Maske Tarifleri Gözenek sıkıştıran nemli sivilcesiz bakımlı cilt için (Birebir hala kullanıyorum)

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
Cilt bakımı rutinimi değiştirdim :)
Gündüzleri la roche posay kullanıyorum nemlendirici olarak :)
Gece de yağ karışımı yaparak sürüyorum yüzüme :)
Hem nemlensin hemde bi kaç tane sivilce izimede güle güle derim :)
Bi haftadır gözaltlarıma kara üzüm çekirdeği sürüyordum fakat sebamedin göz kremini alınca bi ay boyunca gece gündüz kullanıcam sonrada sadece gündüz sürmeye devam edicem gecede kara üzüm çekirdeği yağı sürücem:)
Kara üzüm çekirdeği yağı göz altı morluklarına iyi geliyormuş...
Bu arada okuduğum kadarıyla ceviz yağı kırışıklıklara iyi geliyormuş ilgilenenlere duyrulur :)
Bu arada LA toniğimide ara ara kullanıyorum çünkü yüzüm bazen hafif pütürleniyor o zamanlar bırakıyorum bi kaç gün ara verip sonra yine devam ediyorum...
Ama gülsuyuda almayı düşünüyorum... LA tonikle dönüşümlü kullanmak için...
Buarada ladycim 50 faktörlük bi güneş kremi alıcam paraben olmasın istiyorum içinde önerebileceğin bi marka varmı ?
Çok pahalı olmasın ama :)

gmse hamilton leke mi artırıyomuş :KK53: bende hamilton kullanıyorum ve doktorum önermişti .neye dayanarak bunu dedi ki acaba kıllandım

tek tek evde olan bütün güneş koruyucuları sordum. dr la roshe daha likit dedi diğerleri yağlı dedi benimde kafamda karıştı ama ben daha la roshe alamadım haftaya gelecek la roshe. chicco kullanıyorum su an.

lady konu dışına çıkınca rahatsız oluyorsun biliyorum ama ben 100 msj olmadı diye özel msj yollayamıyormuşum :)))
(Alıntı yapmayı daha yeni öğrendim kusura bakmayın)

La roche çok sıvı süt gibi bir şey ben beğenmiyorum kullanımı zor oluyor. Avene'in bir spreyli koruyucusu var sıkıp yediriyorsun çok pratik. Kıvamı la roche'den birazcık koyu ama kullanımı kolay olduğundan sorun olmuyor. Uzun zamandır kullanıyorum leke falan artırdığı yok. :-)

La roche çok sıvı süt gibi bir şey ben beğenmiyorum kullanımı zor oluyor. Avene'in bir spreyli koruyucusu var sıkıp yediriyorsun çok pratik. Kıvamı la roche'den birazcık koyu ama kullanımı kolay olduğundan sorun olmuyor. Uzun zamandır kullanıyorum leke falan artırdığı yok. :-)

bilemiyorum dr ısrarla la roche dedi diğerlerine göre çok sıvı olduğunu da belirtti ama daha yağsız dedi yoksa bende 3 tane güneş kremi var kafam karıştı yani :44::44::44:

Sebamed'in yeşil sabunlarından bir sürü vardı bende numune ama bulamıyorum dağıttım herhalde sağa sola. 1 tane buldum sebamed bebek sabunu ph 5.5 o da onunla yıkıyorum geceleri. Sabah kil sabunu ile yıkıyorum. Vazelinli ürün kullanmıyorum. Krem olarak melisa kreminin içerisine e vitamini koydum onu kullanıyorum. Bu sebum fazlasından oluşan illetlerden kurtulsam tez zamanda. :KK70: Yağları kesinlikle dediğin gibi damla damla kullanıyorum. Az yağı çok yüzeye yedirmeye özen gösteriyorum. Kil maskesini de her hafta mutlaka yapıyorum. Bu sebumlardan kurtulmak için bir gece yağ bir gece e vitaminli krem mi kullansam Ladyciğim? Öyle yapıyorum şu an ama her gün kullanmak da güzeldi yahu çok iyi gelmişti yüzüme. Bu arada pirinç kepeği yağına bayıldım sürdüğüm an yumuşacık yapıyor cildimi harikaa. :-)

