Maske Tarifleri Gözenek sıkıştıran nemli sivilcesiz bakımlı cilt için (Birebir hala kullanıyorum)

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
birde sabun olarak hangisini önerirsiniz .ısırgan alsam çok mu kurutur? arada çıkan tek tük sivilcemi kurutur diye düşündüm kararsızım .

Isırgan gözenekleri açıyor, yüzüne kullanma, kendime not almıştım kullanma diye. :KK1: Nar çekirdeği, bal süt sabunu, nane sabunu kullanabilirsin. Sivilceyle ilgili sorunun varsa, sebamed'in yeşil sabununuda diğer sabunlarla değişimlik kullanabilirsin. Sabah nar, akşam sebamed gibi.

aaa söylediğin çok iyi oldu çok teşekkür ediyorum :KK16: tamam o zaman diğerlerinden birini alırım

Kesinlikle kediye katılıyorum:KK9::KK16::KK54:

benimde size bir kaç sorum olacak benim yağlı bir cildim var ve tüp bebek tedavisi gördüğüm için hormon ilaçları alnmda leke oluşumuna neden oldu cildimde siyah noktalar ve sivilceler(seyrekte olsa) var şimdi sizin yazdıklarınızdan şöyle bir plan çizsem
lekelerim için
karaüzüm çekirdeği yağı+pirinç kepeği yağı+nar çekirdeği yağı haftada 2gece(sürüp yatıyoruz değilmi)
sivilcelerim için
kil maskesi haftada bir gece yapayım diyorum
temizleyici sabun olarak kükürtlü sabun mu iyi gelir bana
peki evigenli nemlendiriciyi her günmü kullanayım cildim yağlı parlama yaparmı
buğday yağını leke açıcı karışımı kullanmadığım gecelerde yüzümü temizledikten sonra sürüp yatsam olurmu
ve güneş koruyucu mutlaka kullanmam gerekirmi
çok teşekkür ederim

mrb Laydsubaru sayfa sayısı çok olunca hepsini okuyamadm belki sorulmuştur ama bende sormak istiyorum. benm karma ama hassas bi cildim var yanaklarımda da kızarıklık ama siyah nokta ve gözenek sorunum var bide çok olmasa da lekelerim var. dermatologa gitmiştim bi temizleyici verdi ondan çok memnunum ama gözenek ve lekelerim için ne yapmam gerekiyo ? bunları zaten yazmıştın ama ben gene sorup yanlış bişi yapmak istemiyorum artık yüzüme bir sürü krem tonik aldım hepsi cildimi daha da beter hale getirdi. bide ozon yağı demişsin ama onun gerçeğini nerden bulcaz ki?

benimde size bir kaç sorum olacak benim yağlı bir cildim var ve tüp bebek tedavisi gördüğüm için hormon ilaçları alnmda leke oluşumuna neden oldu cildimde siyah noktalar ve sivilceler(seyrekte olsa) var şimdi sizin yazdıklarınızdan şöyle bir plan çizsem
lekelerim için
karaüzüm çekirdeği yağı+pirinç kepeği yağı+nar çekirdeği yağı haftada 2gece(sürüp yatıyoruz değilmi)
sivilcelerim için
kil maskesi haftada bir gece yapayım diyorum
temizleyici sabun olarak kükürtlü sabun mu iyi gelir bana
peki evigenli nemlendiriciyi her günmü kullanayım cildim yağlı parlama yaparmı
buğday yağını leke açıcı karışımı kullanmadığım gecelerde yüzümü temizledikten sonra sürüp yatsam olurmu
ve güneş koruyucu mutlaka kullanmam gerekirmi
çok teşekkür ederim

