gözlerim dolu dolu boğazımda bir yumruk içimi dökmeye geldim

O kadar cok ornek var ki.Mutlu olanda var mutsuz olanda o biraz sans,biraz secim ile alakali bir durum.İnsallah karsiniza hayirli birisi cikar :)

Yazdıklarınız yüreğime dokundu. Okurken sanki ben yaşadım o anları. Rabbim çocuklarınızdan yana yüzünüzü güldürsün inşallah. Sizi el üstünde tutan, kıymet bilen evlatlarınız olsun Rabbimin izniyle. Bazen böyle anlar oluyor ama ne için bu kadar güçlü kaldığınızı hatırladığınızda dağılıyordur eminim o kara bulutlar. Aynada gördüğünüz o kadınla gurur duyun. Sevgiler

Ben sizi hatırlıyorum, denk geldiği zamanlar olmuştu konularınıza ya da yorumlarınıza sanırım. Aileniz biraz ilginçmiş, yani anne ve babanız. Sizin çocuklarınız onların da torunları. Ailenizin bu tuhaf tavrını anlamakta güçlük geçiyorum. Ne yaşanmış olursa olsun bu şekilde davranmamalılar, başka bir konunuzdan daha hatırlıyorum ailenizi çünkü. Özür dilerim yine de aileniz, haddimi aşmak istemem ama anladınız umarım beni. Hiç üzülmeyin, kendinizi zayıf hissetmeyin. Evlenmişsiniz, olmamış boşanmışsınız ne var bunda? Evli olup şiddet görmek ya da aldatılmak ya da bir şekilde mutsuz olmaktan daha iyidir. Mangal mevsimi bundan sonrası için, bazı yerler var mangalı hazır ediyorlar size sadece etleri üstüne koyup pişirmek kalıyor. Çocuklarla top da oynarsınız. Hatta çevrenizde varsa sizin gibi arkadaşlarınızla ortak bir piknik de düzenleyebilirsiniz isterseniz, samimi olduğunuz insanlarla falan, anneler ve çocukları şeklinde. Siz bilirsiniz. Karşınıza iyi biri çıkar yakında ama 2. evlilik için de çok düşünmek lazım. Yani ülkemizde kaç kadın gerçekten aşık olduğu için evleniyor ki 2. kez? Belki de yarısı bir ailem olsun, çocuklarım konusunda yalnız kalmayayım, yanımda bir yoldaş olsun, yeri geldiğinde güvenle sırtımı dayayabileceğim biri olsun diye düşünerek evleniyor. Yani o sevme-sevilme duygusunu 2. evliliğinde de tadamayan insan çok, iyi düşünmek lazım.

Hepimizin zaman zaman yaşadığı çaresizlik anları... okurken çok üzüldüm bu şekilde bir olay yaşamadım ama o çok yakından tanıdığım çaresizlik ve olduramamışlık hissini iliklerime kadar hissettim.
Siz iki çocuğunuzun biricik annesi prensesleri.. onlar için yapamayacağınız birşey yoktur eminim, mangal yakmak da dahil. Kadınlar zayıf olur derler anneler ise güçlü.
Üzülmeyin lütfen çocuklarınızla daha ne piknikler ne tatiller ne geziler yapacaksınız daha, arada bazen aksaklıklar çıksa da , gayet de güzel olacak uzun yıllar sonra hatırlayıp birbirinize anlatacağınız çok güzel anılar biriktireceksiniz.
Umarım bu arada istediğiniz mutluluğu da bulursunuz.

Bu bahsettiklerinin cogunu iki cocuklu bir cok anne yasiyor. Evli olup da babalarin aile hayatinda ilgili olmadigi o kadar anne var ki. Piknige gittiginizde piknigi zehir eden bir baba da olabilirdi basinizda. Herseyi bosanmaya baglama.
Kendine acima.
Ben oglum otizmli diye esim anlayissiz diye neden ben, neden ben diyerek kendime cok acidim. Ama bu cozum degil, olanla mutlu olmayi ogrenmek gerekiyor.
Esim su aralar iyi.
Ama bosanmayi dusundugum zamanlar oldu. Bu adami yanimda tasimaktansa iki cocugumla kendim ilgilenirim en azindan gercek bekar anne olurum diye dusunurdum.
Ve sizlere hep ozenirdim.

