Güçlü Anneler & Güçlü Bebekler 🥰

Bende dün içtim yine.
Gece full emdi. Beşiğe koyuyorum gözler açılıyor deli olacağım. En sonunda eşim almış tentene temasla uyutmuş sağolsun. Sabah yine meme krizi. Diyorum arada emzik versemmi de bende rahat etsemmi ama bilemedim onu. Şimdi bizi yataktan kaldırttı koccaman dubble yatağa koydum uyudu sıpa 😜😜😜😜
Bizim de gün boyu çok zor geçti halimiz kalmadi annemle gozunden uyku akıyor ama yok uyuyamiyor bir türlü sadece meme de.Yerine birakinca uyanıyor ağlıyor.sabah 7 de uyandı daha şimdi 5 dk oldu yatali bebeksin sen yA nasıl dayanıyordu uykusuz.Ben emzik de veriyorum ama canı isterse Paşa'nın istemeSe asla tutmuyor.Seviyoruk.ben emzik emen bebekleri🥰 çok hoşuma gidiyor bazen kurtarıcı oluyor

Kizlar nasılsınız benim kuzular hala kuvezde 10 gun oldu 10 15 güne taburcu olurlar inşallah 🤗sabırsızlıkla bekliyorum o günü size sormak istediğim sütunuz be zaman geldibenim 3.gun gelmeye başladı 1 cay kaşığı kadar yavas yavas arttı şimdi gün de 50 60 ml anca çıkıyor merak ettiğim zamanla artar mj düzelir mi yoksa her bebeğe 1 öğün bile çıkmayacak mi göğüslerim aşırı şiş dokunamiyorum bile hertarafı çatladı pompayla sagarken aglayasim geliyor acidan ne zaman düzelir bi fikriniz var mı bu arada daha bebekler eve gelmeden hic boş vakit bulamıyorum gelince sanırım telefonu elime alacak zaman bulamayacam
Düzenli olarak sağım yalan lazım 3 saatte bir göğüslerin sertse süt vardır tam boşalmadigi için ağrı yapar
Süt gelse de gelmese de sağım.yap damarlar genişledikçe sütun artar merak etme
meme ucu içinde krem kullan ki meleklerin gelene kadar iyileşsin

Kızlar bende size bir şey soracağım.cuma günü Doğum yaptım,sütüm biraz geldi şükür,benim problemim göğüsümü tamamen veremiyorum ağzına,bunun için bir yöntem var mı, ucunu çekiyor ama çok güçsüz,ilk zamanlar güçsüz mü çekiyor yoksa ben veremediğim için mi tam anlayamadım.
Gözün aydın sağlıkla büyüsün kuzu 🥰 evet ilk zamanlar güçsüz oluyorlar çabuk yoruluyorlar ama seninde göğüs ucunu tamamen vermen gerekiyor ben sıkıntı yaşamadım arada ucunu alıyordu ama sonra tam kavriyordu inşallah seninde çabucak alışır

Kızlar bende size bir şey soracağım.cuma günü Doğum yaptım,sütüm biraz geldi şükür,benim problemim göğüsümü tamamen veremiyorum ağzına,bunun için bir yöntem var mı, ucunu çekiyor ama çok güçsüz,ilk zamanlar güçsüz mü çekiyor yoksa ben veremediğim için mi tam anlayamadım.
Gözün aydın canım sağlıkla büyüsün inşallah ❤
Ilk zamanlar evet güçsüz oluyor tam kavrayamiyor ama zamanla düzeliyor

Sağlıcakla büyüsün kuzucuk 🥰Benim ki de öyleydi ağzını tam açmadığı için hep ucundan tuttu emdi sonrası çok yara oldu ağlaya ağlaya emzirdim.Agzini açsın diye ağlamasını bekliyordum bagirdigin da komple ağzına veriyordum ki hem canım çok acımadı hem de süt daha iyi gitsin diye.Sadece ucunu emerse yara olur hem de süt güzel gitmedigi için emmez
Büyüdükçe emmesi kuvvetlenir.Meme ucunu üst dudaktan alt dudağa doğru kaydır.Dudagin yanlarına degdir ağzını iyice acmais i sağla.Memeni de kahverengi kısmın hemen usttunden makas gibi sık yatay şekilde ağzına şok sonra düzelt
umarım başarılı olursun.

