Oftalmoloji - Göz Hastalıkları Göz tembelliği tedavisi

Kac yaşına kadar kapatma olabiliyormus..
Aynı zamanda kapatmayı nasıl yapıcaz.
Bende doktora gittim doktor bunun tedavisi yok dedi ve aynı zamanda cok yoruldugunda gözlerim çift görme oluyor. Bana bununla yaşayacagımı sadece psikoloijk bir şey düşünmemem gerektigini söyledi.
Gercekten biraz bilgilendirirseniz sevvinirim kapatınca cok zor okuyorum veya görüyorum

arkadaşlar herkese merhaba ve geçmiş olsun diyorum.. bende bu konu ile ilgili deneyimlerimi paylaşmak istiyorum sizinle ve yardımı olacağını düşünüyorum..

öncelikle ben 35 yaşındayım ve 2 çocuğum var. ben 14-15 yaşlarında en küçük kardeşimizin göz bozukluğundan dolayı götürülmüşüm. bu arada benim ve diğer kardeşiminde göz tembelliği ortaya çıktı. en küçük kardeşimizin zaten 4 derece falan bozuktu gözleri. yani sonuçta ırsi bir durum söz koünusu. o yüzden lütfen ailede gözü bozuk olan varsa çocuğu olduğunda 1 yaşından itibaren kontrole götürsün

neyse benim oğlum şu an 14 yaşında o 4 yaşında iken doktora götürdüm ve herhangi bir problemi olmadığını gördük ( babasına çekmiş ) ama kızım doğduğunda gözü şaşı doğdu. önce uzman olmayan göz doktorları ( uzman olmayan diyorum çünkü çocuk göz uzmanı değildi ) bu beebek şaşılığı geçer dedi. ancak 1 yaşında doktora götürün dedi. biz kızım 1 yaşına geldiğinde hala kayma devam ediyordu ve izmirde bir hocaya götürdük. ( ARKADAŞLAR LÜTFEN ÇOCUKLARINIZI BÖYLE PROBLEMLERDE NORMAL GÖZ DOKTORUNA DEĞıL ÇOCUK ŞAŞILIĞI UZMANINA GÖTÜRÜN ) kızımda biri 5 derece diğeri 5,5 derece hipermetrop ve aynı zamarnda göz temkbelliği çıktı. biz doktorumuzun önerdiği şekilde tedaviye başladık. yani gözlük takmaya başladı. aynı zamanda günde 2 saat tembel gözünü kapama verdi. şükürler olsun 1,5 yılın sbonunda artık kızda konuşmaya başladıktan sonra tembelliğin kalmadığını öğrendik. ama bu tembellik öyle pis bir şey ki tekrar edebilirmiş.

çok uzun anlattım ama size tavsiyem lütfen doktorunuza güvenin. başkalarının tedavisi ile karşılaştırmayın. ve lütfen bu hastalıklar için üzülmeyin. Allah beterinden esirgesin. ben doktora gidip geldiğim s üreçte kör bir bebekle karşılaştım ve o günden sonra üzülmeyi bırnaktım. sadece şifa bulmak için dua ediyorum.

doktorun tedavisini tam olarak uygulayın ve sonucu görün . kendinize iyi bakın. sormak istediğiniz bir şey olursa yine bilgi veririm.

ayrıca önemli bir şey daha söyleyeceğim. doktorumuz bize geç kalmışsınız dedi. EĞER BEBEĞıNıZıN ŞAŞILIĞI VEYA GÖZ KAYMASI 2 AYLIKTAN DAHA FAZLA DEVAM EDıYORSA KESıNLıKLE BEBEK ŞAŞILIĞI DEĞıLDıR VE HEMEN TEDRAVıYE BAŞLANMALIDIR DEDı. yani 2 aylık bebeğe bile gözlük veriyorlar ve kapamaya başlayabiliyorlar.bilginize

herkese allah şifa versin.Daha önceden de yazmıştım.geçenlerde başka bi doktora gittim.o da kapamayı söyledi.2 ay sonra yine gidecez.günde 7-8 saat kapatıyoruz.neorovisyon tedavisi olan birileri varmı merak ediyorum.acaba gerçekten tedavi oluyormu.merak ediyorum.
be............................................

Son düzenleyen: Moderatör:
kızım 6 yasını doldurdu anasınıfına başlamadan bi göz muayenesi yaptıralım dedik iyikide yaptırmışız
sağ göz %100 gürürken sol gözü 1.50 astigmat ve tembellik teşhis edildi
ilk dr 1 ay boyunca 1 saat kapatma önerdi bu göz kapatma ped lerinden aldık ancak kızım yapışınca acıtıyo dedi bende kendim ona bi şekilde kapattım itiraf ediyorumki kimi zaman aksattık
1 ay sonra kontrole götürmedik
şimdi 1.sınıfa başlayacak o yüzden tekrar baska bi dr götürdük
evet sol göz %50 tembel
bize 6 gün sabahtan akşama kadar 1gün acık
tekrar 6 gün kapalı bir gün acık 2 hafta sonrada kontrol var
burda okuduğum yorumlardan etkilendim ve bunun ciddi bi sorun oldugunu anladım
birde gercekten tedavi edilemeyen tembellik ileriki yaşlarda o gözün tamamen görememesine yani körlüğe neden olduğunu öğrendim
şimdi anneler dikkat mutlaka okul öncesi göz muayenesi yaptırın
ne kadar erken teşhis edilirse o kadar avantajınız var
herkese geçmiş olsun

