• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güçlü Anneler & Güçlü Bebekler 🥰

2700 olmuş kilosu hareketlerimiz iki gündür az çok güçlü değil tekmeleri sanki ilk zamanlara döndük doktora söyledim olabilir normal dedi suyumuz yeterli olmadığı için dedi ve yeri daraldığı için hareketleri kısıtlı dedi
Hayırlısıyla kucağına al kuzum benim 🥰 e yeride dar artık pasamizin sen şimdi dinlen bol bol günde de verince sağlıkla kucağına Alcan inşallah suyuna takılma çok sınırda bişe olsa ona göre önlem alırdı ama sen suyunu bol iç dinlen canım benim 🥰🥰

Anladım balım haftan güzel gönlünü ferah tut inşallah sağlıkla gelsin paşamız. Haftaya belki suda sıkıntı görmezse 37 ye tamamlatır gününü
Hayırlısı inşallah cnm ama bende gördüm gerçekten suyu çok az 5litre iç diyor bana asla içemem 3 litreyi zor içiyorum 😔

Hayırlısıyla kucağına al kuzum benim 🥰 e yeride dar artık pasamizin sen şimdi dinlen bol bol günde de verince sağlıkla kucağına Alcan inşallah suyuna takılma çok sınırda bişe olsa ona göre önlem alırdı ama sen suyunu bol iç dinlen canım benim 🥰🥰
Ay inşallah canım ya son günler ayrı bi stres gerçi hamileliğin her dönemi stres biri bitiyor biri başlıyor 🙈

Hayırlısı inşallah cnm ama bende gördüm gerçekten suyu çok az 5litre iç diyor bana asla içemem 3 litreyi zor içiyorum 😔
Riskli gebeliğe gittiğim de konu olmuştu.Suyun azlığı veya çokluğu içtiğimiz su miktarı ile ilgisi var mı diye sormuştum.Keske olsa demişti prof.du.Bence de yok havuç suyu armut suyu vs olabilir çoğaltır çevremizde duyduk şahit oldum ama saf su ile ilgili olduğunu sanmıyorum.Cevrem de sudan tiksinio ilaç dışında ağzına sürmeyen bir çok kişi ve suları da gayet normal.

Riskli gebeliğe gittiğim de konu olmuştu.Suyun azlığı veya çokluğu içtiğimiz su miktarı ile ilgisi var mı diye sormuştum.Keske olsa demişti prof.du.Bence de yok havuç suyu armut suyu vs olabilir çoğaltır çevremizde duyduk şahit oldum ama saf su ile ilgili olduğunu sanmıyorum.Cevrem de sudan tiksinio ilaç dışında ağzına sürmeyen bir çok kişi ve suları da gayet normal.
Doktorumda zaten bünyeyle alakalı dedi 3 saate bir amniyon sıvısı kendini yeniliyormus biyerde okumuştum doktorundan tek amacı vücudunu susuz bırakma diyor ben normaldede çok su içemediğim için suya odaklanıyor hep bende bunyeyle alakalı olduğuna inanıyorum havuc suyu çok içtim suda artış olmadı hep aynı gidiyor belkide sabitledi bilmiyorum 🤷‍♀️

Saka suyu denedin mi canım geçen demiştim ya. Onun içimi rahat oluyor. Bir de yudum yudum iç birden içince zorlanıyor insan

Canımm öncelikle geçmiş olsun.