Duygularinizi cok guzel yaziya dokmussunuz, yazma yeteneginiz cok iyi :)
Gecmis konularinizi bilmiyorum ama yasadiginiz yalnizligi anlayabiliyorum.

Ya ben de bazen boyle kizimin sarilmasiyla, gelip de beni yanaklarimdan opmesiyle, oksamasiyla mutlu oluyorum.
Kocamdan var ya tum yaptiklarina ragmen ne nisandan donebildim ne de evlilikte bosanabildim. Oyle bos bos gidiyor.
Allah karsiniza sizi sevip, sayacak, sahip cikacak iyi insanlar cikarsin.

Duygularinizi cok guzel yaziya dokmussunuz, yazma yeteneginiz cok iyi :)
Gecmis konularinizi bilmiyorum ama yasadiginiz yalnizligi anlayabiliyorum.

Ya ben de bazen boyle kizimin sarilmasiyla, gelip de beni yanaklarimdan opmesiyle, oksamasiyla mutlu oluyorum.
Kocamdan var ya tum yaptiklarina ragmen ne nisandan donebildim ne de evlilikte bosanabildim. Oyle bos bos gidiyor.
Allah karsiniza sizi sevip, sayacak, sahip cikacak iyi insanlar cikarsin.

Demek sağlıklı sizi seven ve çok şükür ki sizden ayrı kalmak zorunda kalmayan iki tane evladınız var... Sadece bu bile hayatını şükrederek geçirmenize yeter de artar bile. O iki mucize size ait sadece size. Zor da olsa onlarla piknik yapmak, zorda olsa onlarla istemediğiniz şartlarda yaşamak ,zor da olsa onları babasız büyütmek... hayat bu işte. Önüne çıkan engelleri aştıktan sonra başlamıyor hayat inanın. Önünüze çıkan engelleri aşmaya çalışırken geçen zamanın ta kendisidir hayat.
Haftaya yeniden bi mangallık alın ve bu kez geçen haftaki tecrübenizle daha iyi yakın kömürü. Lütfen:)

Sen Harika bir annesin bunu asla unutma , güçlüsün fedakarsın çocuklarından cok dua alacaksın kendımden biliyorum annem aşırı zorluklar yaşadı kimseden yardım almadı tek başına inek bahçe bakarak bizi büyüttü biz iki degıl cok daha fazlaydık düşün ama ne güçlüydün derim ona nasıl yaptın derim . Oda siz zorluk görmediniz şimdiki kızlar hemen psıkolojılerı bozuluyor hemen kendılernı bırakıyorlar dıyo haklıda . Ve evlenecekseniz lütfen cok cok cok iyi tanımaya çalışın kendını iyi gösterip sonda dehısen cok insan var . Cok gencsın benle yaşıtsın benım bebeğim var 17 aylık siz büyüttünüz çocukları ne güzel . Onlar size güç versin üzülmeyin saçma sapan zor bir kocayı yük olarak yanınızda taşımaktansa çocuklarınızla güzel bit hayat yaşayın İnşAllah Aminnnnn

Gurur insani tek basina mutlu etmez. Iki cocukla yalniz gecinmeye calismak cok zor. Birileriyle görüş bence de. Ha bu arada kiralik mangal hizmeti veren yerler var 10liraya yakip onune getiriyorlar. Düşünmeden kalkismissin ondan olmus. Yoksa hallederdin sen.

O kadar tatlı anlatmışsın ki. Şu an ilk kez ilk eşimle uzun yıllar sonra neden tekrar evlendiğimi (1 yıl olmadan tekrar boşanıyoruz) anladım. Tam olarak bu histi kurtulmak istediğim. Ailemle iyi anlaşıyorum, maddi anlamda kimseye ihtiyacım yok ama sanki normal değilmiş gibi hiç birşey. (Normalde dik duruyorum hayatta ama arada yoklamıyor değil bu duygular)

Evlerde aş mı kaynıyor dert mi kaynıyor bilemessinki. Bu yaşadıklarını evli olup yasayan evli ama yalnız bir cok kadin var. Evlenmek iki cocukla kolay karar verilecek bir sey degil. Hayat bu ne getirecegi belli olmuyor. Ama sen hayat kaliteni artir. Su an belki daha zor cocuklar kucuk oldugu icin ama zamanla kolaylasacak.

