• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gücümü kaybediyorm sanki...

arkadaşım o içindekini söylemiş dışarı atmış.
sende susma içindekini söyle aynı burada yazdığın gibi.
şimdi susarsan devamlı eleştirecek.
güzelce kırmadan anlat.
sakın taviz verme.
ben böyle yetiştim de.
onların jenerasyonu ile bizlerin jenerasyonu aynı mı? değil.
buda bir çeşit kuşak çatışması.
onun doğrusu ona senin doğrun sana.
ben pek sevmiyorum böyle herkesi herşeyi eleştiren insanları.
oturup milletin açığını mı düşünüyorlar.
kendini ifade edişini de çok kırıcı buldum.
o kırmızı çantalı kişinin yerinde olmak istemezdim.
kaynanan bilmiyor demekki insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş.
oda şimdi kınadıklarını yaşayacak.(yanlış anlama sakın senin giyiminle ilgili birşey demek istemiyorum burada.)

Son düzenleme:
bütün arkadaşlara katılıyorum,bundan sonra nasıl bir yol izlieyeceğine karar vermişsin umarım başarılı olacaksın:6:
yaa bnm de buna benzer bi derdim var,bana da bi el atın kızlar nolur:50: kayınvalidemi çok ama çok severim,sayarım..kendi annem gibidir sağolsun,allah ondan razı olsun..namazını kılar,
dilinden bismillah,dua eksik olmaz amaaa çok dedikodu yapıyo:( kaç defa uyardım,bu konula ilgili hadisler,ayetler söyledim,olaylar anlattım ama yok yok yemin ederim 5 dakka dikkat ediyo yine aynı:( sırf bu yüzden oturup bişeyler konuşmak istemiyorum:( artık uyarmıyorum valla o sölüyo ben yorum yapmıyorum,içimden la havle çekiyorum,tövbe istiğfar ediyorum,ama böyle de olmaz ki çok günah..bi ara bende alışıyodum,şeytan işte dürtüyo hemen durdurdum kendimi,alıştım artık ya hemen bi iş bulup kalkıyorum yanından ya da mebcur kalırsam yanında oturmaya tövbe istiğraf ediyorum içimden:50:

arkadaşım o içindekini söylemiş dışarı atmış.
sende susma içindekini söyle aynı burada yazdığın gibi.
şimdi susarsan devamlı eleştirecek.
güzelce kırmadan anlat.
sakın taviz verme.
ben böyle yetiştim de.
onların jenerasyonu ile bizlerin jenerasyonu aynı mı? değil.
buda bir çeşit kuşak çatışması.
onun doğrusu ona senin doğrun sana.
ben pek sevmiyorum böyle herkesi herşeyi eleştiren insanları.
oturup milletin açığını mı düşünüyorlar.
kendini ifade edişini de çok kırıcı buldum.
o kırmızı çantalı kişinin yerinde olmak istemezdim.
kaynanan bilmiyor demekki insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş.
oda şimdi kınadıklarını yaşayacak.(yanlış anlama sakın senin giyiminle ilgili birşey demek istemiyorum burada.)

evet konuşmayı düşünüyorum kırmadan.devamının geleceğinin farkındayım.bu söyledikleri içimde çok yer etti zaten.biliyorm cnm giyimime birşey demediğini :)
ben kendimden eminim zaten.onların çereside beni çok seviyor ayrıca kendimi övmek gibi oldu ama akrabaları tarafından hep övülüyorum.elimden gelenide yapıyorum ama bende insanım kendime göre bir yaşam tarzım var.burda çok güzel konuşuyorumda kayınvalidemede inş bukadar açıklayıcı ve kırmadan aktarabilirim hislerimi :)

bir kez daha anladım ve gördüm ki giyinmekle içerde taşınılan vicdanın, insanlığın alakası olmuyor.. dediğinize göre kayınvalideniz giydiği şeylerin rengine bile dikkat edebilecek kadar kapalı ve muhafazakar.. ama insanlar hakkında sürekli eleştiri yapmaktan çekinmeyen ve pavyon, hayat kadını gibi çirkin ifadeler kullanabilen biri..yüzlerine söyledim diye dedikodu yapmadığını düşünüyordur kesin ama yaptığı şey dedikodudan bile çirkin bence..bizler birbirimizin hatlarını da örtmekten sorumlu değil miyiz???

