Gücüm tükendi artık, annem ve babam her şeye sessiz kalıyorlar

Tam olarak tüm suç sizin. Ergen yaşa yeni gelmiş, hırçın, kendini zaten her şeye ve herkese yabancı hisseden bir çocuğun sınıf arkadaşları ile dahi bire bir görüşecek bir durum olsa okula devam edemezdi zaten.
Üstelik bu görüşme talebiniz, ricalarınız, her şeye müdahale etmeniz muhtemel kendisini kötü hissettiriyor.
Bunun yanında o iki senelik açık ne özel dersle ne çalıştırmakla kapanır. O iki seneyi olduğu gibi okumalıydı şu an. Çocuğu ittire ittire olmaması gereken bir yere getirmişsiniz, hala eliniz üstünde. Bırakın kendi haline artık.

öğretmenler de öyle birbirini tutma vb davranışlar yok en azından benim okulumda hiç yok , dediğim gibi kolay kolay hicbir öğretmen bu şekilde davranmaz , bence konu sahibi de biraz agresif ve bu tarzı karşı tarafa negatiflik olarak yansıyor ...
Öğretmenlerde birbirini tutma gibi davranışlar olmasaydı zaten Fenci ile tartışmama Türkçeci karışmazdı, annemi çağıran Fenci, yani benim tartıştığım kadın değil, Türkçeci. :KK70: şimdi şöyle bir mesele var, bırakın öğretmenleri, insanlarda genel olarak birbirini tutma gibi davranışlar var ve öğretmenler de insan. Genel olarak herkes, sürü psikolojisi içinde. Buradaki mevzu, benim değinmek istediğim mesele öğretmenlik değil, ben insanlara yüreğiyle bakarım. Öğretmen, hâkim, avukat diye isimlerinin önüne gelen terimlere ilgim yok. O yüzden ben de aynı Türkçecinin bana söylediği gibi "önemli olan yüksek puan yapmak değil, haddini bilmek" diyorum, çünkü o Türkçeci, bana haddimi bilmemi söylüyor ama ben özür dilememe rağmen laf sokma çabasında hâlâ. Yani ben haddimi bileceğim fakat kendisi bilmeyecek. Ben orada Fenci'ye de, Türkçeci'ye de hiç agresif bir tavır sergilediğimi düşünmüyorum, sergilemedim de. O yüzden suçu bana atmayınız lütfen, ama not dilenmem yanlıştı tabi, zaten bunu ben de biliyorum fakat ben orada hocadan ayriyeten kardeşimin o dersinin çok zayıf olduğunu ve bi tık daha öğretme açısından yardımcı olmasını da rica ettim, ona da "ben özel olarak ilgilenmek zorunda değilim" diyor. Herkes böyle "ben onu yapmak zorunda değilim" derse o zaman bu dünya tabii ki yaşanmaz bir yer alır. Sen yazmazsan, biz yanmazsak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa? Ve bu hoca, annemle babam kardeşimin durumunu konuşmaya gittiğinde "işim var" deyip gitmiş bi hoca. Türkçeciyi söylemiyorum bile. Asıl agresif olan o. Yüzüne yansımış nursuzluğu, hadi Fenci dediğim kadın ona göre biraz daha sessiz, sakin bi kadındı. O Türkçeci'nin orada öğretmen olduğu sisteme de ben kızıyorum, o kadını almamalılardı öğretmen olarak. Ben öğretmenlere(bazılarına) çok şey borçluyum kendim adına, özellikle kendi Edebiyatçıma fakat öğretmen olmayan öğretmenler, bunun dışında. Yani öğretmenlik mesleğine karşı bi tavrım yok, tavrım öğretmen kimliği tenzih edilerek insanların kişiliklerine karşı

Öncelikle geçmiş olsun, hastalığından bahsetmemişsiniz kardeşinizin özel çocuk ise kendisine uygun bir okula yönlendirme yapmanız en doğrusu olabilir. Diğer konu ise siz rica etmişsiniz öğretmen kabul etmemiş ve konu kapanmış. İki tarafın da geçerli sebepleri var. Üslup olarak kırıcı olduysa öğretmen üzülmeniz normal evet ama büyütmeyin. Annenize fikirlerinizi anlatın, kardeşiniz için endişe duyduğunuzu paylaşın ve görevinizi yerine getirin. Ardından her şey düzelecektir. Hastalıkla başa çıkmak için ise (grip, covid vs gibi) rahatsızlığından dolayı tek oturum isteyebilirsiniz fakat bu da kardeşinizin sosyalleşmesini engelleyecektir. Annenizle konuşun o da öğretmenlerle konuşsun. Öğretmenlerimiz anlayışlıdır. Muhakkak bir çözüm bulunur.