Seninle gurur duydum.
Sen anne kelimesini yücelten bir kadınsın.
Allah sana daha çok kuvvet versin inşallah.
Yazını okurken yaşadım orda ben vardım sanki
Çok çok üzüldüm
İnş karşına çok iyi birisi çıkar sana eş çocuklarına abi olur..

Konununzu okurken icimde bir sizibhissetim Allah yardimcin olsu kac yasindasin bu ararda umarim karsina iyi bir insan cikar en guzel duygulari tatirir size

Merhaba
Yazdıklarınızın belki yüz katını tek başıma yaşları siizn çocuklarınıza yakım iki küçük çocuğumla yıllardır yapıyorum ve yapacağımı da çok iyi biliyorum. Bunlar beni çokm güçlü kılıyor hatta çocukların gözünde de anneleri hep güçlü görüyorlar.enerjini sadece çocuklarına harcıyorsun şanslısın bence.bir de şöyle düşün kangren olan bir evliliğin var enejini de alıyor ve çocuklarınla hiç bir şey yapmaya gücün yok o daha kötü olurdu.
Hafta sonu tek başıma yeşil dağ tepe gezdik bahçeden sebze topladık köy gördük süt aldık yumurta yapan tavukları seyrettiler,çamura batıp çıktık ve çok eğlendik.ben ve çocuklar önceden söz vermiştik orman da vakit geçirecektik yağmur da ıslandık. Beni gören köyden bir teyze her yerleri çamur oldu ben ah vah ettim sen onlarla çamura batıp çıkıyorsun dedi.
Yüksek lisans mezunuyum hiçi dayatılan topuklu ayakkabı kumaş cicileri giyip iki büklüm elektronik ortamdayım teyze ben böyle rahatlıyorum avm de gez dedi.dedim oradan sadece ihtiyaçları gideriyoruz alışveriş sinema gibi. Orası gezme yeri değil ne kadar anladı beni bilmem...
Ama ben hastaneden tut üstelik biri hasta diğeri sağlamken bile iki küçğk çocukla gidip saatlerce durdum.babaları var ve iş yoğunluğu yok daha doğrusu işi bile yok ama fiziken var ve evliyiz. Negatiflik katmasın bir şey beklemeyeli yıl oldu kendisinden.
Demem o ki bana göre çok daha iyi durumdasın kendşnle gurur duy

Aileniz çok duyarsız, onu söylemeden geçemeyeceğim. Onun dışında Allah karşınıza bir "insan" çıkarsın. Allah'tan korkan, kuldan utanan, sizi çok sevip sayacak, başının üstünde taşıyacak, çocuklarınıza baba olacak biri çıksın karşınıza inşallah

gece gece annemi animsattiniz bana cigerlerimin sizlamayan ufacik yeri kalmadi sanirim yazinizi okurken biz annemi sevince neden bukadar cok simardiginin cevabini buldum sanki birden cocuklari sevdigi icin bi yana icindeki bosluk doluyo belkide onunda degerli oldugunu hissediyor kimbilir.
2 cocukla hayat cok zor biliyorum ama inanin ilerde o cocuklarin bu hayataki en buyuk duasi sizin gibi dag gibi bir annelerinin olmasi olacak sizi her gecen gun daha iyi anlayacak daha cok sevecek daha cok sukredecekler size allah yardimciniz olsun ve razi olsun sizden ya sizde olmasaydiniz cocuklarinizin yaninda

canım benim allah yardımcın olsun kuzuların hayırlı evlat olsun inşallah hepsi gelip geçer sıkma canını bi bakmışsın kocaman olmuş yavruların geçmişe güler geçersiniz ne güzel imkanın varda kimseye minnet bari etmiyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…