anladığım kadarıyla siz gayet iyi niyetli ve sakin yaklaşmışsınız.. bence de eşinize söylemeyin..kendiniz uyarın ve başkaları hakkında konuşmaması gerektiğini söylemeye çalışın..

bütün arkadaşlara katılıyorum,bundan sonra nasıl bir yol izlieyeceğine karar vermişsin umarım başarılı olacaksın:6:
yaa bnm de buna benzer bi derdim var,bana da bi el atın kızlar nolur:50: kayınvalidemi çok ama çok severim,sayarım..kendi annem gibidir sağolsun,allah ondan razı olsun..namazını kılar,
dilinden bismillah,dua eksik olmaz amaaa çok dedikodu yapıyo:( kaç defa uyardım,bu konula ilgili hadisler,ayetler söyledim,olaylar anlattım ama yok yok yemin ederim 5 dakka dikkat ediyo yine aynı:( sırf bu yüzden oturup bişeyler konuşmak istemiyorum:( artık uyarmıyorum valla o sölüyo ben yorum yapmıyorum,içimden la havle çekiyorum,tövbe istiğfar ediyorum,ama böyle de olmaz ki çok günah..bi ara bende alışıyodum,şeytan işte dürtüyo hemen durdurdum kendimi,alıştım artık ya hemen bi iş bulup kalkıyorum yanından ya da mebcur kalırsam yanında oturmaya tövbe istiğraf ediyorum içimden:50:

inşallah canım..
canım o durumu düzeltmek biraz zor.o yaştaki teyzelerimizin tek besin kaynağı dedikodu.benimde ananem öyle.annem kendi kızı olduğu halde uyarıyor bazen konşmasın diye küsüyor konuşmuyor ama nafile.alışmış artık onlar.öyle vakit geçiriyorlar.sen de izlediğin yolda devam et.gerçekten şeytan çok dürtüyor bu konularda devam et tövbe istiğfara :)

bir kez daha anladım ve gördüm ki giyinmekle içerde taşınılan vicdanın, insanlığın alakası olmuyor.. dediğinize göre kayınvalideniz giydiği şeylerin rengine bile dikkat edebilecek kadar kapalı ve muhafazakar.. ama insanlar hakkında sürekli eleştiri yapmaktan çekinmeyen ve pavyon, hayat kadını gibi çirkin ifadeler kullanabilen biri..yüzlerine söyledim diye dedikodu yapmadığını düşünüyordur kesin ama yaptığı şey dedikodudan bile çirkin bence..bizler birbirimizin hatlarını da örtmekten sorumlu değil miyiz???

anladığım kadarıyla siz gayet iyi niyetli ve sakin yaklaşmışsınız.. bence de eşinize söylemeyin..kendiniz uyarın ve başkaları hakkında konuşmaması gerektiğini söylemeye çalışın..

çok güzel söyledin bunuda söyliyim ben :) ''bizler birbirimizin hatalarını örtmekten sorumlu değilmiyiz''
çok teşekkür ediyorum hepinize gerçekten gece çok kötüydüm rahatladım sayenizde.içine atmak çok kötü böyle şeyleri

