- 15 Eylül 2008
- 1.188
- 45
- 44
merhaba ben de 24 yaşındayım, 8 yaşımdan beri gözlük kullanıyorum. 8 yaşımda 3 numarayla başladım şimdi 10 civarı gözlerim astimat da var.. 7-8 senedir de lens kullanıyorum. yani 8 yaşımdan beri nerdeyse her sene göz doktorundayım muayene için. lens kullanmak istediğimde kızılaya başvurdum tetkikler yapıldı ve bana yumuşak lensler getirildi ama görmüyodum. 16 yaşındaydım. çok zeki doktor hanım bana inanmadı yalan söylüyosun herşeyi doğru yaptım dedi. akannehirniye yalan söyleyeceksem. ama ben lensi taktığım halde bulanık görüyodum. kavga dövüş oradan sonra özel bi lens merkezine gittim. bu özel lens lens merkezine gittiğimde oranın doktoru benim bir gözümde göz tembelliği olduğunu söyledi ve bu yüzden sert lens kullanmam gerektiğini söyledi. 6 sene civarı ben de sert lens kullandım. 2 sene önce bi deneyelim diye torik lens takmaya başladım (astimatlı yumuşan lens yani) ve bi sorun yaşamadım. kayıklık yok benim gözümde.
şimdi benim merak ettiğim, bende hakikaten göz tembelliği olsaydı 8 yaşımdan beri gittiğim doktorlar söylemez miydi? bunu ilk lens merkezinde duymama şaşırmıştım açıkcası. hani, bir de sonra torik lens kullandım ve bi sorun yaşamıyorum şu an, acaba lensle göz tembelliğinin ne alakası olabilir?? lens merkezindeki doktorun beni resmen kandırdığını düşünmeye başladım yazılarınızı okuyunca. gözdeki sinirlerle bi bağlantı kuramadım çünkü. yani dediğim gibi sayısız doktora gittim hiçbiri böle bi sorunum oldğunu söylemedi.. bir de göz bozukluğu ehliyete engel mi??
göz tembelliği doğuştan olan ve kolay kolay farkedilmeyen ve fark edildiğindede tedavi için geç kalınan bir rahatsızlıktır.
ayrıca bu rahatsızlığı olanlar ehliyet alamıyor maalesef