendimi kasmaktan kendim gibi olamamaktan gerginlikler başladı.yani gerginliğimin sebebi sanırım bu.önceleri aile özlemim vardı.sonra sanki aileme birşey olacak her an onların ölüm haberini alacakmışım korkusu yaşamaya başladım.rüyamda 2 gün üst üste abimi görüyorum neden gördüm bu bi işaretmiydi acaba abime birşeymi olacak diye bütün gün kendimi kurabiliyorum mesela..bütün günümü mahediyorum bu düşünceyle.kayınvalidemle olduğum zamanlarda kendimi kasmaktan bitap düşüyorum.kendim gibi olamamaya başladım aile özlemi yeni hayatıma adapte olayımderken 1 2 aydır nefeslerim kesilmeye başladı.çok derin nefes alma ihtiyacı hissediyorum.bazen uykudan uyanıyorum nefesimin yetmediğini hissediyorum birdaha uyuyamıyorum.çok huzursuzum.bu durumumu bir hafta önce eşime açıkladım.beni anlayışla karşıladı.kimseyi memnun etmek zorunda değilsin ben senden çok memnunm zaten gerisini neden takıyorsun diye beni teselli etti ve rahatlattı.1 haftadır çok daha iyiydim.taki dün kayınvalideme gidene kadar.pembe renkte bir pardesü giymiştim.içeri girer girmez bakışı değişti ilk önce.sonra konu biryerlerden açıldı benim dar ve renkli pardesüler giymeme geldi.ben herkese kızıyordum yüzlerine söylüyordum şimdi bak onun gelini giyiyo diyecekler dedi şakacı bir dille.bende güldüm geçtim.yani geçmeye çalıştım.ama bombardıman bitmedi.haftaya bi akrabaya gidiyoruz sakın bu pardesüyü giyme ben onu hep eleştirirdim sen giyersen bana ne der sonra dedi.sonra eleştiriler devam etti.renkli çantalar takıyodu o ben ona kırmızı çanta aldı diye hayat kadını çantası bu dedim dalga geçtim şimdi onun gelini takıyo diyecekler dedi.yani bana kibarca gülerek şakayla karışık ayar verdi.eve giderken hadi giy geceliğini resmen gecelikle çıkıyosun şuan sokağa dedi.sakın kırılma ben herkese düşüncemi söylüyorum sanada söylerim söylemezsem samimiyet olmaz dedi.o söyledi rahatladı ama ben 2 gündür çok kötüyüm.elimden geldiğince uyum sağladım ben onlara neden o beni olduğum gibi kabullenemiyor.ki dediğim gibi bende kapalı bir bayanım çok büyük bir zıtlıklarımız yok.kaldıki olsa ne olacak insanım bende sonuçta.herkes kadar iyi herkes kadar kötü.dünden beri nefes alamama durumum şiddetli birşekilde başgösterdi.zaten bu şehri sevemedim bu olayda üstüne bne hiç iyi değilim.şu saate kadar uyuyamadım.kapıyı açıp temiz havayı solyorum ama yetmiyor.eşimede birşey söyleyemedim sonuçta onun annesi ve şikayet etmek istemiyorum.ama gücümü kaybediyorum.eski neşemi kaybediyorum.kendim olmaktan çıktım artık.bunun üstesinden nasıl gelebilirim kimseyi kırmadan kırılmadan..çok uzun yazdım biliyorum zahmet edip okursanız bana fikir verebilirmisinz?

kendini nasıl iyi hissediyosan,sana,inancına ne uygunsa,dahası eşin nasıl memnunsa o şekilde giyin ve ötesini hiç düşünme bile arkadaşım..ben de kapalıyım,eşim bu zmana kadar hiç bişeyime karışmadı,ona göre ters bişeyimi görse karışır ama beni böyle beğeniyo,şikayeti yok..eğer annesi,babası vs beğenmese,laf söylese ona da cevabını verir..
senin sadece ilk yazdığını okudum başka bi yorum okumadan yazıyorum bunları..anladığım kadarıyla eşinle aranda sorun olmuyo giyimin..ee? boşver gerisini,demesi kolay belki ama inanki boşver..herkes kendinden sorumlu neticede