En azından 60 yapın dediğiniz not 3 kardeşiniz ise 20 almış arada uçurum var. Ögretmen kabul etmemekte çok haklı 45 deseydiniz belki ederdi ama uçurum olan arayı kapatmak şu an 8. Sinıfa giden herkese haksızlık olur sadece o sınıftakilere değil. Ayrıca bu durumu bir veli duysa öğretmenin meslek hayatıyla ilgili sorunlar çıkarır. Normalde öğretmenler notları yuvarlıyor özellikle konu sağlıksa ama sizin istediğiniz şey çok fazla

Allah kardeşine de yardım etsin kız beni rezil ettin demiş hala yok rehberlikçiyi de bulamadım, yok sınıf arkadaşları ile konuştum yok hasta kız ile konuşayım. İnsanlar senin yardımını istediğinde tamam anlarım, yardıma ihtiyaçları olunca yardım etmeyi de anlarım ama kız sana rezil ediyorsun demiş daha ne desin? Bırak bir sal etraftakileri. Kardeşine ders çalıştır ne bileyim hastalığına destek ol ama başka insanları da kardeşini de darlama. Ayrıca vallahi kötü niyetli demiyorum ama bir psikoloğa git bence. Sana da iyi gelir. Sonuçta hepimiz takıntılı olabiliriz bunu aşmak için destek al.

Allah kardeşine de yardım etsin kız beni rezil ettin demiş hala yok rehberlikçiyi de bulamadım, yok sınıf arkadaşları ile konuştum yok hasta kız ile konuşayım. İnsanlar senin yardımını istediğinde tamam anlarım, yardıma ihtiyaçları olunca yardım etmeyi de anlarım ama kız sana rezil ediyorsun demiş daha ne desin? Bırak bir sal etraftakileri. Kardeşine ders çalıştır ne bileyim hastalığına destek ol ama başka insanları da kardeşini de darlama. Ayrıca vallahi kötü niyetli demiyorum ama bir psikoloğa git bence. Sana da iyi gelir. Sonuçta hepimiz takıntılı olabiliriz bunu aşmak için destek al.
"Allah kardeşine de yardım etsin" demeniz çok koydu... Destek alıyorum zaten bu arada. Destek aldığım kişi de benim yapımın takıntılı olduğunu, bu şekilde insanların 4 çeşide ayrıldığını söyledi. Ve bunlardan biri de takıntılı olan insanlar. Sadece takıntımı başka bir şeye yönlendirebilirim, o kadar. Çözüm buymuş. Takıntılı olmak, benim aşabileceğim bir problem değil, yapım. İnatçıyım, bunun yer yer zararlarını çok gördüm ama faydalarını da çok gördüm

"Allah kardeşine de yardım etsin" demeniz çok koydu... Destek alıyorum zaten bu arada. Destek aldığım kişi de benim yapımın takıntılı olduğunu, bu şekilde insanların 4 çeşide ayrıldığını söyledi. Ve bunlardan biri de takıntılı olan insanlar. Sadece takıntımı başka bir şeye yönlendirebilirim, o kadar. Çözüm buymuş. Takıntılı olmak, benim aşabileceğim bir problem değil, yapım. İnatçıyım, bunun yer yer zararlarını çok gördüm ama faydalarını da çok gördüm
Psikolojik destek almalısınız bu inat normal bir inat değil, iknada olmuyosunuz insanlar size anlatmaya çalısmış ama yok. Neden ısrarla kardesinizin hastaligini söylemiyorsunuz konunun ana noktasi hastalık sebebi ile olanlar değil mi

Psikolojik destek almalısınız bu inat normal bir inat değil, iknada olmuyosunuz insanlar size anlatmaya çalısmış ama yok. Neden ısrarla kardesinizin hastaligini söylemiyorsunuz konunun ana noktasi hastalık sebebi ile olanlar değil mi
İkna tabii ki oldum, ikna olmamak için direnseydim, buraya gelip konu bile açmaz, direk kardeşimin yanında oturan kızın ailesini bulur, konuşurdum. Şu an, buraya konu açtığım için ve herkesten yabancı, dışarıdan bakan birisi olarak tavsiye aldığım için bunu yapmayacağım, yani kardeşimin okuluna gitmeyeceğim. Destek aldığımı da söylemiştim zaten. Kardeşimin hastalığını paylaşmak istemiyorum, sadece hasta olduğunu belirtmek istedim, zaten kardeşimin hastalığını paylaşma gibi bir niyetim olsaydı direk konuyu açarken bahsederdim

