- 15 Mart 2010
- 1.588
- 2
-
- Konu Sahibi tuu--ce
kızlar yazılanları okudum sadece 3-4 marka hakkında kaliteli demişsiniz ben clear58 kullanıyorum ve bi problem yaşamadım ama eğer iyi değilse bi şikayeti olan varsa söylesin çünkü gözlerimi harap etmek istemiyorum... bu arada ben renu solusyon kullanıyorum arada lens takınca 1-2 dakka sol gözümde hafif bir yanma hissediyorum hangi solusyonu önerirsiniz optisol iyi bi solüsyon mudur ??
çok soru sordum ama cevaplarsanız cok memnun olurumopuyorumnanaktan
süperstar canım bazı kişiler belli bi zamandan sonra gözler lensi kabul etmio diolar.lens korneayı inceltiomuş..
sen 12 yıldır kullanıosun sanırım sen de hiç sorun olmadı mı???
Tatlım sus Allah esirgesin:asigim: Muhtemelen akıllandığım için hiçbir sorun yaşamıyorum çok şükür. Son üç dört yıla kadar çok uzun saatler takarak biraz hor davranıyordum; ama artık max. 7-8 saat kontak lens kullanıyorum.
Okula giderken numaralı güneş gözlüklerimi kullanıyorum. Uyandıktan okula varana kadar ki sürede de gözlerimi yormuyorum. Okulda ulaştığımda takıyorum. Keza okuldan çıkmadan tuvalette çıkartıyorum, eğer direkt eve gideceksem. Yok bir davet falan varsa bu sefer gün içinde kullandığımı çıkartıp başka lens takıyorum; çünkü gözde uzun sattler kalan lensin kendi de yoruluyor ve gözü yoruyor. Kendi çapımda küçük formüllerle gözümü koruyorum yani. Miyopim olmasa muhtemelen renkli lens takmak için kasmazdım, kırk yılda bir belki; ama benimki mecburiyet ne yazık ki.
aman Allah korusun canım
ben de 2 yıldır kullanıorum çok şükür bi sorun yaşamadım ama yazılanları okuyunca çok korktum acaba bende de olur mu die
çünkü bnm de takmam gerek gözlerim seninki gibi miyop
zaten bozuk olmasa gözlerim ben de ayda yılda bir takardım gözlerime zarar wermek istemezdim..:1no2:
Canım en başta hijyene dikkat edersen ve lens üretim hatalı (çapaklı, partiküllü) ve zamanından önce bozulan türde değilse, tazeyse hiçbir sorun olmuyor. Bir de çok uzun sattler kullanmazsan dünyanın en konforlu görme kusuru düzelticisinin avantajını yaşıyorsun. Görüş kalitesini gözlükle kıyaslamam bile! Dikkatli ve hassas davranırsak nema problema sengözlerimebaksanab a.s.
Cnm benim en rahat ettiğim solüsyon Solo Care Aqua ekstra nemlendirici ve kayganlaştırıcılar içeriyor; ama aynı zamanda Renu'yu da kullanıyorum. Renu'nun yeni nesil üretimlerinde de hiç yakma falan yapmıyor aslında. Eğer solüsyon şişesinin ucuna dokunduysan, bir yere değdirdiysen ya da bir süre kapaksız beklediyse bu yanma ona bağlı olabilir Nightmare! Solüsyon kontamine olmuştur. Eskiden benzer şeyler yaşadığım solüsyonlarda bende de yanma olabiliyordu, artık o hijyene azami öenm veriyorum ve hiç sorun yaşamıyorum. Eğer ilk aldığın gün yakma türü etkileri görmemiş, sonradan yaşamışsan solüsyondaki herhangi bir maddeye alerjin yok, sadece solüsyon kontamine olmuş demktir canım.
Bu arada ben Optisol'ü kullandım. Daha çok rahatsız eden bir sölüsyon görmedim, resmen lensi suyla takmışım gibi gözü kurutarak göz bebeğime yapıştırıyor, dakikalarca göz yaşıyla ıslanmadan normal hale gelmiyor lens. Türk malı kullanmayı her zaman önemserim ama bu ürün rezalet tam anlamıyla. Bir de Polo diye bir solüsyon var, o da Türk malı yeni açtığım ve ucu hiçbir yere değmemiş solüsyon, çayır çayır yaktı gözümü. Beni perişan eden bu iki Türk markasıdır ne yazık ki. Kime rast gelsem uyarıyorum!
ben renkli lens kullandım 1 muddet, gözümde batma+kanlanma yapıyordu ve kayıp duruyordu lens. 3 yıldır şeffaf lens kullanıyorum hiçbir sorunum yok.