Canımmm öncelikle geçmiş olsun.. Sağ salim doğumun oldu ve kızların dünyaya geldi. Hepinizin iyi olmasına çok çok sevindim.
Kızlarımın ablaları doğdu 💕 çok duygulandım. Kiloları da gayet güzel. Küvezde çok daha iyi bakılır. Sağlıklı bir şekilde doğdular ya o yeter.
Kendi doktorun doğuma girdi değil mi?
Sen 30.haftadan doğum haftasına kadar olan süreçte evde hep yattın mı? Yoksa günlük işler yaptın mı? Erken doğum korkusu iyice sardı artık beni. En son kontrolümde doktorum 15 gün rahatsın erken doğum riskin yok dedi. 15 günde bir bakıcaz artık dedi ama işte ben çok korkuyorum. Birde hastane çantası vs. Hiç hazır değil. Sürekli kafamda olursa napalım diye.
Kuvezde olmalarını cidden kafama takmıyorum kızlar evet yanımda olsalar daha ıyı ama kucucukler gorsenız orda daha ıyı bakılıyor dıye ıcım rahat yarın taburcu edıcekler eger bebekler ıcın ekstra yatırırsa onu cocuk doktoru karar vericek soyle soylıyım canım ben hıc yatmadım ama ben 34 den sonra cok zorlandım o da ben zaten toplu bir insanım bıde bebeklerle hareketlerim cok kısalmıstı evde dolanıyorum tum islerimı yapıyordum ama mesela yarım saat bı yere gideyim yuruyeyım butun gun ayagım kalkmıyordu acıyordu tek sıkıntım oydu 33 den sonraya kadar bende 15 gunde bı gidiyordum sonra her hafta oldu sıkıntısız gectı en son salı gunu kontrole gıtmıstım 1 hafta once yarın dogum yapacaktım p gun nts de sancım falan yoktu doktorum rahat 1 hafta daha durur dedı ama son dakika bı anda sancım basladı o gecede hatta sahura kadar oturuyorum ben oturdum esime sahur hazırladım bırlıkte yedık 😬sonra yattık yarım saat sonra basladı benım sancım ben ilk alttaki bebek hareketlendi yemekte yedim falan dıye dusundum o da hareketlenınce aynı tum organlarıma baskı yapıyordu sonra tuvalete gittim 5 dk da belime agrı gırdı dedım bu farklı bısey sonra 2 3 oyle girdikten sonra 2 dk da bir oldu hemen esimı uyandırdım doktorumu aradık ılk hastaneye gittik ebeler ntsye bagladı catala cıkardılar acıklıgım vardı sancıları yuksektı nobetcı doktor geldı doktorumu bılgılendırdıgını soyledı sonra tam bıde hastane gırmıs saatine yakındı ya beni biraz anestezi gelsin cocuk doktoru gelsin diye beklettıler ama cok zor bısey normal doğum dusunen herkeze kolaylık diliyorum sonra hemen beni apar topar doğuma aldılar tamamen uyusturuldum gece kan sulandırıcı oldugu ıcın ve yemek yedıgım ıcın ama ıyıkı oyle yaptılar yoksa o sancılarla belden uyusturulamazdım cunku cok gerilmıstım sonra hemen uyudum zaten uyandığımda cok usudum ama ameliyat seyı zor degıl sezeryan da da insan kalkıyor ben suan tum isimi kendım yapabiliyorum ilk bas ayaga kalkarken zor oluyor sonra yurudukce gecıyor

