• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gözü açık olmak...

blankspace1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2015
404
147
53
çok safım, yani gözü açık değilim :110: insanlar kalbimi çok kalbimi kırıyor, ama ağzımı açıp tek bir kelime bile edemiyorum. Kimseye söz geçiremiyor, hakkımı savunamıyorum...

bu sene hayatımda ilk defa sınıf başkanı oldum. okul müdürü, müdür yardımcıları ve diğer öğretmenler olsun herkes beni çok sever, hepsiyle çok iyi anlaşırım. hatta okul müdürümüz benim başkan olduğumu duyunca beni tebrik etti. kızın teki başkanlığı elimden almak istiyor. geçen sene de bana başarılı olduğum derslerde laf atıyor duruyordu sürekli. gelip bana ikide bir "pazartesi günü ben başkanım, hayatımda hiç başkan olmadım" diyor. ben de "daha yeni başkan oldum, 2 hafta bile olmadı" dediğim zaman bana "gördük senin başkanlığını" dedi.

ben de ilk defa başkan oluyorum. kıza cidden kıl oluyorum derste arkasını dönüp laf atıyor, sürekli bana karışıyor annem babam bile bu kadar karışmıyordur. cidden ağzının payını vermek istiyorum. ben hiç gözü açık, uyanık değilim. artık değişmek istiyorum, bende gözü açık uyanık olmak istiyorum. ama nasıl yapacağım. bana bir fikir verin lütfen :kızgın:

başkan olarak elimden geleni yapıyorum, şuana kadar hiçbir öğretmenden de şikayet gelmedi hepsi beni biliyor zaten. daha ne yapabilirim ki? :110:

Son düzenleme:
Ben de açık gözlü değilimdir.
Annem der elinden ekmeğini alsalar bakarsın öyle. :D
Takipteyim konuyu. Bakalım ne öneriler gelicek :)

Büyüyünce geçer.
Bunu dalga geçmek için söylemiyorum :) ilerde farklı ortamlara girdikçe, üniversite ortamın, çalışma ortamın oldukça açılırsın değişirsin. Bu birazda yapı meselesi bende öyleydim okul zamanlarında kafasına vur ekmeğini al derler ya öyle ama farklı insanlar görmek tanımak insanı geliştiriyo. Şimdide tam tersiyim kendime inanamıyorum bazen.

Büyüyünce geçer.
Bunu dalga geçmek için söylemiyorum :) ilerde farklı ortamlara girdikçe, üniversite ortamın, çalışma ortamın oldukça açılırsın değişirsin. Bu birazda yapı meselesi bende öyleydim okul zamanlarında kafasına vur ekmeğini al derler ya öyle ama farklı insanlar görmek tanımak insanı geliştiriyo. Şimdide tam tersiyim kendime inanamıyorum bazen.

ortaokuldayken hiç konuşmazdım daha berbattım, şimdi yine iyiyim ama biraz daha açılmam gerek

Bol kitap okuyun kelime haznenizi kendinizi ifade yeteneğinizi çok geliştirirsiniz.Ben ortaokul ve lise dönemimde deli gibi okurdum kitap.Bana inanılmaz bir gelişim sağladı..

İşte bizim yapımızdaki insanlar zamanla açılıyo. Kendine güvenin olsun her konuda. İnsanlar ne der bana güler mi kızar mı diye kendini sıkma hiç

eskisi gibi değilim değiştim. mesela eskiden yüzüme karşı çirkinsin dedikleri için kendimi çirkin bulurdum, sonra cilt bakımı falan derken değiştim ve eskisi gibi çirkin bulmuyorum :) özgüvenim biraz da olsa yerine geldi

Bol kitap okuyun kelime haznenizi kendinizi ifade yeteneğinizi çok geliştirirsiniz.Ben ortaokul ve lise dönemimde deli gibi okurdum kitap.Bana inanılmaz bir gelişim sağladı..

kitap okumayı bu aralar bıraktım ama tekrar başlayacağım

Ben pek çok safım çok masumum laflarını söyleyen insanların öyle olduğuna inanmam. Şimdi de inanamadım. Sadece hazır cevap değilsiniz o kız gibi. Bu farklı bir şey. Bizden de işte hazır cevap olmak için yardım istiyorsunuz. O kadar melek değilsiniz, önce onu kabul edin.