Kurtulamazsın tatlım ancak ilaç tedavisi gerekir ki o tedavi tüm cildi kurutur iyi olmaz yani. En güzeli yağlı yiyeceklerden kaçınmak, pek baharatlı yiyecek tüketmemek, sıcak duş veya sıcak su ile yüzü yıkamamak. Kil maskesi ile yağ fazlasını ciltten arındırmak. Her gün kullanmak iyi olmaz yağları cildin alışır haftada maksimum 4 gece .)

lady canım ben laktik asitli toniğime başladım 4 gündür ,kaç gün kullanmam ,lazım baktım bulamadım ,kullanan arkadaşlar kim görürse yazsın lütfen,teşekür ediyorumm

Haftada 4 gece iyidir tatlım.

Lady Bu kadar uzun yazdığım için kusura bakma. Yazdıklarının çoğunu okudum.125 sayfa olunca hepsini okumak zor.

Benim yanağımda ve dudak üstünde lekelerim var. Yanağımdaki lekeler 2.hamileliğim sırasında oluştu. Üstünden doğum yaptığım yaz da dâhil 2 yaz geçti.( Bu yaz 3. Olacak) Doğum lekesi hamilelik sona erince bitermiş ama benim ki geçmedi. Güneş lekesi diyor doktor.

Dudak üstünde lekeler sir sonucu oldu. Anlayacağın cildim çok hassas.

Dr bana 3 hafta soyucu krem kombini kullan dedi. 1 haftadır kullanıyorum. Lekeler kızardı. Bu soyucu krem kombinini daha 2 hafta kullanmam gerek. Kontrole gitmeme daha 2 hafta var. Senin yazdıklarını okuduktan sonra bana doğru gelmiyor çünkü havalar da bayağı ısındı. Sen ne dersin?

Zaten tca kullanmadan düzelme olacağını da düşünmüyorum artık. Ama nisan ayında olduğumuz için tca denemesi yapmam sakıncalı olur sanırım.

Cildim bazen pul pul oluyor bazen de geriliyor ama karma yağlı bir cilt aslında. Sabahları yüzümü neyle yıkamamı tavsiye edersin?

11 Marttaki listeye göre verdiğin nemlendirici, yağ karışımı, %20 Laktik Asitli Tonik ve kil maskesini kullanmaya hemen başlayacağım. Ama Ozon yağı doa kozmetikte şuan yok. O gelince başlarım artık.

Gelelim güneş koruyucu meselesine. Ev de 3 farklı güneş kremi var. Solente(50+), hamilton(80+), ve chicco(50+), Ama dr. La roche verdi. Diğerleri lekeyi artırırmış. Kafam karıştı yani.

Bilgilerini ve deneyimlerini paylaştığın için teşekkürler.:KK34:

Doktorun verdiği kremleri kullan bakalım düzenli işe yarar mutlaka ve güneş koruyucunu eksik etme. Ben mesela sebamed in koruyucusu yada watsonsta satılan solait i tavsiye ederim.
Sabahları ve gece bakım yapmadan önce yine sebamed in yeşil renkte sabununu öneririm.
Rica ederim öpüyorum:KK54:

ladysubaru ben 3 aylık hamileyim ve yüzümde sivilce izleri bide iğneli lazerin izleri kaldı gözeneklerimde açık sürekli siyah noktaymış gibi duruo hep bunlardan kurtulmam için bana ne önerirsin vücudum beyaz yüzüm biraz daha esmer ton farklılığı baya belli tonik kil maskesi falan çok kullandım ama değişen bişey olmadı yardımlarını bekliyorum