merhaba arkadaşlar..
ben 7 aylık evliyim.eskişehirliyim eşim sakarya adapazarlı.ben evlenince adapazarına yerleştim.eşimi çok seviyorum.onun için aşırı derecede bağlı olduğum ailemi bırakıp buralara kadar geldim.eşimin ailesi ilede aram çok iyi.bana hiç gelin muamelesi yapmadılar.evden birisi olarak gördüler.kayınvalidem çok hoşsohbet birisi.herhangi bir arkadaşımla konuşabileceğim herşeyi onunla konuşabiliyorum.
buraya kadar herşey çok güzel çok olumlu..
ama bir sorun var.bilmiyorum bu süreci her evli bayan yaşıyormu.ben son 1 2 aymı çok huzursuz geçiriyorum..
eskişehir ve adapazarı birbirinden çok farklı şehirler..
esk te çok çeşitli insanlar var.başta üniversite şehri.yani neredeyse yarısı yabancı.ama hiç bir ayrım söz konusu değildir.nasıl anlatsam mor saçlısı da var mavi saçlısıda ateistide var sosyalistide var inançlısıda var.dediğim gibi çok çeşitlilik var.ama insanlar birbirine karşı çok hoşgörülüdür ve kimse birbirini yadırgamaz ve yargılamaz..ben böyle bir ortamda büyüdüm.
adapazarındada çok çeşitlilik var ama buradaki çeşitlilik daha çok millet olarak.laz kürt çerkes boşnak macır vs.
ve inanılmaz bir ayrım inanılmaz bir ırkçılık inanılmaz bir eleştiri söz konusu.herkes kendi kültürünü yaşatmaya çalışıyor ve hep karşısındakini kınıyor.adetlerine çok bağlılar ve burada sonuna kadar yaşatmaya çalışıyorlar.
ben eşimin ailesine uyum sağladım.zaten herkesle kolay anlaşan uyum sağlayan buna rağmen dik durabilen bir yapım vardır.vardı yani:) eşimin ailesinin adetlerine ve hayatına uyumluluk gösterdim.onlar benden daha muhafazakar ama beni yadırgamıyorlardı en başta.bende zaten kapalı bir bayanım çok uç bir tip değilim onlara göre..
ama anlattığım gibi burada kendi gibi olmayan herkesi eleştirme hastalığı olduğu için kayınvalidemde kendi düşünce tarzına uymayan herşeyi eleştirir.ama herşeyi.beni bu zamana kadar hiç eleştirmemişti.ben o herşeyi eleştirdiği için çok dikkat ediyordum hareketlerime.başkalarını eleştiren benide eleştirir mutlaka diye.ve bu hyunu görmezden geliyordum çünkü gerçekten normalde çok iyi birisi.ama bende 1 2 aydır kendimi kasmaktan kendim gibi olamamaktan gerginlikler başladı.yani gerginliğimin sebebi sanırım bu.önceleri aile özlemim vardı.sonra sanki aileme birşey olacak her an onların ölüm haberini alacakmışım korkusu yaşamaya başladım.rüyamda 2 gün üst üste abimi görüyorum neden gördüm bu bi işaretmiydi acaba abime birşeymi olacak diye bütün gün kendimi kurabiliyorum mesela..bütün günümü mahediyorum bu düşünceyle.kayınvalidemle olduğum zamanlarda kendimi kasmaktan bitap düşüyorum.kendim gibi olamamaya başladım aile özlemi yeni hayatıma adapte olayımderken 1 2 aydır nefeslerim kesilmeye başladı.çok derin nefes alma ihtiyacı hissediyorum.bazen uykudan uyanıyorum nefesimin yetmediğini hissediyorum birdaha uyuyamıyorum.çok huzursuzum.bu durumumu bir hafta önce eşime açıkladım.beni anlayışla karşıladı.kimseyi memnun etmek zorunda değilsin ben senden çok memnunm zaten gerisini neden takıyorsun diye beni teselli etti ve rahatlattı.1 haftadır çok daha iyiydim.taki dün kayınvalideme gidene kadar.pembe renkte bir pardesü giymiştim.içeri girer girmez bakışı değişti ilk önce.sonra konu biryerlerden açıldı benim dar ve renkli pardesüler giymeme geldi.ben herkese kızıyordum yüzlerine söylüyordum şimdi bak onun gelini giyiyo diyecekler dedi şakacı bir dille.bende güldüm geçtim.yani geçmeye çalıştım.ama bombardıman bitmedi.haftaya bi akrabaya gidiyoruz sakın bu pardesüyü giyme ben onu hep eleştirirdim sen giyersen bana ne der sonra dedi.sonra eleştiriler devam etti.renkli çantalar takıyodu o ben ona kırmızı çanta aldı diye hayat kadını çantası bu dedim dalga geçtim şimdi onun gelini takıyo diyecekler dedi.yani bana kibarca gülerek şakayla karışık ayar verdi.eve giderken hadi giy geceliğini resmen gecelikle çıkıyosun şuan sokağa dedi.sakın kırılma ben herkese düşüncemi söylüyorum sanada söylerim söylemezsem samimiyet olmaz dedi.o söyledi rahatladı ama ben 2 gündür çok kötüyüm.elimden geldiğince uyum sağladım ben onlara neden o beni olduğum gibi kabullenemiyor.ki dediğim gibi bende kapalı bir bayanım çok büyük bir zıtlıklarımız yok.kaldıki olsa ne olacak insanım bende sonuçta.herkes kadar iyi herkes kadar kötü.dünden beri nefes alamama durumum şiddetli birşekilde başgösterdi.zaten bu şehri sevemedim bu olayda üstüne bne hiç iyi değilim.şu saate kadar uyuyamadım.kapıyı açıp temiz havayı solyorum ama yetmiyor.eşimede birşey söyleyemedim sonuçta onun annesi ve şikayet etmek istemiyorum.ama gücümü kaybediyorum.eski neşemi kaybediyorum.kendim olmaktan çıktım artık.bunun üstesinden nasıl gelebilirim kimseyi kırmadan kırılmadan..çok uzun yazdım biliyorum zahmet edip okursanız bana fikir verebilirmisinz?