Ben pek çok safım çok masumum laflarını söyleyen insanların öyle olduğuna inanmam. Şimdi de inanamadım. Sadece hazır cevap değilsiniz o kız gibi. Bu farklı bir şey. Bizden de işte hazır cevap olmak için yardım istiyorsunuz. O kadar melek değilsiniz, önce onu kabul edin.

tabiki değilim bana saf diyenler olduğu için öyle dedim

Arkadaşın zorba, gözü açık değil, seni zorbalıkla sindirmeye yıldırmaya çalışıyor. Öncelikle onun gibi olmamaya çalış, Onun seviyesine indirme kendini. Görevlerini layıkıyla yapar, arkadaşlarınla iyi anlaşırsan başkan olarak kalırsın. Kendini de medeni şekilde savunmayı öğren. Seni döverek mi başkanlığı alacak, diğer arkadaşların bu davranışlara yorumu nasıl? Öğretmenlerin zaten seni seviyormuş.

Kaç yaşındasın?
O biraz büyüdükçe oluyor
Büyüdükçe de demeyeyim de tecrübe ile
Koca koca insanlar da saflık yapabiliyorlar :)

Arkadaşın zorba, gözü açık değil, seni zorbalıkla sindirmeye yıldırmaya çalışıyor. Öncelikle onun gibi olmamaya çalış, Onun seviyesine indirme kendini. Görevlerini layıkıyla yapar, arkadaşlarınla iyi anlaşırsan başkan olarak kalırsın. Kendini de medeni şekilde savunmayı öğren. Seni döverek mi başkanlığı alacak, diğer arkadaşların bu davranışlara yorumu nasıl? Öğretmenlerin zaten seni seviyormuş.

bi arkadaş kıza "ben bu konuda senin yanındayım, ilk defa başkan olacaksın sonuçta" dedi. sınıf öğretmenimiz zaten "biraz daha yapsın başkanlığı" dedi. ben de "biraz daha yapmak istiyorum" falan dedim zaten. kız sürekli derste hocaya "hocam ben ne zaman başkan olucam?" diyor. ben sonsuza dek başkan olmayacağım ki zaten, ama hanımefendi birkaç hafta daha sabredemiyor. param olsa temel liseye geçebilsem keşke, 3 senedir bunları çekiyorum. sürekli zorbalık, zorbalık insanın psikolojisi bir yere kadar dayanır. zaten psikolojik sorunlarım var bir de bunlarla uğraşıyorum :(

Çok normal ya
Daha yeni başlıyor insanlarla mücadelen
Bir de seninkisi gözü açık olmamak değil bence naifsin
O da karakterle alakalı
Ben çoktan ağzını yırtmıştım o kızın :)) :rolleyes:

geçen sene laf atıyordu bana. ben Türkçe-Edebiyat derslerini seven birisiyim, sözel derslerin hepsini hemen hemen severim. hocanın sorduğu soruları bi ben cevaplardım, kız da hoca başka bi soru sorunca arkasını dönüp "Hadi bunu da bilsene" derdi :halay:

geçen sene laf atıyordu bana. ben Türkçe-Edebiyat derslerini seven birisiyim, sözel derslerin hepsini hemen hemen severim. hocanın sorduğu soruları bi ben cevaplardım, kız da hoca başka bi soru sorunca arkasını dönüp "Hadi bunu da bilsene" derdi :halay:

Anaokulunu pas geçmiş herhalde o arkadaş :D

bi arkadaş kıza "ben bu konuda senin yanındayım, ilk defa başkan olacaksın sonuçta" dedi. sınıf öğretmenimiz zaten "biraz daha yapsın başkanlığı" dedi. ben de "biraz daha yapmak istiyorum" falan dedim zaten. kız sürekli derste hocaya "hocam ben ne zaman başkan olucam?" diyor. ben sonsuza dek başkan olmayacağım ki zaten, ama hanımefendi birkaç hafta daha sabredemiyor. param olsa temel liseye geçebilsem keşke, 3 senedir bunları çekiyorum. sürekli zorbalık, zorbalık insanın psikolojisi bir yere kadar dayanır. zaten psikolojik sorunlarım var bir de bunlarla uğraşıyorum :KK43:
Bunlarla uğraşmak seni yoruyor ve zarar veriyorsa, bırak ve derslerine odaklan,başkan olmanın sana bir artısı var mı? Başka okula geçmen için de, burs bulma olanağın var mı, belediyelerin falan bursları olur, bunları araştır. Eğer bu başkanlık kavgasının senin geleceğine hiçbir artısı yoksa, bırak bence. Geleceğin için çalışmak daha mantıklı, bir sene sonra üniversite sınavna girdiğinizde kimin başkan olduğu değil, kimin daha çok hazırlandığı önemli olacak, bu da geleceğini etkileyecek.

Back