Kızlar her yazıyı okudum ama hepinizi tek tek alamadım zorlu bir sureçti ilk basta doğum sancısı cektım cok ayrıntıları isterseniz anlatabilirim daha sonrasında genel anestezi alarak uyutuldum komple sabah erken saatlerde ılk cıktıgımda beni kimsenin olmadığı bı odaya aldılar hemsıre vardı sadece cok usuyerek cıktım ufo yaktılar 2 saat burda kalacağımı soyledıler o ara bir bebegımın kuveze alındığını dıgerınıde yanıma getirdiler. Kuveze alınan 2.100 grmdı hıc bir sıkıntısı yokmus sadece kilosu dusuk diye aldık dedıler dıger bebek geldi cok guzeldı topac gıbı kucuk ama o da 2.500 kilo dogdu biraz hemsıre emzirmeye calıstı daha sonrasında gıttı esimden biberonla mama istemişler aptamıl 1 numara almıstım onu ıstememıs ler eczaneden aptamıl premuture diye ayrı satılan mamada aldırmıslar bıde biberon 2 cesıt koymustum onu da begenmemes wee marka aldırmıslar saat 9 gıbı sırıngayla beslemısler sonra odaya koymuşlar 11 gıbı ben odaya geldim agrım sızım olmadı usumeyı zaten yukarıda atlattım 2 saat orda yattıktan sonra odaya gelince bıseyım yoktu 12 bucuk gıbı bebegı gene emzirmek istediler bebek agzına alıyor memeyi ama cekmıyor aynı seyı biberon da da oyle yapıyor cekıyo gıbı yapsada mamada azalmıyor zaten benim sutum gelmedı hala da yok malasef 3 gıbı kaldırdılar beni giyindim yurudum 3 tan sonra dıger bebegımide kuveze aldılar kilo kaybı olmasın mama da emmıyor biz bakalım dedıler suan o da kuvez de ben iyiyim rahat yurudum agrım yok sadece sut gelmıyor sıvı tuketıyorum gazın cıkmasını bekliyorlar onu da cıkaramadım daha bide lazımların arasına ben depent almıstım ama hasta bezi de istediler benden depent ten ziyade suan bne de hasta bezi takıyorum depent yarın gecerim heralde belkı sizden istemezler ama yatak koruyucu ve hasta bezi istediler depent olmaz dediler aklınızda olsun sut ıcın arada gelip bakıyorlar elleriyle sagmaya calısıyorlar ama gelmedi hala sut sagma makinesi kullandırmadılar gelmeyen sute onh yaparsak gogusu yara yaparız dedıler suanda bir damla da olsa gelsın bebıslere verelim cok istiyorlar bestlak dıye sut arttırıcı bı ılac getirdi hemsıre onu meyve suyuna katıp ıcıyorum su ve corba sadece gazım cıkana kadar o da cıksaydı cok ıyı olucak yoksa o da sıkıntı yaratacak bana malasef sezeryan olacaklar hıc korkmasın 1 saatten fazla normal doğum sancısı ceken bırı olarak soylıyorum kesinlikle sezeryan arıları olmuyor o sancılardan sonra merak edilen seylerı yine sorabılırsınız yazarım ayrıntılı da anlatırım herseyı tekrardan ıyı dilekleriniz ıcın tesekkur ederım sancı cekerken aklımda siz vardınız hepinize dua ettim hayırlı zamanda hepiniz kucagınıza alırsınız ınsallah bızede bol bol dua edin teyzeler 🌸
Maşallah canım hadi inşallah hastaneden bugün çıkarsınız evlatlarınıda sağlıklı evine götürürsün inşallah sütünde stres yapma gelir Allahın izniyle

Maşallah canım hadi inşallah hastaneden bugün çıkarsınız evlatlarınıda sağlıklı evine götürürsün inşallah sütünde stres yapma gelir Allahın izniyle
Sen nasıl oldun canım en son Dr bebiş hareketlerini kontrol et demişti. Sıkıntı yok dimi

Çok şükür canım iyiyiz şuan benimki kordonu dolamış kendine bakalım bi sipriz beklemez inşallah yarın tam 30 haftalık oluyoruz sen nasılsın ☺️
İnşallah inşallah canım çocuklar ne ile oynayacağını şaşırıyor içeride 😬 bi ara nette görmüştüm biri de kordon bağına düğüm atmış 😅
İnşallah vaktinde saatinde gelsin canım
İyim bende çok şükür 😍

Ya maşallah yerim gramlarini 💕💕 kuzum rahat ol geçecek o sancilar evine gidip dinleniceksin bizim dualarımız seninle 🥰
Allah razı olsun kuzum rabbim. Hepimizin evladını korusun zamanın da sağ salim kucagımiza almayı nasip etsin inşallah şu 28 30u göreyim içim bi nebze rahatlayacak inşallah hepimizin sağlıcakla kucaklayıp evlarimize goturdugumuz günleri de gorecez dualarım hepimizle 🙏🙏

Saka suyu denedin mi canım geçen demiştim ya. Onun içimi rahat oluyor. Bir de yudum yudum iç birden içince zorlanıyor insan
Yok canim valla hic denemedim 🤭
Birden içemiyorum zaten bende yudum yudum içmeye devam hayırlısı bakalim bu zamanlara geldik 🙈