Evet, hoca da suç olduğunu söyledi zaten notu yükseltmenin. O konuda haklı olduğunu biliyorum. Başkalarının hastalığı konusunda yani çocuklar hastayken, korona, gripken okula yollanmalı ki, herkes bulaşsın, öyle mi?
Ayy gervek
Hayır, sadece kardeşimin yanında oturan kızın ailesiyle görüşmeyi düşünüyordum veya veli toplantısında tüm sınıfa direk söylemeyi düşünüyordum. Evet, doktorlar kardeşimin okula gitmesine olur verdiler fakat doktorlar da bi şey yapamıyo

İkna tabii ki oldum, ikna olmamak için direnseydim, buraya gelip konu bile açmaz, direk kardeşimin yanında oturan kızın ailesini bulur, konuşurdum. Şu an, buraya konu açtığım için ve herkesten yabancı, dışarıdan bakan birisi olarak tavsiye aldığım için bunu yapmayacağım, yani kardeşimin okuluna gitmeyeceğim. Destek aldığımı da söylemiştim zaten. Kardeşimin hastalığını paylaşmak istemiyorum, sadece hasta olduğunu belirtmek istedim, zaten kardeşimin hastalığını paylaşma gibi bir niyetim olsaydı direk konuyu açarken bahsederdim
Ya sunkardesinin yaninda oturan kizin ailesine gitsen ne diyecektim gercekten cok merak ediyorum ?
Kardesinin akli yokmu biri yaninda oksurunce yerini degistiremiyor mu ?

Ya sunkardesinin yaninda oturan kizin ailesine gitsen ne diyecektim gercekten cok merak ediyorum ?
Kardesinin akli yokmu biri yaninda oksurunce yerini degistiremiyor mu ?
En baştan konuda yazmıştım değil mi, kardeşim hakkında kötü yorum yapmayın diye. Kardeşimin tabii ki aklı var ve senin nokta kadar bile kalmamış aklından bin kat daha fazla hem de. Aptal aptal yorum yapma o yüzden o küçücük aklınla. Ayrıca okumayı öğren

İnsanlar 4e ayrılır bunlardan biri de takıntılı olanlardır diye bir açıklama yapıldıysa size, destek almak için başka birine yani bir uzmana başvurun. Yapınız takıntılı olabilir evet insanın yapısı kolay kolay değişmez ama en azından bir nebze uyum sağlamayı veya bununla baş etme yollarını öğrenirsiniz falan. Sizin bu konudaki sorununuz takıntı değil, sınırlar. Başkalarının sınırlarına saygı duymuyorsunuz. Konuda bahsettiğiniz herkesin bir şekilde sınırlarını ihlal etmişsiniz. Takıntı ayrı sınır tanımamak ayrı. Kardeşinizin notlarına taktıysanız oturup bütün gün bunu düşünebilirsiniz ama gidip sizden istenmediği halde kimseyle konuşamazsınız.
İyi şeyler yapmaya çalışırken kardeşinizi travmatize ediyorsunuz umarım bunun farkına varırsınız. Notlarından önce kardeşinize duygusal olarak destek olsanız ve sosyalleşmesine yardımcı olsanız okulda arkadaşları oldukça büyük ihtimalle dersleri de iyiye gidecek. Çocuk tekrar uyum sağlamakta zorlanıyor belli ki, ait hissedemiyor olabilir o kadar aradan sonra ve genelde herhangi bir hastalığı veya başka bir dezavantajı olan çocuklar ne yazık ki dışlanıyor, zorbalığa uğruyor. Kardeşiniz bunları yaşıyor olabilir üstelik ergenlikte ne kadar zorlanıyor kim bilir ama siz not diye tutturmuşsunuz. Hem çocuğun sosyal ilişkilerine zarar veriyorsunuz hem de onun başarısızlığına tahammül edemeyerek çocuğun üzerinde not baskısı yaratıyorsunuz. Şöyle diyemiyor musunuz evet 20 çok düşük bir not ama bu sınavlar senin değerini ölçemez notlarını yükseltmek istersen sana yardımcı olmak için şunları şunları yapabilirim.
Biraz empati ve sınırlara uymayı öğrenmelisiniz. Okul hayatına, notlarına bu kadar karışmanız normal değil ebeveynleri olan bir çocuğun. Sanırım üniversite sınavı travmasını hala atlatamamışsınız onu yansıtıyorsunuz kardeşinize 😅 Karışmayın bu kadar. Kardeşinizin neler hissettiğini tahmin edebiliyorum diğerlerinden bir şekilde farklı olmak dayanılmaz geliyor o yaşlarda. Umarım siz de böyle davranarak daha da zorlaştırmaya devam etmezsiniz.