Kizlar nasılsınız benim kuzular hala kuvezde 10 gun oldu 10 15 güne taburcu olurlar inşallah 🤗sabırsızlıkla bekliyorum o günü size sormak istediğim sütunuz be zaman geldibenim 3.gun gelmeye başladı 1 cay kaşığı kadar yavas yavas arttı şimdi gün de 50 60 ml anca çıkıyor merak ettiğim zamanla artar mj düzelir mi yoksa her bebeğe 1 öğün bile çıkmayacak mi göğüslerim aşırı şiş dokunamiyorum bile hertarafı çatladı pompayla sagarken aglayasim geliyor acidan ne zaman düzelir bi fikriniz var mı bu arada daha bebekler eve gelmeden hic boş vakit bulamıyorum gelince sanırım telefonu elime alacak zaman bulamayacam
Sağlıkla kavuşun inşallah canım sütün yavaş yavaş artacaktır. Sütü en çok etkileyen şey stres. Sen stresten uzak durmaya çalış onlara çok iyi bakıyorlar annesi az kalmış kavuşmaya
Sağım yaparken önce şu lansholin krem varya onu sürüp sonra sağım yapıyordum ben yine acıyor ama o krem iyi geliyor
Bide o kadar şiştiyse canım direkt çektirme önce sıcak bir duşa gir. Göğüslerine iyice sıcak su tut yumuşasın damarlar açılsın ondan sonra gel o kremi sür sağıma başla. Gün aşırı duş al iyi geliyor damalarları açıyor. Beslenmene de dikkat et bol su iç komposto falan yaptır kendine dut kompostosu çok iyi bak süte

Valla gerektiği zaman bende çok güzel kıyıyorum🤣🤣 zaten kendimi iyi hissedersem bakıyorum ama ben uykusuzsam gün içinde yorulduysam gece belli bir saate kadar kıyıyorum işede mecbur 2 3 saatlik uyku ile gidiyor. Allah razı olsun ben demeden zaten kendisi ilgileniyor sadece alt degistiremiyor 😂😂
Benim de eşim gece akşam hep benimle ayakta. Bizim mecbur tabi 2 tane olunca. Ben emziriyorum emzirdiğimi veriyorum o mama veriyor.
Aynen benimki de sadece alt değiştirme yapmıyor.
Buraya bile ne zamandır giremiyorum.
Allaha çok şükür bize 2 tane sağlıklı güzeller güzeli evlatlar nasip etti. 🙏
Ama elimle ben iyi değiliz. Bitik haldeyiz.
Kayınvalidem sabah 11 de gelip akşam 18 de gidiyor. Hiç yeterli olmuyor. Ama dicek birşey de yok napalım evlatlarımız bize emanet..

Canım benim öncelikle gözünüz aydın olsun. Allah analı babalı büyütsün inşallah.
Ben çok giremiyorum. Yada girip okuyorum yazamıyorum.
Çok az kalmış evlatlarına kavuşmana..
Ben 35+1 de doğum yaptım. Sütüm hemen o gün geldi. Ben elektirikli pompa aldım. Ama sağma ya zamanım yok ☺️ bir seferde tek göğisten 30 ml geliyor benim. Çok bekleyemiyorum ama 5 dakika falan anca sağabiliyorum.
Kendime enerji depola bol bol.. Çok çok güzel bir duygu ama çok çok zor. Allah yardımcımız olsun.
Bir ikiz annesi olarak sormak istediğin birşey olursa yardımcı olurum

Minnak embriyolarımız artık kucağımızda...
Kokularını doya doya içimize çekiyoruz...
Bugün banyosunu yaptırdım..
Masaj yaparken konuştum kızımla...
Sen minnacık bi embriyo idin...
Bana geldin.. Biz olduk kızım dedim..
İçimde neler yaşadık..
Ne badireler ne hikayeler atlattık...
Mucizemsin benim sen dedim...
Bı gülümseme...
Çekilen herşeye değer 🧿

Ara ara bakışıyoruz... O transfer, sonraki bekleme, pozitif haberi alma, kanamalar, riskler .... Hepsi gözümün önünden geçiyor.... Gerçekten İnci'mi Doğurmuşum..

Kıymetlilerimiz...

