Gözünün üstünde kaş var demeye başladılar

su741

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2024
6
2
28
Bu bir iç dökme ve tecrübeli kişilerin tavsiyesine ihtiyaç duyduğum bir paylaşım.

Evlilik süreci, herkes için farklı sınavlar barındırıyor. Ben de kendi payıma düşeni yaşıyorum. Bazen kendimi geri çektim, bazen daha yakın olmaya çalıştım ama istediğim dengeyi kuramadım.

Eşimin ailesiyle tanıştığımız ilk günden beri benimle ilgili bir önyargı hissettim. Zaman zaman giyimime, sessizliğime ya da davranışlarıma eleştiriler geldi. Bunlar her ne kadar klasik meseleler gibi görünse de, sürekli bir kendimi açıklama çabası içinde buldum. Bu açıklamalar, "Ben böyleyim" diyerek kişiliğimle ilgili bir savunmaya dönüştü.

Nişanlandıktan sonra da hep böyle devam etti. Kendimi sürekli bir mahkeme tarafından yargılanıyormuş gibi hissediyordum. Her hareketime dikkat edip diken üstünde davranıyordum. Bu arada dip not geçeyim aykırı bir tip değilimdir, bu yüzden eleştirilere hep şaşkınlıkla yaklaştım.

Beni aileye yabancı olmakla ailenin içine girmemekle suçladılar. Bunu yüksek sesle dile getiren kv ve eltiydi. Ailenin içine girmem için o yakınlığın samimiyetin onlardan da gelmesi gerekirken beni iten taraf olmayı tercih ettiler.

Eltide de vardı bu. Ben gelmeden önce ailenin gözdesiymiş, yıllarca tek geliniymiş. Ben geldikten sonra da öyle devam ediyor aslında ama kaldıramadığı bazı şeyler var demek.

Ben evlendim, bir iki hafta içinde evinin mobilyalarını baştan aşağı değiştirdi, hayatı boyunca çalışmamış 35 yaşında, ben çalışıyorum, çalışmaya başlayacağım demeye başladı, biz eşimle balayına amerikaya gittik biz de gideceğiz randevu aldık dedi.

Evet bunları yapabilir, bana dokunan ya da beni olumsuz etkileyen şeyler olmadığı sürece bana ne diyip geçiyorum. Bunları belirtme nedenim şu; inanılmaz bir rekabet var kadında. Elticilik ve yengecilik oynamak istiyor.

Kv’nin bana karşı olan “sen ailenin içinde değilsin, sen şöylesin böylesin” sözlerinin alt yapısı da onun algı yönetiminden kaynaklanıyor, bunu da artık 1.5 yıl süregelen evliliğimde insanları tanıyarak ve söylenen ifadelerden anlamaya ve görmeye başladım, taşlar yerine oturdu.

He kv çocuk mu? Değil. Her ne olursa olsun dolduruşa gelmeyip beni tanımak isteyebilirdi ama o beni başkalarından taraflı şekilde duymayı tercih etti.

Neye istinaden söylüyorum bunu..

Kv ile bir gün konuşurken ve yine aramızda belli başlı problemler varken “sen eltini sevmiyorsun” demesinden. Halbuki aileyi dört yıldır tanıyorum ve bir gün bile kv ile oturup elti hakkında olumsuz konuşmadım, şunu yaptı bunu yaptı demedim veya toplum içinde aksi bir davranışım olmadı.

Nereden çıkıyor bu düşünceler havadan gelmiyor elbette. Böyle bir algı oluşturulmuş sürekli konuşulmuş arkamdan.

Aynı şekilde nişanlılık döneminde eşime elti mesajlar atmış, ben çok sonradan gördüm.

İşte benim kv ve aile ile aramın kötü olduğuna dair şeyler ima etmiş iyi niyetli gibi gözüken ama hep benim kv ve aile ile sorun yaşadığıma, sorunun ben olduğuma işaret eden şeyler bunlar.

Ortada bir sorun var ve bu sorun benmişim gibi. Halbuki ben o dönem kendi çapımda evlilik hazırlıklarına koşturan küçük bile olsa her nişanlılık sürecinde olabilecek herkesin yaşadığı şeyleri yaşıyordum. Ama bu esnada hiçbir şeyden haberdar olmayan yine ben..

Eşime arkandayım yengeniz olarak demiş ama bir gün bile olsun bana sorun yaşıyor olabilirsin, destek olayım gibi şeyler söylemedi, söz konusu bile değildi o zaman. Nereden çıktı bu konuşma inanın bilmiyorum. Konuşma arkanızdayım temasını içerse de asıl vurgu benim sorun oluşumdu.