arkadaşlar gözün gelişimi 7 yaşında duruyomuş zaten 7 yaşından sonra kapatmaların çok faydası olmuyormuş, göz %80 görme civarına gelinec ameliyat oluyo, sonra bir süre daha kapatmaya devam
şimdiye kadar göz tembelliğinin tedavisi yoktu, ama istanbul cerrahi göz hastasi yeni tedavi getirmiş, internetten yapılıyor tedavi internet başınad bi nevi oyun oynar gibi göz kasları çalıştırılıyor, %60-70 işe yarıyormuş ve hatta 40 yaşındakiler bile faydalanıyormuş, bu göz tembelliği olanlar için güzel bi haber, nörovizyon tedavisi diyolar

çocuklarımızı mutlaka bebeklikte göz dr götürmeliyiz, bebekken tespit edilse 2 ayda tedavi ediliyormuş, yaş ilerledikçe zorlaşıyor malesef

arkadaşlar merhaba benim yeğenim 3 yaşındayken gözleri kaymaya başladı allahtan çabuk farkettik hemen göze götürdük.göz tembelliği teşhisi koyuldu ve her iki gözü de 8 dereceydı..hemen gozluk takmaya başladık.bu arada goz bandı yaklasık 5 yıl boyunca uygulandı..ılk zamanlar gozlugu cıkardıgı anda kayıyordu gozu sımdı o durum yok dıyebılırım.ama gozlugunu de cıkarmıyor zaten.1-2 yıl ıcınde 6 ya sonra da 5 e gerıledı gozlerı.sımdılık dustugu ıcın ufukta bır operasyon gorunmuyor ınsallah gerılemeye devam eder..hepinize geçmiş olsun arkadaşlar..

arkadaşlar lütfen tecrübelerinizi paylaşın,benim 7 yaşındaki oğluma bugün göz tembelliği teşhisi kondu çok endişeliyim :KK43:

çocuğun,bir gözünü bandajla kapadık ..bir gözüne de lens taktık,tembel göz düzelene kadar çekeceğimiz var resmen hayat işkenceye dönüştü..
çünkü,yapışkanlı bandaj kaşıntı yapıyor,lensi takmak ise deveye hendek atlatmak kadar zor kafayı yemezsem iyidir.
delikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

Ben şu anda 25 yaşındayım ve banada ilk teşhis 6 yaşında konuldu.Dr lar eğer kapamayı yaparsa lise çağına gelene kadar gözlüğüde atar tembellikte biter demişlerdi...Maalesef yapmadım kapama ve düzenli gözlükte kullanmadım sonuç olarak taki ehliyet almak için sağlık raporu almaya gttğmde kesinlikle araç kullanamaz dendi ve gözlerim 3.5 4.0 numaraya kadar yükseldi...
En son dalında uzman bir hekim dediki;göz tembelliğinin herhangi bir tedavisi ameliyatı şu andan itibaren yok...görlüğü ister tak ister takma sen 80 yaşınada gelsen gözlerin aynı numarada kalacak...
Nolur aksatmayın kapamayı anneler...

iyice korkmaya başladım kapama yapmaya yeni başladık daha şimdiden çocuğada banada fenalıklar geliyor çıldıracağummmmmmm

sakin olmalısınız bu çok zor bi olay değil ve gerçekten çok daha zor drumda olanlar var... eminim bilnçli bi annesiniz ve kısa zamanda düzelecekTR

sakin olmalısınız bu çok zor bi olay değil ve gerçekten çok daha zor drumda olanlar var... eminim bilnçli bi annesiniz ve kısa zamanda düzelecekTR

doktor dediki mutlaka bu lensi takacaksın.günlerdir bir kez bile takmayı başaramadım.gözlük olsa daha kolay olur diyorum.ama doktorumuz yok illa lens diye tutturdu takmaya çalışırken çocuğun gözünü oymazsam iyidir :KK43:
delikafadulden

çocuğun,bir gözünü bandajla kapadık ..bir gözüne de lens taktık,tembel göz düzelene kadar çekeceğimiz var resmen hayat işkenceye dönüştü..
çünkü,yapışkanlı bandaj kaşıntı yapıyor,lensi takmak ise deveye hendek atlatmak kadar zor kafayı yemezsem iyidir.
delikafaduldendelikafaduldendelikafadulden
...Allah kolaylığını verir inşallah...