Tatlım evigen kullanmıyorum ben artık çünkü evigenin içindeki e vitamini yani tokoferol oranı çok düşük %6 :KK19:
Doa nın e vitaminini kullanıyorum :KK34:
Kara üzüm çekirdeği yağını tek kullanmanı öneririm haftada bir gece, pirinç kepeği ve nar çekirdeği yağına ağırlık ver leke açmakta çok daha etkili olur (haftada 3-4 gece kullanmaya çalış).
Cilt ph'ı nı dengede tutman için sebamed in yeşil renkte sabununu gece uyumadan önce kullanmanı öneririm sabah uyandığında ise kükürt sabununu kullanırsın, dönüşümlü git yani:KK34:
Güneş koruyucu mutlaka kullan ki lekelerin koyulaşmasın yada yenileri oluşmasın.
Saf buğday yağı henüz bulamadığım için artık buğday yağı da kullanmıyorum:KK34:

mrb Laydsubaru sayfa sayısı çok olunca hepsini okuyamadm belki sorulmuştur ama bende sormak istiyorum. benm karma ama hassas bi cildim var yanaklarımda da kızarıklık ama siyah nokta ve gözenek sorunum var bide çok olmasa da lekelerim var. dermatologa gitmiştim bi temizleyici verdi ondan çok memnunum ama gözenek ve lekelerim için ne yapmam gerekiyo ? bunları zaten yazmıştın ama ben gene sorup yanlış bişi yapmak istemiyorum artık yüzüme bir sürü krem tonik aldım hepsi cildimi daha da beter hale getirdi. bide ozon yağı demişsin ama onun gerçeğini nerden bulcaz ki?

Tatlım sana madem leke sorunun var laktik asitli tonik kullanmanı öneririm ve bunun haricinde pirinç kepeği ve nar çekirdeği kullan haftada 3-4 gece lekelerin rengini istikrarlı kullanırsan açar:KK34:

subarucum sana danısmak ıstedıgım bısey var.benım yuzumde ton bozuklukları var bıde cansız mat duruyor bu laktık asıtlı tonıkten kullansamm ıyı gelırmı acaba?ya da ne onerırsın?soymadan acılsın ıstıyorum cıldım ama bılemedım ne yapayım

Tatlım evigen kullanmıyorum ben artık çünkü evigenin içindeki e vitamini yani tokoferol oranı çok düşük %6 :KK19:
Doa nın e vitaminini kullanıyorum :KK34:
Kara üzüm çekirdeği yağını tek kullanmanı öneririm haftada bir gece, pirinç kepeği ve nar çekirdeği yağına ağırlık ver leke açmakta çok daha etkili olur (haftada 3-4 gece kullanmaya çalış).
Cilt ph'ı nı dengede tutman için sebamed in yeşil renkte sabununu gece uyumadan önce kullanmanı öneririm sabah uyandığında ise kükürt sabununu kullanırsın, dönüşümlü git yani:KK34:
Güneş koruyucu mutlaka kullan ki lekelerin koyulaşmasın yada yenileri oluşmasın.
Saf buğday yağı henüz bulamadığım için artık buğday yağı da kullanmıyorum:KK34:

Tatlım sana madem leke sorunun var laktik asitli tonik kullanmanı öneririm ve bunun haricinde pirinç kepeği ve nar çekirdeği kullan haftada 3-4 gece lekelerin rengini istikrarlı kullanırsan açar:KK34:

cevabınız için teşekkür ederim yağları kili ve kükürtlü sabun şiparişini verdim pazartesi kargom gelecek cildimdeki değişiklikleri bildiririm size

Benimde cıldımde lekeler.en kısa sürede hallolcak tedavi surecı hangısıdır. Banada yardımcı olursanız çok sevinirim

Ladycim yaklaşık 20 gündür cildime şu şekilde bakım uyguluyorum: Sabah kalktığımda yüzümü nar sabunuyla yıkayıp gül suyu ile sildikten sonra e vitamini eklediğim melisa kremim ile nemlendiriyorum cildimi. Akşam ise yine nar sabunu ile yüzümü yıkayıp gül suyu ile sildikten sonra nar çekirdeği yağı sürüyorum. O kadar memnun kaldım ki bu yağdan devam etmek istiyorum buna inanılmaz bir şekilde lekelerimin rengini açtı ve ufak lekeler kayboldu. Ama gel gelelim sorun şu ki böyle siyah nokta ol an geniş gözenekli yerlerde minik minik sivilceye benzer şeyler meydana geldi. Acaba bunlar yağ bezesi olabilir mi? Önerebileceğin bir şey var mı ? :KK43: Çok da memnundum oysa ki bu bakımdan. Şimdi pirinç kepeği ve kil sabunu kullanmaya başlayacağım nar çekirdeği yağı ve nar sabunu yerine. Acaba bunlar da böyle bir soruna yol açar mı? Ya da sorun kullandığım şeylerde mi bilemedim. :KK43: Bir de bu süre zarfında arada bir kil maskesi aspirin maskesi de uyguyladım.