Notunu yükseltseydi diploma puanıyla belki iyi bir anadolu lisesine gidebilirdi diye düşünmüştüm, o boşluğu konusunda yardımcı olacağım Allah'ın izniyle ama iyi bi lisede okusun ki, sosyal anlamda sıkıntı çekmesin diye düşünmüştüm, çünkü sosyal anlamda yaşıtlarına göre baya geride ve hiçbir şekilde arkadaş edinmek istemiyor, kimseyle konuşmuyor
oha bir de iyi bir Anadolu Lisesi hayaliniz..Orada da kavga çıkaracaksınız yazık değil mi gece gündüz emek verip o notları alan başka biri sizin bencilliğiniz yüzünden o Anadolu Lisesi'ne giremeyecek

Kardeşinizin hasta olduğu seneleri sınıf tekrarı yapmasını sağlayabilirdiniz. Ya da madem rapor vardı evde eğitim talep edebilirsiniz. Böylece eksiği kalmazdı. Neden yapmadınız?

6 ve 7yi okumayan çocuk 8de nasıl başarılı olsun zaten. Ayrıca notu 60 yapsa iyi bir Anadolu lisesine gidebilirdi demişsiniz. Bu temelsizlikle lisede çok daha kötü yere çakılırdı kardeşiniz. Bahsettiğiniz 2 hatta 8.sınıfla 3 seneyi yazın 3 ayda telafi edemezsiniz.

Ayrıca yazılı kağıdı resmi bir evraktır onun puanımı değiştiremez öğretmen. Çok istese ayrı ve daha kolay bi sınav yapabilirdi (ama kaynaştırma olmayan çocuğa da bunu yapmak zorunda değil) ya da ders içi notlarla desteklerdi.

Sene başında şube öğretmen kurulu toplantıları yapılır. Bu toplantılarda durumu özel olan çocuklar da ele alınır. Kardeşinizin sınıf öğretmeni ve okul idaresi gerekli görmemiş ki öğretmenleri bilgilendirmemiş demek.

Hastalık için çok üzüldüm geçmiş olsun ama dünya kimsenin etrafında dönmüyor.kardesinizin özel durum varsa buna göre tedbir alması gereken aileniz.eger derslerinde eksiği varsa özel ders aldirabilirdiniz.ogretmen kabul etmediği ve haklı olduğu halde ısrar edip onu yormanin anlamı yoktu.Ayrica etrafımızda çok sayıda virüs var.kardesinizib kendini korumak için maske dezenfektan vb şeylerle kendini koruması gerekir.Kimse sizin özel durumunuza göre yeni kurallar veya yasal olmayan şeyler yapamaz .

Kızın ailesiyle konuşman yada kızla konuşman doğru değil işte. Çünkü hastalik her yerde olabilir öksürme durumu olmasa bile kuluçka evresinde olan hastalıklar verilen nefes ile damlacık yoluyla bulas olur. Eğer kardesinin rahatsizligi bagisiklik dusurucu bir durumsa maske takmasi gerek.Bol bol el yikamasi dezenfektan kullanmasi gerek eger bunlari yapmiyosa hasta biriyle oturmus oturmamis cok fark etmez okul gibi bir ortamda. Örnegin yanina hasta biri oturmaz ama hasta birinin tuttugu kapi kolundan mikrop kapabilir bu yüzden kardesine bunu anlatip kendi bireysel önlemini almasini saglaman gerek. Bu sekilde özguveni zedelenir bu kadar müdahil olmayin zaten size karismayin demis muhtemelen bu tavrinizdan utaniyor.

6 ve 7.sınıfları hiç okumadı mı kardeşiniz. Evet lgs de 8.sınıf konularından sorumlular ama 6 ve 7 de konuların temelleri anlatılıyor. Her neyse siz ve okul bunu düşünmüştür elbet.