O izlerin zamanla geçtiğini biliyorum ben ama ne zaman yaptırdın epilasyonunu:44:
Eğer sorun kalıcı olursa en sağlam çözüm kimyasal peeling olur ama zamanı geçti ve sen + hamilesin uygulayamazsın.
En azından şimdilik laktik asitli tonik kullanmanı önerebilirim (haftada 3 gece olacak şekilde)

canım lavanta suyu sivilce çıkarır diye bişey okudum doğrumudur ki bu sürmeye korkar oldum :KK43:

Kim yazdıysa çok sağlam uydurmuş, bayılıyorum şu cahil cühela çok ve boş konuşan takımına:KK52:
Lavanta kendi özünde antiseptiktir karaciğer tedavisinde bile başarılıdır ve sivilceyi bırak oluşturmayı aksine kurutur.
Blog sayfamda bununla ilgili detaylı bir yazım var mutlaka okumalısın:KK54:

lady birşey sorucam biliyosun ben bir kere daha tca yapıcam . geçende tca ma bir baktım kutunun içindeydi yan gelmiş ve sızmış içinden kutusuna falan .ne nolmuş ..metal kapağı var ya delinmiş resmen bir tarafı :KK53: şimdi o acaba etkileşim falan olmuş mudur bir kere daha kullancam ya sorun çıkar mı acaba .
(sonra atcam zaten .küçük kardeşim olduğu için evde saklamaya korkuyorum eylüle kadar .)

Aaa o nası olmuş yahu tca o kapağı delecek kadar güçlü olamaz:44:
En güzeli riske atma sen yenisini al eylülde:KK34:

gmse hamilton leke mi artırıyomuş :KK53: bende hamilton kullanıyorum ve doktorum önermişti .neye dayanarak bunu dedi ki acaba kıllandım

tek tek evde olan bütün güneş koruyucuları sordum. dr la roshe daha likit dedi diğerleri yağlı dedi benimde kafamda karıştı ama ben daha la roshe alamadım haftaya gelecek la roshe. chicco kullanıyorum su an.

lady konu dışına çıkınca rahatsız oluyorsun biliyorum ama ben 100 msj olmadı diye özel msj yollayamıyormuşum :)))
(Alıntı yapmayı daha yeni öğrendim kusura bakmayın)

Rica ederim çok dışa taşıp sohbete dönmediği sürece sorun yok:KK34: Mesaj sayısı doldurma topikleri var hiç bir başlığa uymayan yazılar kısmına bir bak, al sana 100 mesajı doldurmanın kısa yolu :KK9::KK34:

Cilt bakımı rutinimi değiştirdim :)
Gündüzleri la roche posay kullanıyorum nemlendirici olarak :)
Gece de yağ karışımı yaparak sürüyorum yüzüme :)
Hem nemlensin hemde bi kaç tane sivilce izimede güle güle derim :)
Bi haftadır gözaltlarıma kara üzüm çekirdeği sürüyordum fakat sebamedin göz kremini alınca bi ay boyunca gece gündüz kullanıcam sonrada sadece gündüz sürmeye devam edicem gecede kara üzüm çekirdeği yağı sürücem:)
Kara üzüm çekirdeği yağı göz altı morluklarına iyi geliyormuş...
Bu arada okuduğum kadarıyla ceviz yağı kırışıklıklara iyi geliyormuş ilgilenenlere duyrulur :)
Bu arada LA toniğimide ara ara kullanıyorum çünkü yüzüm bazen hafif pütürleniyor o zamanlar bırakıyorum bi kaç gün ara verip sonra yine devam ediyorum...
Ama gülsuyuda almayı düşünüyorum... LA tonikle dönüşümlü kullanmak için...
Buarada ladycim 50 faktörlük bi güneş kremi alıcam paraben olmasın istiyorum içinde önerebileceğin bi marka varmı ?
Çok pahalı olmasın ama :)