Benim soğuk duruşum iletişim kurmayan halim tam tersiydi aslında. Tanıştığımızdan evlilik sürecine kadar hep arayıp soran kişi bendim, kv ve eltiyi, hastalık sağlık gibi durumlardan tutun diğer pek çok şey için hal hatır sorardım. Elti bir kere bile beni aramamıştır. Buna rağmen algı tam tersi, X mesafeli, görüşmek istemiyor.

Evlendikten sonra da yaptığım yapmadığım şeylerle çok kez yargılandım, yüzüme söylendi. Anlatacak çok şey var..

Ben birçok şeyi göz önünde bulundurarak evlendikten bir süre sonra elti ile arama mesafe koydum. Çünkü artık topluluk içinde de haddini aşan söylemleri oluyordu.

Konuşmamak değil ama sınırlarını bilmesini ve müdahil olmasını istemedim. Diğer türlü denedim olmadı bu sefer mesafe olsun dedim, dur noktasıydı bu benim için.

Kv bunu biliyor. Bana eltini sevmiyorsun diyip kv konuyu açtığında söylemiştim. O konuyu açmasa yine söylemezdim.

Aile grubundan genellikle fotoğraflar paylaşılır, yazılar yazılır. Ben de çok cevap vermiyorum. Kimse genelde bir şey yazmaz. Elti çocukla alakalı bir şey paylaşmış, ben ona cevap vermedim diye hem kaynım hem kv neden cevap vermedi diye hesap sordu. Son nokta burası düşünün. Çocuk üzülürmüş, sanki çocuk grubu görüyor okuyor.

Elti bu sefer mesafe koymamı bu şekilde yönetmeye başladı, daha da kullandı bu durumu. Sinekten yağ çıkarır hale getirdi her şeyi. Ben o kadar tepkisiz ve karşılık vermedim ki yapılanlara benimle alakalı söylenebilecek şeyler yoktu, o da küçük meseleleri mesele yapmaya tenezzül etti. Asıl şaşırdığım kaynımın ve kvnin buna ortak olması ve onaylamalarıydı aslında.

Ben yine insanlık yaptım. Eşimin ailesi olduğu için elti ve kayına olmasa da kv’ye saygı duymak ve iletişimi iyi tutmaya özen gösterdim. Geçen gün kv’ye gittik gayet sıradan bir akşam kayınpeder kv oturduk yedik içtik ve eve döndük. Ertesi sabah kv eşime ses kaydı atmış. Eşim bu ses kaydını dinlediğimi bilmiyor.

Eşime demişki oğlum sen neden abine ismiyle hitap ediyorsun, abi demen gerekiyor. x’in yanında seni bozmak istemedim ama onunla evlendiğinden beri hitabın değişti. Ne abine abi ne yengene yenge diyorsun. Onlar saygı duyulmayı hakeden insanlar, onlar senin ailen. Sen onlara saygı duyarsan eşin de saygı duyar. NANKÖRLÜK YAPMAYIN.

Yani eşimin hitabından bile ben sorumlu tutulmuşum. Halbuki ben eşimi tanıdım tanıyalı hitabı böyledir benim zerre etkim yok. Ama yine itham edilen benim. Çok kırgınım, kızgınım ve artık yorgunum. Ağzımla kuş tutsam da en ufak detaylara bile takılıp benden bilinir hale geldi.

Kendi halimde evimde huzurlu yaşamak istiyorum, bırakmıyorlar. Her ay farklı bir gündem.

Bu durumda da ben mesafeliyim diye annem kaynına bir akşam gidin yoksa bu durum hiçbir zaman bitmeyecek, kazanan sen olursun diye baskı yapıyor. Bu durum ancak böyle çözülebilir diyor..

Onlar büyük senden bekliyor diyor. Ben onları evimde çoğu kez ağırladım, onlar çağırmadı. Çağrılmadığım yere neden gideyim, istese çağırır çoğu zaman aile üyelerini davet etti, her yerde de paylaştı aslında.

Tüm yazı boyunca eşimden bahsetmediğimin farkındayım. Eşim annesine karşı çoğu zaman beni koruyan tavırlar sergiler ama yüzde yüz olarak o güveni veriyor mu ya da yapılanlara ses çıkarıyor mu derseniz hayır kesinlikle net bir tavrı yok.