Ancak şunu söyleyim bir öğrenci 20 aldıysa kağıt boştur hiç değilse puan vereyim demiştir. O çocuk 60 olsa ne 100 olsa ne. Velilerin bazıları zannediyor ki çocuklar düşük alınca öğretmenler "oh ne iyi yaptık" diyorlar. Mesela size şunu soracağım iyi bir üniversitedeki dediniz kardeşinizi alıp düzenli bir şekilde ders anlattınız mı yada özel ders almasını sağladınız mı açığı kapatması için?

Ki bakın anne babanız var. Kardeşiniz sahipsiz değil. Siz sadece ona bir abla olarak nasıl yardımcı olurum diye düşünün. Dışarıdaki işlerinde ve öğretmenleriyle ebeveyniniz muhatap olsun.

Hastalık konusunda da yine aynı şekilde aileniz uygun tavrı sergileyecektir.

Nasıl bir tolerans? Üslup açısından normaldim, çünkü karşımdaki kişi, hayatımda en değer verdiğim insanın öğretmeni, elbette ki bu yüzden ve ikna etmek için çok kibâr konuştum, kadın notu 60 yapamayacağını söyledi ve ben ısrarcı oldum sadece. Sonrasında diğer kadın da tartışmamızı duymuş, sinirlenip annemi çağırmış, neden şaşırdınız, anlamadım
20 ders notunu nasıl 60'a çıkarsın?
Sınavlardan 50 alıp sözlüsüyle 60 puana çıkan öğrenciye haksızlık değil mi?
Öğretmenler zaten hastalık durumuna belli hoşgörü gösterirler.
Siz demekki çok ısrarcı oldunuz ve iş tartışmaya dönmüş.
Ayrıca
Kardeşiniz böyle bir şey istememiş, annen baban sen git konuş dememiş
Niye böyle bir konuşma yapma gereği duydun?

oha bir de iyi bir Anadolu Lisesi hayaliniz..Orada da kavga çıkaracaksınız yazık değil mi gece gündüz emek verip o notları alan başka biri sizin bencilliğiniz yüzünden o Anadolu Lisesi'ne giremeyecek
Orada da kavga çıkaracağım. Şimdi bir şeyler derdim de, ban yemek istemiyorum. Yani öyle bi yazıyorsunuz ki, adam öldürmüş gibi hissediyorum kendimi. Kimsenin Anadolu Lisesi'ne giremeyeceği bir durum yok, eğer benim kardeşim girmiş olsaydı. Benim kardeşime yazık değil mi? Biz de insanız, en az diğer insanlar kadar değerimiz var. Başka yapılan haksızlıklara karşı hiç sesiniz çıkmamış, benim kardeşim mi battı size? Yemin ederim, çok fazla sınırlarınızı zorluyorsunuz, gerçekten damarıma basıp ban yemem için yapıyosunuz muhtemelen bunu ama ben bu oyununuza gelmeyeceğim. Haddinizi bilin artık.

Kardeşinizin hasta olduğu seneleri sınıf tekrarı yapmasını sağlayabilirdiniz. Ya da madem rapor vardı evde eğitim talep edebilirsiniz. Böylece eksiği kalmazdı. Neden yapmadınız?

6 ve 7yi okumayan çocuk 8de nasıl başarılı olsun zaten. Ayrıca notu 60 yapsa iyi bir Anadolu lisesine gidebilirdi demişsiniz. Bu temelsizlikle lisede çok daha kötü yere çakılırdı kardeşiniz. Bahsettiğiniz 2 hatta 8.sınıfla 3 seneyi yazın 3 ayda telafi edemezsiniz.

Ayrıca yazılı kağıdı resmi bir evraktır onun puanımı değiştiremez öğretmen. Çok istese ayrı ve daha kolay bi sınav yapabilirdi (ama kaynaştırma olmayan çocuğa da bunu yapmak zorunda değil) ya da ders içi notlarla desteklerdi.

Sene başında şube öğretmen kurulu toplantıları yapılır. Bu toplantılarda durumu özel olan çocuklar da ele alınır. Kardeşinizin sınıf öğretmeni ve okul idaresi gerekli görmemiş ki öğretmenleri bilgilendirmemiş demek.
Yaptım, nereden biliyorsunuz yapmadığımı? Evet, değiştirebilirdi aslında ama işte, inisiyatifini kullanmadı. Okullar ne kadar ilgileniyo ki zaten bizim memlekette, bilgilendirme yapsın

X