Ceviz yağı ciltteki tüylerin rengini koyulaştırır aman derim ben sakın öyle her duyduğunuzu uygulamayın:KK1:
O pütürlenme işte ölü deri atım süreci en doğrusu evet ara vererek kullanmak hem cilt alışmaz.
Paraben aslında çok kötü bir madde değildir! Paraben bir çok kozmetikte koruyucu olarak kullanılır parabene bu kadar takılmayın yani, sadece doz aşımı zararlıdır:KK34:
Sebamed ve watsons un sattığı solait i kullanıyorum ben dönüşümlü tavsiye ederim ikisinide:KK16:

bilemiyorum dr ısrarla la roche dedi diğerlerine göre çok sıvı olduğunu da belirtti ama daha yağsız dedi yoksa bende 3 tane güneş kremi var kafam karıştı yani :44::44::44:

İstersen eczanede numuneleri varsa iste dene ikisini de. Büyük eczanelerde oluyor. Avene''e karar vereceksin denersen bence. :KK1:

Kurtulamaz mıyım bunlardan yani ben. :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43: Yağlı ve baharatlı yemiyorum zaten. :KK43: Bir doktor yüzün sıcak suyla yıkanması gerektiğini söylemişti. zararı nedir?:44: Olamaz ya yıkıldım şu an onlardan kurtulamacağım demek. :KK43::KK43::KK43: O bahsettiğin ilaç r harfi ile başlayan mı yoksa?

ladym canım topiği açtım bizleri terkmi ettin diye sitemler edicektim , cevap yazmışsın fakat bana değil ,görmedin muhtemelen canım ben bir haftadır sabah akşam laktik asitimi kullandım ilk günler iyi soyuldu minik minik sonra yüzüm pütürpütür kaldı atamadı kızardı sanki sonradar yapıştılar gibi kaldı canım şimdi bıraktım napıym acil cevap lütfen öpüyorum

glikolik asit kızarıklığı gözümü korkutmuştu ama 10 günder bir uyguluyorum artık.
lavantalı tonik bitmek üzere . ve haftada bir kil maskesine devam .

yalnız araştırırken gördüm ve aklıma geldi. glikolik asit li pedler var batık tüyler için olan. oldukça pahalı üstelik. acaba nasıl uygularsak aynı probleme yardımcı olacak bir çözüm buluruz.

bende anlamadım ve çok şaşırdım tatlım başka bişeyden olamaz çünkü sadece o vardı orda .bir seferliğine kullanabilir miyim yani bu tcayı? zaten şu an elimde olanı da bir kere kullandım şimdi yine bir kere kullanacağım için tekrar almak da istemiyorum açıkçası . tabi zararı yoksa.. lady

Kurtulamaz mıyım bunlardan yani ben. :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43: Yağlı ve baharatlı yemiyorum zaten. :KK43: Bir doktor yüzün sıcak suyla yıkanması gerektiğini söylemişti. zararı nedir?:44: Olamaz ya yıkıldım şu an onlardan kurtulamacağım demek. :KK43::KK43::KK43: O bahsettiğin ilaç r harfi ile başlayan mı yoksa?

Sanırım gözeneklerin açılması için doktor sıcak su demiş ama cildimiz çuval yada lastik değil ki yahu. Sonrada o gözenekleri kapatmak için uğraşırsın, unutmayın kızlar cildi sıcak suya alıştırmak iyi değildir. En güzeli ılık su.
Evet r ile başlıyor ama sen dinle beni kil maskesi, sebamed kullan ve o minik şeylere takılma önemli olan cildinin sağlıklı olması:KK34:

Aklıma şey geldi tca bunları götürür mü acaba? :KK25::KK25:
Yok tatlım sanmıyorum.

ladym canım topiği açtım bizleri terkmi ettin diye sitemler edicektim , cevap yazmışsın fakat bana değil ,görmedin muhtemelen canım ben bir haftadır sabah akşam laktik asitimi kullandım ilk günler iyi soyuldu minik minik sonra yüzüm pütürpütür kaldı atamadı kızardı sanki sonradar yapıştılar gibi kaldı canım şimdi bıraktım napıym acil cevap lütfen öpüyorum