Ayaklarına Taş Değmesin 🧿
Canım benim artık ben bende değilim sana hayırlı olsun dedim mi onu bile bilmiyorum.
Evladını sağ salim kucağına aldın çok şükür 🙏 Allah size bağışlasın🙏
Benimde aklıma film şeridi gibi geliyor.
Biz burada neler konuştuk ya pozitifi gördük beta artışı oldu tutundu dedik ilk 3 ay dedik sonra cinsiyet dedik sonra hazırlık dedik. Allahım yazarken bile ürperiyorum. Kimse anlayamaz bizi.. Neler yaşadık. Hem fiziksel hem ruhen nasıl yorulduk. Her gece ettiğimiz duamız kabul oldu. Allahım öyle büyük ki.. 🙏
Emekle sevgiyle diledik evlatlarımızı. Öyle de büyüteceğiz inşallah.. Her anımız bir mücadele idi.. Mücadelemiz mükemmel bitti.. 🧿

Tureed Tureed ses ver 😅 neler oluyor orada. Nasıl gidiyor, 😅
Geçen zar zor yazdım yolladım sandım mesaj gitmemiş 😌ahh kuzum çok zorlu günler di geldik eve o gün ev sıcaktı ailedekilr geldi yinede kalabalık oldu e az cam açıp klima felan calismadi o akşam cocum hiç uyumadı tüm gece ayaktydik emdi kalktı geri neyse ertesi günde öğlen öyleydi anlamadım sıcak ama kondurmadim sonra bı baktım ateş bı gittik hastaneye 40 ateş 🥺Allah'ım kimseye yaşatmasın çocuk doktoru yoktu neyse yoğun bakıma aldılar mudale için 30 günden kuxuk oldugu için yatış yaptilar bide eve gidebilirsiniz dediler enfeksiyon kaynaklı felan olabilir dediler çok kötüydü napcagimi bilemedim kuvez de gördüm aklım cikcakti neyse tam kan sayımı yaptılar bişe çıkmadı şükür benle birlikte odaya yatış yapildi serum bağladılar bide pazartesi yi beklicez kültür sonucu için dediler hayatımin en zor günleriydi bu arada ateş düştü ama önlem amaçlı yenidoğan olduğu için daha titiz dabraniolar neyse hala cikarmicaklardj ben eve gidicem dedim antibiyotik istemiorum dedim ozaman imza at öle taburcu ol dediler öle yaotim neyse eve geldik iyileşti bebeim ama bu seferde öğlen emdi güzel sutumde artmış bu seferde uyanmio 🥺🥺çok korktum doğum Hastanesi'ne gittim o uzak die gitmedim ilk keşke gitsemisim su kaybı olmuş sıcak die herşey güzel mama verme sadece klima hiç kapatmkscaz bebeimin keyfi yerinde 🥺🥺ama ben çok korktum herşey ticarethane olmuş o an naocaigmi bilemedim para için daha dört gün yatircaklardi olay çıkartmasam

Neyse çok uzun oldu kuzum ama onun dışında düzenimiz buhun oturdu uyuması yemesi keyfi yerinde şükür benim ağrım var ama unuttum üç gün 5 saat uyumuşum dur 🤭🤭

Canım benim artık ben bende değilim sana hayırlı olsun dedim mi onu bile bilmiyorum.
Evladını sağ salim kucağına aldın çok şükür 🙏 Allah size bağışlasın🙏
Benimde aklıma film şeridi gibi geliyor.
Biz burada neler konuştuk ya pozitifi gördük beta artışı oldu tutundu dedik ilk 3 ay dedik sonra cinsiyet dedik sonra hazırlık dedik. Allahım yazarken bile ürperiyorum. Kimse anlayamaz bizi.. Neler yaşadık. Hem fiziksel hem ruhen nasıl yorulduk. Her gece ettiğimiz duamız kabul oldu. Allahım öyle büyük ki.. 🙏
Emekle sevgiyle diledik evlatlarımızı. Öyle de büyüteceğiz inşallah.. Her anımız bir mücadele idi.. Mücadelemiz mükemmel bitti.. 🧿

Sağol canım. Valla bende kime dedim kime demedim unuttum gitti. Hepimiz birbirimizi biliyoruz o yeter 🥰 Şuan belki de hayatımızın en güzel ânı. O Zorlu yollar, kanamalar, iğneler, beklemeler.... Allah'ıma binlerce kez şükürler olsun.