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar gözün gelişimi 7 yaşında duruyomuş zaten 7 yaşından sonra kapatmaların çok faydası olmuyormuş, göz %80 görme civarına gelinec ameliyat oluyo, sonra bir süre daha kapatmaya devam
şimdiye kadar göz tembelliğinin tedavisi yoktu, ama istanbul cerrahi göz hastasi yeni tedavi getirmiş, internetten yapılıyor tedavi internet başınad bi nevi oyun oynar gibi göz kasları çalıştırılıyor, %60-70 işe yarıyormuş ve hatta 40 yaşındakiler bile faydalanıyormuş, bu göz tembelliği olanlar için güzel bi haber, nörovizyon tedavisi diyolar

çocuklarımızı mutlaka bebeklikte göz dr götürmeliyiz, bebekken tespit edilse 2 ayda tedavi ediliyormuş, yaş ilerledikçe zorlaşıyor malesef
canım dediğin hastanenin sitesine baktım...tedavi için hastaneye falanmı kayıt olmak gerekiyo acaba.?

canım bizim doktor lens yerine gözlük verdi...yani tembel olan gözü gözlükle çalıştırıyoruz..........evet, maalesef o bantlar kaşıntı yapıyo, heleki şu sıcak aylarda....ama çocuğuna bunun gelip geçici olduğunu, bandı takmazsan problemin daha büyüyeceğini anlat....benim kızım bandı takığı ilk gün babasıda onunla birlikte takmışdı....biraz daha destek çocuklara....Allah kolaylığını verir inşallah...

gittim doktora zorla gözlük yazdırdım,lensi hiç takamamaktansa gözlük yine faydalı olur.senin ki kaç yaşında canım,tedaviye ne zaman başladınız ilerleme oldumu?sositososito

canım dediğin hastanenin sitesine baktım...tedavi için hastaneye falanmı kayıt olmak gerekiyo acaba.?

bilmiyorum ki canım bende tv de izledim, önce hastaneye gidip bir muayne olmak gerekiyormuş, bu nörovizyon netten bi tedaviymiş yani sana bi şifre veriyolarmış, o şifreyle evden sisteme giriş yapıyormuşsun ve bi kaç saat tedaviyi uyguluyormuşsun sanırım, bu gözün durumuna göre aylar alan bi tedaviymiş ama çok iddalılar istersen bi telefon edip görüş canım

benim kızım 7,5 yaşında...tam yedi yaşında başladık kapatma yapmaya...ve aralık ayında kapatmayı bitiricez, çünkü doktor o yaşdan sonra daha fayda etmez dedi...evet, %50 iyileşme oldu gözünde...ilk gittiğimzde seçemediği harfleri şimdi çok güzek görebiliyo ve okuyabiliyo....ama biz kapatma konusunda hiç taviz vermedik, kendiside sağolsun hiç zorluk çıkarmadı...Allah a şükür...inşallah seninkide alışır zamanla...

inşallah canım, kapama işlemine yavaş yavaş alıştık,bizimkinin ocakta 7 yaşı bitirecek.biz bir süre daha devam edeceğiz sanırım,çünkü tembel göz +8 numara baya bir yüksek :KK43:
gerçi,okula giderken biraz zor olacak ödevler vs..kapalı gözle:1ninca: ...:KK43:

merhaba ben de 24 yaşındayım, 8 yaşımdan beri gözlük kullanıyorum. 8 yaşımda 3 numarayla başladım şimdi 10 civarı gözlerim astimat da var.. 7-8 senedir de lens kullanıyorum. yani 8 yaşımdan beri nerdeyse her sene göz doktorundayım muayene için. lens kullanmak istediğimde kızılaya başvurdum tetkikler yapıldı ve bana yumuşak lensler getirildi ama görmüyodum. 16 yaşındaydım. çok zeki doktor hanım bana inanmadı yalan söylüyosun herşeyi doğru yaptım dedi. akannehirniye yalan söyleyeceksem. ama ben lensi taktığım halde bulanık görüyodum. kavga dövüş oradan sonra özel bi lens merkezine gittim. bu özel lens lens merkezine gittiğimde oranın doktoru benim bir gözümde göz tembelliği olduğunu söyledi ve bu yüzden sert lens kullanmam gerektiğini söyledi. 6 sene civarı ben de sert lens kullandım. 2 sene önce bi deneyelim diye torik lens takmaya başladım (astimatlı yumuşan lens yani) ve bi sorun yaşamadım. kayıklık yok benim gözümde.

şimdi benim merak ettiğim, bende hakikaten göz tembelliği olsaydı 8 yaşımdan beri gittiğim doktorlar söylemez miydi? bunu ilk lens merkezinde duymama şaşırmıştım açıkcası. hani, bir de sonra torik lens kullandım ve bi sorun yaşamıyorum şu an, acaba lensle göz tembelliğinin ne alakası olabilir?? lens merkezindeki doktorun beni resmen kandırdığını düşünmeye başladım yazılarınızı okuyunca. gözdeki sinirlerle bi bağlantı kuramadım çünkü. yani dediğim gibi sayısız doktora gittim hiçbiri böle bi sorunum oldğunu söylemedi.. bir de göz bozukluğu ehliyete engel mi??

X