Sonuç olarak ne yapacağımı ne söyleyeceğimi bilemez noktadayım.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Niye eltiyi sevmek zorunda olasınız ki? :KK53: Ne saçma düşünce şekli böyle, kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Saygı duyuyorsunuz bu yeterli bence. Ailemde 40 senelik eltiler var, hiçbiri de birbirine bayılmıyor. Kimseye de bir şey olmadı valla, yaşayıp gidiyorlar.
Bir insan şansını kendi yaratır, sizi ha bire itmişler kendilerinden. Sonra da sevgi pıtırcığı olmanızı bekliyorlar. Öyle yapmadan önce ddüşüneceklerdi.
Eltinizle evlenmediniz, kocanızla evlendiniz. Mutlu olmaya eşinizle yepyeni bir aile olmaya odaklanmanız gerekirken eltinizin kaynınızın triplerini düşünüyorsunuz. Bu haksızlık değil mi?
Evlenen kendine evleniyor, elti memnun olsun diye değil. Eltiniz de kusura bakmasın dilediği gibi bir eltilik hayatı yaşayamadığı için, başka kaynınız varsa kısmet ona artık. :KK53:

konunu sonuna kadar okudum ve kendimi sana çok yakın hissettim benzer durumları bende yaşıyorum çünkü.
sen adım atarsın lafı olmaz göze gelmez ama başkalarının samimetsiz olmasına rağmen yalan yanlış konuşmalarıyla olmayan şeyleri olmuş gibi manipülasyonları ile suçlu konumuna düşersin.
şimdi sorum şu eşin bu problemlerden haberdar mı ne düşünüyor ?
kv sen eltinin sevmiyosun deyince ne dedin konuşma nasıl sonlandı?
Sana tavsiyem ya sağlam bi kavga çıkar yine böyle sitemler vs gelirse aaa yettiniz be canıma ne istiyosunuz benden evlendiğimden beri diken üstünde tutuyosunuz beni siz bana ne adım attınız ne yaptınız şimdiye kadar diyip sağlam bi cıngar çıkar ve kendini açıklama modundan da çikar artık.
görüşmek konuşmak zorunda değilsin kv den senin alttan ta vrını gördüğü için ses çıkarmayacağını bildiği için bu kadar üstüne geliyo kaos seviyolar senden ve eşinden de kötü bi tepki görmüceklerini biliyolar ondan böyleler.
Çek resti bişey olmuyo :)
sağlam bi delir eşinde korksun kv den de akılları başlarına gelir herkes durması gerektiği yeri bilir.
benimki de beni suçlardı herşey için 3 ay önce bi kavga ettik asla da telefonlarını açmadım 3 ay boyunca geçen hafta evime geldi kendi kendine kediye dönmüş:)
bunlardan yuva yıkılmıyor kv den de tutuşur

Bende benzer durumlar yaşadım. 7 yıldır evliyim ve dediğiniz gibi mahkeme kurulmuş gibi yargılamalar oldu. Eşime kendimi şeffaf bir şekilde anlatarak, kendimi kaybetmeden makul açıklamalar ile zamanla mesafemi artırdım. Kesinlikle kötü davranmıyorum hiçbirine saygısızlık yapmıyorum. Sadece beni mutsuz eden ortama girmiyorum. Çok mecbursam sağlık ve ya düğün dernek olursa katılıyorum görevim neyse yerine getiriyorum. Benim hakkımda kim ne demiş ne dememiş umursamıyorum. Eskiden ; uykularım kaçar, anksiyete ve panik atağa çevirirdim. Hayat zindan olurdu . Şimdi zerre düşünmüyorum. Kendi kafamın içinde saaadece iyi ama sadece iyi bir insan olmak için çabalıyorum. Kendi çekirdek ailem dışındaki hiçbir şeyi düşünmeyip kendime meşgaleler çıkarıyorum. Size de tavsiye ederim yapabildiğiniz kadar. Bazen insanlara mesafe bile kar etmez o vakitlerde kendi iç huzurunuz için bunlar iyi olabilir. Sabırlar dilerim zor ama imkansız değil su akar yolunu bulur. Sizde iyi kötü bir şekilde onlarla ilişkilerinizi oturtacaksınız. Bu süreçte unutmamanız gereken önemli konu eşinizle aranızı bozmaması.

Ben anlatayım birde

Oturacağım eve çeyizim geldi serilecek alakaya maydonoz bir sürü insan kalabalığı.

Neyse eltim demiyeceğim. o benim bu ailedeki ablam, sırdaşım,kankim, kız kardeşim...

O gün sigara kullandığı eve gitmiş biraz nefeslenmek için.

Kayınvalidem evde o kalabalıkta göremeyince ilk işi bana kavga mı ettiniz diye sormak oldu.

Nerede biliyor musun diye sormak yerine kavga ne alaka ?