kızlar yorumlarınız için çok teşşekür ederim iyiki varsınız..
sizi dinledim 1 aydır.hiç kafaya takmıyordum.hatta bu bana kendi kişisel yaşaımda güzel bir tecrübe oldu ve kendi payıma çıkarmam gerekn dersi çıkardım.bende artık hiç kimseyi eleştirmemeye çalışıyorum.çünkü farketmeden aslında çok yapıyoruz bunu.
kafaya takmıyordum dedim ya ta ki düne kadar takmıyordum..
dün kayıvalideme gitik akşam eşimle.bende pantolon vardı.ama nasıl pantolon hani şu bol pileli etek pantolonlar varya ondan..
bana göre bir çok eteğe göre daha kullanışlı hiç bir yerin açılmıyor ve rahat oturup kalkabiliyosun..
her neyse hemen kayın validem yanıma geldi.ben sana bir etek versem baban pantolon hiç sevmiyor dedi.ki o pantolonuda hep giyerim yanlarında.ben çok bozuldum.hemen kızardım falan .sakın yanlış anlama kırılmada bana ben bile durmam babanın yanında hoşlanmıyo dedi.o sırada eşim geldi noluyo dedi.annem yok bişey kızımla konuşuyoruz aramızda demi kızım dedi.bende yoo söyleyebilirsin dedim konu kapandı.ben öbür odaya gittim eteği giydim konu uzamasın tatsızlık olmasın diye.ama okadar sinir oldum okadar üzüldümki.
eşimde anladı olayı üzüldüğümü farketti.1 saat oturduk kalktık.eve gidene kadar eşim bana sıkı sıkı sarıldı bende ona.bu konu hakkında tek kelime etmedik.ama okadar kötü oldum ki tüm gece uyuyamadım.kocaman kadınım ben bana nasıl müdahale edebilirler..
bu sefer mideme vurdu stres.duvarlar üstüme geliyor sanki evin içinde.
eşim ciddi ciddi eskişehire taşınmayı düşünüyor.bu yaz sonu kesin taşınıcaz diyor.bu aralar hayatımdaki en güzel olay bu.ama okadar korkuyrumki.nasipolmazda gidemezsek diye.burada nasıl kalırım ben ruhum sıkılıyo.içim kararıyo...

sizi dinledim 1 aydır.hiç kafaya takmıyordum.hatta bu bana kendi kişisel yaşaımda güzel bir tecrübe oldu ve kendi payıma çıkarmam gerekn dersi çıkardım.bende artık hiç kimseyi eleştirmemeye çalışıyorum.çünkü farketmeden aslında çok yapıyoruz bunu.
dün kayıvalideme gitik akşam eşimle.bende pantolon vardı.ama nasıl pantolon hani şu bol pileli etek pantolonlar varya ondan..
bana göre bir çok eteğe göre daha kullanışlı hiç bir yerin açılmıyor ve rahat oturup kalkabiliyosun..
her neyse hemen kayın validem yanıma geldi.ben sana bir etek versem baban pantolon hiç sevmiyor dedi.ki o pantolonuda hep giyerim yanlarında.ben çok bozuldum.hemen kızardım falan .sakın yanlış anlama kırılmada bana ben bile durmam babanın yanında hoşlanmıyo dedi.o sırada eşim geldi noluyo dedi.annem yok bişey kızımla konuşuyoruz aramızda demi kızım dedi.bende yoo söyleyebilirsin dedim konu kapandı.ben öbür odaya gittim eteği giydim konu uzamasın tatsızlık olmasın diye.ama okadar sinir oldum okadar üzüldümki.
eşimde anladı olayı üzüldüğümü farketti.1 saat oturduk kalktık.eve gidene kadar eşim bana sıkı sıkı sarıldı bende ona.bu konu hakkında tek kelime etmedik.ama okadar kötü oldum ki tüm gece uyuyamadım.kocaman kadınım ben bana nasıl müdahale edebilirler..
eşim ciddi ciddi eskişehire taşınmayı düşünüyor.bu yaz sonu kesin taşınıcaz diyor.bu aralar hayatımdaki en güzel olay bu.ama okadar korkuyrumki.nasipolmazda gidemezsek diye.burada nasıl kalırım ben ruhum sıkılıyo.içim kararıyo...