Ama sabah akşam kullanılmaz zaten ne laktik asitli tonik ne de glikolik asitli tonik.
Gece uyumadan önce ve maksimum haftada 1 gece kullanıp bir gece ara vererek kullanmalısın.
Bu ara sadece pirinç kepeği nar çekirdeği yağın ile bakım yap toniğini bunlar geçene kadar kullanma geçer korkma.

glikolik asit kızarıklığı gözümü korkutmuştu ama 10 günder bir uyguluyorum artık.
lavantalı tonik bitmek üzere . ve haftada bir kil maskesine devam .

yalnız araştırırken gördüm ve aklıma geldi. glikolik asit li pedler var batık tüyler için olan. oldukça pahalı üstelik. acaba nasıl uygularsak aynı probleme yardımcı olacak bir çözüm buluruz.

Glikolik asit kızarıklığı mı:44: Yahu benim cildim süt beyaz ve %25 glikolik asiti saf olarak sürdüğüm zamanlarda oldu zerre kızarmadım. Glikolik asitin özelliği budur zaten kızartmaz cildi, acaba bastırarak mı sürüyorsun?
Saf glikolik asiti bastırmadan sürersen işe yarayabilir batıklarda, o pedler sadece slikolik asitten oluşmuyor başka kimyasallarda var içinde:KK34:

bende anlamadım ve çok şaşırdım tatlım başka bişeyden olamaz çünkü sadece o vardı orda .bir seferliğine kullanabilir miyim yani bu tcayı? zaten şu an elimde olanı da bir kere kullandım şimdi yine bir kere kullanacağım için tekrar almak da istemiyorum açıkçası . tabi zararı yoksa.. lady

Yok tatlım epey hava almış o baksana, belkide kapak metal olduğu için tepkime olmuş olabilir bence kullanma.

geçenlerde kırmızı ışıkta yanımızda subaru marka mavi renkli bir araç durdu, aklıma siz geldiniz :KK1:

Sanırım gözeneklerin açılması için doktor sıcak su demiş ama cildimiz çuval yada lastik değil ki yahu. Sonrada o gözenekleri kapatmak için uğraşırsın, unutmayın kızlar cildi sıcak suya alıştırmak iyi değildir. En güzeli ılık su.
Evet r ile başlıyor ama sen dinle beni kil maskesi, sebamed kullan ve o minik şeylere takılma önemli olan cildinin sağlıklı olması:KK34:

Yok tatlım sanmıyorum.

Ama sabah akşam kullanılmaz zaten ne laktik asitli tonik ne de glikolik asitli tonik.
Gece uyumadan önce ve maksimum haftada 1 gece kullanıp bir gece ara vererek kullanmalısın.
Bu ara sadece pirinç kepeği nar çekirdeği yağın ile bakım yap toniğini bunlar geçene kadar kullanma geçer korkma.

Glikolik asit kızarıklığı mı:44: Yahu benim cildim süt beyaz ve %25 glikolik asiti saf olarak sürdüğüm zamanlarda oldu zerre kızarmadım. Glikolik asitin özelliği budur zaten kızartmaz cildi, acaba bastırarak mı sürüyorsun?
Saf glikolik asiti bastırmadan sürersen işe yarayabilir batıklarda, o pedler sadece slikolik asitten oluşmuyor başka kimyasallarda var içinde:KK34:

Yok tatlım epey hava almış o baksana, belkide kapak metal olduğu için tepkime olmuş olabilir bence kullanma.

bencede ya .elimde laktik asit vardı tonik yaptım onu .onu kullanıcam canım. ilkini dün akşam yaptım bile .glikolik asitim var daha 10luk .bu bitince onu yaparım birde :KK24:

