- 5 Temmuz 2008
- 550
- 0
-
- Konu Sahibi tuu--ce
arkadaşlar bende 3 yıldır lens kullanıyorum,önceleri lens merkezleriyle anlaşmalı çalışan doktorların kontrolünde kullandım ama gözlerimde hep kızarıklık sorunu oldu,üstelik lens kullanırken temizliğe çok önem veriyorum,1 hafta çıkarmadan kullanılabilen lensi 1defa bile uyurken kullanmadım,solüsyon,lens kabı herşeye dikkat etmeme rağmen gözümdeki kızarıklık geçmedi.Sonra başka doktora gittiğimde gözüme uygun olmayan lensleri kullandığım için gözlerimde kuruluk başladığını gözyaşı damlası kullanmam gerektiğini söyledi,aynı zamanda bir kontakt lens uzmanıda inceledi ve acuvue oasys i önerdi,bu lensi aynı zamanda doktorumda kullanıyor,şimdi çok memnunum göz kızarıklığı sorunumda geçti.lens kullananlara iyi ve güvenilir bir doktor kontrolünde gözlerinze en uygun olan lensleri kullanmanızı öneriyorum
6 yıldır lens kullanıyorum.
Lens kullanıyorsanız;
* Gece lensle uyumayın (gece gözde kalabilenler dahil), uykunuz açılacak olsa bile yerinizden kalkın ve değiştirin
* Her gece taze solüsyonda dezenfekte edin, üşenmeyin
* Korneanın lensi tolere etme süresi sınırlıdır, eve gelir gelmez gözlüklerinizi takın, evde olduğunuz günlerde hiç lens takmayın, dolayısıyla bu süreyi uzatmış olursunuz.
* Lens 1 aylıksa 1 ay, 2 haftalıksa 2 haftayı aşmayın.
Bunlara çok dikkat edin arkadaşlar, tuuce eğer tekrar lens takarsan asla üşenme, önemse canım bunları...geçmiş olsun
En güzeli en sağlıklısı gözlük aslında, bende belli bi süre sonra gözlüğe geçmeyi düşünüyorum.
tuce ben 1,5 sene göz doktorunun yanında lens sipariş ettim taktım öğrettim gördüm. İlk olarak lens herkese göre bişey değil her göz almaz kabul etmez.Ayrıca en kaliteli görüntü yine gözlük en sağlıklısıda , Düşünün en hasas organa yabancı bir maddeyi takılyorsun.İhtiyaç halinde mutlaka kullanılmalı ona sözüm yok. Bize genellikle genç yaştakiler ve bayanlar gelirdi.SErt lens devri kapandı çoğu yerde artık yok gibi.astigmatı olanlar için torik lens birebir ama doktor çok önemli astigmatın açısı oluyor onu çok iyi ayarlamalı muayenede birde herkesin göz çapı vardır.o cap büyük olursa bol gelir küçük olursa odak ayarlanamaz sorun yani.En iyi 3 marka Johnson& Johnson , Bosh&Lomb ve tabiki Ciba Vision başka markalara güvenilir değil bence.Bunun yanında solusyon çok önemli,temizleme ,bird zamanına göre kullanım alık lensin ömrü belidir fazlasını sürdürme.Lens kullanımın en aza indirmeye çalış dışarı çıkmıyorsa çıkart takma dözün dinlensin.ikrop kaptıktan sonra uğraştırır insanı.Sunı gözyaşıda arada mutlaka kullan göz kuruluğu insanı çok zorda bırakan bişey allah korusun.Neyse çok uzattım toparlıyayımLensinizi temiz ve dinledirek kullandığınız zaman pek sorun yaşamazsınız herkese sağlıklı günler....
Gerçekten çok kaliteli bir lens...Gözün nemini en iyi koruyan lenslerden biri diyebilirim.. Bir dönem kullanmıştım, tekrar ona geçmeyi düşünüyorum, şu ara gene problem yaşıyorum...
evet gerçekten çok kaliteli bir lens,şimdi 2 haftalık olanları çıkmış onları kullanıcam
oasys tek tip değil mi?
yalnız şu dikkatimi çekti acuvue (advance, oasys...) serisi için 2 haftalık kullanım olduğunu okudum (galiba markanınn kendi sitesinde) ben mi yanılıyorum?
yardımmmmmmmm... arkadaşlar Acuvue® Advance™ with Hydraclear™ Lens'leri bugün aldım kutunun içinde 3 çift var. Kimi yerde 2 haftalık kullanım diyor 1 çift için. Bana aylık kullanıım için olduğu söylendi hastaneden ????? Kutuyu açmadım ama kutunun üzerinde de aylık mı haftalık mı bişey yazmıyor, nasıl iş bu ya?? 1 çifti 30 gün mü kullanıcam, 15 gün mü, bilgisi olan var mı??? sonra gözlerim alerji falan olur, birde onunla uğraşmim...:1shok:senağlama
yardımmmmmmmm... arkadaşlar Acuvue® Advance™ with Hydraclear™ Lens'leri bugün aldım kutunun içinde 3 çift var. Kimi yerde 2 haftalık kullanım diyor 1 çift için. Bana aylık kullanıım için olduğu söylendi hastaneden ????? Kutuyu açmadım ama kutunun üzerinde de aylık mı haftalık mı bişey yazmıyor, nasıl iş bu ya?? 1 çifti 30 gün mü kullanıcam, 15 gün mü, bilgisi olan var mı??? sonra gözlerim alerji falan olur, birde onunla uğraşmim...:1shok:senağlama
oasys tek tip değil mi?
yalnız şu dikkatimi çekti acuvue (advance, oasys...) serisi için 2 haftalık kullanım olduğunu okudum (galiba markanınn kendi sitesinde) ben mi yanılıyorum?
şu aralar maddi bakımdan zorluk çektiğim için özellikle söyledim hani, aylık lens verin ama oksijen geçirgenliği fazla olsun, kuruluk yapmasın diye. aylık diye verdiler bunu. bir kere alerji oldum zaten 2 sene önce. başka marka aylık lens kullanıyordum. mecburen lensim kalmadı diye 2 aya yakın kullandım, alerjiye yol açtı. 2 hafta boyunca günde 3 çeşit damla kullandım artı 7-8 ay hiç lens kullanmadım. o yüzden korkum var.
canlarım şimdi siz bu lenslerin bir çiftini 30 gün mü kullandınız? bir de ben küçük bir takvim ediniyorum ona işaretliyorum hep kullanıp çıkardığımda . 30 gün dolunca atıyorum...
firmanin boyle bi aciklamasi var lakin doktorlar aylik olarak veriyo bu lensi. ben de lensi vaktinden uzun kullananlardanim bu yuzden sirf bu guzelim lensten vazgectim air optix kullaniyorum memnunum.hihoyyyt