Not: Siyah noktalara da bir önerin var mı acaba? :/

Benimde cıldımde lekeler.en kısa sürede hallolcak tedavi surecı hangısıdır. Banada yardımcı olursanız çok sevinirim

Ben nar çekirdeği yağından o kadar memnun kaldım ki. Ama yukarıda belirttiğim gibi küçük beyaz sivilcemsi şeyler oluştu. Ama neyden kaynaklandığını bilmiyorum. Lady'e sordum yağdan olabilir mi diye. Yine de o kızarık lekelerden büyük ölçüde kurtulduğuma o kadar memnunum ki. Bunlar en azından belli olmuyor yakından bakmadıkça lekeler gibi. Umarım bu küçük şeylerden de kurtulmama Lady'nin bir önerisi olur. :-)

subarucum sana danısmak ıstedıgım bısey var.benım yuzumde ton bozuklukları var bıde cansız mat duruyor bu laktık asıtlı tonıkten kullansamm ıyı gelırmı acaba?ya da ne onerırsın?soymadan acılsın ıstıyorum cıldım ama bılemedım ne yapayım

Ben Doa'ya L-Askorbik asitin ne işe yaradığını sorduğumda ciltteki ton farklılıklarını dengelediğini söylemiştiler. C vitamini yani. Bununla ilgili konu açtım ama kimse kullanmadı sanırım cevap yazan olmadı. Sağ olsun Lady blogunda bu konuda bizi aydınlatmış. Ben kullanmaya başladım bakalım iyi gelecek mi.

Ben de doadan lavanta suyu, lavanta yağı, hint yağı, saç toniği aldım. Bunları buzdolabında mı muhafaza edeyim? Gül suyunun dolapta saklanması yazılmış bir kaç yerde lavanta suyu hakkında bir şey bulamadım ve yağlar hakkında. Bozulur mu dışarda durursa. Ne yapayım ben bunları? Daha sadece lavanta yağını kullandım.

Lavanta yağını direk mi kullanayım yoksa suyla ıslattığım makyaj pedine dökerek mi? Koltukaltıma falan sürüyorum mikrop kırıyormuş diye. Bir de yatağa döktüm güzel koktu. Kullanabileceğim başka bir alan var mı?

Hint yağını da su dökmeden direk kipriklere uygulayayım mı? Çok bilgisizim bu konularda.

Bir de e vitamini kremin içine dökmeden direk uygulayabilir miyiz? Kolumdaki uzun zaman geçmiş bir kesiğe uygulayacam belki işe yarar diye. Yoksa shea butter alıp içine e vitamini yağının tamamını döksem ve sürekli uygulasam bu nasıl olur?

Son düzenleme:

Laktik asitli tonik iyi gelir tatlım ama yanında pirinç kepeği ve nar çekirdeği yağı da kullanmanı tavsiye ederim elbette bunları kullanırken gündüz uyandığımız gibi güneş koruyucumuzu uygulamayı da ihmal etmemeliyiz:KK34:

Önce şunu söylemek istiyorum o lekeler bir günde oluşmadı veya bir gün bilinçsizce güneşe maruz kaldınız, yada güneşlendiğinizde oluşmuş olabilir hiç fark etmez. Kısa sürede kurtulamazsınız, leke tedavisi sabır ister, istikrar ister sihirli değnek yok!:KK34:
Mevsimi geçtiği için tca peeling öneremiyorum ama laktik asitli tonik uygulayabilir nar çekirdeği ve pirinç kepeği yağı kullanabilirsiniz.
Bunların hepsi detaylarıyla ilk sayfada yazıyor...

