çok mu ileri derecesiniz?
ben gözlük kullanmaya 94te filan başlamıştım sanıyorum
o yüzden dereceleri de unuttum ama 3-4 miyop 1.5-2 astigmat filan olabilir
ilerledi kademe kademe benim de ailemde gözlük kullanımı çok
ben laboratuvarda çalışıyordum o zaman ve sürekli mikroskop, sıcak oda vs. kullanıyordum. ikrah gelmişti gözlükten. hiç lens kullanmadım direkt ilerleme olmaz artık dediklerinde ameliyat oldum.
LASIK oldum, 2007 kışında
astigmat düzeltilmiyor değil de tekrarlayabiliyor (yani ilerleyecek olan astigmat ilerliyor yine, durmuyor sanırım), onu mu dediler ki acaba? mesela kornea kalınlığı ölçülüyor ameliyatten önce çünkü flep kaldırılıyor ya, tekrar bir operasyon gerekse (düzeltme amaçlı ya da başka bir şey için) kornea yapısı ve özelikle kalınlığı müsait mi bu önemli bir kıstas. inanın o zaman kaç demişti unuttum ama şunu net haıtlıyorum "çok güzel kalınlıkta korneanız gerekirse 3 kere daha bile ameliyat olabilirsiniz" demişti bana. şimdiki tekniklerde belki o kalınlık da eskisi kadar önemli dğeildir onu da bilmiyorum.
bir de 0.25 filan kalabilir diyorlar -valla kaldıysa da benim bulanık ya da uzak görememe sorunum yok biz kuzenlerle filan bir araya geldiğimizde aramızdaki geyiklerden biridir, sen şunu okuyabiliyor musun diye etraftaki tabelelara filan bakarız, böyle de "bilimsel" bir test yöntemim var. performans düşse haberim olur, oradan biliyorum...
- ha yaşım 40ı geçti belki artık bazı sorunlarım olur onu da bilmiyorum ama bu yaşa kadar memnunum.