şimdi rahminde agrı hisseden arkadaşım, ben bu ilacı ilk gunler kullanırken muthiş bir yumurtalık agrısı cekmiştim, hani yumurtlama doneminde bir agrı olur, bazı bayanlar bunu hisseder 14 gun sonra da adet olur zaten, işte benim hissettiğim agrı sag over imde duydugum çatlama agrısıydı sanki, sonra geçti, hiç sindirim sistemi problemim olmazdı, cok şişkinlik ve ara ara kabızlık oldu bende, ruh halimi bazen etkilediği oldu, sinirli bir yapı kazandım sayesinde, ama fazla surmuyo, gelip geçici, bu da içinde bulunan L-Tyrosin denilen yani aslında tiroid hormonunun bir formundan kaynaklanıyor( guatr bezinden salınan) bunları boyle açıklayabilirim , bu benim yorumum,
lim 10 arkadaşa katılıyorum, içinde saw palmetto var, saw palmetto bi arkadaşta yumurtalıklarında agrı yapmış, bununla ilgili yorumlarda gorebilirsiniz zaten. baş agrısı yapabilir bence, benim dogum kontrol hapı verdiğim adet duzensizliği olan ya da korunma amaçlı bu tip hapları kullanan pek çok hastamda bulantı, kusma, baş agrısı, her an bayılcakmış tarzında bir his, aşırı uyku hali ya da uykusuzluk, hatta depresyona kadar gidebilen durumlar olabiliyor, bunlar yan etki olarak goruluyor, şimdi bu ilaçta da hormon oldugu için bu tip etki gorulebilir, bu ilaçla ilgili bir dip not daha , bu ilaçta sadece östrojen hormonu bulunmuyor arkadaşlar, biyokimya kitaplarında bunun içindeki maddelere bakmıştım, bu ilaçta aslında pek çok hormon ve vucuda girdiğinde pek çok hormonu duzenleyen de ön maddeler var..
bu konu da zaten sistemik bir hastalığı , guatr, bobrek yetm, kalp, karaciğer , bobrek ustu yetmezlği gibi herhangibir problemi olan kişilerin kullanmasını ben onermem, kullanmadan once ben şahsım adıma herhangibir tahlil yaptırmadım, ama daha once yaptırdıgım pek çok tahlilin temiz olmasına guvenerek başladım zaten, mesela ben de yumurtalıklarımda kist vardı, adet duzensizliği olan bi insandım ama şu son bir kaç yıldır duzene girdi, ben kullanıyorum o yüzden bu ilacı.
rahim kalınlaşması yapar mı diyen arkadaşım, oncelikle sana şunu soyleyeyim, adet doneminde rahim kalınlığı çok azalır, cunku rahim duvarı dokulur ve incelir.
ilginizi çeker mi bilmiyorum bir benzetme yapacagım; östrojen tugla , progesteron çimento olsun, rahim de zemin olsun üzerine duvar çıkmak isteyelim, düzenli adet goren birinde adet gorulen vakit rahimde duvar kalınlığı yoktur, yani üzerinde tugla yoktur, şimdi 28 gunlu periyotta adetin ilk gunu 1. gun olsun, 14. gun yumurtlama olan gundur, 14. gun yumurtlama olur, şayet gebelik olacak diye vucut kendini hazırladığı için rahimde bebek için yuva olması lazım, o yuzden rahim duvarı kalınlaşmalıdır, bu gunden itibaren tuglalar dizilmeye(östrojen) başlar dizilir, dizilir dizilir, ama çimento dokulmezse ustune saglam bir duvar olmayacaktır, bu sefer çimento dokulur dokulur dokulur( progesteron) eger normal bir adet duzenimiz varsa rahimde dollenme olacak diye kendini hazırlar ama spermle yumurta birleşmediği için bir sure sonra 14 gun sonra yani, progesteron üreten corpus luteum denilen yumurta içindeki madde gebelik olmadıgını gorur ve progesteron salmayı bırakır, progesteron ve östrojen ortamda olmadıgı için rahim duvarı kalınlaşamaz ve kanlanması azalarak dokulmeye başlar ve adet kanaması dediğimiz olay olur,