cnm ben böyle giderse panik atak olacaksın bak,ya bırak nasıl diyor ki kayınvaliden kırılma gücenme diye,sende kendi fikrini söyler iken kırılma gücenme eklerini kullan,kime ne ya allahalla,kızıyorum böyle insanlara sözde dindarlar,kocan sana birşey demiyorsa ki okuyorsa biliyordur da işine gelmiyordur,kocan memnun ise sorun yoktur,bırak salla gitsin,hiç duyma he hı de geç ama kendi bildiğinden de şaşma,insanları kırmayayım diye kendini niye yıpratacaksın sonra bu evliliğine de yansır bir süre sonra tepecikelr dağ olur çıkar karşına ki nefes alamıyorum falan yazmışsın,yazık etme kendine..benim eşim ile hoca nikahımız kıyılır iken bile resimlerimizi çektiler düşün o kadar acaip geldi eşimin ailesine ben neden yadırgamadım onları,ki bu arada eşimde türktür(kktc li) ama hoca nikahı kıymamışlar hiç bilmiyorlar,kime ne senin inancından senin giyiminden hiç de dert etme koyver gitsin..

cnm ben böyle giderse panik atak olacaksın bak,ya bırak nasıl diyor ki kayınvaliden kırılma gücenme diye,sende kendi fikrini söyler iken kırılma gücenme eklerini kullan,kime ne ya allahalla,kızıyorum böyle insanlara sözde dindarlar,kocan sana birşey demiyorsa ki okuyorsa biliyordur da işine gelmiyordur,kocan memnun ise sorun yoktur,bırak salla gitsin,hiç duyma he hı de geç ama kendi bildiğinden de şaşma,insanları kırmayayım diye kendini niye yıpratacaksın sonra bu evliliğine de yansır bir süre sonra tepecikelr dağ olur çıkar karşına ki nefes alamıyorum falan yazmışsın,yazık etme kendine..benim eşim ile hoca nikahımız kıyılır iken bile resimlerimizi çektiler düşün o kadar acaip geldi eşimin ailesine ben neden yadırgamadım onları,ki bu arada eşimde türktür(kktc li) ama hoca nikahı kıymamışlar hiç bilmiyorlar,kime ne senin inancından senin giyiminden hiç de dert etme koyver gitsin..

canım çok doğru söylüyosun ama açık açık konuşulmuyo işte.bir tarafta eşim var.onunda annesi sonuçta.eşimle bugün düzgünce konuşcam ama annen birdaha bunu yaparsa cevap vericem diye.ben sonadan böyle olmadımki biliyolardı eşimle sevdik evlendik kaldıki çok uç bir karakter değilim onlara göre.ama eleştirecek oldumu herşey batıyor insana işe..

merhaba canım bende 9 aylık evliyim.Ve benim kayınvalidem de aynı.çok çok iyi bir insan ama renkli pardesü renkli çantaya çok kızar.sadece bana karşı değil görümceme de aynı şeyleri yapıyor.bende onun söylediklerini hiç takmıyorum.bir şey söyleyince anne napalım genciz nefsimiz var sen dua et allah bize de nefsimizi törpülemeyi öğretsin diyorum.ne kendi kafama takıyorum nede onu kırıyorum.sende boşver arkadaşım takma kafana kayınvalidelerimizin bakışaçılarını değiştirmek çok zor.onları her açıdan memnun etmekte zor.en iyisi kafaya takmayıp önümüze bakmak...

Canım bu sekilde üzülmene çok üzüldüm :( seni çok iyi anlıyorum ama lütfen böyle saglıgını bozma. Sen orada sesini çıkarmamissin huzursuzluk olmasın diye orada inatlaşsan belki esinle aran bozulacaktı. Ama böyle yapmış ve taktirini almıştın bak esın yanında ve Eskişehir'e taşınmayı düşünüyor. Ya o senin yanında olmasaydı ve hep bu durumları yasamaya devam etseydin üstüne Üstluk esinle de aran açılacaktı canım. Oraya gidene kadar idare et canım. Esın yanında olmasa yorumum daha farklı olurdu.

Son düzenleme:
merhaba canım bende 9 aylık evliyim.Ve benim kayınvalidem de aynı.çok çok iyi bir insan ama renkli pardesü renkli çantaya çok kızar.sadece bana karşı değil görümceme de aynı şeyleri yapıyor.bende onun söylediklerini hiç takmıyorum.bir şey söyleyince anne napalım genciz nefsimiz var sen dua et allah bize de nefsimizi törpülemeyi öğretsin diyorum.ne kendi kafama takıyorum nede onu kırıyorum.sende boşver arkadaşım takma kafana kayınvalidelerimizin bakışaçılarını değiştirmek çok zor.onları her açıdan memnun etmekte zor.en iyisi kafaya takmayıp önümüze bakmak...