canım yorumları okumadım ama yazdıklarına o kadar yakınım ki ben de nerdeyse eskişehirde büyüdüm eskişehire çok yakın bi yerde oturuoruz annemler de eskişehirli. Ben eskişehire gerçekten aşığım. insan ayrımı yok herkes kendini yaşıyo o şehirde. kimsenin kimseye höt dediği yok yani açıkcası. Rahatlığın yaşandığı yerler de böyle yerler oluyor gerçekten. 4 Sene de izmitte okumuş olan biri olarak diyebilirim ki izmitten nefret ettim. Yani millet üniversiteye geldim yeni yerler göreyim der ya ben yurdumdan dışarı çıkmadım. İnsanları ayrım yapmaları üniversite öğrencilerine kendi gibi olmayan bütün insanlara kötü gözle bakmaları yani bi sürü şey. Ben şehrin güzelliğini göremedim bundan dolayı. Ben şunu biliyorum bi insan neyle büyümüşse ona alışıyo yıllar geçse de ben uyum sağlayamadım. seni bilmiyorum ama imkanın varsa eskişehirde yaşa ya da eşin kabul etmedi diyelim istanbula git hayatını baştan nefes alınır bi hale getir derim.....

Canım bazı şeylere gülüp geçeceksin duymazdan geleceksin ama bu söylenenler geçilecek şeyler değil. Sıcağı sıcağına karşılık verilmesi, kırmadan üzmeden kendi seçimin olduğunun belirtilmesi gereken sözler. Kayınvalidem kırmızı çantama hayat kadını çantası benzetmesi yapsa kan beynime sıçrar, 1 ay küserim. Sen yine birşey dememişsin. Ama sana müdahale etme hakkı yok onların izin verme.

inşallah canım..
canım o durumu düzeltmek biraz zor.o yaştaki teyzelerimizin tek besin kaynağı dedikodu.benimde ananem öyle.annem kendi kızı olduğu halde uyarıyor bazen konşmasın diye küsüyor konuşmuyor ama nafile.alışmış artık onlar.öyle vakit geçiriyorlar.sen de izlediğin yolda devam et.gerçekten şeytan çok dürtüyor bu konularda devam et tövbe istiğfara :)

haklısın canım,eşime anlatıyorum bazen,o da senin dediğini diyo,çok kötü alışmış,yapacak bişey yok diyo:50:

canım yorumları okumadım ama yazdıklarına o kadar yakınım ki ben de nerdeyse eskişehirde büyüdüm eskişehire çok yakın bi yerde oturuoruz annemler de eskişehirli. Ben eskişehire gerçekten aşığım. insan ayrımı yok herkes kendini yaşıyo o şehirde. kimsenin kimseye höt dediği yok yani açıkcası. Rahatlığın yaşandığı yerler de böyle yerler oluyor gerçekten. 4 Sene de izmitte okumuş olan biri olarak diyebilirim ki izmitten nefret ettim. Yani millet üniversiteye geldim yeni yerler göreyim der ya ben yurdumdan dışarı çıkmadım. İnsanları ayrım yapmaları üniversite öğrencilerine kendi gibi olmayan bütün insanlara kötü gözle bakmaları yani bi sürü şey. Ben şehrin güzelliğini göremedim bundan dolayı. Ben şunu biliyorum bi insan neyle büyümüşse ona alışıyo yıllar geçse de ben uyum sağlayamadım. seni bilmiyorum ama imkanın varsa eskişehirde yaşa ya da eşin kabul etmedi diyelim istanbula git hayatını baştan nefes alınır bi hale getir derim.....