Bu ailede eşimden sonra eltimi sevdiydim (boşandı ) en çok bu ailede

Ya aileye yeni giren insana el uzatmak yerine neden iterler anlamadığım anlamayacağım birşey hala

Eşinizın sıze karşı bunla ilgili bır yaptırımı söylemi yok.
Herkes bır sey der.
Dıdımın dıdısı...
Sız önünüze bakın.
İlk evlendıgımde bana da kaynatam neden eltını aramıyorsun dedı?
Yoğunum dedım o zaman öyle olmaz dedı arayın konuşun dedı. Cevab bıle vermedım o günden berı de hıc aramadım.
Herkes bır sey der.
Sız dık durun kendinize göre prensiplerınız olsun.

Bence iki seçeneğiniz var.

İlki artık buna dur demek.Sert ve keskin cumlelerle konuşmak ve ağızlarını kapatmak.

İkincisi kayınvalideyi kafalayip , eltiyi delirtmek.Bence bu daha zevkli ama kv ile samimi olmak bana fazla geleceği için de ilki tercih ederim.

Uzak bı yerde yaşarsanız ne güzel olurdu bu insanlardan

konunu sonuna kadar okudum ve kendimi sana çok yakın hissettim benzer durumları bende yaşıyorum çünkü.
sen adım atarsın lafı olmaz göze gelmez ama başkalarının samimetsiz olmasına rağmen yalan yanlış konuşmalarıyla olmayan şeyleri olmuş gibi manipülasyonları ile suçlu konumuna düşersin.
şimdi sorum şu eşin bu problemlerden haberdar mı ne düşünüyor ?
kv sen eltinin sevmiyosun deyince ne dedin konuşma nasıl sonlandı?
Sana tavsiyem ya sağlam bi kavga çıkar yine böyle sitemler vs gelirse aaa yettiniz be canıma ne istiyosunuz benden evlendiğimden beri diken üstünde tutuyosunuz beni siz bana ne adım attınız ne yaptınız şimdiye kadar diyip sağlam bi cıngar çıkar ve kendini açıklama modundan da çikar artık.
görüşmek konuşmak zorunda değilsin kv den senin alttan ta vrını gördüğü için ses çıkarmayacağını bildiği için bu kadar üstüne geliyo kaos seviyolar senden ve eşinden de kötü bi tepki görmüceklerini biliyolar ondan böyleler.
Çek resti bişey olmuyo :)
sağlam bi delir eşinde korksun kv den de akılları başlarına gelir herkes durması gerektiği yeri bilir.
benimki de beni suçlardı herşey için 3 ay önce bi kavga ettik asla da telefonlarını açmadım 3 ay boyunca geçen hafta evime geldi kendi kendine kediye dönmüş:)
bunlardan yuva yıkılmıyor kv den de tutuşur

Evet eşim haberdar. Genel anlamda benim düşündüklerimi düşünüyor. Özellikle aile grubundaki fotoğraf konusu için kendisi de çok tepkili. Saçmalık olarak yorumluyor. Ama bu durum ona aktarıldı birinci elden. Ne abisine ne annesine “ne alaka niye cevap vermek zorunda olsun” gibi söylemleri olmadı. Aksine görmemiştir gibi şeyler söyleyerek geçiştirmiş. O da böyle denge bulduğunu düşünüyor, bir diğer yandan da karşılık veremiyor.
Kv eltiyi sevmiyorsun dediğinde de neye istinaden bunu düşünüyorsunuz diyerek eltinin davranış ve tavırlarından rahatsız olduğumu söyleyerek mesafeli olduğumu belirttim. O güne kadar bunu hiç dile getirmemiştim.

Valla kanka sorun aşırı kibar ve terbiyeli olmanda. Aç telefonu KVye hayat benim istediğim gibi yaşarım size ne girip çıkıyor derim yüzüne kapatırım bir dahas görüşmem olur biter. Sen terbiyesizce cevapları vermemekten kaybediyorsun.
Kibarlık her zaman kaybediyor :) Devir cıngar çıkarma devri sanırım..

Bence iki seçeneğiniz var.

İlki artık buna dur demek.Sert ve keskin cumlelerle konuşmak ve ağızlarını kapatmak.

İkincisi kayınvalideyi kafalayip , eltiyi delirtmek.Bence bu daha zevkli ama kv ile samimi olmak bana fazla geleceği için de ilki tercih ederim.

Uzak bı yerde yaşarsanız ne güzel olurdu bu insanlardan
Yaşanan onca şeye rağmen kv ile aram son zamanlarda gayet iyiydi aslında. Eşime attığı ses kaydına o nedenle çok şaşırdım. Ben her ne kadar iyi olursam olayım düşüncelerinin sabit olduğunu görmüş oldum, bu da güzel ders oldu.