Ladycim yaklaşık 20 gündür cildime şu şekilde bakım uyguluyorum: Sabah kalktığımda yüzümü nar sabunuyla yıkayıp gül suyu ile sildikten sonra e vitamini eklediğim melisa kremim ile nemlendiriyorum cildimi. Akşam ise yine nar sabunu ile yüzümü yıkayıp gül suyu ile sildikten sonra nar çekirdeği yağı sürüyorum. O kadar memnun kaldım ki bu yağdan devam etmek istiyorum buna inanılmaz bir şekilde lekelerimin rengini açtı ve ufak lekeler kayboldu. Ama gel gelelim sorun şu ki böyle siyah nokta ol an geniş gözenekli yerlerde minik minik sivilceye benzer şeyler meydana geldi. Acaba bunlar yağ bezesi olabilir mi? Önerebileceğin bir şey var mı ? :KK43: Çok da memnundum oysa ki bu bakımdan. Şimdi pirinç kepeği ve kil sabunu kullanmaya başlayacağım nar çekirdeği yağı ve nar sabunu yerine. Acaba bunlar da böyle bir soruna yol açar mı? Ya da sorun kullandığım şeylerde mi bilemedim. :KK43: Bir de bu süre zarfında arada bir kil maskesi aspirin maskesi de uyguyladım.

Not: Siyah noktalara da bir önerin var mı acaba? :/

Yağ bezesi değil tatlım onlar cilt cildinde sebum salgısı fazla demek ki.
Gece yatarken yüzünü sebamed in yeşil renkte olan sabunu ile yıkamanı ve aynı şekilde sabah uyandığında da bunu kullanmanı öneririm bir süre. Tabii haftada 1 defa kil maskesi yapmayı alışkanlık haline getirirsen iyi olur:KK34:

Ben nar çekirdeği yağından o kadar memnun kaldım ki. Ama yukarıda belirttiğim gibi küçük beyaz sivilcemsi şeyler oluştu. Ama neyden kaynaklandığını bilmiyorum. Lady'e sordum yağdan olabilir mi diye. Yine de o kızarık lekelerden büyük ölçüde kurtulduğuma o kadar memnunum ki. Bunlar en azından belli olmuyor yakından bakmadıkça lekeler gibi. Umarım bu küçük şeylerden de kurtulmama Lady'nin bir önerisi olur. :-)

Tüm yüzüne 5-6 damla yağ yeter tatlım fazla kullanmıyorsun değil mi? Yada içeriğinde vazelin olan bir ürün kullanıyorsan da oluşur o beyazlar.

Ben Doa'ya L-Askorbik asitin ne işe yaradığını sorduğumda ciltteki ton farklılıklarını dengelediğini söylemiştiler. C vitamini yani. Bununla ilgili konu açtım ama kimse kullanmadı sanırım cevap yazan olmadı. Sağ olsun Lady blogunda bu konuda bizi aydınlatmış. Ben kullanmaya başladım bakalım iyi gelecek mi.

ton farklılığının dışında cildi canlandırır ve dinç tutar c vitamini. Ben haftada 1 defa uygulamaya gayret gösteriyorum:KK34:

Ben de doadan lavanta suyu, lavanta yağı, hint yağı, saç toniği aldım. Bunları buzdolabında mı muhafaza edeyim? Gül suyunun dolapta saklanması yazılmış bir kaç yerde lavanta suyu hakkında bir şey bulamadım ve yağlar hakkında. Bozulur mu dışarda durursa. Ne yapayım ben bunları? Daha sadece lavanta yağını kullandım.

Lavanta yağını direk mi kullanayım yoksa suyla ıslattığım makyaj pedine dökerek mi? Koltukaltıma falan sürüyorum mikrop kırıyormuş diye. Bir de yatağa döktüm güzel koktu. Kullanabileceğim başka bir alan var mı?

Hint yağını da su dökmeden direk kipriklere uygulayayım mı? Çok bilgisizim bu konularda.

Bir de e vitamini kremin içine dökmeden direk uygulayabilir miyiz? Kolumdaki uzun zaman geçmiş bir kesiğe uygulayacam belki işe yarar diye. Yoksa shea butter alıp içine e vitamini yağının tamamını döksem ve sürekli uygulasam bu nasıl olur?

Havalar henüz çok sıcak olmadığı için direkt güneş görmeyen bir çekmece yada giysi dolabının uygun bir rafında muhafaza edebilirsin tatlım.

Lavanta yağını badem yağı veya hint yağına damlatıp saç derine uygulayabilirsin mesela. Bende haftada 1-2 defa yastığımın arka tarafına 1 damla damlatıp öyle uyurum, giysi dolabıma, iç çamaşırı çekmeceme damlatıyorum çok güzel kokuyor:KK16:

Hint yağını kulak pamuğu ile para küçük parmağın ile kirpik diplerine sürebilirsin illa pamuğu ıslatmana gerek yok.