evt çok memleket ayrımını seven birisi olmasamda esk te gerçekten insan olman saygı görmen için yeterli.bu yüzden seviyorum esk'i.burada çok şaşırdım gerçekten.sokağa çıktığınızda kadın erkek herkesin göz tacizine baştan aşağı sizi süzmesine maruz kalıyorsunuz.birde gruplandırmışlar insanları.manavlar cimri boşnaklar çok gezer lazlar barbar olurmuş falanda falan.tanışınca hemen hangi millettensin diye sorarlar birde.ben dünya insanıyım hepimiz kardeşiz bu kavga neden :)
aslında eşim benden çok esk e taşınmak istiyor.burayı oda sevmiyor.bu yazda taşınmayı düşünüyorduk.ama kayınvalidem ve kayınpederimin arası iyi değil.eşim onları bu durumda bırakamayacağını söyledi şimdilik buradayız malesef :(

Canım bazı şeylere gülüp geçeceksin duymazdan geleceksin ama bu söylenenler geçilecek şeyler değil. Sıcağı sıcağına karşılık verilmesi, kırmadan üzmeden kendi seçimin olduğunun belirtilmesi gereken sözler. Kayınvalidem kırmızı çantama hayat kadını çantası benzetmesi yapsa kan beynime sıçrar, 1 ay küserim. Sen yine birşey dememişsin. Ama sana müdahale etme hakkı yok onların izin verme.

sıcağı sıcağına cvp versem belki tartışma ortamı olurdu.buda biraz benim yapıma uymuyor.ben çok dolduğumda tek bir cvp verip susmayı tercih edenlerdenim.dediğin gibi izin versem sanırım sonu gelmeyecek

evt çok memleket ayrımını seven birisi olmasamda esk te gerçekten insan olman saygı görmen için yeterli.bu yüzden seviyorum esk'i.burada çok şaşırdım gerçekten.sokağa çıktığınızda kadın erkek herkesin göz tacizine baştan aşağı sizi süzmesine maruz kalıyorsunuz.birde gruplandırmışlar insanları.manavlar cimri boşnaklar çok gezer lazlar barbar olurmuş falanda falan.tanışınca hemen hangi millettensin diye sorarlar birde.ben dünya insanıyım hepimiz kardeşiz bu kavga neden :)
aslında eşim benden çok esk e taşınmak istiyor.burayı oda sevmiyor.bu yazda taşınmayı düşünüyorduk.ama kayınvalidem ve kayınpederimin arası iyi değil.eşim onları bu durumda bırakamayacağını söyledi şimdilik buradayız malesef :(

canım kusura bakma da kaç yaşına gelmiş insanlar siz nasıl bi etkide bulunabilceksiniz ki? tabiki eşin gözü arkada kalmasın isticektir ama elinden gelen bişey olabilecek mi? bence bu işler uzattıkça hep bi engele takılıo erteleye erteleye bi bakmışınız 10 yıl geçmiş kendi annemlerden biliyorum bunu da.

bide ben şunu gördüm insanlar hangi bilinçle yetişmişse o bilinci kırmak imkansız cevap verseydin diyo arkadaşlar ama sen cevap versen renkli bişi giydiğinde o kadın seni gözleriyle taciz eder gene eder. bi yere gider arkandan laf eder gene eder yani. kafa bu değiştirmek imkansız. huzurunu bozucak illa yani.

canım kusura bakma da kaç yaşına gelmiş insanlar siz nasıl bi etkide bulunabilceksiniz ki? tabiki eşin gözü arkada kalmasın isticektir ama elinden gelen bişey olabilecek mi? bence bu işler uzattıkça hep bi engele takılıo erteleye erteleye bi bakmışınız 10 yıl geçmiş kendi annemlerden biliyorum bunu da.