doğru diyosun canım..
benim kayınvalidem bu dediklerini herkese kabul ettirmiş o yüzden ben gözüne çok batıyorum..
takmamaya çalışıyorum..
Canım bu sekilde üzülmene çok üzüldüm :( seni çok iyi anlıyorum ama lütfen böyle saglıgını bozma. Sen orada sesini çıkarmamissin huzursuzluk olmasın diye orada inatlaşsan belki esinle aran bozulacaktı. Ama böyle yapmış ve taktirini almıştın bak esın yanında ve Eskişehir'e taşınmayı düşünüyor. Ya o senin yanında olmasaydı ve hep bu durumları yasamaya devam etseydin üstüne Üstluk esinle de aran açılacaktı canım. Oraya gidene kadar idare et canım. Esın yanında olmasa yorumum daha farklı olurdu.

evet ama benim huzurum bozuldu canım malesef..sabredicem birsüre.ama bi problem olurda eske gidemem diye ödüm kopuyor.

aynı evde yaşamıyoruz.
öyle yapsam ikiyüzlü gibi hissedicem kendimi.ayrıca ayıp utanılacak birşey yapmıyorum ben ozaman kabul etmiş gibi olmazmıyım sanki.başkalarını eleştirdiğinde kalabalık bir ortam oluyor ozaman fikir belirtsem toplumu biliyorsun gelin cadı derler.birde kayın validem hitabet yönü çok güçlü bir kadındır bütün sülaleye kızar onu giyme bun giy diye herkes ondan hafif korkar.yani otorite kurmayı çok seviyor bunuda dile getiriyor.sonra ama ben bunu allah için söylüyorum diyor.bgün görüşücez ben ona konuyu açmayı düşünüyorum.herkes düşüncesini savunmakta özgür.bir başkasının yanlış yaptığını düşünüyorsan onu başbaşayken uyarsan hem oda kırılmaz dicem.uyrarınca benide söylesin gelinimede söylüyorum onada kızıyorum desin içi rahat edicekse.

Ben bunları Allah için söylüyorum deyip,insanları eleştiriyor ve kalplerini kırıyor.Yaptığı günah değil miymiş?Bence bunu kayınvalidenize söyleyin.

Son düzenleme:

Benim kayıvalidemde tam tersidir:)Ben kahve tonlarını çok severim ve genelde kahve-bej tonlarında giyinirim.Kayınvalidem renkli giyinmemi ister.Bende kayınvalideme giderken renkli giyinirim,işe giderken kahve tonları:)

Ne is yapıyorsunuz canım esinle, orada da devam ettirebileceginiz bir isse gidersiniz canım inşallah canını sıkma.

Ben bunları Allah için söylüyorum deyip,insanları eleştiriyor ve kalplerini kırıyor.Bence bunu kayınvalidenize söyleyin.

eşime az önce anlattım herşeyi.halimden anladı o ısrar etti neyin var diye.çok ısrar edince söyledim çok şaşırdı.bana hak verdi.tabi bir tarafta annesi olduğu için orta yolu bulmaya çalıştı.oraya giderken etek giyiver dedi.eğer annem buna rağmen devam ederse eleştirmeye hemen bana söyliceksin dedi.bilmiyorum bu şekilde istemeyerek giyinmek nefsime çok ağır geliyor.inanın haftada 2 kere giderdim hallerini hatırlarını sormaya hemde vazife gibi değil içimden gelirdi.şimdi nasıl gidicem artık diye düşünüyorum içimden gelmicek artık oraya gitmek.sırf vzife olarak gidicem.ne alemi vardı güzel giden birşeyi bozmanın.rahat battı resmen..

Ne is yapıyorsunuz canım esinle, orada da devam ettirebileceginiz bir isse gidersiniz canım inşallah canını sıkma.

burda mobilya fabrikasında çalışıyor eşim.eskişehirde benim babamın çevresi çok geniş iş bulma konusunda sıkıntı çekmeyiz allahın izniyle.ama artık esk bile değil burası dışında her şehirde yaşarım.inanılmaz biryer.herkesi her şekilde eleştirebilme yeteneğine sahipler..
burada yaşardım ben ama uyum sağlıcam diye bir taraflarımı yırttım sonuçta gene eleştiriliyorum hiç değmezmiş gerçekten.kendimi bukadar hasta ettiğime değmezmiş.dua edin tez zamanda gidelim buradan hayırlısıyla :(

Back
X