E vitaminini saf şekilde uygulayabilirsin ama kremin içinde her gün düzenli kullanmakta iyi bir seçim olur. Uzun süre geçmiş bir kesik izine çok etki edeceğini sanmıyorum ama uygula bakalım denemeden bilemeyiz. Shea butter ın kıvamı çok katı homojen şekilde karıştıramazsın bence erittin desek bu seferde ısı yükseldiği için e vitamini bozulabilir. Bu yüzden yağ içinde kullanmak istiyorsan en güzeli macadamia yağının içine ekle:KK34:

Sebamed'in yeşil sabunlarından bir sürü vardı bende numune ama bulamıyorum dağıttım herhalde sağa sola. 1 tane buldum sebamed bebek sabunu ph 5.5 o da onunla yıkıyorum geceleri. Sabah kil sabunu ile yıkıyorum. Vazelinli ürün kullanmıyorum. Krem olarak melisa kreminin içerisine e vitamini koydum onu kullanıyorum. Bu sebum fazlasından oluşan illetlerden kurtulsam tez zamanda. :KK70: Yağları kesinlikle dediğin gibi damla damla kullanıyorum. Az yağı çok yüzeye yedirmeye özen gösteriyorum. Kil maskesini de her hafta mutlaka yapıyorum. Bu sebumlardan kurtulmak için bir gece yağ bir gece e vitaminli krem mi kullansam Ladyciğim? Öyle yapıyorum şu an ama her gün kullanmak da güzeldi yahu çok iyi gelmişti yüzüme. Bu arada pirinç kepeği yağına bayıldım sürdüğüm an yumuşacık yapıyor cildimi harikaa. :-)

Son düzenleme:
lady canım ben laktik asitli toniğime başladım 4 gündür ,kaç gün kullanmam ,lazım baktım bulamadım ,kullanan arkadaşlar kim görürse yazsın lütfen,teşekür ediyorumm

Lady Bu kadar uzun yazdığım için kusura bakma. Yazdıklarının çoğunu okudum.125 sayfa olunca hepsini okumak zor.

Benim yanağımda ve dudak üstünde lekelerim var. Yanağımdaki lekeler 2.hamileliğim sırasında oluştu. Üstünden doğum yaptığım yaz da dâhil 2 yaz geçti.( Bu yaz 3. Olacak) Doğum lekesi hamilelik sona erince bitermiş ama benim ki geçmedi. Güneş lekesi diyor doktor.

Dudak üstünde lekeler sir sonucu oldu. Anlayacağın cildim çok hassas.

Dr bana 3 hafta soyucu krem kombini kullan dedi. 1 haftadır kullanıyorum. Lekeler kızardı. Bu soyucu krem kombinini daha 2 hafta kullanmam gerek. Kontrole gitmeme daha 2 hafta var. Senin yazdıklarını okuduktan sonra bana doğru gelmiyor çünkü havalar da bayağı ısındı. Sen ne dersin?

Zaten tca kullanmadan düzelme olacağını da düşünmüyorum artık. Ama nisan ayında olduğumuz için tca denemesi yapmam sakıncalı olur sanırım.

Cildim bazen pul pul oluyor bazen de geriliyor ama karma yağlı bir cilt aslında. Sabahları yüzümü neyle yıkamamı tavsiye edersin?

11 Marttaki listeye göre verdiğin nemlendirici, yağ karışımı, %20 Laktik Asitli Tonik ve kil maskesini kullanmaya hemen başlayacağım. Ama Ozon yağı doa kozmetikte şuan yok. O gelince başlarım artık.

Gelelim güneş koruyucu meselesine. Ev de 3 farklı güneş kremi var. Solente(50+), hamilton(80+), ve chicco(50+), Ama dr. La roche verdi. Diğerleri lekeyi artırırmış. Kafam karıştı yani.