bencede öyle olacak.bu sefer biz taşınmak istesek onlar alışıck gitmemize gönül koyacaklar.ama eşime kızamıyorum.aynı durumda bende olsam annemi babamı bırakamazdım.hayırlısı nediyim :(

çok güzel söyledin bunuda söyliyim ben :) ''bizler birbirimizin hatalarını örtmekten sorumlu değilmiyiz''
çok teşekkür ediyorum hepinize gerçekten gece çok kötüydüm rahatladım sayenizde.içine atmak çok kötü böyle şeyleri

evet kayınvalidene Efendimizin hadisini söyleyebilirsin Müslüman müslümanın ayıbını örter. Eğer dediğin gibi anlayışlı ve dinini bilen biriyse mesajı alıcaktır. :)

bide ben şunu gördüm insanlar hangi bilinçle yetişmişse o bilinci kırmak imkansız cevap verseydin diyo arkadaşlar ama sen cevap versen renkli bişi giydiğinde o kadın seni gözleriyle taciz eder gene eder. bi yere gider arkandan laf eder gene eder yani. kafa bu değiştirmek imkansız. huzurunu bozucak illa yani.

zaten biyere giderken hemen üzerime pardesümün içine bakıyor pantolon varmı diye.gerçekten bazen kendimi değersiz biri gibi hissediyorum.pantolon giydiysemde bütün gezme boyunca gözü hep bacaklarımda anlamam için yapıyor sanırım ama ben salağa yatıyorum.bakalım bu konuda ihtarı ne zaman alacağım :)

bencede öyle olacak.bu sefer biz taşınmak istesek onlar alışıck gitmemize gönül koyacaklar.ama eşime kızamıyorum.aynı durumda bende olsam annemi babamı bırakamazdım.hayırlısı nediyim :(

tabiki eşine kızma canım ama bi ikna etmeye uğraş derim kayınvalidenler kendileri için ne hayırlısıyla onu seçeklerdir aralarında halledeceklerdir elbet.. zaten eşinle mutlusun bundan sona daha mutlu olursun inşallah canım.

bana kalırsa kayınvalideniz işi biliyor şakayla karışık lafını söyleyenlerden ama bencede taviz vermeyin derim şayet sizden ve eşinizden daha iyi kimse kendini namusunu koruyamaz eğer eşiniz giyiminize karışmıyorsa ve giydiklerinizz eşinizi mahcup etmicek şekildeyse ki bence gayet yaşınıza uygun giyinmişsiniz kayınvalidenizin buna karışmaya hakkı olduğunu düşünmüyorum siz zaten herşeyi göze alıp gitmişsiniz ama bir yere kadar sizde aynı güler yüzlülükle ama oğlun çok beğeniyor deyin gülüp geçin ve giymeye devam edin sanmıyorum eşinize farklı anlatsın belki eşinize anlatırsada eşinize siz önceden çıtlatınki sizi savunabilsin

bana kalırsa kayınvalideniz işi biliyor şakayla karışık lafını söyleyenlerden ama bencede taviz vermeyin derim şayet sizden ve eşinizden daha iyi kimse kendini namusunu koruyamaz eğer eşiniz giyiminize karışmıyorsa ve giydiklerinizz eşinizi mahcup etmicek şekildeyse ki bence gayet yaşınıza uygun giyinmişsiniz kayınvalidenizin buna karışmaya hakkı olduğunu düşünmüyorum siz zaten herşeyi göze alıp gitmişsiniz ama bir yere kadar sizde aynı güler yüzlülükle ama oğlun çok beğeniyor deyin gülüp geçin ve giymeye devam edin sanmıyorum eşinize farklı anlatsın belki eşinize anlatırsada eşinize siz önceden çıtlatınki sizi savunabilsin

tabiki eşine kızma canım ama bi ikna etmeye uğraş derim kayınvalidenler kendileri için ne hayırlısıyla onu seçeklerdir aralarında halledeceklerdir elbet.. zaten eşinle mutlusun bundan sona daha mutlu olursun inşallah canım.

inşallah canım.tek tesellim eşimin anlayışlı olması.

aynen öyle.akrabalara kızıyor bile bazen onlarda ondan çekiniyor büyük gibi görüyor işte.olan bana oluyor bu durumda.eşime çıtlatıpçıtlatmamakta kararsızım daha ona karar veremedim.

Back