şimdi östrojen hormonu fazla olan birine bakalım; 14. gune kadar herşey yolunda ama surekli biz fazladan tugla koyuyoruz rahimin ustune, anormal sayıda fazla tugla , mesela 10 tuglaya 1 çimento gidiyorsa bizim rahim üstünde 50 60 tugla oluyor ard arda diziyoruz aama çimentomuz yine aynı ölçüde 1 kilo diyelim, ne olacak şimdi, 1 kilo çi,mento 10 tuglayı sabitleyecek duvar olacak ama fazla tuglayı koy koy koy, bi süre sonra tuglalar yıkılıp dökülecek rahim anormal kalınlaşacak, işte bu tip insanşlarda da östrojen kırılma kanması olur,yani bi sure sonra koyacak tugla kalmaz ve zaten bozuk duvar yıkılır, bu insanlar aslında gerçek adet değilde östrojenin relativ olarak düşük gelmesine bağlı olrak kırılma kanaması yaşarlar,
fito östrojen denilen şey aslında bir tur östrojendir, aslında bitkisel kaynaklı denir ama sonuç itibariyle östrojen östrojendir, ve östrojen aşırı olursa tehlikeli bir hormondur,
size rahim kanserinin asıl nedeninin karşılanmayan ostrojen oldugunu soylersem şaşırabilirsiniz, progesteronla karşılanmayan ostrojen kotudur arkadaşlar,
lim10 bu ilacı kullandığında fayda gormuş, adet duzeni normale donmuş, adetini duzenlemiş. açıkçası ben henuz adet olmadım, 1 hafta içinde olmam gerekiyor,ama ben olmazsam adet progesteron yetersizliğimin oldugunu düşüneceğim, çunku anlattıgım fizyolojik tabloya gore eger kadının diğer tum sistemleri doğalsa progesteron eksikliği neden olmuş diyecegim, bu yuzden de progesteron içeren bir preperat kullanacaım
bunun dışında arkadaşlar eğer siz kısa vadede bu ilaçtan buyuk bir yan etki goreceginizi duşunuyosanız bence yanılıyosunuz, bu tip yan etkiler maalesef uzun vadede çıkacaktır, ilaçların yan etkileri zaten 2 tiptir, kısa ve uzun vade..
ama şu da var arkadaşlar gunumuzde pek çok inan hormon içeren ilaç takviyesi alıyor, hem de oyle boyle duşuk dozlu fitoöstrojen ilaçlarınki gibi az deil, bundan onlarca kat yuksek dozlar alan insanlar var..
memenin az gel,işimde asıl olay hormonal dengesizliktir,şimdi bu hormonal eksikliği duzeltmek amaçlı pek çok takviye hormon ilacın piyasada olması kadar doğal birşey olamaz. bu tıpkı guatr bezinin ameliyatla alınıp yerine takviye tiroid hormonu vermek ya da az çalışan guatr bezine takviye tiroid hormonu vermek gibi basit birşeydir aslında, zaten ben boyle duşundugum işçin başladım ilaca, faydasını da gordugume gore bu fizyolojik tabloda eksik olanı yerine koyarak hedefe ulaşılabilecegini goruyorum, deneyerek hem de
bunun dışında bu tip ilaçlardan hemen anında fayda gormek aslında çok zordur. ergenlikte bile memmeler aslında 1 ayda mı buyuyor arkadaşlar, tam bir gelişim 4 5 yılı buluyo, 20 yaşına kadar gelişimini surdurenler var, benim universitedeki ev arkadaşımın gogusleri 18 yaşına kadar kuçucukmuş, universite 2 ye kadar buyumuş, ve univ. 2 de gayet dolgun 80 bedenlik goguleri vardı. yani bu boyle birşey, ben bedenimin duvar gibi dumduz halinin bu ilaç sayesinde çok daha şekillendiğini goruyorum gerçekten... ama aynı etki herkes de olur mu ya da bu kadar kısa zamanda olur mu bunun cevabını zaman verebilir.....