Bilgilerini ve deneyimlerini paylaştığın için teşekkürler.:KK34:

Son düzenleme:
ladysubaru ben 3 aylık hamileyim ve yüzümde sivilce izleri bide iğneli lazerin izleri kaldı gözeneklerimde açık sürekli siyah noktaymış gibi duruo hep bunlardan kurtulmam için bana ne önerirsin vücudum beyaz yüzüm biraz daha esmer ton farklılığı baya belli tonik kil maskesi falan çok kullandım ama değişen bişey olmadı yardımlarını bekliyorum

Lady Bu kadar uzun yazdığım için kusura bakma. Yazdıklarının çoğunu okudum.125 sayfa olunca hepsini okumak zor.

Benim yanağımda ve dudak üstünde lekelerim var. Yanağımdaki lekeler 2.hamileliğim sırasında oluştu. Üstünden doğum yaptığım yaz da dâhil 2 yaz geçti.( Bu yaz 3. Olacak) Doğum lekesi hamilelik sona erince bitermiş ama benim ki geçmedi. Güneş lekesi diyor doktor.

Dudak üstünde lekeler sir sonucu oldu. Anlayacağın cildim çok hassas.

Dr bana 3 hafta soyucu krem kombini kullan dedi. 1 haftadır kullanıyorum. Lekeler kızardı. Bu soyucu krem kombinini daha 2 hafta kullanmam gerek. Kontrole gitmeme daha 2 hafta var. Senin yazdıklarını okuduktan sonra bana doğru gelmiyor çünkü havalar da bayağı ısındı. Sen ne dersin?

Zaten tca kullanmadan düzelme olacağını da düşünmüyorum artık. Ama nisan ayında olduğumuz için tca denemesi yapmam sakıncalı olur sanırım.

Cildim bazen pul pul oluyor bazen de geriliyor ama karma yağlı bir cilt aslında. Sabahları yüzümü neyle yıkamamı tavsiye edersin?

11 Marttaki listeye göre verdiğin nemlendirici, yağ karışımı, %20 Laktik Asitli Tonik ve kil maskesini kullanmaya hemen başlayacağım. Ama Ozon yağı doa kozmetikte şuan yok. O gelince başlarım artık.

Gelelim güneş koruyucu meselesine. Ev de 3 farklı güneş kremi var. Solente(50+), hamilton(80+), ve chicco(50+), Ama dr. La roche verdi. Diğerleri lekeyi artırırmış. Kafam karıştı yani.

Bilgilerini ve deneyimlerini paylaştığın için teşekkürler.:KK34:

hamilton leke mi artırıyomuş :KK53: bende hamilton kullanıyorum ve doktorum önermişti .neye dayanarak bunu dedi ki acaba kıllandım şimdi :KK53::KK53:

canım lavanta suyu sivilce çıkarır diye bişey okudum doğrumudur ki bu sürmeye korkar oldum :KK43:

canım iki tane sivilce çıkmıştı yüzümde .lavanta suyu kullandım tonik gibi sabah akşam kuruttu . normalde çok sivilcem çıkmaz ama çıktığında geçmesi uzun zaman alır sorunum bu . bana sanki faydası oldu gibi geldi bu açıdan . dolayısıyla çıkarmaz bence :KK36:

lady birşey sorucam biliyosun ben bir kere daha tca yapıcam . geçende tca ma bir baktım kutunun içindeydi yan gelmiş ve sızmış içinden kutusuna falan .ne nolmuş ..metal kapağı var ya delinmiş resmen bir tarafı :KK53: şimdi o acaba etkileşim falan olmuş mudur bir kere daha kullancam ya sorun çıkar mı acaba .
(sonra atcam zaten .küçük kardeşim olduğu için evde saklamaya korkuyorum eylüle kadar .)

gmse hamilton leke mi artırıyomuş :KK53: bende hamilton kullanıyorum ve doktorum önermişti .neye dayanarak bunu dedi ki acaba kıllandım

tek tek evde olan bütün güneş koruyucuları sordum. dr la roshe daha likit dedi diğerleri yağlı dedi benimde kafamda karıştı ama ben daha la roshe alamadım haftaya gelecek la roshe. chicco kullanıyorum su an.

lady konu dışına çıkınca rahatsız oluyorsun biliyorum ama ben 100 msj olmadı diye özel msj yollayamıyormuşum :)))
(Alıntı yapmayı daha yeni öğrendim kusura bakmayın)

Son düzenleme:
X