Geçen zar zor yazdım yolladım sandım mesaj gitmemiş 😌ahh kuzum çok zorlu günler di geldik eve o gün ev sıcaktı ailedekilr geldi yinede kalabalık oldu e az cam açıp klima felan calismadi o akşam cocum hiç uyumadı tüm gece ayaktydik emdi kalktı geri neyse ertesi günde öğlen öyleydi anlamadım sıcak ama kondurmadim sonra bı baktım ateş bı gittik hastaneye 40 ateş 🥺Allah'ım kimseye yaşatmasın çocuk doktoru yoktu neyse yoğun bakıma aldılar mudale için 30 günden kuxuk oldugu için yatış yaptilar bide eve gidebilirsiniz dediler enfeksiyon kaynaklı felan olabilir dediler çok kötüydü napcagimi bilemedim kuvez de gördüm aklım cikcakti neyse tam kan sayımı yaptılar bişe çıkmadı şükür benle birlikte odaya yatış yapildi serum bağladılar bide pazartesi yi beklicez kültür sonucu için dediler hayatımin en zor günleriydi bu arada ateş düştü ama önlem amaçlı yenidoğan olduğu için daha titiz dabraniolar neyse hala cikarmicaklardj ben eve gidicem dedim antibiyotik istemiorum dedim ozaman imza at öle taburcu ol dediler öle yaotim neyse eve geldik iyileşti bebeim ama bu seferde öğlen emdi güzel sutumde artmış bu seferde uyanmio 🥺🥺çok korktum doğum Hastanesi'ne gittim o uzak die gitmedim ilk keşke gitsemisim su kaybı olmuş sıcak die herşey güzel mama verme sadece klima hiç kapatmkscaz bebeimin keyfi yerinde 🥺🥺ama ben çok korktum herşey ticarethane olmuş o an naocaigmi bilemedim para için daha dört gün yatircaklardi olay çıkartmasam

Neyse çok uzun oldu kuzum ama onun dışında düzenimiz buhun oturdu uyuması yemesi keyfi yerinde şükür benim ağrım var ama unuttum üç gün 5 saat uyumuşum dur 🤭🤭
Canım geçmiş olsun bebeğine dikkat et benim kızım 10 gün kğvezde kaldı enfeksiyondan gecesi çok huysuzdu ağlamaktan baya kötü oldu sonra yatış yaptık çok şükür daha iyi ama benimde problemim göğüsümü tutuyor tam çekemiyor doyamadığı içinde biberonla yemek istiyor küvezden sonrada böyle bi sıkıntı oldu Allah yardımcımız olsun 🥰

Canım geçmiş olsun bebeğine dikkat et benim kızım 10 gün kğvezde kaldı enfeksiyondan gecesi çok huysuzdu ağlamaktan baya kötü oldu sonra yatış yaptık çok şükür daha iyi ama benimde problemim göğüsümü tutuyor tam çekemiyor doyamadığı içinde biberonla yemek istiyor küvezden sonrada böyle bi sıkıntı oldu Allah yardımcımız olsun 🥰
Amin canım oda aliscak zamanla sanada çok geçmiş olsun kuzum son sinavlarimiz olsun ben o gün o kadar kötü oldum ki omrumun en zor günüydü 🥺 şükür geçti sende pes etme çeker kuzum zmanala düzen oluscak kuvezde böle bı sıkıntı oluo bizde de gider gitmez şırınga ile mama vermişler keşke hep oyle bişe yapilsa ama zamanla alışır ☺️

Yaa çok dikkat et canım. Odanın ısısını ölçmek için termometre bulundur evde. Çok geçmiş olsun.
Yazamaıdm bebiş durmadı 😬

Benimki de küvozden sonra aynı oldu canım. Orada şırınga ile besleniyor ya memeyi kabul etmiyor bir süre ama ısrarcı ol. Sen sürekli ver. Biberonu çok fazla vermemeye çalış. Gerekirse saat başı bir buçuk saatte bir falan memeni sunarsın.

Günaydın kızlar 🥰🥰
Peki rota aşısı için ne düşünüyorsunuz yaptıracak mısınız 🧐🧐🤩
ben kızıma yaptırdım kuzum 2 dozluk olanını.. bizim çocuk doktoru önemini uzun uzun anlatmıştı..
iyi ki yaptırmışım diyorum çünkü geçen ay olduğum şehirde rota virüsü salgını başlamıştı çocuklarda :(
menenjit desen cep yakıyor ama o her yaşta yakanılan bir hastalık olduğu için zaten önemli onuda yaptırıyorum 5 doz
2 dozumuz kaldı

Benim de eşim gece akşam hep benimle ayakta. Bizim mecbur tabi 2 tane olunca. Ben emziriyorum emzirdiğimi veriyorum o mama veriyor.
Aynen benimki de sadece alt değiştirme yapmıyor.
Buraya bile ne zamandır giremiyorum.
Allaha çok şükür bize 2 tane sağlıklı güzeller güzeli evlatlar nasip etti. 🙏
Ama elimle ben iyi değiliz. Bitik haldeyiz.
Kayınvalidem sabah 11 de gelip akşam 18 de gidiyor. Hiç yeterli olmuyor. Ama dicek birşey de yok napalım evlatlarımız bize emanet..
Rabbim kolaylık versin eşlerimiz en büyük yardımcımız bebisler iyi olsunda biraz daha sabredicez büyüdükçe düzene girecek herşey.

Back
X