Kuvezde olmalarını cidden kafama takmıyorum kızlar evet yanımda olsalar daha ıyı ama kucucukler gorsenız orda daha ıyı bakılıyor dıye ıcım rahat yarın taburcu edıcekler eger bebekler ıcın ekstra yatırırsa onu cocuk doktoru karar vericek soyle soylıyım canım ben hıc yatmadım ama ben 34 den sonra cok zorlandım o da ben zaten toplu bir insanım bıde bebeklerle hareketlerim cok kısalmıstı evde dolanıyorum tum islerimı yapıyordum ama mesela yarım saat bı yere gideyim yuruyeyım butun gun ayagım kalkmıyordu acıyordu tek sıkıntım oydu 33 den sonraya kadar bende 15 gunde bı gidiyordum sonra her hafta oldu sıkıntısız gectı en son salı gunu kontrole gıtmıstım 1 hafta once yarın dogum yapacaktım p gun nts de sancım falan yoktu doktorum rahat 1 hafta daha durur dedı ama son dakika bı anda sancım basladı o gecede hatta sahura kadar oturuyorum ben oturdum esime sahur hazırladım bırlıkte yedık 😬sonra yattık yarım saat sonra basladı benım sancım ben ilk alttaki bebek hareketlendi yemekte yedim falan dıye dusundum o da hareketlenınce aynı tum organlarıma baskı yapıyordu sonra tuvalete gittim 5 dk da belime agrı gırdı dedım bu farklı bısey sonra 2 3 oyle girdikten sonra 2 dk da bir oldu hemen esimı uyandırdım doktorumu aradık ılk hastaneye gittik ebeler ntsye bagladı catala cıkardılar acıklıgım vardı sancıları yuksektı nobetcı doktor geldı doktorumu bılgılendırdıgını soyledı sonra tam bıde hastane gırmıs saatine yakındı ya beni biraz anestezi gelsin cocuk doktoru gelsin diye beklettıler ama cok zor bısey normal doğum dusunen herkeze kolaylık diliyorum sonra hemen beni apar topar doğuma aldılar tamamen uyusturuldum gece kan sulandırıcı oldugu ıcın ve yemek yedıgım ıcın ama ıyıkı oyle yaptılar yoksa o sancılarla belden uyusturulamazdım cunku cok gerilmıstım sonra hemen uyudum zaten uyandığımda cok usudum ama ameliyat seyı zor degıl sezeryan da da insan kalkıyor ben suan tum isimi kendım yapabiliyorum ilk bas ayaga kalkarken zor oluyor sonra yurudukce gecıyor
Masallah canim ya şükürler olsun bugünlere geldik bende cok kararsızım genel anestezi mi spinal mi çok kararsızım :KK43:

Allah razı olsun kuzum rabbim. Hepimizin evladını korusun zamanın da sağ salim kucagımiza almayı nasip etsin inşallah şu 28 30u göreyim içim bi nebze rahatlayacak inşallah hepimizin sağlıcakla kucaklayıp evlarimize goturdugumuz günleri de gorecez dualarım hepimizle 🙏🙏
Amin canim inşallah rabbim mübarek günlerde dualarımızı kabul etsin ❤

Teşekkür ederim canım. Dediğin gibi evde dinlenme modundayim. Annem geldi o ilgileniyor sağ olsun. Ben de olumlu düşünüyorum. Her şey bizim için en hayırlı nasıl olacaksa öyle olsun. Evet canım ciğer geliştirici yapıldı.
28 den sonra korkma dedi benim doktorum. Önlem amaçlı bende dun ciğer geliştirici 1. Dozu oldum bugun 2. Yi olacağım. Risk olsun olmasin istirahat modunda olmamiz gerekiyor bende öyleyim. Allahin izniyle haftalarimiz ilerleyecek daha 😍

2700 olmuş kilosu hareketlerimiz iki gündür az çok güçlü değil tekmeleri sanki ilk zamanlara döndük doktora söyledim olabilir normal dedi suyumuz yeterli olmadığı için dedi ve yeri daraldığı için hareketleri kısıtlı dedi
Ya maşallah sübhanallah çok şükür kilosu iyi canım. Çok normal hareketleri yerleri daralıyor artık sen stres yapma maşallah haftan iyi kilosu iyi ❤️❤️

Back