Eşinizin ses kaydına cevabı ne olmuş?
Durusunuzdan taviz vermeyin saygınızi da bozmayın mesafe iyidir. Zamanla ak koyun kara koyun ortaya çıkar boşverin çalışıyormusunuz zaten işinize gücünüze bakın. Eşiniz aksi birşey söylemiyorsa konuları acipta huzursuz olmanıza gerek yok acarsada dinlediğiniz ses kaydını falan soylersiniz

Evet eşim haberdar. Genel anlamda benim düşündüklerimi düşünüyor. Özellikle aile grubundaki fotoğraf konusu için kendisi de çok tepkili. Saçmalık olarak yorumluyor. Ama bu durum ona aktarıldı birinci elden. Ne abisine ne annesine “ne alaka niye cevap vermek zorunda olsun” gibi söylemleri olmadı. Aksine görmemiştir gibi şeyler söyleyerek geçiştirmiş. O da böyle denge bulduğunu düşünüyor, bir diğer yandan da karşılık veremiyor.
Kv eltiyi sevmiyorsun dediğinde de neye istinaden bunu düşünüyorsunuz diyerek eltinin davranış ve tavırlarından rahatsız olduğumu söyleyerek mesafeli olduğumu belirttim. O güne kadar bunu hiç dile getirmemiştim.
yani ona bu konular kavga kıyamet gelmiyordur şikayet gibi oda geçiştiriyordur eşinizle birlkte gidin gelin gerisinin umursamayın yüzüne bişey derlerse de tersleyin

Ben anlatayım birde

Oturacağım eve çeyizim geldi serilecek alakaya maydonoz bir sürü insan kalabalığı.

Neyse eltim demiyeceğim. o benim bu ailedeki ablam, sırdaşım,kankim, kız kardeşim...

O gün sigara kullandığı eve gitmiş biraz nefeslenmek için.

Kayınvalidem evde o kalabalıkta göremeyince ilk işi bana kavga mı ettiniz diye sormak oldu.

Nerede biliyor musun diye sormak yerine kavga ne alaka ?

Bu ailede eşimden sonra eltimi sevdiydim (boşandı ) en çok bu ailede

Ya aileye yeni giren insana el uzatmak yerine neden iterler anlamadığım anlamayacağım birşey hala
Haklısınız. Kendi elleriyle itip sonra neden uzaksın dediler hep

Neden eltiyi sevmek zorunda olduğunuzu düşünüyorlar anlamadım.
Eşin ailesinden kimseyi sevmek zorunda değilsiniz, sonuçta sevmek zorla olacak şey değil.
Ses kaydı ise tam bir kaynana hareketi, keşke bir şekilde dinlediğinizi haberinizin olduğunu söyleyebilseniz.

Eşinizin ses kaydına cevabı ne olmuş? Bence güzel mesafe ayarlamışsınız zaten, kvnizin o ses kaydını kafaya takıp üzmeyin kendinizi, eşinizde yanınızdaysa sorun yok. Evet eş ailesi insanı çok zorluyor bende benzer durumdan geçiyorum ama yoksaymaktan ve eşimiz için saygıyı kaybetmemeye çalışmaktan başka elden bir şey gelmiyor sanırım

Yeni evlisiniz kvdelere boyle durumlarda kisaca ortada halihazir sorun olan durumlarda sucu uzerine atacak biri bekleniyor bu da aileye son gelen kisi oluyor. Biz de de benzer duurm olmustu kv dem kardesler arasindaki iletisimsizliligi benden kaynakli gormustu ve beni suclamisti. Ilk basta kizgin tavir göstermiştim daha da benden kaynakli oldugunu dusunmuslerdi. Sonra taktik degistirdim annenizin dedigi gibi gittim gorustum ben adim attim büyük olduklarını onlarin anlayacagi sekilde ama kendimden de odun vermeden hissettirdim. Noldu biliyor musun ben hedef tahtasi olmaktan çıktım ve kendi aralarindaki mevzulara birbirlerini suclayarak devam ettiler.

Neden eltiyi sevmek zorunda olduğunuzu düşünüyorlar anlamadım.
Eşin ailesinden kimseyi sevmek zorunda değilsiniz, sonuçta sevmek zorla olacak şey değil.
Ses kaydı ise tam bir kaynana hareketi, keşke bir şekilde dinlediğinizi haberinizin olduğunu söyleyebilseniz.

Evet keşke eşime söyleyebilmenin yolunu bulup haberdar olduğumu söyleyebilsem, bir şekilde içimdekileri dökmek istiyorum.

X