Doğru diyorsun Ladycim önemli olan cildin sağlıklı olması. Zaten o küçük şeyler de dikkat etmedikçe görünmüyorlar. Kil maskesine devam o zaman. Doktorlar o küçük şeyleri iğne ile boşaltıyorlarmış ama yine tekrar ediyormuş. Cildi çok hırpalamamak gerekir. Ben senin önerilerinle bakımıma devam edeceğim. Çok teşekkür ediyorum. :KK16:

Son düzenleme:
geçenlerde kırmızı ışıkta yanımızda subaru marka mavi renkli bir araç durdu, aklıma siz geldiniz :KK1:

:KK9: Oy yerim ben onuuuu özellikle mavisini:130: Nasıl ama çok güzel değil mi:90::82:

bencede ya .elimde laktik asit vardı tonik yaptım onu .onu kullanıcam canım. ilkini dün akşam yaptım bile .glikolik asitim var daha 10luk .bu bitince onu yaparım birde :KK24:

Güzel plan :KK54:

Kızlar 1-7 mayıs arası DOA KOZMETİK indirim yapıyormuş. Haberiniz olsun......:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

Hadi bakalım yapın listeleri:KK9::KK9::KK9:

Doğru diyorsun Ladycim önemli olan cildin sağlıklı olması. Zaten o küçük şeyler de dikkat etmedikçe görünmüyorlar. Kil maskesine devam o zaman. Doktorlar o küçük şeyleri iğne ile boşaltıyorlarmış ama yine tekrar ediyormuş. Cildi çok hırpalamamak gerekir. Ben senin önerilerinle bakımıma devam edeceğim. Çok teşekkür ediyorum. :KK16:

Cildi dengelemek lazım tatlım bence sen bunları istikrarla uyguladığında gerek bile kalmaz. Sebamed ile cilt temizliğini ihmal etme o cildin yağ fazlasını alıyor e kil maskesi de yapacaksın zaten sonra yağ bakımların oh mis:21:

merhabalar
bu topici yeni gördüm ve gerçekten çok beğendim
tebrik ederim çok güzel öneriler var
ben yaklaşık 3 aydır hergün filtre kahve içiyorum
hani şu bilinen s ile başlayan kahve markasının filtre kahvesi
ve cildimi hışır hışır yaptı tabiri caizse
bana önereceğiniz bişey var mıdır
doğal bi yöntem kullanmak istiyorum

Dr verdiği kremleri günlük kullanıyorum. yüzümde önce biraz soyulma oldu. şimdi de kızarıklık var. Ara ver demediği için kremleri sürmeye devam ediyorum. ilk 15 dk çok yakıyor ama sonra geçiyor.yüzümü sabah krem sonrası akşam krem öncesi sabunluyorum. günde 3 kere güneş kremi sürüyorum. bir de günde 4-5 kere nemlendirici. gerilme hissi var özellikle dudak üstlerimde. çarş. kontrol var hadi hayırlısı.

1 mayısta bayağı sipariş vereceğim doa dan .şimdi cildim çok hassas.makyaj bile yapmıyorum.yeni şeyler denemeyi kontrol sonrasına erteledim.(24 nisan yani) laktik asitli tonikle yağ karışımı hele kil maskesini.hepsini yapacağım. sabırsızlanıyorum.

Son düzenleme:
:KK9: Oy yerim ben onuuuu özellikle mavisini:130: Nasıl ama çok güzel değil mi:90::82:

Güzel plan :KK54:

Hadi bakalım yapın listeleri:KK9::KK9::KK9:

Cildi dengelemek lazım tatlım bence sen bunları istikrarla uyguladığında gerek bile kalmaz. Sebamed ile cilt temizliğini ihmal etme o cildin yağ fazlasını alıyor e kil maskesi de yapacaksın zaten sonra yağ bakımların oh mis:21:

Sana inandım istikrarla uyguladım ve mükemmel sonuçlar aldım. İyi ki varsın. :KK16:

X